De paddenstoelwolk van de Castle Bravo kernproef van 1 maart 1954. / United States Department of Energy / Wikimedia / (Public Domain)

Als Europa of de Verenigde Staten zich ooit met kernwapens tegen Rusland zouden keren en de eerste raketten zouden afvuren, is het Russische nucleaire verdedigingssysteem ontworpen om zijn vijanden autonoom te vernietigen, zelfs nadat het land in een woestenij is veranderd. Het Russische nucleaire verdedigingssysteem bestaat uit 700 kernwapen-“dragers” – strategische bommenwerpers, nucleaire onderzeeërs en intercontinentale ballistische raketsilo’s – die klaar staan om honderden autonome kernraketten te ontketenen, zelfs als het land al door een nucleaire aanval is weggevaagd en er geen menselijke operatoren meer beschikbaar zijn. Dit autonome “Perimeter” systeem heet “Dead Hand” en het werd in de nasleep van de Koude Oorlog in het leven geroepen als een failsafe vergeldingsverdedigingssysteem om nucleaire dreigingen van het Westen af te schrikken, schrijft Lance D Johnson.

Het “Dead Hand” systeem van Rusland zorgt voor de totale vernietiging van de wereld als er kernwapens tegen Rusland worden gebruikt

Nadat de Verenigde Staten in 1945 twee kernraketten boven de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki hadden uitgetest, begreep de militaire leiding van de Sovjet-Unie beter de capaciteiten van het Westen en hun onbehouwen manier van oorlog voeren.

Om een potentiële kernaanval op Russische bodem af te schrikken, had de militaire leiding van de Sovjet-Unie een raketafweersysteem nodig dat zelfs kon werken als de eigen menselijke operatoren uitgeschakeld zouden worden. Er zou maar één vijandelijke kernraket nodig zijn om een commandopost te vernietigen, waardoor de hele operatie voor hun nucleaire installaties zou worden uitgeschakeld. Ook de vooruitgang in de radio-elektronische oorlogsvoering vormde een bedreiging voor de standaard controlekanalen, waardoor het hele kernwapenarsenaal van het land in gevaar zou kunnen komen. Daarom ontwikkelde het Sovjetleger een nucleair afweersysteem voor vergelding, dat vanuit alle intercontinentale raketsilo’s kon toeslaan zonder menselijke bedieners.

  Washington levert Kiev gepantserde personeelsdragers die niet bestand zijn tegen een voltreffer

Dit leidde tot de ontwikkeling van een intercontinentale ballistische raket (ICBM). In geval van een totale atoomoorlog zou de raket gelanceerd kunnen worden, waarbij honderden atoomprojectielsilo’s over het gehele Russische grondgebied geactiveerd zouden worden. Deze hoofdsilo werd in het midden van de jaren zeventig gebouwd en was uitdrukkelijk ontworpen om een rechtstreekse atoomtreffer te weerstaan. De commandoraket was uitgerust met vluchtcoördinaten en radiozendapparatuur die tijdens zijn vlucht alle andere raketten in het hele land konden activeren.

In de jaren ’80 pronkten Sovjet-ingenieurs met een prototype van de intercontinentale ballistische raket UR-100N. Toen kon hij 4.500 kilometer afleggen op een hoogte van 4.000 meter, terwijl hij tijdens zijn vlucht radiosignalen uitzond naar andere raketten. Vijf jaar na de eerste lancering stelde het Sovjet-leger het hele afweersysteem op de proef. Zij toonden met succes aan dat het nieuwe wapen tijdens zijn vlucht een echte silo kon openen en een andere kernraket naar een aangewezen punt kon sturen.

