De Russische olieproducent Gazprom Neft, een dochteronderneming van energiegigant Gazprom, verhandelt ruwe olie met buitenlandse partners nu met de Chinese yuan en Russische roebel – een belangrijke stap in het verminderen van de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar en euro, die beide onbetrouwbaar zijn geworden na de westerse sancties die aan de Euraziatische natie zijn opgelegd, schrijft Belle Carter.

De CEO van het bedrijf, Aleksandr Dyukov, onthulde deze informatie in de marge van het TNF Energy forum, dat werd gehouden in de olierijke regio Tyumen in Siberië.

De conventionele manier om internationale handel te drijven, was door gebruik te maken van de belangrijkste wereldwijde munteenheden, zoals de dollar en de euro. Deze beslissing weerspiegelde in toenemende mate een strategische zet om de handelspraktijken beter af te stemmen op de economische en geopolitieke belangen van Rusland, en op de belangrijke energiebanden met China.

Volgens Dyukov heeft het bedrijf geen problemen ondervonden met het opnemen van zijn exportinkomsten in vreemde valuta sinds het met de genoemde valuta is gaan handelen. Het bedrijf ontvangt zijn inkomsten uit de verkoop van olie en olieproducten ook op korte termijn.

Ondanks een opmerkelijke verschuiving in andere nationale valuta’s van een aanzienlijk deel van haar exporttransacties, zei Dyukov dat de Indiase valuta nog steeds niet wordt gebruikt bij exporttransacties. “Deze beslissing onderstreept de selectieve aanpak van het bedrijf bij de overgang van traditionele wereldwijde valuta, rekening houdend met de specifieke dynamiek van haar internationale handelsrelaties, meldde het Arabische zakennieuwsagentschap MenaFN. “We gebruiken geen roepies. We gebruiken voornamelijk yuan en roebels. We zijn praktisch afgestapt van betalingen in dollars en euro’s,” zei de CEO.

D66 demoniseert referenda in Oekraïense regio's over aansluiting bij Rusland

Rusland is niet de enige die de USD van de troon wil stoten. De China National Petroleum Corporation (CNPC) heeft ermee ingestemd om de betalingen voor gasleveringen om te zetten naar roebels (RUB) en renminbi (RMB) in plaats van dollars. Volgens Simon Watkins, voormalig senior FX-handelaar, financieel journalist en bestsellerauteur, zal dit in de eerste fase van het nieuwe betalingssysteem gelden voor Russische gasleveringen aan China via de oostelijke pijplijnroute ‘Power of Siberia’, die in totaal minimaal 38 miljard kubieke meter gas per jaar (bcm/j) bedraagt.

“Daarna zal de nieuwe betalingsregeling verder worden uitgebreid. Het is toepasselijk om op dit punt op te merken dat, hoewel de aanhoudende internationale sancties tegen Rusland vanwege zijn invasie in Oekraïne in februari de uiteindelijke impuls hebben gegeven voor deze cruciale verandering in de betalingsmethodologie, het al sinds ten minste 2010 een kernstrategie van China is om de positie van de Amerikaanse dollar als ’s werelds de facto reservemunt uit te dagen,” zei hij in een artikel dat hij schreef op OilPrice.com.

Hij voegde eraan toe dat China de positie van zijn renminbi-valuta in de mondiale ranglijst van valuta al lang beschouwt als een weerspiegeling van zijn eigen geopolitieke en economische belang op het wereldtoneel. “Vanaf 2022 is het aandeel van de RMB in de SDR-mix gestegen tot 12,28 procent, wat China nog steeds beschouwt als niet echt passend bij de status van zijn opkomende supermacht in de wereld,” merkte hij verder op.

Bloomberg: Rusland heeft voordelen in het huidige wereldwijde dieseltekort

De wereldwijde energiemarkt wordt geconfronteerd met een tekort aan diesel omdat raffinaderijen niet genoeg van de belangrijke industriële brandstof kunnen maken, wat nog verergerd is nadat OPEC+ zwaargewichten Saoedi-Arabië en Rusland de productie en export van dichtere, zwavelrijkere ruwe olie, die gebruikt wordt voor de productie van dieselbrandstof die van vitaal belang is voor de industrie en het transport, hebben teruggeschroefd. Recente omstandigheden zorgen er echter voor dat Rusland nu de ontvanger is van alle voordelen.

