Wat het Westen heeft, en al een tijdje heeft, is een één-schot leger. Eén serieuze campagne, of die nu gewonnen of verloren wordt, zou het Westen voor een decennium ontwapenen.” – Aurelien

Dit, mensen, is de simpele waarheid van de zaak, schrijft William Schryver.

De VS zouden op dit moment – en zelfs op de middellange termijn – gewoonweg geen campagne kunnen opzetten en volhouden met de omvang, intensiteit en duur van wat we de afgelopen 18 maanden in Oekraïne hebben gezien.

De logistieke ketens van de VS zouden allang verbroken zijn; verliezen in manschappen en uitrusting – inclusief VEEL vrachtschepen en hun oorlogsbodems – zouden rampzalig zijn geweest.

Natuurlijk, er is een enorm koor van mensen die ervan overtuigd zijn dat de Amerikaanse lucht- en zeemacht alle obstakels in een paar dagen zou overwinnen en de aanmatigende Russen op de knieën zou dwingen.

Dat is niet wat er zou gebeuren, sukkels.

Wat er zou gebeuren is dat, ondanks een paar spectaculaire successen om de eerste 24-uurs nieuwscyclus mee te vullen, de “full-spectrum dominantie” waarvan iedereen denkt dat de VS die heeft, onmiddellijk zware verliezen zou lijden over het hele militaire spectrum.

Tientallen Amerikaanse vliegtuigen van alle types zouden in de eerste 100 uur van de oorlog neergeschoten worden. Verschillende Amerikaanse schepen zouden beschadigd of tot zinken gebracht worden. Amerikaanse bases in Europa en over de hele wereld zouden getroffen worden. ISR-middelen in de lucht van de VS zouden een agressief doelwit worden; militaire en communicatiesatellietarrays zouden onklaar gemaakt worden.

  Biden noemt Poetin een slachter en Rusland denkt dat de VS achter de aanval op de Crocus Hall zit

Binnen letterlijk slechts een paar dagen zouden de VS een ernstig tekort aan aanvalsmunitie krijgen, wat nog verergerd zou worden door de hoge onderscheppingssnelheid van de Russische luchtafweer.

De Russen hebben de afgelopen 18 maanden al laten zien dat ze ELKE soort aanvalsraket die de VS tegen hen kan inzetten, kunnen neerschieten – niet altijd allemaal, maar de meeste meestal wel.

Geen enkel ander leger op de planeet heeft eerder dit niveau van bekwaamheid bewezen. De VS heeft het niet en is bijna zeker nog minstens een decennium verwijderd van de ontwikkeling ervan.

En vergis u niet, als de VS doelen op Russisch grondgebied zouden aanvallen, zouden de Russen terugslaan op doelen op Amerikaans grondgebied. Ik geloof niet dat ze een nucleaire “eerste aanval” op de VS zouden lanceren, maar ik kan garanderen dat ze hun onderzeeërvloot en conventionele langeafstandsluchtaanvalscapaciteit zouden gebruiken om strategische doelen op Amerikaans grondgebied te raken.

Het zou een schokkende vertoning zijn van 21e-eeuwse oorlogvoering met grote mogendheden.

Beide partijen zouden zwaar getroffen worden, maar de Russen zouden niet eens ernstig verzwakt worden, laat staan verslagen, terwijl de VS getroffen zouden worden op een manier die ze nog nooit in hun geschiedenis hebben meegemaakt, om vervolgens om zich heen te kijken en te ontdekken dat ze na slechts veertien dagen van intensieve gevechtsoperaties in een acute logistieke crisis verkeren.

Dat zal het beslissingsmoment zijn; de laatste halte voor Willoughby, als het ware.

En als het scenario dat ik heb geschetst zich daadwerkelijk ontwikkelt, zal er vrij snel een moment komen waarop de verstandiger koppen binnen de hallen van het Imperium – degenen die tot nu toe hebben toegekeken terwijl deze catastrofe zich ontvouwde – wel, zij zullen moeten kiezen om eindelijk in actie te komen om de waanzin te stoppen, of werkeloos toe te kijken hoe zij en de rest van ons worden getroffen door gebeurtenissen die uit de hand lopen.