De Russen zijn voorbereid op elke kernaanval en zijn bereid om een menselijke uitroeiing te veroorzaken

De Russen schreven geschiedenis in november 1984, toen zij hun commandoraket uit de Wit-russische SSR lanceerden en met succes een commando naar een silolanceerinrichting bij Baikonur in Kazachstan brachten. Het commando activeerde een R-36M ICBM uit de silo en stuurde deze naar een precieze plaats op de testsite Kura in Kamtsjatka. Deze missie werd voltooid nadat de commandoraket over het hele Sovjet-gebied had gereisd, en bewees dat hij meerdere commando’s naar verschillende raketten in het hele land kon sturen. Het Russische leger heeft het Dead Hand-systeem in 1985 aangenomen, en het is nog steeds in gebruik.

  Rusland klaar om militaire 'bedreigingen' vanuit Japan te 'blokkeren'

Sinds de invoering is het nieuwe systeem uitgerust met radars die de perimeter van het Russische grondgebied bewaken. Ook satellieten uit de ruimte zijn in het gesofisticeerde bewakingssysteem geïntegreerd. Tegenwoordig houdt een ingewikkeld computersysteem toezicht op stralingsniveaus, seismische activeringen en gegevens van raketwaarschuwingssystemen in het hele land. Dit systeem maakt gebruik van radars van de Voronezj-klasse, dat raketlanceringen tot op 7.000 kilometer afstand kunnen detecteren, zodat het indien nodig autonome nood-tegenaanvallen kan voorbereiden. De kernkoppen van tegenwoordig zijn ook uitgerust met afweersystemen voor elektronische oorlogsvoering, die waken tegen radio-interferentie of totale uitschakeling.

Ivan Konovalov, Directeur Ontwikkeling van de Stichting ter Bevordering van Technologieën van de 21e Eeuw, zei dat de Dead Hand-raketten momenteel worden uitgerust met hypersonische raketblokken, waarmee ze met 5-7 kilometer per seconde kunnen wegschieten. “De nieuwe raketten zullen in het leger worden geïntegreerd naast nieuwe ICBM’s van de Sarmat-klasse. Deze laatste raketten zullen in het midden van de jaren 2020 aan het leger worden toegevoegd. De aangepaste hyper-sonische versie van de ‘Dead Hand’-raketten zal dus naast hen verschijnen,” aldus Konovalov.

Met Dead Hand zijn de Russen voorbereid op een kernoorlog en kunnen zij de zware nucleaire bluf van het Westen confronteren. Hun Dead Hand verdedigingssysteem is ontworpen om een einde-van-de-wereld-scenario te verijdelen, maar het systeem is ook voorbereid om precies het tegenovergestelde te doen – een einde maken aan de wereld zoals wij die kennen, als Rusland wordt aangevallen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

O, het drama! O, al die Russische gadgets!Volg Frontnieuws op Telegram

  Vaarwel Zelensky? Wall Street Journal: Westerse voorraden wapensystemen en munitie raken in een oncontroleerbaar tempo op

Lees meer over:

Vorig artikelDe IAEA geeft haar “non-rapport” over de kerncentrale ZNPP vrij
Volgend artikelInterview met de Zwitserse legerkolonel Jacques Baud, een goede samenvatting van de militaire situatie in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Technisch is het mogelijk. Maar of het echt bestaat is zeer de vraag, als er iets misgaat heeft sorry zeggen geen zin namelijk. Het is ook zinloos voor kernmachten om met elkaar in oorlog te raken. Niemand wil het proberen.

  De wereld van de elite met hun oorlogen komt ten einde. Geen enkele burger waar dan ook heeft zo’n grote haat jegens de burgers elders. De wereld staat voor enorme uitdagingen die we enkel samen moeten oplossen. SAMEN. Helaas is dat nog niet doorgedrongen tot de elite machthebbers die met hun ouderwets koloniaal denken en slavernijhouding nog steeds denken in het “us and them”.