Een zich ontvouwende tragedie: De onmogelijkheid om 'iets anders' te doen

Het wereldwijde dieseltekort is bijvoorbeeld gunstig voor een van de belangrijkste exportmengsels van het land, de Eastern Siberia-Pacific Ocean (ESPO), omdat deze wordt verhandeld tegen een premie ten opzichte van de wereldwijde benchmark Brent, aldus Bloomberg op maandag, onder vermelding van naamloze marktspelers. ESPO, genoemd naar de pijpleiding die het naar de exportmarkten transporteert, steeg naar een premie van ongeveer $0,50 per vat ten opzichte van Brent op een geleverde basis voor verschepingen naar China in oktober, vertelden handelaren aan de krant. Brent crude werd aan het begin van de week verhandeld boven $94 per vat.

Het Russische ruwe mengsel, dat vooral geschikt is voor de productie van dieselbrandstof, zag zijn grootste prijsstijging sinds de G7 en de Europese Unie een prijsplafond op Russische olie en petroleumproducten hebben ingevoerd. Deze “invloedrijke” economieën drongen erop aan om de energie-inkomsten van Moskou te verminderen, volgens Viktor Katona, hoofdanalist ruwe olie bij energieanalysebedrijf Kpler.

“De laatste keer dat ESPO positief was ten opzichte van Brent was in november 2022,” zei Katona. Volgens de analist hebben Chinese staatsraffinaderijen, samen met privéraffinaderijen, hun aankopen ook opgevoerd, en tot zeven ladingen ESPO meer dan gewoonlijk in oktober geladen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Riemen vast! We kunnen binnen een paar maanden in oorlog zijn met ChinaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGlobalisten hebben opnieuw een schokkende gebeurtenis gepland in hun streven naar de “Vier”: Digitalisering, Ontmenselijking, Vernietiging en Ontvolking
Volgend artikelL. Fletcher Prouty: Aardolie is geen fossiele brandstof; het is de op één na meest voorkomende vloeistof op aarde
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

 1. “Einde aan de HEGEMONIE van de DOLLAR: Russische oliegigant gebruikt nu yuan en roebel voor exportafrekeningen”

  Hoppa toch gemengd positief nieuws voor vandaag, de US reserve munt naar de kloten, des te harder worden de westerse burgers gestraft voor niets.

  • niet voor niets europa’s stem is niet gehoord omdat wij onze eigen misdadige regeringen maar laten doen hebben..mr de dief hier is onze portefeuille neem er maar uit wat je nodig hebt…Daarom wordt de burger bestraft….door Lafheid verdomme !!

   • Raphael Vangestel september 29, 2023 Bij 12:21

    Juist Raphael de kosten van bijna elke mislukte operatie worden op de burgers afgewenteld d.m.v. belasting verhogingen, de Energie-leverantiers krijgen bijna carte blanche om de prijzen te verhogen, noem maar iets op dat niet aan prijsstijgingen gekoppeld worden.

    *

    Nog een tenenkrommend bericht dat iedere realist al wist maar daarom uit frustratie op een gecontroleerde oppositie partij deed stemmen ik o.a. op de PVV op 22-november gaat een roodkruis op mijn stembiljet.

    Te weinig, te laat? Europa beseft eindelijk dat de massa-immigratie hen vernietigt

    In 2014 werd Europa belegerd, waarbij miljoenen Afrikaanse en Arabische migranten de EU binnen marcheerden en asielaanvragen gebruikten om snel de regio binnen te komen zonder controle. Nu de vakbond wordt geconfronteerd met een ongekende golf van buitenlanders die sinds de Tweede Wereldoorlog of de ineenstorting van Joegoslavië niet meer is waargenomen, noemden sommigen onder het publiek de gebeurtenis een crisis. EU-functionarissen zagen het niet zo. In plaats van hun grenzen te beveiligen en de invasie af te weren, kondigden topvertegenwoordigers als Angela Merkel aan dat ze in 2015 hun grenzen volledig zouden openstellen voor migranten en vluchtelingen.
    https://youtu.be/6zcMCbYRuEU

