De Duitse nieuwszender n-tv hield een interview met Oekraïense soldaten die onlangs de stad Izhem in de regio Charkov hadden ingenomen, toen plotseling een Oekraïens pantservoertuig met een hakenkruis op de zijkant voorbij reed.

De beelden gingen viraal op het internet en ondersteunen de bewering dat veel Oekraïense soldaten de nazi-ideologie aanhangen. Rusland zegt dat het de speciale militaire operatie in Oekraïne deels heeft gelanceerd om het land te denazificeren.

Foto: president van Oekraïne Volodymyr Zelensky officiële website

Vorige week publiceerde het bureau van president Zelensky een foto waarop hij poseert met een Oekraïense soldaat met een nazi-embleem op zijn uniform. Deze foto is ook genomen in Izhum.

Het embleem lijkt op een symbool dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de SS werd gebruikt. De foto werd stilletjes verwijderd. Eerder plaatste president Zelensky een foto van een soldaat die op zijn uniform een symbool van Hitler’s 3e SS Panzer Division ‘Totenkopf’ draagt. Hij deed dit bij een bericht over de Dag van de Overwinning. Deze foto werd vervolgens binnen een half uur verwijderd.

Toen de Russische VN-gezant Dmitry Polyansky in een interview met de Britse zender Sky News zei dat dit betekende dat Groot-Brittannië een regime steunt dat nazisymbolen vertoont, werd hij abrupt onderbroken.

Via Uncutnews.ch.

Het lijkt erop dat de gasafsluiting van Polen door Poetin werkt

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland waarschuwt de VN-Veiligheidsraad dat de denazificatie van Oekraïne voltooid zal wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

6 REACTIES

  1. Bij onbevallige informatie word de censuurknop gebruikt, vaak met een excuus van tijdsnood of soortgelijke uitvluchten.

    De Nederlandse pers is een elite groep in het toepassen van censuur op commentaar, bij voorbeeld het Eindhovens dagblad heeft alle mogelijkheid tot voor ieder zichtbaar commentaar op artikelen weggeveegd.
    Dat is dus pure censuur en daarmee vrijheid berovend, heeft niet iedereen recht op vrijheid van MENINGS UITING ? Dat word lastig als commentaar niet mogelijk is.

  2. Tja, dat vuilnis is veel te gestressed. Hebben een vakantie nodig.
    20 jaar in een gulag in Siberie, of een weekje in hobby kamp Auschwitz?

    En dat gekken als ons kabinet dat steunen….geeft wel duidelijk hun afkomst aan; net als van de oranjes…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here