Mel Gibson in de eindtijdthriller Mad Max. Foto Warner Home

In het Verenigd Koninkrijk bereidt de politie zich voor op mogelijke rellen en armoedeopstanden als gevolg van de energiecrisis. De herinneringen aan Londen 2011 komen terug.

Op 6 september is Liz Truss, de opvolger van Boris Johnson, aangetreden als premier van het Verenigd Koninkrijk, en zij staat nu al onder druk. Volgens verschillende media, die interne bronnen citeren, bereidt de politie zich voor op een mogelijke vloedgolf van geweld die het land zou kunnen treffen als de regering geen manier vindt om de ontwikkeling van de energieprijzen te beteugelen, bericht Epochtimes.de.

Huiselijk geweld en seksuele uitbuiting zijn andere risico’s

Zoals The Times meldt, verwachten hoge ambtenaren een “vloedgolf” van gewelddadige criminaliteit en publieke onrust. Daden van wetteloosheid zouden het meest gevreesd worden wanneer “uitbuiting van financiële kwetsbaarheid” een rol speelt en mensen door torenhoge prijzen in de knel komen.

Naast politiek gemotiveerde rellen zou er ook sprake kunnen zijn van een toename van misdrijven op het gebied van bendecriminaliteit, huiselijk geweld en seksuele uitbuiting.

Wat vooral zorgwekkend is voor de uitvoerende macht, is dat Ofgem, het netwerkagentschap, volgende maand het plafond voor energiekosten per huishouden met 80 procent zal verhogen tot 3.549 pond (ongeveer 4.084 euro) en dat nu al 88 procent van de volwassen Britten zich zorgen maakt over de kosten van gas en elektriciteit.

Tekort aan opslagcapaciteit in het Verenigd Koninkrijk zelf

Ook de gekrompen gaslevering van de Russische Federatie aan Europa via de Nord Stream 1-pijpleiding baart de mensen op het eiland zorgen. Hoewel de directe afhankelijkheid van het VK van Russisch gas te verwaarlozen is, heeft het VK 15 procent van zijn eigen gas aan het Europese continent geleverd. Dit gebeurt niet alleen om het gastekort daar te verlichten, maar ook om het eigen gas op te slaan, waarvoor op het eiland zelf te weinig opslagruimte zou zijn.

NAVO-roeptoeter New York Times komt er ook achter: Oekraïense militaire overwinning op Rusland lijkt onrealistisch

Een verslechtering van de situatie zou het voor de Britten noodzakelijk maken om een terugkoop te initiëren, schrijft de Daily Mail. Dit zou echter alleen mogelijk zijn tegen aanzienlijk hogere prijzen, en het is verre van zeker dat de Europeanen hierin zullen meegaan tegen de achtergrond van hun eigen tekorten, tenzij er contractuele afspraken zijn.

Veel steden en gemeenten doen het dit jaar zonder kerstverlichting, en het is zeer waarschijnlijk dat een groot aantal particuliere huishoudens hetzelfde zal doen. In de verwachte duisternis en gezien de precaire situatie van veel huishoudens vrezen de politie-instellingen echter meer dan alleen beperkingen van de levenskwaliteit waaraan zij gewend zijn.

Toenemende neiging tot corruptie wordt ook bij de politie gevreesd

Sommige diensten bereiden zich niet alleen voor op misdrijven die worden gepleegd uit financiële nood, maar ook op meer kinderen die in drugsbendes terechtkomen. Anderen vrezen dat vrouwen het slachtoffer worden van seksuele uitbuiting.

Ook wordt gevreesd dat slachtoffers van huiselijk geweld minder snel hun partner zullen aangeven omdat ze meer op hun partner vertrouwen, schrijft de Daily Mail. “De crisis rond de kosten van levensonderhoud maakt het voor daders nog gemakkelijker om mensen te manipuleren en te controleren”, zegt Emily Spurrell, commissaris voor politie en misdaad van Merseyside.

Een grotere financiële kwetsbaarheid kan ook “sommige personeelsleden in groter gevaar brengen voor corruptie, met name degenen die aanzienlijke schulden of financiële moeilijkheden hebben”, aldus een intern document.

Groot-Brittannië zou de EU om energie moeten vragen

In het document wordt ook verwacht dat de nieuwe premier een “aanzienlijk” pakket samenstelt om de gevolgen van de crisis te verlichten en de criminaliteit te beteugelen.