  Situatierapport Oekraïne: Grote Russische tegenaanval in het oosten

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De Grote Reset-illusie van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIndividuele familieleden ontwikkelen nu op bizarre wijze tegelijkertijd ‘Turbo-kanker’, wat ons meer bewijs geeft dat de globalisten genocidale biowapens op de wereld hebben losgelaten
Volgend artikelDe Prik of niet de Prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Tijd dat de Amerikanen een toontje lager gaan zingen en dat Europa zich bevrijd van hun juk, maar dan zullen we zelf hun marionetten in de politiek buiten spel moeten zetten !!
  De Amerikanen hebben lang genoeg geprofiteerd van Europa en de rest van de wereld oa. met hun petrodollar,
  dat tij begint nu door de Brics landen te keren, maar ze hebben Biljoenen schuld en een kat in het nauw maakt rare sprongen, hun hoe ze nauwlettend in de gaten.
  Yankee Go Home het is over en uit , we zijn jullie politieke spelletjes, sancties en oorlogen meer dan zat !!

   • kap nou s met je kk verbeteren joh. als je dat in mn gezicht doet, wordt je wakker in het ziekenhuis. GA IN OP DE INHOUD EN NIET OP TIEPFAUTENN, KK KNEUS!

    • Beste the real deal,
     WOW, die reactie van jou dwingt respect af ( NOT)
     Koddebeier heeft het zeldzame fatsoen om gemaakte fouten te corrigeren, wat je bij veel mensen niet hoeft te verwachten.
     Ga eens met jezelf aan de slag m.b.t. sociale omgangsvormen.

     Ow ja, je zal vast wel een of ander scheldwoord voor mij uit jouw toetsenbord kunnen rammen.
     Sterkt alleen mijn bovenstaande suggestie.

  • Poetin heeft al eens in een speech gezegd dat hij het westen niet hoeft aan te vallen omdat de inwoners van de USA en haar satellietstaten, uiteindelijk zullen ontwaken en hun eigen huis gaan opruimen. Het lijkt nog ver weg, maar alle kruitvaten hebben inmiddels een hele lange en lichtontvlambare lonten… het is bijna onmogelijk om eea nog heel lang in goede banen te leiden. Het is een kwestie van tijd voor er dingen mis gaan waardoor de massa zich kapot schrikt.

   De wakkeren zullen dan voorkomen dat we als kippen zonder kop en in blinde paniek alles gaan afbreken. Omdat wij in alle rust heel duidelijk en heel nauwkeurig kunnen uitleggen wat er moet gebeuren om de vijand te ontmantelen en ons land terug te nemen, zonder dat alles helemaal moet worden vernietigd.

   De wappies van nu, zijn de leiders van morgen.

   • Beste LGSTO,

    Helemaal goed.
    Wel in de gaten houden dat het de planning is om na de chaos de orde te gaan manifesteren.
    Het mag duidelijk zijn dat het dan ONZE orde zal zijn.
    Met respect voor ons zelf en de ander.

    • Uiteraard Tigron… in het vacuüm zullen de wakkere mensen de koers moeten gaan wijzigen. Mijns inziens zullen we een orde moeten maken die blijvend is… en dat kan alleen als we onszelf persoonlijk en individueel gaan besturen obv liefde, vrede, veiligheid, eenheid. Weg met egoïsme… wie niet samenwerkt en alleen maar wil vechten en strijden, die draagt niks bij. Egoïsme is de echte pandemie. Zonder egoïsme was cojona nooit gelukt.

     Persoonlijk leiderschap obv samenwerking, vrede, veiligheid en liefde. Weg met egoïsten, die verpesten echt alles, altijd en overal.

  • Die schuld is ook nep, en zou gewoon geannuleerd kunnen worden. Het is een schuld veroorzaakt door roverheden die uiteindelijk voor de opperrovers gewerkt hebben, binnen een financieel systeem gebaseerd op schuld dat geïnstalleerd is door dezelfde opperrovers en hun marionetten binnen de roverheden. Illegaal en crimineel dus.

