Op verzoek van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, beloofd dat de EU nu sancties zal opleggen aan mensen die worden aangemerkt als “Poetins propagandisten” die “de publieke ruimte vergiftigen met hun leugens”, schrijft Markus Andersson.

“Wij zullen de propagandisten van Poetin aanpakken omdat hun leugens de publieke sfeer in Rusland en daarbuiten vergiftigen,” belooft zij.

“Jij (Zelensky) stond erop. Wij horen je. We zullen ze volgen – en we zullen achter ze aan gaan.”

Of de sancties zullen worden opgelegd aan personen die in dienst zijn van de Russische staat of ook aan bloggers, journalisten, uitgevers en opiniemakers die in hun berichtgeving als te “pro-Russisch” worden beschouwd, blijkt niet uit de verklaring van von der Leyen.

In het verleden heeft de EU, ondanks massale kritiek, ervoor gekozen een aantal Russische mediakanalen te blokkeren omdat zij “Russische propaganda” en “desinformatie” verspreiden – waardoor het voor EU-burgers zeer moeilijk is om toegang te krijgen tot de informatie zonder gebruik te maken van VPN-diensten.

Journalisten en opiniemakers die hebben bericht over Oekraïense oorlogsmisdaden, of anderszins de EU, de NAVO of de VS hebben bekritiseerd tijdens de voortdurende oorlog, zijn er ook van beschuldigd Russische agenten te zijn.

Tijdens de ontmoeting van deze week tussen de EU-leiders en Zelensky noemde von der Leyen de president herhaaldelijk “mijn lieve Volodymyr” en beloofde zij verder dat de nieuwe sancties ook “de militaire machine van Rusland zullen blijven uithongeren en de fundamenten van zijn economie zullen doen schudden.”

De EU-top ging ook in op het Oekraïense lidmaatschap van de EU en stelde dat de bevolking van Oekraïne “haar kinderen wil zien opgroeien in de Europese Unie” – en dat het “deze hoop is die hen de kracht geeft om deze verschrikkelijke oorlog aan te kunnen.”

“Maar wees gerust, wij zullen je bij elke stap begeleiden. Laten we hun Oekraïense dromen waarmaken, naar de Europese manier van leven,” beloofde ze verder.

  George Soros wil "Europa slopen en verkiezingen vervalsen", zo blijkt uit documenten van de Open Society

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ursula von der Leyen: “Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVK maakt zich op om de rode lijn te overschrijden die de VS niet durven te overschrijden
Volgend artikelDe weg van de Red-Pilled
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

  • de wereld is niet ziek, sommige mensen (inhumane) zijn ziek, ik noem het liever ‘zieke’ tijden waar we inleven op deze wereld.

   de wereld, aarde is nog steeds mooi, echter vele zieke geesten verpesten het voor de rest.

  • Hopeloos ziek… maar besef goed… 99,99% van het lichaam is niet de hopeloze ziekte. De 99,99% van het lichaam moet gaan focussen en samenwerken om de ziekte uit te roeien.

 1. Oekraine gebruikt chemische wapens.
  Dat is verboden.
  Dat van der liar mijn kloten kuist.
  Zelensky: oorlogsmisdadiger
  Ursula: oorlogsmisdadiger
  Nato: oorlogsmisdadiger
  USA: oorlogsmisdadiger

 2. Ik kan het echt niet.
  Ik probeer het , maar het lukt niet.
  Het lijkt me zo fijn, gewoon lekker slachtoffertje zijn.
  Altijd anderen de schuld mogen geven.
  Ook dit weer, ons verbieden om de waarheid te zeggen.
  Zielig.
  Ik blijf het herhalen, BLIJF de WAARHEID VERTELLEN.
  Ook FN of NINEFORNEWS.
  En al die mensen die daar schrijven.
  Blijf het doen, alstublieft ALLEMAAL.

