De toewijzing van wapens en uitrusting aan Oekraïne uit de eigen voorraden heeft een sterke invloed op de defensiecapaciteit van de Europese landen, het is mogelijk dat in de nabije toekomst de hoeveelheid militaire hulp aanzienlijk zal dalen. Steeds meer landen verklaren dat zij hun vermogen om bijstand aan Kiev te verlenen, hebben uitgeput, bericht Top War.

Na Duitsland, dat aankondigde door zijn voorraden wapens voor Oekraïne heen te zijn, heeft Nederland een soortgelijke verklaring afgelegd. Het Ministerie van Defensie van het land benadrukte dat Nederland, door bijstand te verlenen aan Kiev en militaire uitrusting over te dragen aan Zelensky, de toestand van zijn eigen defensie verslechtert, want alle militaire bijstand komt uit de arsenalen van het leger, en die zijn niet bodemloos.

Volgens staatssecretaris Christophe van der Maat van het Ministerie van Defensie heeft Nederland de grens bereikt van zijn mogelijkheden om Oekraïne bijstand te verlenen door alles te sturen wat het kan. De magazijnen van Defensie raken leeg.

Natuurlijk willen zij blijven helpen, maar het wordt steeds moeilijker om dat te doen. In het algemeen, eenvoudig gezegd, beloven ze in Den Haag aan Zelensky om hem te blijven steunen, maar nu steeds meer in woorden.

“Maar onze garage is niet oneindig vol. Het begint steeds spannender te worden wat we nog kunnen doen,” aldus Christophe van der Maat.

Impact op onszelf steeds groter

Als voorbeeld noemt Van der Maat de Nederlandse pantserhouwitsers, achttien in totaal, die aan het Oekraïense leger werden gegeven. “Dan zie je al de impact op onze eigen geoefendheid. Die impact op onszelf zal steeds groter worden.”

Eerder legde de Duitse minister van Defensie Christen Lambrecht een soortgelijke verklaring af, waarin zij verklaarde dat de militaire middelen voor Oekraïne uitgeput zijn. Volgens haar raakt de Bundeswehr door haar wapens heen die de Duitsers aan Oekraïne zouden kunnen leveren zonder de defensiecapaciteit van het land in gevaar te brengen, en is het dus niet meer nodig om wapenleveranties van Duitsland te eisen. Voor het overige zullen de Duitsers Zelensky blijven steunen in zijn verlangen om “Rusland te verslaan”.

  Incompetente westerse naties roepen "Doomsday" represailles van Rusland op

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederlandse journaliste: “Wij zijn hier, in Donbass, om de door propaganda misleidde westerlingen wakker te schudden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJordan Peterson: De Russen vechten om niet net zo gedegenereerd te worden als wij
Volgend artikelPolen’s positie als het “volgende Oekraïne”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Mooi! Trap nu markie mark rutte maar naar het slachtveld, kunnen ze ‘m mooi de t*fus schieten. Weet je wat, neem 95% van die achterlijken in de regering maar mee. Opruimen die psychopaten.

  • En al die figuurtjes die achter ze aan lopen en de oorlog aanmoedigen mogen mee t front in. Die lafbekken horen daar thuis. Mogen daar tussen de plankjes belanden.

 2. Lachwekkend ons legertje.
  Geen poen en geen wapens maar wel straks jonge jongens en meiden in een zakje op de deurmat.
  En maar interessant doen in het buitenland.
  Beste ouders, uw zoon is voor het vaderland gestorven.
  Namens ons kabinet sturen wij u een speldje toe.
  Met deelneming; Massamoordenaars Rutte, Kaagheks en snuifkop meeloper de J.
  Jongens laat je niet gebruiken door dit Nazi kabinet. Het heeft geen enkele zin om daar voor die klootzakken te sneuvelen. En dit gaat helaas wel gebeuren. Het relaxte legerbaantje is voorlopig voorbij.
  Hier is voldoende veilig werk te vinden voor jullie.
  Tegen de slechten vechten hoef je niet meer voor naar het buitenland.

 3. Om je dood te lachen,zo een bende gatlikkers van het WEF en de cabal.
  Die Hollandse wapens zijn al lang doorverkocht aan de Saoedisch en andere dictatuuren mijn gedacht.

 4. Poetin heeft 10 jaar geleden een keer gezegd, dat als hij zou willen hij binnen 5 dagen Europa kan veroveren. Vervolgens zij hij dat hij een grapje maakte. Poetin maakt geen grapjes. Maar het zou hem nu in 2 dagen lukken Europa veroveren. Want wij geven alle wapens weg, en we hadden er niet zoveel.
  Of denk men nou echt dat die K.T amerikanen ons komen helpen ?? Die lachen zich kapot om die slavenrol die ze hier spelen… Wat een zielige vertoning (EU)

  • Helemaal mee eens. De EU is het schoothondje van de VS. Ze zouden eens een eigen beleid voeren. Dat lukt de betweters niet eens en uncle Sam steekt dan het vingertje op! Foei roept hij dan en Brussel zit weer in de hondenmand.

 5. Nederlandse militairen die eventueel naar het front gestuurd worden krijgen allemaal een klappertjespistool en een megafoon mee. Daarmee kunnen ze ‘pang-pang’ roepen. Dát zal de vijand afschrikken. Reken maar.