   Als we de opperrovers onteigenen en alles wat ze bezitten opsporen en confisceren is er geen enkele schuld meer in de wereld en armoede en (moderne) slavernij overbodig.

  • dat zou idd mooi zijn, echter het US ‘v(s)irus zit te diep geworteld en sommige mensen te stom? om het te zien of te willen zien of te denken dat de US daar is en niet hier de boel handelt, terwijl er overtuigend bewijs is te vinden her en der dat dir wel het geval is.

   dus tja, het zal nog wel een tijd duren, of Bricks oid doet de US verdwijnen uit Europa en dan zien wat slapers het wellicht ook pas? maar we komen er niet snel vanaf denk ik.

   Het zou idd mooi zijn als de US zelf eens (de foute lieden en hun tech dingen) aangevallen worden aldaar, bv Pentagon geheel plat, FED waar (misschien nog) de goudopslag ligt, ook tot as verdelgen en Washington DC en wat andere plekken, dan misschien? zou er wat kunnen veranderen, maar dan nog zullen ze alles omkeren en fake doordoen met, bluf en doen? wat een tijden.

  • ” maar dan zullen we zelf hun marionetten in de politiek buiten spel moeten zetten !!” Volledig mee eens en ik ben ervan overtuigd dat dat de enige juiste weg is want zo zagen we de poten onder de stoelen van de zichzelf zo noemende “elite” weg, dan zitten ze klem en is het voor hun “game over”!
   Grtjs,
   Balou

  • ” maar dan zullen we zelf hun marionetten in de politiek buiten spel moeten zetten !!” Volledig mee eens en ik ben ervan overtuigd dat dat de enige juiste weg is want zo zagen we de poten onder de stoelen van de zichzelf zo noemende “elite” weg, dan zitten ze klem en is het voor hun “game over”!
   Grtjs,
   Balou

 2. te hopen dat ze de grootste misdadigers de joodse zionisten met Soros ,Rodschild,Rockenfeller ,Swab,BillGates en al de Joodse bankiers en fraudeurs eerst zouden aan pakken en laten boeten voor hun daden

  • Als mensen naar een voetbalwedstrijd gaan terwijl ze weten dat hun team waarschijnlijk gaat verliezen, dan juichen ze juist extra hard en worden ze nog fanatieker. Laat de uitkomst los en zet in op winst. Een potje voetbal maakt niks uit, maar we zijn nu in gevecht voor het voorbestaan van de mensheid… als we verliezen is het klaar… DUS JUICH HARDER DAN JE KAN EN HOUD MOED… we MOETEN winnen… alle andere uitkomsten zijn ons einde.

  • Beste ralf,
   Wij zitten in een wedstrijd die wij kunnen winnen of verliezen.
   Als je uit gaat van een bepaalde slechte uitkomst en de strijd niet aan gaat, heb je zo wie zo de strijd verloren.

  • Beste Ralf, de wedstrijd is allang verloren door de opstandigen. Ze willen er alleen niet aan. Ze blijven maar proberen. Maar ze hebben zich verslikt 2000 jaar geleden.

   De bevolking is geen winnaar. De vraag is alleen; blijf jij opstandig of sluit jij je aan bij de winnaar.

   Heel veel mensen willen gewoon ‘zelluf doen’. Opstandig blijven. Vinden zichzelf geweldig en goed.

 3. Dit is groots
  Verschillende Afrikaanse landen hebben met Rusland een overeenkomst gesloten voor militaire samenwerking. Na de coup zwaaiden inwoners van Niger met Russische vlaggen. Daarnaast heeft Niger de hulp ingeroepen van de Wagner-groep.

  “Dit is groots,” aldus Morris.

