Mobilisatie in Rusland.

Dit weekend worden referenda gehouden in de twee Donbass-republieken Luhansk en Donetsk. Hetzelfde geldt voor de oblasten Zaporizhzhya en Kherson. Als de NAVO zich niet terughoudend opstelt, zal de wijzer van de wereldwijde nucleaire catastrofe zich verplaatsen naar één seconde voor twaalf, schrijft Max Erdinger.

Een kort overzicht: in juli 2010 deed het Internationaal Gerechtshof een baanbrekende uitspraak. Het ging om het recht van de Kosovaren om zich af te scheiden van Servië en de onafhankelijkheid van Kosovo uit te roepen. Volgens de Servische grondwet was deze onafhankelijkheidsverklaring illegaal en dus ongeldig. Na uitgebreid overleg met vele staten heeft het Internationaal Gerechtshof echter in het voordeel van de Kosovaren beslist. De onafhankelijkheid van Kosovo van Servië was dus in overeenstemming met het internationale recht. Duitsland was een van de eerste landen die een ambassadeur naar Pristina stuurde. Destijds hadden de VS zich uitgesproken voor de onafhankelijkheid van Kosovo, met het opmerkelijke argument dat het bestaan van de Verenigde Staten zijn oorsprong vindt in een onafhankelijkheidsverklaring. Onafhankelijkheidsdag wordt elk jaar op 4 juli groots gevierd. Het Internationaal Gerechtshof had daarmee in 2010 een precedent geschapen dat in september 2022 ook in Oekraïne zou gelden. Des te verraderlijker is het dat de westerse media eenstemmig spreken van “schijnreferenda”. Dit is de zoveelste in een lange reeks aanwijzingen dat zij de realiteit niet onder ogen willen zien. Gevreesd moet worden dat het er voor de politieke klasse niet beter uitziet.

De referenda zullen plaatsvinden en er bestaat geen twijfel over de uitkomst. Vanaf maandag beschouwt Moskou de voormalige delen van Oekraïne als behorend tot het Russische moederland. Als het Oekraïense leger nog steeds niet stopt met het beschieten van de burgers in Donetsk, zal Moskou dat beschouwen als een aanval op Rusland. En Moskou zal zich beroepen op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof uit 2010. Aangezien er onlangs al westerse langeafstandswapens aan Oekraïne zijn geleverd, waarmee Russische steden als Belgorod en andere doelen in de regio Krasnodar zijn beschoten, zou Rusland eindelijk de oorlog met de NAVO verklaren. De Oekraïners zouden de eersten zijn om het te voelen.

  Is een onderhandelend vredesakkoord mogelijk in Oekraïne ?

De regering Zelensky heeft elke Oekraïner die deelneemt aan de referenda al bedreigd met maximaal 15 jaar gevangenisstraf. Als de referenda worden verstoord door beschietingen door het Oekraïense leger, zullen de 900 militaire straaljagers die Rusland onlangs bij de Oekraïense grens heeft gestationeerd, voor het eerst in deze oorlog worden ingezet. Hun doelwitten zouden dan over heel Oekraïne verspreid zijn, inclusief Kiev. Tot nu toe was het luchtruim boven Oekraïne relatief vrij van vliegtuigen. Volgens NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg lijkt de NAVO er echter niet aan te denken een duimbreed toe te geven of Zelensky tegen te houden.

Scott Ritter, voormalig inspecteur van de Verenigde Naties voor de UNSCOM-missie in Irak en sinds 1999 criticus van de Amerikaanse militaire strategen, voorspelt dat het luchtruim boven Oekraïne zwart zal worden van de Russische vliegtuigen als het verloop van de referenda wordt verstoord door Oekraïense beschietingen van de stemmende republieken en oblasten.

Hij wijst echter ook op een discrepantie in de berichtgeving in de westerse media over vermeende en feitelijke bevoegdheden. De secretaris-generaal van de NAVO heeft geen daadwerkelijke beslissingsbevoegdheid. Hij is zogezegd slechts een beheerder. De echt belangrijke beslissingen in de NAVO worden door anderen genomen, namelijk door de militaire instanties zelf. En van daaruit waren heel andere tonen te horen dan van Stoltenberg. De militairen zeggen zelf dat ze geenszins in staat van oorlog zijn met Rusland, dat ze dat niet willen en zouden beperken tot het leveren van voldoende wapens aan Oekraïne om de huidige status-quo te handhaven. Ritter adviseert de Amerikaanse president dringend om zijn invloed aan te wenden om de roekeloze “idioot” (citaat Ritter) Stoltenberg ontslagen te krijgen als secretaris-generaal van de NAVO. En dat “for the sake of the world”. De man is de spreekbuis van een onwetende politieke klasse die geen idee heeft van de militaire realiteit.

  VN: 636 burgers gedood in Oekraïne sinds invasie begon

De achtergrond van deze discrepantie tussen de verklaringen van Stoltenberg en die van de NAVO-militairen is dat de NAVO-militairen precies weten waar ze mee te maken hebben in de vorm van de Russische gedeeltelijke mobilisatie. Het gaat om nog eens 300.000 man. De oorspronkelijke “speciale militaire operatie” was per Russische definitie beperkt tot 200.000 man. Dit betekent dat een extra 300.000 in feite geen “deel” maar een “deeltje” mobilisatie is. Rusland heeft een veelvoud van die extra 300.000 man “achter de hand”. In het geval van een officieel verklaarde oorlog tegen de NAVO zou de algemene mobilisatie zeker niet lang op zich laten wachten – en ten laatste dan zouden er kernwapens aan te pas komen. De Russische defensiedoctrine voorziet in het gebruik van kernwapens in precies twee gevallen. Ten eerste als Rusland zelf wordt aangevallen met kernwapens, en ten tweede als het voortbestaan van de Russische natie binnen haar grenzen in gevaar komt. Met conventionele middelen zouden de Russen naar believen kunnen kiezen hoe ver zij naar het westen willen opschuiven om ervoor te zorgen dat Rusland “schoon” blijft. De NAVO zou weinig conventionele middelen hebben om dit tegen te gaan.