 3. Zolang mensen niet beseffen dat de EU al tijdens WW2 is opgericht en dat het nazisme springlevend is in Brussel en Straatsburg. Dat de leider van de NATO een veroordeelde SSer was van het Neurenberg proces. Zolang mensen alle nazi propaganda blijven slakken als zoete koek zal het alleen nog maar gaan verergeren.

  Toen Hitler zijn imperium aan het instorten was werd hij nog gevaarlijker en dat is precies wat we nu ook zien.

 4. Narcisten geven de schuld aan die andere ,nooit aan zichzelf. Daardoor zijn ze verblind voor hun eigen fouten en leren ze ook niets. Een gezond persoon is kritisch en zal Daardoor vooruitgang boeken door zijn eigen fouten te zien en te herstellen.
  De wereld zit vol met arrogante Narcisten, zij zullen rotsvast liegen om gelijk te krijgen tegen beter weten in. Wij worden geregeerd door loosers en arrogante Narcisten die dominant zijn en manipulatief. Dat zijn de hardnekkige patiënten in de psychiatrie, spuit ze plat met medicamenten, geef ze 20 jaar intensieve tbs. Maar dat is nog geen garantie op terugkeer in de maatschappij. De wereld is mooi maar een handvol mensen helpt deze wereld en zijn bevolking naar de kloten.

 5. De uitingen van Zelensky en Von der Lijken zijn opnieuw een bewijs dat we met satanisten te maken hebben. Het gaat hier niet om de gewone doorsnee smeerlappen, maar om verschrikkelijke leugenaars, die alles omdraaien.
  Mijn Oekraïens is niet geweldig, maar het zou mij niet verbazen als “Volodymyr” heel wat anders betekent dan de bekende Russische naam “Vladimir”, waarvan het afgeleid moet zijn.
  Het gedrag van dit miserabele cocaïne snuivende figuur beschouwend denk ik dat het “Vuilerotschurk” betekent. Dan begrijp ik namelijk ook meteen waarom de ongekozen heks Ursula hem “mijn lieve Vuilerotschurk” noemt.
  Zum kotzen!

 6. En let op :

  De V.S., en EU, zijn in Hongarije aan het stoken,
  o.a. via USAID, o.a. met ex-amb. Samantha Powers.
  Ze gaan daar “demonstraties” en “opstand” faken,
  en dan weer een coup plegen zoals op Maidan Plein, Kiev, 2014.

 7. “EU belooft “Poetins propagandisten” te bestrijden”

  Propagandisten, dissidente ideeën erop nahouden en ventileren, zullen de NS treinen wéér vanuit Amsterdam naar Polen rijden?

  Al vanaf het begin van de transporten van Amsterdam naar Westerbork op 15 juli 1942 vragen verzetsmensen – zoals de naoorlogse NS-directeur Gustav Friedrich Hermann Giesberger – herhaaldelijk aan de Nederlandse regering in Londen wat er in verband met de deportaties gedaan moet worden, maar telkens krijgen ze weer te horen dat die moeten doorgaan. Henri Dentz, een Nederlands ambtenaar in Londen maakt in 1943 een rapport over de moord op de Nederlandse Joden. Hij schat dat ruim 100. 000 al zijn vermoord.

  https://www.drentheindeoorlog.nl/?aid=519

 8. “EU belooft “Poetins propagandisten” te bestrijden”

  Propagandisten, dissidente ideeën erop nahouden en ventileren, zullen de NS treinen wéér vanuit Amsterdam naar Polen rijden?

