De Duitse nieuwszender n-tv hield een interview met Oekraïense soldaten die onlangs de stad Izhem in de regio Charkov hadden ingenomen, toen plotseling een Oekraïens pantservoertuig met een hakenkruis op de zijkant voorbij reed.

De beelden gingen viraal op het internet en ondersteunen de bewering dat veel Oekraïense soldaten de nazi-ideologie aanhangen. Rusland zegt dat het de speciale militaire operatie in Oekraïne deels heeft gelanceerd om het land te denazificeren.

Foto: president van Oekraïne Volodymyr Zelensky officiële website

Vorige week publiceerde het bureau van president Zelensky een foto waarop hij poseert met een Oekraïense soldaat met een nazi-embleem op zijn uniform. Deze foto is ook genomen in Izhum.

Het embleem lijkt op een symbool dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de SS werd gebruikt. De foto werd stilletjes verwijderd. Eerder plaatste president Zelensky een foto van een soldaat die op zijn uniform een symbool van Hitler’s 3e SS Panzer Division ‘Totenkopf’ draagt. Hij deed dit bij een bericht over de Dag van de Overwinning. Deze foto werd vervolgens binnen een half uur verwijderd.

Toen de Russische VN-gezant Dmitry Polyansky in een interview met de Britse zender Sky News zei dat dit betekende dat Groot-Brittannië een regime steunt dat nazisymbolen vertoont, werd hij abrupt onderbroken.

Via Uncutnews.ch.

  Oekraïense frontlinietroepen worden ouder: "Fysiek kan ik dit niet aan"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland waarschuwt de VN-Veiligheidsraad dat de denazificatie van Oekraïne voltooid zal wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de injecties zullen worden gebruikt om degenen die nog niet zijn ontvolkt tot in het graf te controleren
Volgend artikelReferenda Donbass, Zaporizhzhya & Kherson: De wereld zal er maandag anders uitzien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Bij onbevallige informatie word de censuurknop gebruikt, vaak met een excuus van tijdsnood of soortgelijke uitvluchten.

    De Nederlandse pers is een elite groep in het toepassen van censuur op commentaar, bij voorbeeld het Eindhovens dagblad heeft alle mogelijkheid tot voor ieder zichtbaar commentaar op artikelen weggeveegd.
    Dat is dus pure censuur en daarmee vrijheid berovend, heeft niet iedereen recht op vrijheid van MENINGS UITING ? Dat word lastig als commentaar niet mogelijk is.

  2. Tja, dat vuilnis is veel te gestressed. Hebben een vakantie nodig.
    20 jaar in een gulag in Siberie, of een weekje in hobby kamp Auschwitz?

    En dat gekken als ons kabinet dat steunen….geeft wel duidelijk hun afkomst aan; net als van de oranjes…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in