    Dit artikel is ruim 8 jaar oud
    Juichende Duitse menigten begroeten vluchtelingen na een lange tocht van Boedapest naar München
    https://cdn.theguardian.tv/mainwebsite/2015/09/05/20150905GERMANYREFUGEES_FromGuAmRM-16×9.mp4
    Veel migranten kregen de indruk dat ze bij aankomst in Duitsland gratis huisvesting, sociale voorzieningen en gemakkelijk werk zouden krijgen. De realiteit was veel gecompliceerder, maar het beeld van een gouden land van gemak was alles wat nodig was om een ​​vloedgolf te veroorzaken. Door het gedeelde grensbeleid in de EU werd de beslissing van Duitsland een probleem voor ieder ander land. >>>

    https://www.zerohedge.com/geopolitical/too-little-too-late-europe-finally-realizes-mass-immigration-destroying-them

    • ” op 22-november gaat een roodkruis op mijn stembiljet.”
     Adriaan, op die manier help je Timmermans aan zijn premierschap. Zijn aanhangers gaan WEL stemmen.
     Biljetten met een kruis er door belanden, niet verder bekeken, in de oud papierbak.
     Het huidige systeem is nu eenmaal zo dat enkel geldige stemmen geteld worden.
     Stem dan op FVD, het enige tegengeluid.

     • Matt september 29, 2023 Bij 16:17

      Blanco/ongeldig

      Kiezers kunnen blanco stemmen. Iemand stemt blanco als hij of zij geen enkel vakje van het stembiljet aankruist. Het uitbrengen van een blanco stem heeft, net als niet-stemmen, geen invloed op de zetelverdeling. Voor de berekening van de uitslag en de kiesdeler worden uitsluitend stemmen op kandidaten geteld. Het is dus niet zo dat een blanco stem naar de grootste partij gaat.

      Opkomstbepaling

      Blanco stemmen en ongeldige stemmen worden wel meegenomen bij het bepalen van de opkomst: het aantal mensen dat heeft gestemd. Het aantal blanco stemmen en het aantal ongeldige stemmen wordt afzonderlijk vermeld in het proces-verbaal (papieren verslag) van de verkiezingsdag.

      Als een kiezer zich bij het invullen van zijn stembiljet vergist, geeft hij het biljet terug aan de voorzitter. Deze maakt dit stembiljet onbruikbaar en geeft hem eenmaal een nieuw biljet.

  • ondertussen staat die Roebel wel historisch zwak tegenover een vrijwel historisch sterke US Dollar ….begrijpe wie begrijpen kan , ik in elk geval niet….Zo zie je maar dat je niet alles klakkeloos mag geloven ….

   • Volgens mij heb jij geen economie gestudeerd. Cijfers in de economie worden gedaan door bepaalde door de overheid betaalde instanties. Een voorbeeld de inflatie in Nederland zou ca. 0,2 % zijn. Maar werkgevers instanties geven aan dat Nederland wereldwijd nummer 1 staat wat betreft faillissementen. De USA kan door de petro-dollar ongelimiteerd dollars blijven drukken. Door De Brics(nu ca, 11 leden) en potentiele leden zal de dollar in waarde dalen. Link: http://theeconomiccollapseblog.com/(Michael Snyder) en shadowstats.com geeft de juiste cijfers weer van de economie van de USA.

    • ….je moet geen economie gestudeerd hebben om de wisselkoersen te raadplegen….en de Dollar staat voorlopig nog heel sterk, dus is het vertrouwen in de Dollar maw nog intact….Persoonlijk zie ik daar nog niet snel verandering in komen, de financiele wereld heeft een vluchtmunt nodig en welke munt gaat de Dollar van de troon duwen ? De Roebel ? Rusland is inderdaad een land met weinig schulden en veel grondstoffen, maar politiek niet al te stabiel, dus er zal nog veel water naar de zee moeten vloeien voor het zover is.

 2. Ik heb iets tegen zulke straffe titels. Ze hebben iets van het niveau van de gazet Het Laatste Nieuws. Ik wou dat het waar was, maar in werkelijkheid is het een proces van decennia ‘s. Mensen met het brein van Laatste Nieuwlezers denken dan het het een fait accompli is.