  Al vanaf het begin van de transporten van Amsterdam naar Westerbork op 15 juli 1942 vragen verzetsmensen – zoals de naoorlogse NS-directeur Gustav Friedrich Hermann Giesberger – herhaaldelijk aan de Nederlandse regering in Londen wat er in verband met de deportaties gedaan moet worden, maar telkens krijgen ze weer te horen dat die moeten doorgaan. Henri Dentz, een Nederlands ambtenaar in Londen maakt in 1943 een rapport over de moord op de Nederlandse Joden. Hij schat dat ruim 100. 000 al zijn vermoord.

  https://www.drentheindeoorlog.nl/?aid=519

 9. Video: Oekraïense journalist geschokt dat de Amerikanen de verdeling van Oekraïne plannen volgens de zogenaamde “Verdeling van Oekraïne”. Electorale kaarten en Oekraïne moeten plaatsmaken voor Rusland naast Nikolaevsk, Odessa, Kharkov en waarschijnlijk Dnepropetrovsk regio’s! Moskou zou het Amerikaanse voorstel hebben afgewezen, omdat tot nu toe het Russische leger aan de winnende hand is, maar de conceptuele machine van “demontage” is al begonnen in Oekraïne! Het is nu al duidelijk waarom Zelensky in allerijl naar Londen is gegaan! Noorse politicologen zeiden dat Europa de escalatie van oorlog boven vrede verkoos, Brussel is doodsbang voor het model van een verdeeld Oekraïne!
  De Oekraïense journalist Yuri Podoljaka bracht in het tv-programma “Glavnoe” een absoluut ongelooflijke en schokkende bom tot ontploffing, die letterlijk een conceptuele taart is met veel kaarsen en veel kersen bovenop het corpus, omdat zijn uitspraken letterlijk en letterlijk en perfect passen in het beeld dat onlangs begon met het slaan van voormalig adviseur Volodymyr Zelensky en nu freelance influencer Alexei Arestovich. De Amerikanen zouden het oude plan van de politieke partij Partij van de Regio’s in Oekraïne hebben afgestoft en van plan zijn Oekraïne te verdelen volgens de sleutel van de zogenaamde Electoral Maps. Electorale kaarten van de gemiddelde verkiezingen van de afgelopen 15 jaar.

  Volgens dit plan moet Oekraïne etnisch worden verdeeld volgens de electorale kaart, zodat Kiev verplicht zal zijn om naast de regio’s Nikolaevsk, Odessa, Kharkiv en mogelijk Dnepropetrovsk aan Rusland af te staan. Moskou verwierp naar verluidt het plan, dat werd voorgesteld door CIA-chef William J. Burns tijdens een geheim bezoek aan Moskou. En het past zelfs bij de informatie over de reis van CIA-chef William J. Burns naar Moskou, waar hij naar verluidt aanbood om ongeveer 20 tot 25% van het grondgebied van Oekraïne aan Rusland af te staan, wat vooral de Oekraïense media schokte, omdat het praktisch een kwart van het grondgebied van Oekraïne is, en dit is veel meer dan de Russen op dit moment controleren. Nu controleren de Russen ongeveer 16,5% van het grondgebied van Oekraïne. Iedereen is logischerwijs geïnteresseerd in wat andere gebieden werden bedoeld.

  Het Witte Huis ontkende de informatie over het vermeende aanbod van het hoofd van de CIA en zei dat het een verkeerde voorstelling van zaken was, maar de Neue Zürcher Zeitung-informatie werd niet in zijn geheel ontkend [1], wat Zelenski zo bang maakte dat hij deze week haastig naar Londen vloog en andere hoge Europese politici ontmoette om ervoor te zorgen dat ze werden gesteund.

  Ja, deze ongelooflijke en plotselinge reis wordt veroorzaakt door het lekken van informatie in de Neue Zürcher Zeitung, waaruit blijkt dat het Witte Huis probeert het Oekraïense conflict snel te beëindigen in de aanloop naar de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november volgend jaar door Joe Biden triomfantelijk aan te kondigen dat hij met Moskou heeft onderhandeld om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. De Amerikanen hebben zichzelf opnieuw geschopt en laten zien dat ze een onbetrouwbare partner zijn als het gaat om militaire campagnes. Zelensky wordt plotseling afgeschreven en zoekt troost in Londen en de Europese Unie, niet in Amerika.