Achter het Tinnen Gordijn: BRICS+ versus NAVO/G7

Als er geen politieke stappen worden ondernomen om de nood te lenigen, dreigen “soortgelijke taferelen als in 2011”. Destijds trof een golf van geweld verschillende Britse steden in de zomer van dat jaar nadat een 29-jarige Afro-Brit tijdens een politieactie was doodgeschoten.

Aurora Energy Research schat dat het Verenigd Koninkrijk deze winter ten minste tien procent van zijn gas uit de EU zal moeten invoeren om aan de vraag te voldoen. S&P Global Commodity Insights voorspelt daarentegen dat het VK deze winter een netto-exporteur naar de EU zal zijn omdat de LNG-aanvoer blijft toenemen. Op afzonderlijke koude dagen zal het land echter waarschijnlijk nog steeds enige invoer uit de EU nodig hebben.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky & de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRechtszaak in Duitsland: AstraZeneca weigert vergoeding voor vaccinschade – gevaccineerden hebben zelf schuld
Volgend artikelBegrafenisondernemer: 85% van de dode lichamen heeft nu vreemde bloedstolsels sinds de uitrol van het COVID-vaccin
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. Het verhaal van de energieprijzen deugt niet.
  Een deel van de electriciteit komt van zonnepanelen en windmolens: deze productieprijs is niet gestegen
  Een klein deel van hydro-energie kostprijz zal niet/nauwelijks stijgen
  Een deel komt van kernenergie: productieprijs nauwelijks gestegen
  Steenkolen iets van verdubbeld
  Gasprijs verdubbeld
  Een deel van de energieprijzen zal niet veranderd zijn, een deel is afgelopen jaar verdubbeld.
  Indien energie maximaal verdubbeld is in prijs, hoe is het dan mogelijk dat bedrijven en consumenten een veelvoud van prijsstijging krijgen? Tot 10 keer toe.
  Dit is oplichting, de kostprijs is helemaal niet in die mate gestegen.
  De prijsstijgingen doorberekend aan afnemers deugen niet.
  Kijk naar de grondstoffenprijzen op de wereldmarkt.

  • Aanvulling op mijzelf
   Kijkende naar de wereldenergieprijzen zie ik dat zo rondom 2006 de prijs van aardgas hetzelfde is als vandaag met zelfs uitschieters die aanzienlijk hoger zijn dan met de Oekraïne crisis. Was er plus minus 16 jaar terug een soort van 9/11 gevoel rondom de energierekening? Nee,
   Drie jaar terug was de gasprijs historisch laag, hebben wij hier iets van gemerkt? Nee, want er is toen een berg aan heffingen en kosten aan de energierekening toegevoegd
   Deze energiecrisis is een psychologisch gecreëerde crisis.

   • Ook staan er vandaag de dag meer windmolens en zonnepanelen dan ooit, deze zullen een deel van de electriciteit produceren, de kostprijs van deze energie stijgt niet, dus een stroomprijs die 2, 3, 4 keer zoveel kost bij de energiemaatschappij, sorry dit klopt gewoon niet.

    • De elektriciteitsprijs is gekoppeld aan de gasprijs. Mede omdat veel elektriciteit in gascentrale wordt opgewekt. Verder is dit een man-made en verzonnen crisis want wij/zij mogen geen Russisch gas meer afnemen. Het is dus een keuze.

     Duurzame energie is spotgoedkoop, echter zolang het nog niet kosteneffectief kan worden opgeslagen blijft het een sprookje, een groen sprookje!

 2. Er moet meer armoede in de UK komen voor de zombies die zitten op de rij om afscheid te nemen voor iemand die de rijkdom heeft gestolen van de eigen volk en aan de colonies. Ik begrijp niets meer hoe naaief en dom de mensen in de UK zijn. Meer armoede voor de zombies. India gaat zeker niet missen deze familie die heeft alles geplundeerd van India en jacht gingen om tijgers te doden, heb je niets aan. mEER ARMOEDE IS NIET VERKEER VOOR DEZE ZOMBIES.

  • Ja, en die belachelijk rijke royals zullen heus die energiecrisis niet oplossen voor hun bevolking. Ze laten ze gewoon stikken. En maar in de rij staan voor die parasieten, stelletje schapen!