  Kolonel Douglas Macgregor zegt dat de mensen die jarenlang zijn beroofd door het Westen nu zeggen: genoeg is genoeg, verlaat ons land. “De Afrikanen hebben er genoeg van.” >>>

  https://www.ninefornews.nl/in-afrika-vindt-momenteel-een-revolutie-plaats-dit-is-groots/

  • Mooi… het einde van een wereld de gebukt gaat onder de westerse satanisten. Ik bid dat dit een echte verandering wordt ipv een wisseling van de ene satanische uitbuiters, naar de volgende satanische uitbuiters.

   Afrika is eigenlijk het rijkste continent op aarde… maar ze worden al eeuwen kaalgeroofd door de westerse elites. Uit naam van de gemiddelde Europeaan wordt Afrika kaalgeplunderd. Geef de Afrikanen hun rijkdommen. In werkelijkheid zijn de Afrikanen de rijkste mensen ter wereld, maar ze worden gegijzeld. We worden allemaal gegijzeld… door de elites en hun aandeelhouders bedrijven die overal alles en iedereen tot slaven maken. Laten we hopen dat Afrika zich bevrijdt en aan ons voordoet hoe je de heersende macht op de knieën drukt en ter verantwoording roept voor eeuwenlang uitbuiting. De westerse mensheid heeft een voorbeeld nodig om in opstand te komen tegen de satanisten.

   • In Afrika zijn nwe leiders aan het opstaan, Kenia, Niger en Burkina Faso zijn o.a. dat soort nwe leiders, ken ze niet maar las erover.

   • Het is misschien niet aardig om te zeggen, maar de meeste Afrikanen hebben het aan hun eigen mentaliteit te danken. Donker Afrika wordt zo genoemd om hun duistere sfeer. Hun geestelijke duisternis. Opportunisme, uitbuiting, egoïsme, leven voor de dag.

 4. Bijna iedere woning of flat in het oude sovjet-unie heeft een schuilkelder. Amerika heeft alleen transsexuele en junkies, die mogen zsm opgeruimd worden. Er is zelfs een hoogste kolonel, die trans is geworden…wat een circus-land!

 5. Kijk en huiver: Nederlandse journalist laat in Oekraïne zien waar ons belastinggeld naartoe gaat

  In april 2022 bracht de Nederlandse journalist Sonja van den Ende haar eerste bezoek aan de Oekraïense stad Marioepol. Wat haar meteen opviel waren de enorme rijen om voedselhulp te ontvangen van het Russische leger.

  Nederlandse media berichtten er niet over of beweerden dat Rusland de stad had aangevallen. Inwoners van Marioepol zeiden tegen Van den Ende dat het Oekraïense leger de stad was binnengetrokken. >>>

  https://www.ninefornews.nl/kijk-en-huiver-nederlandse-journalist-laat-in-oekraine-zien-waar-ons-belastinggeld-naartoe-gaat/

 6. “De Zelensky-optie. Zelensky zal er zich in moeten schikken dat de Krim voorlopig Russisch blijft. De Adenauer-optie, noemt de Franse academicus François Heisbourg dat”. Prima artikel van Rik Van Cauwelaert, Columnist, in De Tijd 11.08.2023. Inderdaad, meer dan hoog tijd dat het débâcle ophoudt.
  https://www.tijd.be/opinie/paleis/de-zelensky-optie/10486098.html
  https://www.foreignaffairs.com/ukraine/back-trenches
  https://www.forumarmstrade.org/ukrainearms.html

 7. Einde illusie, was toch niet moeilijk om deze ruk naar de groene politiek voor te stellen, alleen politieke groene kleuters gaan stemmen op de vernieuwde groene politiek, u zult niet bezitten zelfs u stem haal op 22-11 geen fuck meer uit.