  Washington is begonnen met het proces van “ontmanteling” van Oekraïne

  De Amerikanen ontdekten dat Rusland niet verslagen kon worden door economische sancties, omdat Rusland niet op een andere manier verslagen had mogen worden. De Amerikanen wilden geen directe oorlog met Rusland aangaan, ze wilden het verslaan zoals ze deden in de late jaren 80, dat wil zeggen economisch, zodat Rusland economisch zou instorten zoals de Sovjet-Unie. Maar een reprise van Reagans economische bewapening van de Sovjet-Unie en de ineenstorting van de Sovjets liet Biden in de steek.

  De tweede keer werkte dezelfde truc niet meer. Niet alleen is Rusland economisch niet gedaald, maar er wordt dit jaar een gematigde economische groei verwacht in Rusland, zoals Vladimir Poetin deze week aankondigde op de economische raad van de regering. En dit werd bevestigd door het Internationaal Monetair Fonds, dat zei dat het dit jaar een Russische bbp-groei van 0,3% verwacht, terwijl het IMF in oktober vorig jaar verwachtte dat Rusland in 2 met -3,2023% zou dalen [2]. Dit is een bevestiging dat sancties tegen Rusland niet werken.

  Dit is simpelweg de reden dat de Amerikanen zich snel uit het conflict willen terugtrekken voordat het ontaardt in een openlijke botsing tussen de NAVO en het Russische leger. Ja, en hier is er een schok, niet alleen voor Zelensky, maar ook voor Europese politici. De Amerikanen sleepten Europa mee in de oorlog in Oekraïne, sleepten de EU mee in een economische oorlog met Rusland, die langzaam dreigt uit te groeien tot een militaire oorlog, maar nu willen de Amerikanen zich losmaken en zich terugtrekken uit het conflict door de keel van Oekraïne door te snijden en te verdelen, zodat de Russen nog meer grondgebied van Oekraïne krijgen en Oekraïne garanties krijgt die zullen lijken op de garanties die de VS aan Israël geven na het einde van de Zesdaagse Oorlog met Egypte in de jaren 70.

  De Amerikanen zijn uit de roes gesprongen in de richting van de oorlog met Rusland en proberen de trein te laten ontsporen en alleen voor zichzelf te profiteren.

  En het kan ook lijken op de garanties van Zuid-Korea uit de jaren ’50, er zijn gewoon meerdere modellen en ze hebben allemaal een gemeenschappelijke noemer. Het Amerikaanse leger zal het land een garantie geven dat als het wordt aangevallen, het Amerikaanse leger, op eigen houtje, zonder NAVO, te hulp zal schieten. Maar niets anders wordt gegarandeerd door het Amerikaanse leger. Het garandeert geen hulp om verloren gebied terug te winnen.

  En voor de Oekraïners zal het permanente verlies van de Krim, Donbass en de Zwarte Zee en de Dnjepr-regio’s voor altijd een totale catastrofe zijn die niet van de Russen zal komen, maar als een dolksteek in de rug van de Amerikanen, van de hoofden van de CIA, gewoon Oekraïne diende de Amerikaanse zaak, net zoals de EU de Amerikaanse zaak diende, omdat de EU zich vrijwillig afsloot van goedkope Russische energiebronnen dankzij de oorlog in Oekraïne. De Amerikanen zijn klaar in de EU, ze hebben de EU afhankelijk gemaakt van de VS op het gebied van energie. En als de VS Rusland economisch niet kunnen verslaan, zullen ze proberen het beste uit die nederlaag te halen, maar niet ten koste van zichzelf, nee nee. Ten koste van Oekraïne en Oekraïens grondgebied! Wow, dat is briljant!

