Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Oekraïense nachtelijke landingsoperatie in de Dnjepr-delta, ten zuidwesten van de stad Kherson werd reeds in de beginfase vernietigd toen de Russen het Oekraïense landingsvaartuig “Yuriy Olefirenko” ontdekten, dat met raketten schoot (volgens de Sovjet-Russische operationele doctrine dragen landingsvaartuigen raketwerpers om de landingen te ondersteunen), maar vanuit de lucht werd aangevallen en tot ontploffing gebracht, waarbij tientallen Oekraïense zeelieden en mariniers naar de bodem werden gesleurd, schrijft Pronews.

De Oekraïense operatie werd uitgevoerd om de vorming van een bruggenhoofd ten zuiden van de Dnjepr mogelijk te maken en vervolgens door een aanval vanuit het noorden de Oekraïners in staat te stellen de rivier te overbruggen.

De hele operatie liep uit op een luchtgevecht, want op de video is te zien hoe het Oekraïense schip naast de raketten ook luchtafweer afvuurt.

De “Yury Olefirenko” was het laatste actieve oorlogsschip van de Oekraïense marine die niet langer bestaat, maar het voornaamste is dat de Oekraïners een uiterst riskante operatie uitvoerden, aangezien het schip uit de haven van Odessa was gevaren en voor de kust Russische stellingen in het zuiden van de regio Kherson, onder controle van Russische troepen, was genaderd.

Na de aanval van een Russische straaljager ontplofte de munitie en zonk het schip binnen enkele minuten met meer dan 150 Oekraïense zeelieden en mariniers aan boord.

“Na een aanval van de Russische luchtmacht met hoge-precisiewapens is het laatste oorlogsschip van de Oekraïense marine vernietigd”, aldus het Russische ministerie van Defensie.

  Shock: Rusland's oliepijpleiding naar de EU staat in brand - De enige pijpleiding die Russische olie naar Europa vervoert

In juni 2022 onderscheidde de Oekraïense president Volodymyr Zhelensky de bemanning van het schip voor “heldenmoed” bij de verdediging van het land. Nu is die medaille eveneens gezonken in de Zwarte Zee.

Voor de val van Bakhmuth had hij de laatste Oekraïense verdedigers gedecoreerd, die later een gruwelijke dood stierven, omdat er nooit een bevel tot terugtrekking was gegeven, net zoals Hitler von Paulus in Stalingrad nooit een bevel tot terugtrekking had gegeven, wat de loop van de oorlog aan het Oostfront had kunnen veranderen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische marine neemt haar eerste “Nucleaire Tsunami”-torpedo onderzeeër in ontvangstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe menen het serieus om u insecten te laten eten
Volgend artikelHonderden YouTubers die tijdens de pandemie Covid-vaccins propageerden hebben nu Turbokanker
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

27 REACTIES

  • JE hebt gelijk denk ik DM, die verdomde Polen die de Russen haten en kruipen voor de VS en ambities hebben in Europa plus graag stukken land terugeisen in het land van de Azovkameraden!

  • Dutch Mountains mei 31, 2023 at 17:55
   “… then, NATO became a member of the EU”
   De stupiditeit druipt af van dit USA propaganda filmpje. Kennelijk recruteren ze zielige Polen om met de 16-daagse gunshooting training mee te doen. Dan zijn ze goed voorbereid, reken maar van yes.

 1. Hoeveel mensen moeten daar nog sneuvelen voordat de machtgeile psychopaten eens over vrede na gaan denken? Als je het goed beschouwd, ben je toch gek als je in een leger gaat.
  Je dient als kasvoorraden de zgn. elite, die alleen maar meer geld en nog meer macht willen. Jan soldaat en het gewone volk, die dat gedonder helemaal niet wil, zijn altijd de pineut. Door alle eeuwen heen. Het wordt tijd voor een schoonmaak, en wel een heeeeeeele grote.

 2. je Bend stapel gek als je voor die lamlullen in het leger gaat dan spoor je echt niet de elite kunnen voor mij de pot op laad zij zelf maar oorlogje spelen ik zie onze willempie ook niet vrijwillig gaan die lafaard

  • Nee joh,tuurlijk niet.
   Die speeld liever met zijn speedboot,of het regeringsvliegtuig om zijn brevet te behouden.
   Toen het nog een klein kind was,had hij de pest aan joernalisten.
   Oprotten!was het toen.
   Nu??lief glimlachen

  • Test komt goed door, maar ik word alleen al van de muziek een beetje somber. En dan de stem er nog bij….. Niet erg opwekkend. Passend bij de tijd. Maar één keer luisteren is genoeg…. Ik ga maar even eten maken 🙂 .

  • Op mijn verouderde ipad werkt het, hoofdzakelijk joeptroep filmpjes werken er nog op die kijk ik alleen als het op een site is “ingepakt” zoals hier dan krijg je niet die onzin erdoorheen.

   Even een uitbreiding van de test met iets wat ik net gekeken heb en ook nog werkt,
   https://thecrowhouse.com/5mtm.html

 3. De meerderheid van het volk heeft gestemd voor de oorlogsgeile partijen die aan de macht zijn.
  De bevolking zal krijgen waarvoor het in meerderheid gestemd heeft.
  Het lijkt me maar logisch dat de hardste schreeuwers voor een oorlog met Rusland als eersten naar het front vertrekken, politici op kop.

  • als ik de reactie op de zeer toegankelijke media als telegraaf zie, waar iedereen en z’n moeder reageert, dan lijkt het er toch op dat de meerderheid door de onzin en leugens heen prikt en dit helemaal niet wil.
   de uitslag van de stemmingen komt totaal niet overeenkomt met wat de ruime meerderheid aangeeft te willen.

  • Idd. Er werd in 1945 een handtekening gezet; en iedereen geloofde dat er geen nazi’s meer waren.
   Hoe onnozel……en nu: de Pooltjes hebben geleden onder de nazi’s; en nu steunen ze de nazi’s.

   In Polen staan ook de velden met militaire voertuigen; ik hoop dat Putin ze even plat gooit als ze gaan beginnen…..

   Als het verhaal van 300.000 pooltjes waar is, mag Poetin ze aanvallen.
   Maar allez; dat zou WO3 triggeren.

 4. HOPELIJK, is het waar ! Rusland moet deze klotesituatie oplossen ! Rusland, in tegenstelling tot de criminele Nato bende, staat aan de goede kant van de geschiedenis, geen twijfel mogelijk !!!

 5. Juist,ze vragen om f16s maar landingsvaartuigen hebben ze niet meer.
  In het schaken noemen ze dat roof-schaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in