  “Let op: de grote coup die in Nederland gaande is – VVD opgeslokt door D66 in de nieuwe partij Renew, GroenLinks heeft PvdA opgevreten en hoopt zo de PvdA-stemmers naar hun kant te krijgen – gaat leiden tot een enorm gevaarlijke positie van groen en extreem groen in de Kamer,” waarschuwt Ubels. >>>

  https://www.ninefornews.nl/wat-erg-opvallend-is-is-dat-er-in-politiek-nederland-een-aantal-coups-gaande-zijn/

  • Het voorbeeld van de groene politiek is al volop zichtbaar in Duitsland. De deindustralisatie is daar al begonnen. Ook daar zit m.I. een WEF regering die recorders van Schwabber uitrolt. Eens een sterk land, binnenkort een derde wereldland. En de rest van Europa volgt.
   Timmermans komt niet voor niets naar NL. Dan kan hij het vernietigende werk van de voorgaande kabinetten afmaken. Dag NL, maar ook dag EU en dag ongedekte pleuro. ( dat geldt ook voor usa en de dollar; daaaaag)

 8. het Amerikaanse systeem lijkt wel erg goed gedéstabiliseerd van onderuit én van bovenaf..net zoals europa trouwens…het woord illusie bracht me dit aan het denken…m.a.w. zeer goede top politiekers..met een duidelijke agenda..de wereld-veranderingen lijken me het werk van enkele meer rechtvaardige grootmachten met een zeer hoog intelligentie quotiënt..Afrika is mee op de wagen gesprongen..gedesillusioneerd zal dus de westerse wereld overblijven…de illusie verpletterd..

 9. Wat zie ik daar ? Iemand bedreigen omdat die persoon zichzelf taalkundig corrigeert ?
  Let’s keep it real , …onz devisch luid immurs : “Wei make cheen voute” !!!
  Peace ,out .

 10. In het westen heersen de ambtenaren.
  En met hun “fatsoen” en politiek kan je geen goed leger op de been houden.
  In het oosten heersen de dictators, die kunnen wel een goed leger opzetten en op de been houden.

 11. NAVO staat voor Noord Atlantische Verdrag Organisatie, en die naam is niet toevallig gekozen.
  De controle over de Noordelijke Atlantische oceaan is namelijk van cruciaal belang wil de NAVO ook maar een kans maken om een oorlog tegen de Russische Federatie te winnen.

  En de realiteit is dus dat de NAVO gewoon niet meer in staat is om die Noordelijke Atlantische oceaan te controleren.
  De Russen beschikken namelijk over de Tu-22m3 + Kh47 Kinzhal combinatie, en daar heeft de NAVO gewoon geen antwoord op.

  Het primaire instrument waarmee de NAVO de controle over die Noordelijke Atlantische oceaan moet bewerkstelligen is de Carrier Group, een Amerikaans vliegdekschip plus haar escorte, en de huidige situatie is dat die vliegdekschip groepen zich als sinds het begin van de SMO niet meer in die Noordelijke Atlantische oceaan hebben laten zien, simpelweg omdat ze na het mogelijk uitbreken van een direct conflict met Rusland “sitting ducks” zijn.

  Een paar massale Tu-22M3 “Backfire” missies, met wat Tu-95 “Bear” en Tu-160 “Blackjack” ondersteuning, vanaf het Kola schiereiland, en het is gewoon “game over” voor de NAVO/USA.
  Dan zijn de vliegdekschepen en hun escortes tot zinken gebracht, zijn er tienduizenden matrozen opgeblazen dan wel verzopen, en is de meest cruciale schakel in de NAVO logistiek vernietigd.

  En dat is dan stap één op weg naar de ondergang, want daarna gaan ze er dan achter komen dat hun fameuze “stealth”, het mandje waar ze budgettair al hun eieren in gelegd hebben, tegen een technologisch geavanceerde vijand geen bodem blijkt te hebben.
  Ze gaan dan het luchtoverwicht, wat DE cruciale pijler is waar de hele NAVO doctrine op rust, op zijn minst niet kunnen veroveren, en mogelijk zelfs aan de Russen kwijtraken.

  Daarna wordt het dan Oekraïne 2.0, maar ditmaal met NAVO militairen in de plastic zakken.
  De NAVO maakt in een conventionele oorlog gewoon geen schijn van kans tegen de Russen, en dat betekend niet dat ze in een nucleaire oorlog wel een schijn van kans maken, want ook op dat vlak zijn de Russen veruit superieur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in