  Er is geen bloed van een buitenlandse, en om het conflict op te lossen door de Russen meer delen van het grondgebied van Oekraïne aan te bieden door een CIA-chef toont alleen de Amerikaanse stijl van politiek handelen. Ze zijn hier heel goed in, ze kunnen erin lopen, allemaal eer. Het probleem is dat de verdeling van Oekraïne, dat wil zeggen de “correisering” van de Oekraïense kwestie, zou leiden tot de inzet van het Amerikaanse leger in de rest van het deel van Oekraïne dat onder Zelensky zou blijven. En voor Moskou is dit totaal onaanvaardbaar… op dit moment. En pas op, de duivel zit erin verborgen.

  Op dit moment is dit onacceptabel, maar over een paar maanden kan alles anders zijn. Allereerst is het onmogelijk om te voorspellen wat er zal gebeuren in Europa, dat het idee van overeenkomsten met Rusland met de VS niet zal willen accepteren, als Europa, in een staat van fascisme, grotere felle verdedigers van Oekraïne wordt dan de Amerikanen waren, en in eerste instantie leken de Amerikanen. Het Witte Huis heeft daar geen controle over. Europa fasciseren en dan naar Moskou gaan en de Russen in het geheim de verdeling van Oekraïne aanbieden, lijkt een tactiek waarbij de Amerikanen uiteindelijk de rol van vredestichters zullen hebben, terwijl Europa de status van fascisten zal hebben.

  De enige garantie dat Oekraïne niet tot de NAVO zal toetreden, is de voortzetting van de Russische SVO in Oekraïne. De vraag is hoe lang het zal duren en wat de duurzaamheid is van het geduld van het Russische publiek

  Het Russische leger heeft niet genoeg soldaten om heel Oekraïne te denazificeren en te demilitariseren, en er zouden tot 2 miljoen soldaten nodig zijn om heel Oekraïne te bezetten. Ondertussen vindt demilitarisering in Donbas plaats in de vorm van een vleesmolen, waarin jonge en oude Oekraïners, ongetraind, gewoon vlees voor een oorlogsmolen en voedsel voor Russische artillerie vallen. Maar dit kan niet als demilitarisering worden beschouwd, niet in een tijd waarin het Westen steeds meer zware wapens in Oekraïne inzet, en binnenkort zullen het soldaten uit NAVO-lidstaten zijn die zullen worden gecamoufleerd.

  Aan de grens trekken ze de uniformen van het Tsjechische of Poolse leger uit en trekken AFU-uniformen aan. Binnenkort rijden ze met die westerse tanks, al die Leopards en Challengers. Met andere woorden, de steun van SVO onder de Russische bevolking heeft een beperkte houdbaarheid, en op een gegeven moment zal zelfs de Russische straat een einde willen maken aan de eindeloze operatie. De vraag is nu of Moskou meer wil doen om te voorkomen dat Oekraïne toetreedt tot de NAVO of om de Russische bevolking in Oekraïne te beschermen.

  Als Moskou liever verhindert dat Oekraïne toetreedt tot de NAVO en de neutraliteit van Oekraïne, dan zal het Kremlin zich niet haasten om de oorlog te beëindigen, want zolang de oorlog duurt, zal Oekraïne niet toetreden tot de NAVO, dit is een zekerheid voor het Kremlin. Als de oorlog voorbij is, zal het Kremlin vanaf dat moment niet meer zo’n zekerheid hebben. Alleen oorlog zal oekraïne op betrouwbare wijze verhinderen lid te worden van de NAVO. Vanuit dit oogpunt is de opdeling van Oekraïne geen goede oplossing voor Moskou.

  Maar de vraag is hoe ver EU-landen en NAVO-lidstaten willen gaan als het gaat om een direct conflict tussen de NAVO en Rusland. Dit is niet voor alle leden hetzelfde. Hoewel de VS geen directe confrontatie met Rusland willen, kan hetzelfde niet gezegd worden van Polen, dat letterlijk oproept tot oorlog. En Fialenko’s protectoraatsregering in Praag is niet ver verwijderd van deze retoriek. Het derde lid van de liga is Groot-Brittannië, dat zich heeft gevestigd als de grootste bieder voor oorlog met Rusland. Geen wonder dat Zelensky naar Londen ging om hulp te smeken.