  • Vlaanderen maakt zich net Nederland op voor een ware tsunami van ‘vluchtelingen’ en young global leader premier Alexander de Croo van de Belgische vivaldicoalitie gaat nu alle zeilen bijzetten om iedereen onderdak te kunnen bieden. Waar hebben wij dat meer gehoord?
   In België bestaat de stikstof- en CO2-crisis niet in Brussel en Wallonië, maar alleen in Vlaanderen. De reden is dat Nederland en Vlaanderen op basis van de krankzinnige WEF-plannen deel gaan uitmaken van TriState-City en in een later stadium zal de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zich hierbij aansluiten. Veertig miljoen mensen moeten een plekje krijgen in de 15 minutensteden en middenin Natura 2000-gebied Nationaal park de Hoge Veluwe is de nieuwe woonkern Stroe gepland waar 20.000 huizen dienen te verrijzen.
   De schrandere frontnieuwslezer weet inmiddels dat deze dystopische plannen momenteel stuk voor stuk aan het mislukken zijn en het wachten is op een door de duistere krachten achter de schermen (illuminati/ Novus Ordo Seclorum/ cabal) kardinale fout waardoor het ontwakingsproces de zoveelste impuls krijgt als inleiding voor het onvermijdelijke & langverwachte instorten van de opgelegde maatschappelijke orde zoals die duizenden jaren heeft bestaan.

   • Goh, zijn die plannen aan het mislukken? Waaruit blijkt dat? Ik zie alleen maar meer ellende op ons afkomen op de korte termijn, maar misschien ben ik daarvoor dan ook niet schrander genoeg.

   • Ron Swart september 29, 2023 Bij 14:08

    Zelf zie ik deze satanische plannen steeds meer momentum krijgen Ron, net zoals Bas zei, waaruit blijkt het dat de plannen van het dystopische Cabal/WEF zogezegd in deugen vallen?

  • Ik denk dat het waar “moet” worden,, de nieuwe gulden na de oorlog, de Währungs Reform van de Weimarer Republik, schoon je het zwarte geld op en kun je meteen digitaal gaan.
   Verder denk ik dat we nog een paar foefjes gaan zien uit de DDR tijd, daar was het zowat onmogelijk om een eigen huis aan te houden.
   Misschien krijgen we een maximum € per vierkante meter wat dan slecht uitpakt voor diegenen die hun geld niet op de bank maar in steen gestoken hebben met misschien een hypotheek en stijgende rente.
   Even over de grens richting oosten zien we al verwarmings wetten, en isolatie voorschriften die gewoon 5 stellige bedragen kunnen oproepen, Jan met een goede pet zal daar zelfs problemen mee hebben, als een woning niet voldoet kan deze onbewoonbaar verklaard worden tot de bank of investeerders het voor een prikkie overnemen.
   Ik zie een gemoderniseerd “Oost Europa ” komen, met nieuwe lokkertjes en beperkingen, het was alcohol en sigaretten wat iets van Internet en reizen gaat worden.
   Maar wie ben ik, waarschijnlijk teveel boeken gelezen en gereisd

 3. Video: Duizenden buitenlanders belegeren de Poolse grens – Warschau-deal van de eeuw – Zou de EU illegaal overspoelen met 400.000 migranten – Solz woedend

  Een groot schandaal in Polen leidt tot een grote crisis met Duitsland

  Er is een diplomatieke ruzie uitgebroken tussen Duitsland en Polen na de onthulling van een enorm Pools schandaal gericht op het illegaal verlenen van 250.000 tot 400.000 visa aan mensen uit Aziatische en Afrikaanse landen.

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft Polen bedreigd met het herinvoeren van grenscontroles te midden van het visumschandaal en heeft de Poolse autoriteiten opgeroepen de zaak te onderzoeken en de aanklacht zo snel mogelijk op te helderen. >>>

  https://warnews247.gr/vinteo-chiliades-allodapoi-poliorkoun-ta-polonika-synora-terastia-kobina-tis-varsovias-gia-paranomi-apostoli-400-000-metanaston-stin-ee-orgi-solts/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in