  • Alice ik heb voor de Belgische paras gewerkt jaren geleden WE hebben op missie 2 laders a 30 schot gekregen als het op was Pech onderweg, genocide Rwanda 93-94

 6. prachtig opzetje tegenover …. China .
  jazeker – dat gaat de wereldpolite worden
  zodra t westen ECHT op zn gat licht door n paar veroorzaakte rampen.

 7. Het leger happy! Dan kunnen ze straks weer mekkeren dat ze geld nodig hebben voor nieuwe houwitsertjes…misschien kunnen ze die terugkopen van de Russen?….

 8. Het wordt tijd dat de Romeo’s orde op zaken gaan stellen in de Oekraïne. In NL zijn ze met al die vrijwillige slaven volstrekt nutteloos.

 9. https://twitter.com/AZmilitary1/status/1549764024832778241

  Khokhlyatsky policemen detained intermediaries who illegally took out conscripts across the border to Romania.

  “Evading” from the mobilization cost about $ 3,000 per person. There were many people who wanted to leave Ukraine in this way.

  https://twitter.com/AZmilitary1/status/1550129562800902145

  In Odessa, the police detained the staff of the military enlistment office, who offered to remove a person from the military register for 12 000 US Dollars and thereby reject the draft

  Dying for the West must continue by any means necessary…

  They must die for the West…

 10. Is die oude troep ook eens mooi opgeruimd. Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Kroatië, Slovenië, Bulgarije, Macedonië, de Baltische staten en Polen hebben al hun oude Sovjet materiaal al afgestaan, behalve Hongarije. Hebben Nederland, Denemarken en Duitsland hun oude voorraden opgemaakt, Frankrijk een derde van zijn arsenaal heeft gegeven en Engeland voor bijna de helft en Italië amper een kwart en zelfs Zwitserland de helft van zijn arsenaal, zo ook Spanje heeft een groot deel van zijn wapenarsenaal gegeven. Noorwegen, Zweden en Finland hebben ongeveer de helft van hun arsenaal gegeven. De Amerikanen hebben ook al ruim 1/3e van zijn arsenaal al weggeven en ruim de helft van zijn munitie. Het is een kwestie van tijd, dat de oorlog in Oekraïne uitdooft voor de NAVO.

  Daar de productie minstens 5 tot 10 jaar weer zou duren om al het materieel te kunnen vervangen, zijn de NAVO goed bezig. Om hun oude meuk door de shredder heen te halen in de vorm van de Russische Federatie. En de NAVO maar op de borst blijven kloppen hoe goed zij wel niet zijn. Want voor die oude meuk konden ze nog steeds de hoofdprijs in rekening brengen bij Oekraïne. Maar als Oekraïne totaal verovert wordt, zijn de kosten weer van de NAVO. Maar de NAVO is nog steeds in haar nopjes met de aanwinst van Finland en Zweden. Maar wat als alle wapens en/of munitie op zijn. Andere NAVO landen is de bevolking niet bereid om zich daarvoor in te zetten. Door de kortzichtigheid ontwapen de NAVO en Amerika zich zelf en willen het niet inzien. Want politiek gezichtverlies is veel erger.

 11. En ondertussen kunnen we binnenkort bijna nergens meer pinnen. Was net op BNR-radio. Misschien zelfs in toeristische gebieden niet meer.
  En het is al zo beroerd gesteld met de “Geldmaat”.
  We worden er gigantisch tussen genomen.
  Dat wordt nog wat met al die mensen met zwart geld! Dat kunnen ze allemaal weggooien want storten zal ook niet gaan. En binnenkort uitgeven ook niet meer.

  • De beste investering is volgens mij dope en alcohol.
   Dat blijft altijd verkopen. In goeie tijden en ook in slechte tijden.

 12. Dus onze Rutte schreeuwt van de daken: ons voordeurslot is kapot, iedere inbreker kan nu binnenbreken, dit is ons adres. ??? Staged….

 13. Nationale legers worden openlijk ontwapend, althans voor de bühne. Welk klein leger buiten de EU zou hier van (moeten) profiteren? Is het Turkije? Of toch Rusland? Voor het toneelstuk van de elite natuurlijk.

 14. Allemaal weer erg negatief over onze krijgsmacht. Want die krijgt maar liefst 134 -i kid you not- volledig elektrische voertuigen, model Spijkstaal. Het byzondere aan deze voertuigen is, dat geen enkele Russische satelliet deze ooit als militair voertuig kan herkennen. Zelfs Russische militairen niet, al staat zo een wagen op een meter afstand, het wordt voor een vehikel van de melkboer aangezien. Wat het verrassingseffect van ons leger aanzienlijk vergroot en door hard Pang Pang te roepen zullen de meeste Russische militairen zich letterlijk doodschrikken. Wat let ons nog om Rusland de oorlog te verklaren, met deze wonderwapens staan we dan uiterlijk 15 oktober voor de poorten van Wladiwostok.

  Misschien 1 klein minpuntje, de terreinvaardigheid van deze voertuigen is een wat minder sterk ontwikkeld aspect. Dus de oorlog moet wel op gebaande wegen of golfterreinen worden uitgevochten.

 15. De Ukies hebben nieuwe software ontwikkeld om door Duitsland en Nederland geleverde houwitsers binnen 20 seconden nauwkeurig te richten, normaal deden ze er 2 minuten over. Mij benieuwen hoelang dit geschut te leven heeft, en/of dat Rusland ander beleid jegens dit geschut doen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in