 3. De windmolen-energie, en zonne-energie, hierin Nederland zijn gereserveerd voor de Data Centrale’s,
  en dit voor de helft van de kostprijs.
  Het tekort moet worden opgebracht door het klootjesvolk.
  Hoe kunnen wij de Data energie voor licht en warmte terug opeisen?
  Simpel ; net als ik en Mark Rutte, een Nokia Telefoon, Datacenters binnen korts mogelijke tijd failliet.
  Overschot op energie, en Energie bedrijven met reclame’s op TV bij ons 1 maand betalen 1maand gratis.
  Het is aan jullie, ( het is ook nog eens lekker rustig zonder smart telefoon, en ze kunnen ons met hun 5 G niet meer volgen.
  Doe je voordeel.

  • Waarde Oprecht,
   Ik heb sinds 18 jaar mijn oude vertrouwde Nokia 6310i nooit afgestaan en verruild voor iets anders. Nog steeds een standtijd van de accu’s van bijna 1,5 week! Gewoon bellen en gebeld worden is voldoende voor mij als ondernemer.
   Ik krijg overigens steeds vaker het idee dat veel mensen nu graag zo’n telefoon zouden willen bemachtigen…

 4. Kerstfeest.
  Wat zullen de steden doen: ontelbare lichtjes voor guirlandes en straatversiering, luidsprekers, reuze kerstbomen en stalletjes met honderden lampen.

  Misschien kunnen wij ons verwarmen met een ezel en een os. 🙂

  • Of je honger ermee stillen. Neem een vat en veel zout en na ene tijdje is het vocht in het zout getrokken en herhaal dit ene paar keer en je kan het vlees bewaren en je hebt geen diepvries meer nodig als je alles ook nog eens inweckt. Pas 30 kilo appel en bananen-moes gemaakt met kruiden en andere fruit erin. Dadelijk wortels inmaken en de bladeren van de druivenplant in de azijn zetten (die bladeren nemen geen azijn smaak over), die bladeren moet je koken tot het blad slap is ivm dat anders door de sterke cellen van deze plant de voedingsstoffen niet vrij komen (ongeveer drie minuten koken dus). Schud het vocht eraf en dan in de azijn zetten en je krijgt dan behoorlijk wat ijzer binnen en het is lekker bij de rijst met gehakt. dan heb je nog duche pannen die je op kolen en hout kunt stoken wel op internet natrekken hoe deze voor het gebruik moet behandelen zodat je de pannen makkelijk schoon houd. Als je op onder de pan hout of kolen strookt en op de deksel kolen kan je er ook brood erin bakken.

 5. Sociale verandering komt uitsluitend uit de loopvan een geweer.

  Natuurlijk, laat honger en huisuitzettingen maar komen. Als er genoeg van zijn, komt er wellicht voldoende verzet voor verandering

  Note: aardgas kostte ooit f0,05 per kuub (kostprijs aan huis afgeleverd)….denk daar eens over na.
  Er is geen rationele reden om de prijs te verhogen…

 6. Mijn opa van 90 verbaasd zich er wel eens over dat gezien de automatisering, efficiënte van werk processen en vooruitgang in kennis en kunde, dingen niet goedkoper worden, maar duurder. Denk aan benzine, diesel, maar ook auto’s etc, voedsel, huizen bouwen etc. Inflatie en oplichting van het volk…

  • Zie de linkse landverraders.
   In 1973 de oliecrisis; in 1974: de staat maakte via EU een geheim contract met Saoudie, om millioenen moslims toe te laten en kreeg weer olie, 4 maal zo duur.

   Hoeveelheid olie is genoeg voor de komende eeuwen.

   Het contract met Saoudie werd in 1995 herhaald, treaty van Barcelona, en begin deze eeuw nog maals veilig gesteld in Brussel.

   Uiteraard alles ZONDER mandaat van bevolking.
   ——————————————————–
   Oplossing is simpel.
   Maak belasting wetje: olie uit islamitische landen: 20% invoerrechten; uit China, Rusland, venezuela: 0% invoerrechten; ga met die landen praten over een prijs ; een derde van arabische landen.

   Voila.
   ———————————-
   Beter oplossing:
   uit Nato, uit EU, uit euro, uit VN, uit WHO; en registreer WEF en NWO en aanverwante organisaties zoals D^^ en VVD als terroristische organisaties.

   Stuur militaire hulp naar Oekraine–om Putin te helpen.
   Krijg ealiteitszin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in