  • Hoi Magere Hein,

   Kleine aanvulling op je uitstekende post. Het zijn de westerse elite machthebbers die zo denken. Ik vond het facisnerend om er achter te komen dat in de Aziatische cultuur dit totaal onacceptabel is. In die culturen moet samenwerking tot voordeel voor beide leiden anders is het onacceptabel. Uiteraard zijn er vele zware discussies en onderhandelingen over zal het voordeel 50-50 gedeeld worden of is het 70-30 of whatever van het voordeel maar nooit mag het 0-100 worden. Dat is cultureel onacceptabel. Beide partijen die zo een deal maken zullen uitgekotst worden. Ook degene die de 100-0 voor zijn eigen populatie door zijn eigen populatie.

   Cultuur…. een bijzonder iets want met name in de VS is een iemand die zo een deal sluit juist een held…

   Groeten,
   Hugo

   • Hoe verklaar je dan de Japanse oorlog tegen China vorige eeuw?
    En talloze andere grotere en kleinere clonflicten in Azie?
    Niet alle Aziaten zijn Thaise Buddhisten hoor.
    Helaas, zou ik zeggen, maar uw beeld is m.i. te rooskleurig.

    • Hoi Scrutinzer,

     Uiteraard heeft u gelijk dat ik wel ongenuanceerd ben/was. Landen / regeringen handelen, zoals overal in de wereld te zien is, niet conform cultuur. De Japanse oorlogen waren voornamelijk om grondstoffen veilig te stellen zodat de cultuur ondersteunt kon worden hoe parodoxaal het ook klinkt.

     De bevolking van een land / regio / cultuur kijkt graag weg als externe volken de prijs moeten betalen om de lokale cultuur in stand te houden. Eer heeft er ook mee te maken. Waren dingen maar zwart / wit dat zou eea wat gemakkelijker maken.

     Uw standpunt is een beetje te generalistisch, een beetje zoals, Christenen geloven allemaal in de andere wang toekeren dus zullen er geen oorlogen en conflicten zijn tussen Christeren.

     Groeten,
     Hugo

  • De enige oplossing stuur Pro oorlog politici naar het front geen. Wapens sturen maar diplomaten praten over vrede de enige oplossing Alle oorlogen worden beëindigd achter de groene tafel ook deze wanneer?

 2. Maar…in de jaren 80 landde een duitse jongen met een sportvliegtuigje op het Kremlin; geen bewakingssysteem had hem gezien.

  Hij werd met humor en tolerantie behandeld……anders dan degenen die verantwoordelijk waren voor de verdediging van Moscou.

  Maar nu: de super snelle raketten, de Satan 2, de Tos-2 en 1a; Poseidon……dat in vergelijk met de pijl en boog van de Nato….

  • Als je de hemel afscanned op wat zeer snel en op zeer grote hoogte ofwel zeer laag binnenkomt is het makkelijk om een langzaam en hoog genoeg vliegend om obstakels te vermijden propeller vliegtuig als lokaal en dus niet vijandig te beschouwen.

   Dit is wat er die dag gebeurd is:

   Matthias Rust stak de Baltische kustlijn over boven Estland en draaide richting Moskou. Om 14:29 verscheen hij op de radar van de Sovjet Luchtverdedigingsmacht (PVO) en kreeg, na het uitblijven van een antwoord op een IFF signaal, gevechtsnummer 8255 toegewezen. Drie SAM bataljons van het 54ste Luchtverdedigingskorps volgden hem enige tijd, maar kregen geen toestemming om raketten op hem af te vuren. Alle luchtverdedigingsmiddelen werden in paraatheid gebracht en twee interceptors werden op onderzoek uitgestuurd. Om 14:48, nabij Gdov, nam MiG-23 piloot Senior Luitenant A. Puchnin een wit sportvliegtuig waar dat leek op een Yakovlev Yak-12 en vroeg toestemming om aan te vallen, maar dit werd geweigerd.