Ongetwijfeld zal Rusland vanaf komende maandag de republieken Luhansk en Donetsk en de oblasten Zaporizhzhya en Kherson definiëren als deel van het Russische vasteland. We hebben een spannend weekend en een uiterst spannende week voor de boeg.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter over de EU sancties: Als ik Rusland was, zou ik ik zeggen “Wel, dat was het dan, wij sluiten de deuren. Sterf!”Volg Frontnieuws op Telegram

  NYT doet verrassende journalistiek: Ontdekt dat dodelijke raketaanval op Kostantinovka-markt werd veroorzaakt door een fout van de Oekraïense luchtverdediging - NIET door Russische aanval

Lees meer over:

Vorig artikelEn dan rijdt er plotseling een Oekraïens pantservoertuig met hakenkruis tijdens een Duits tv-interview voorbij
Volgend artikelWat in hemelsnaam had het Westen in gedachten?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Hou er rekening mee dat hier mensen zullen worden opgepakt in het kader van “staats veiligheid”, het is een buitenkans om de noodtoestand uit te roepen want alle oppositie kan in een klap worden weggeveegd, ene noodzaak voor een great reset….en die oppositie is dus namelijk ieder die tegen de huidige machthebbers is. Die mogelijkheid is zeer aanwezig.
  We krijgen hoe dan ook met een dictatuur te maken, en aan de uitvoering van deze dictatuur zullen genoeg “op de grondwet gezworenen” mee helpen. In hun beperkt levensbeeld is alles anders dan overheid en regering fout, geen ruimte voor commentaar en geen plaats voor kritiek. Ze waren er altijd al, nu zullen ze zich met zogenaamd geoorloofd geweld manifesteren….

  Hou er rekening mee, een opgehitste menigte is een heel verscheurend beest. een volgzame ambtenaar die en lintje kan verdienen is dat in het kwadraat?

  Stel de vraag: staan leger en de politie achter hun volk of zijn ze de onderdrukkende kracht van de BV Nederland en de WEF regering?

  Spoiler: iedere agent en iedere militair die tegen de eigen bevolking optreed kan niet EN op de grondwet een eed af hebben gelegd EN deze eed ook nakomen.
  We gaan het zien.

  • DIT zouden Alle mensen tot nadenken te brengen . Er is maar één MOGELIJKHEID Om DIT te stoppen . De uitroeing van het hele Criminele ( buiten wettelijke organisatie ) WEF netwerk !!! EEN stap in de goede richting is de politiek ontschenbaarheid ongedaan te maken , doordat het Internationaal Gerecht tegen hun Kan veroordelen !

 2. Ik hoop dat er niets gebeurt, dat het escaleert. Want dan zijn wij hier niet meer veilig in het land. Diegene die enigszins hopen dat het escaleert, hebben geen weet ervan. Het is geen videospelletje van dat je meerdere levens hebt in het spel. Het kan ook hier de nodige ellende ontstaan, die zijn weerga niet kent. Ik hoor nu ook vele, die stee vast achter de energie sancties stonden van de EU. Maar nu geconfronteerd te zijn, dat alles duurder is geworden en hun energie verbruik amper meer kunnen betalen. Dat ze niet meer zo pro sancties zijn. Zolang het ver van hun bed show is en zolang dat zij er niets dagelijks er iets van merken. Zijn de meeste echte tirannen. Maar zodra het hun zelf raakt, wordt het in eens anders. Dat zijn de ras echte hypocrieten, alleen dat zien ze zelf niet.

 3. Als RU toeslaatzal het zo snel zijn dat de Oekies geen kans op reageren hebben.
  het zal dan in het hele land plaats vinden; niet te stoppen; alleen door volledige overgave.

  De moffen kunnen ze helpen met de tekst; 1918 en 1945 bijna hetzelfde….

  ALS de Nato provoceert, zijn ze al afgeschreven.
  En idd; die gek (Blinken) moet eruit en passend werk zoeken; plees in RU schoon schrobben b.v.

 4. Ik denk dat nu de Nato en EU gewaarschuwd zijn.
  Maar pas op: in Brussel en in de Nato zitten oorlogzoekers; met name in DE en GB.
  Maar een cadeautje “frm Russia with love”–een Satan 2–en ze hebben heel heel lang om er spijt van te hebben.

  Poetin is een goede leider; een van zijn goede eigenschappen is: hij doet wat hij zegt.

  met een Satan 2 op Berlijn en London: dan moeten ze een heleboel arabieren vervangen….

  • de WEF en de NATO oorlogs ophitsers hebben met voedsel en aanverwante zaken gevulde schuilkelders….dus die zitten veilig en hebben eten. Daarom hebben ze een grote bek, over onze ruggen…

 5. Volgen een defensie specialist heeft RF nog geen een Sarmalat,Satan II.Wel de Satan I, 46 stuks.
  Maar dat zullen we ook liver niet willen testen,of.?

 6. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

  • Het hele punt, Russen daar willen liever Rus zijn, en Oekrainers willen alle Russen weg. Geen positief woord dus van Oekrainers over Russen of referendum…. Jou bericht is dus van Oekrainse kant, je schrijft het zelf, dus ook weer gekleurd “nieuws”…..

   Beter was totale stilte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in