  Europa wil niet dat Oekraïne na de deling in de sfeer van exclusieve Amerikaanse invloed valt, zoals in Israël of Zuid-Korea. Daarom wil Brussel dat de oorlog voortduurt.

  De Noorse hoogleraar politieke wetenschappen Glenn Diesen zei op de Iraanse PressTV-show dat de Amerikanen en het Westen in het algemeen hebben vastgesteld dat sancties tegen Rusland niet werken en dat de Russen winnen in Oekraïne, waardoor Europa en de NAVO twee opties hebben. Ofwel onderhandelen over vrede of de oorlog escaleren. En omdat Brussel zich niet kan voorstellen dat Rusland niet verslagen zal worden, hebben Europese politici besloten te escaleren en zware wapens in te zetten.

  Dit toont op zich al aan dat er binnen de NAVO een splitsing is tussen de VS en de rest van het bondgenootschap, dat de strijd tegen Rusland in de EU wil voortzetten, maar de Amerikanen willen het in Oekraïne beëindigen met waar ze goed in zijn – het model van verdeel en heers! De Amerikanen zouden Oekraïne verdelen en permanente controle krijgen over het deel dat na de verlaging zou overblijven, en noch Duitsland noch Frankrijk houdt daarvan.

  Daarom willen Europese landen deze verdeeldheid niet en in plaats daarvan de oorlog voortzetten, omdat het beëindigen van de oorlog door de Amerikanen Oekraïne permanent onder de permanente garantiesfeer van de VS zou plaatsen. Brussel en de hele EU zouden in de problemen komen. En dit druist in tegen de belangen van Achen, dat wil zeggen Duitsland en Frankrijk. En Groot-Brittannië, het streeft ernaar te doen wat het altijd doet. Over het veroveren van Rusland van binnenuit, over het proberen rusland te ondermijnen als gevolg van de langdurige oorlog. Niettemin is het waar dat de conceptuele machine volledig werd gelanceerd door de Amerikanen, en Arestovich heeft een transformatie van de Oekraïense informatieruimte gelanceerd en praat over hoeveel voordelen een divisie zou hebben voor Oekraïne.

  En geen wonder dat Zelensky hem ontsloeg. Arestovic rijdt in het Amerikaanse concept hard, wat Zelensky te laat begreep vanwege de cocaïnefinishes. En omdat de ratten om hem heen het schip al verlaten met rugzakken met geld in enorme corruptieschandalen, begon Zelensky te vrezen dat hij alleen was en haastig naar Londen reisde om de “sunar” te zien. Het stro bij de koeienstal begint vorm te krijgen in de Koreaanse en Israëlische scenario’s. En Zelenski zal uiteindelijk in Oekraïne worden opgegeten. Amerikanen hebben geen vrienden. Amerikanen hebben alleen hun belangen! Zelensky is dit, net als veel inmiddels dode politici voor hem, vergeten.

  Niet alleen over deze contexten zullen we vandaag vanaf 19:30 uur op de Free Broadcaster CS in een regulier programma praten. We bespreken actuele onderwerpen vanuit huis en de wereld. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om te luisteren.

  -VK-

  Hoofdredacteur van AE News

 10. “mijn lieve Zelenski'” is waarschijnlijk een vertaling van “my dear Zelenski” wat ik in deze zin graag zou vertalen met “mijn geliefde Zelenski”.

 11. Zijn er naast deze EU vazallen eigenlijk nog zieligere culturen in dit zonnestelsel. Als je naar de foto hierboven kijkt …zeker niet.

 12. Als we nu eens dat wijf een handgranaat geven en vertellen dat het een nieuw model eivibrator is….
  Dat zou veel oplossen; een Vierte Reich gaat dan wellicht weg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in