   De jagers verloren kort daarna het contact met Rust. Terwijl ze naar hem werden teruggeleid, verdween hij van de radar bij Staraya Russa. Het West-Duitse blad Bunte speculeerde dat hij daar mogelijk enige tijd geland was, waarbij hij opmerkte dat hij zich tijdens zijn vlucht had omgekleed en dat hij gezien de snelheid van zijn vliegtuig en de weersomstandigheden te veel tijd nodig had om naar Moskou te vliegen.

   De luchtverdediging herstelde verschillende malen het contact met het vliegtuig van Rust, maar op al deze gebeurtenissen volgde verwarring. Het PVO-systeem was kort tevoren opgedeeld in verschillende districten, wat het beheer vereenvoudigde, maar extra overhead veroorzaakte voor opsporingsambtenaren aan de grenzen van de districten. Het plaatselijke luchtregiment in de buurt van Pskov was op manoeuvre en, vanwege de neiging van onervaren piloten om de juiste IFF-aanwijzingsinstellingen te vergeten, kenden de plaatselijke verkeersleiders al het verkeer in het gebied een vriendelijke status toe, inclusief Rust.

   In de buurt van Torzhok was er een vergelijkbare situatie, omdat er meer luchtverkeer was ontstaan door een reddingsoperatie voor een vliegtuigongeluk de vorige dag. Rust, vliegend in een langzaam propellervliegtuig, werd verward met een van de helikopters die deelnamen aan de redding. Hij werd nog verschillende keren gezien en kreeg twee keer een valse vriendschappelijke herkenning. Rust werd beschouwd als een binnenlands trainingsvliegtuig dat de voorschriften trotseerde, en kreeg van de luchtverdediging de minste prioriteit.

   Rond 19:00 uur verscheen Rust boven Moskou. Hij was aanvankelijk van plan geweest om in het Kremlin te landen, maar hij redeneerde dat landen binnen, verborgen door de Kremlin muren, de KGB in staat zou hebben gesteld om hem te arresteren en het incident te ontkennen. Daarom veranderde hij zijn landingsplaats naar het Rode Plein. Door het drukke voetgangersverkeer kon hij ook daar niet landen, dus na nog een keer rond het plein te hebben gecirkeld, kon hij landen op de Bolsjoj Moskvoretskij Brug bij de Sint Basilius Kathedraal. Een later onderzoek wees uit dat de trolleybuskabels die normaal over de brug lopen – waardoor hij daar niet had kunnen landen – die ochtend waren verwijderd voor onderhoud, en de volgende dag weer waren teruggeplaatst. Nadat hij langs de kathedraal was gereden, stopte hij ongeveer 100 meter van het plein, waar hij werd begroet door nieuwsgierige voorbijgangers en om een handtekening werd gevraagd. Toen hem werd gevraagd waar hij vandaan kwam, antwoordde hij “Duitsland” waardoor de omstanders dachten dat hij uit Oost-Duitsland kwam; maar toen hij West-Duitsland zei, waren ze verbaasd. Een Britse arts filmde Rust terwijl hij over het Rode Plein cirkelde en op de brug landde. Rust werd twee uur later gearresteerd.

   Pierre, Matthias heeft wel 4 maal de mazzel gehad met de luchtverdediging doordat toestemming om hem neer te halen werd geweigerd door de leiding, vervolgens kreeg hij zeker twee maal een vriendelijke status toegekend door toevallige plaatselijke omstandigheden. Dus jouw bewering dat “geen bewakingssysteem had hem gezien” is dus pertinent niet correct!

 3. Ik blijf de zeurpiet!
  Er komt geen nucleair conflict!
  Het wordt niet toegestaan.
  Het is dus ook zinloos te benoemen dat Biden niet over de codes beschikt en of er niet bij kan. Hij noemde het leger niet voor niets bastaards!!
  Dit is door Trump geregeld.
  De buitenaardse mogendheden schakelen binnen 5 sec een A- raket uit.
  Het is al 10 keer eerder gebeurd.
  1 ervan was de mislukte A-bom aanval op Japan.
  Men heeft toen uit onmacht en woede Hirochima veroorzaakt.

  • Bewijzen, Frans, bewijzen. Links, controleerbare anekdotes, wat dan ook. Ik heb iemand gesproken die van flinke afstand de A-bom boven Hiroshima heeft zien afgaan. Deze voormalige NL marine hospik was een betrouwbare kerel.

   • @Casse,

    Ik ben dan wel niet Frans maar wil u toch wel voorzien van een “paar” bewijzen inzake het NIET BESTAAN van het fearmongergedoe!

    U zou graag wat bewijzen hebben dat deze akketoombommetjes niet bestaan…..nou, ze bestaan niet.

    Ik geef u en de rest nu 2 links welke ONAFHANKElIJK van elkaar duidelijk maken dat nukes niet eens KUNNEN werken!!!!

    U kunt deze links nu voor de zoveelste keer negeren want dat is al vaker gebeurd maar stop dan ook met de eeuwig durende ANGSTPORNO te verspreiden inzake NUKES én KERNENERGIE…..

    Het eerste is een angstmodel en het tweede is een verdienmodel…..niets meer en niets minder en wij blijven ons maar afslachten inzake deze 2 onzinmodellen…..

    Deze vallen bij het tuig heel simpel onder de noemer VERDEEL EN HEERS!

    Bij deze de links…

    https://heiwaco.tripod.com/index.html

    EN

    https://www.big-lies.org/NUKE-LIES/www.nukelies.com/forum/

    Fijne dag verder, genoeg om te bestuderen!

    Gladiator

    • Hallo Gladiator,

     Ik ken deze sites en wordt behoorlijk ziek van de gemiddelde intelligentie van het volk dat er zijn ideeën op achtergelaten heeft.

     Het zit zo vol van valse aannames en een nog groter gemis aan (waarachtige!) wetenschappelijke bewijsvoering dat het net zo goed verlies van tijd en energie is als het luisteren naar de propaganda van de andere kant.

     Een aardig voorbeeld is de aanname van de duur van de fissie reactie van een tot enkele nanoseconden. Vanwege de fysieke eigenschappen van het neutron is dit in werkelijkheid al een factor duizend hoger alleen al om in een massa van bijvoorbeeld 0,1 m diameter de neutronen over het geheel te verspreiden. We praten hier dus al over een milliseconde, en vervolgens is er de reactie zelf die ook in de vroeg uitdijende massa nog even doorgaat.

     Zo worden er overal op deze sites zaken aangenomen waarop doodleuk wordt doorgeborduurd door Jan en alleman, met een mix van correct tot totale nonsens, tot niemand er nog een touw aan kan vastknopen. Het ontkennen van fissie en kern-fusie door deze flat-earthers klinkt net als de NASA die nog steeds maar bewijzen moeten dat ze mensen naar de maan hebben weten te krijgen, maar dat ze dat nu niet meer kunnen omdat ze de “technologie nu niet meer hebben”. “Oy vey, zomaar vergeeten!”

     Nadenkertje: Heel Frankrijk draait wat de electriciteitvoorziening betreft voor het allergrootste deel op nucleaire energie, en die reactoren draaien ook vandaag de dag nog, terwijl de gaskraan met Gazprom (deels) gesloten is. Er worden ook niet stiekem treinladingen vol steenkool naartoe gereden, en er zijn ook geen grote bergen slak te vinden naast deze energiecentra van de EDF.

     De elektra prijzen zijn en waren hier al jaren, sinds de invoer van nucleair, verreweg het laagste van Europa. Moeilijk je voor te stellen dat de rijke jodenjongetjes grote sloten winst zouden laten gaan, of zelfs verliezen, als deze energievoorziening stiekem middels het verstoken van gas zou geschieden?

     Maar goed, alles is mogelijk, en mijn cognitieve dissonantie, die eigenlijk sinds mijn jeugd al in de tegengestelde richting werkte dan bij ‘gewone mensen’, heb ik sinds 9/11 voorgoed van me afgeworpen. Je zou zomaar gelijk kunnen hebben. Maar ik zou me toch niet graag aan het verkeerde einde van het trajectoir van een Russisch nucleair wapen willen bevinden. Dat mag jij voor me doen, samen met alle ontkenners van de twee genoemde websites. Alvast bedankt!

  • Ik hoop van wel als wij het veld als gewone burgers moeten ruimen dan laat ons dat maar doen met een groot vuurwerk en zij die ons dat aan doen zullen niet meer veel te genieten hebben in hun bunker ze zullen leven als ratten en gaan zich op den duur zelf onder mekaar opvreten. HEER U WIL ZAL GESCHIEDE.RIP

  • Nagasaki en Hiroshima waren testen voor de Amerikanen, de Japanners lagen toen al met de pootjes omhoog in de lucht. En dat wisten ze donders goed. Weet je ook waarom juist deze twee steden? Omdat deze niet eerder waren getroffen door bombardementen. Zo konden ze zien wat het effect zou zijn van atoombommen op steden, dit zijn dus “uw vrienden”.

   • En nog meer vliegen in een klap. Ook het centrum van de christelijke religie in een knal verwijderd, een religie die voor andere gedachten en voor minder volgzaamheid in de Japanse cultuur zou kunnen zorgen.

 4. Als alle middelen die in kernwapens gestoken waren voor medische doeleinden waren gebruikt was zeer waarschijnlijk ziekte verleden tijd….wanbeheer van middelen, kennis en mogelijkheden.

  Als burger wil ik niets anders dan een goed bestuur met oog voor de toekomst en aandacht voor vandaag….

  • Ook niet waar. Het zijn voornamelijk de moderne “medische” middelen die ons ziek maken of houden omdat ze slechts gemaakt zijn voor symptoomonderdrukking en niet voor het genezen van de oorzaak.

   Goed vreten zou veel meer uithalen, maar daar schort het tegenwoordig nogal aan. Wist je dat voor er moderne voedingsolieën geïntroduceerd werden hartkwalen en ziekten als Alzheimer niet bestonden? NIET BESTONDEN! Stop met het gebruiken en consumeren van de absoluut dodelijke botervervangers zoals Becel en dergelijke, en ook zonnebloem-, raapzaad-, koolzaad-, maïskiem- of druivenpitten-olie en gebruik slechts nog olijfolie, kokosnoot- en palm-olie, en mogelijk een beetje walnoot- of hazelnootolie op de sla.

   Gebruik zoveel boter, lard of bijvoorbeeld eendenvet als je maar wilt en blijf gezond. De hele medische wereld en diëtiek is een grote poppenkast. Er zijn enkele goede zaken zoals bot chirurgie voor als je een gecompliceerde breuk oploopt, daar ben ik echt wel blij mee, maar de rest mag van mij grotendeels over de muur.

  • Als alle middelen die in medicijnen gestoken waren niet in medicijnen gestoken waren, waren de medische problemen ook voor meer dan 90% opgelost…

   • Idd! Een alternatief arts schreef enkele jaren geleden een boek met de titel: “Dead doktors don’t lie!”. Hij vermeldde daarin onder andere dat de medische wereld zelf niet weet hoe lang en gezond te leven en dat in de VS de gemiddelde levensverwachting (als ik me het goed herinner) van artsen 63 jaar is. Dat is wel ROFLOL.

 5. De nieuwe premier van Engeland , zegt geen probleem te zien om nukes te gebruiken tegen Rusland te gebruiken, dat belooft weinig goeds Liz Truss. Is het wel verantwoord om vrouwen als min President te hebben, als voorbeeld denk ik aan dat malle emotionele wijf Ursula

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in