Ongeveer 15 gemobiliseerde militairen van de 3e compagnie van het 98e Bataljon van de 60e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten hebben een video opgenomen waarin zij bekennen dat zij niet willen vechten. De soldaten wendden zich rechtstreeks tot Volodymyr Zelensky, bericht Reporter.

Volgens de militairen is de technische staat van de militaire uitrusting waarover zij beschikken extreem laag, de machinegeweren zijn buiten werking, de mortieren werken niet – met dergelijke wapens is het onmogelijk om gevechtsmissies van hoge kwaliteit uit te voeren. Tegelijkertijd lijdt ongeveer 70 procent van de strijders aan gezondheidsproblemen, maar de commandanten geven de soldaten geen verlof. De hogere autoriteiten reageren praktisch niet op de geuite problemen.

Bovendien is de militaire opleiding voor gemobiliseerde burgers uiterst inefficiënt georganiseerd.

“Ze lieten drie knoppen zien en zeiden: ga, vechten, diegene die het niet begrijpt – lees op het internet,” zei Igor Bykov – een soldaat van de Oekraïense strijdkrachten, die een oproep aan de president voorlas.

Niemand bereidde de komst van de gemobiliseerden naar de militaire eenheid voor, en bij aankomst werden ze niet opgewacht. De officieren schenken geen aandacht aan de benarde toestand van hun ondergeschikten, dus besloten de militairen rechtstreeks contact op te nemen met de opperbevelhebber.

Ondertussen verlaten steeds meer Oekraïense militairen hun gevechtsposities, niet in staat om de aanval van de Russische strijdkrachten tegen te houden. Zo werden soldaten van de 128e Mountain Assault Brigade van de Oekraïense strijdkrachten gezien die deserteerden in de regio Soledar.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin – Westerse “Elites” leven in een “Droomwereld”Volg Frontnieuws op Telegram

  Oekraïne, EU's dictatuur en verandering van wereldorde: Lavrov spreekt in de VN

Lees meer over:

Vorig artikelDe brutale Zelensky – Maar zijn gedrag heeft voor Moskou een aantal voordelen
Volgend artikelGrachten, Nepnieuws, Schurken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Terwijl het merendeel van de Oekrainers: “Vrede, Vrede, Vrede”, “Onderhandelen, Onderhandelen, Onderhandelen” en “Stoppen, Stoppen, Stoppen” roepen. Komen de oorlogszuchtige Zelenski (en zijn marionetten regering), NAVO en Amerikanen met: “Sterf, Sterf, Sterf” voor je vaderland en ons geld.

 2. De officieren, generaals lijken de echte nazi’s
  De soldaten , “ producten” die geofferd moet worden voor de depopulatie ideologie.
  wat er speelt in landen is een burgeroorlog , onder het mom van een vijand elders .
  Als men dit ziet, … uiteindelijk .

  Geen man ,minder voortplanting.
  Vrouw , geen inkomen , kids… 🔦
  land voor appel en ei naar
  Nieuwe landadel : als mw Wal van foodhubs gate 🪳⚠️

 3. Er zijn voldoende miljarden uit het Westen gestuurd, dus waarom hebben deze mensen geen materiaal? Misschien is het uiteindelijke doel Depopulatie en is de Oekraïne maar een testgebied. Naast de Poolse mobilisatie (waarover ik diverse berichten op internet lees) verwacht ik een West Europese mobilisatie

  • Mi De machinegeweren van de officier en generaals doen het wel, werken uitstekend tegen hun eigen landgenoten. Een wapen aan Jan soldaat die het 💡 ziet. Komt niet in hun belang uit , zijn ze mogelijk zelf de pineut. In 2 wo werd de soldaat naar ik naar vernam, met fiets en zaklamp naar de grens gestuurd om de Duitse tanks tegen te houden,
   ‘ de blauwdruk die weer uitrolt’

   • In 1940 werd mijn fotograaf gemobiliseerd. Hij moest met motor en zijspan, midden op een weiland gaan staan en met watergekoeld machinegeweer op DE vliegtuigen schieten.

    Ondertussen werd zijn vrouw, die al 25 jaar in NL woonde–door een peleton MP-ers gearresteerd en ge-interneerd
    Was Duitse van geboorte.
    En de koningin met een paar ton goud naar Canada…..

  • HAHAHAH, dank, ik kon wel even een goede lach gebruiken.
   Een mobilisatie in West Europa? Van de transgenders en de pedo’s en de soyboys? Voornamelijk mensen die nog nooit een vuurwapen van dichtbij hebben gezien? Die denken dat er 50 genders zijn en nog nooit een dag echt hard lichamelijk werk hebben gedaan?
   En waar worden die dan mee uitgerust? Met een schepje en een emmertje?
   De NAVO heeft het meeste materiaal al naar Ukraine gestuurd. Wat er nog over is werkt vaak niet. In Nederland zijn veel voertuigen die er op papier zijn onbruikbaar omdat ze worden gekanibaliseerd voor onderdelen, Duitsland idem.
   Er is een tekort aan ammo, dus wat gaan die recruten doen zelfs als je een geweer krijgen? “Pang pang je bent dood” roepen? Om de een of andere reden vraag ik me af of de Russen daarvan onder de indruk gaan zijn.

  • Wie gaan we mobiliseren dan? Dat spul waar de laatste dienstplichtigen mee gewerkt hebben staat in en museum en is vaak in betere operationele staat dan het lichaam van de toenmalige dienstplichtige.
   Het materiaal wordt net bij de aasgieren in de USA besteld tegen belachelijk hoge prijzen en levertijden.

  • Dat kunnen ze wel, maar ze zijn daar amper of niet in getraind. De Nederlandse militairen zijn daar juist bij uitstek in getraind. Wellicht is het zinvoller dat onze regering Oekraïne met die kennis steunt in plaats van daar een hoop geld te verbranden om over wapentuig leveren nog maar te zwijgen.

 4. Mark Rutte, Hugo de Jonge, Siegrid Kaag, Rob Jetten, Paternotte, Diederik Samson, Frans Timmermans, allemaal naar de Oekraïne, het is tenslotte hun oorlog niet de mijne.

   • Weet je nog Amersfoort, in de eerste wereld oorlog? Daar “sneuvelden”nog wat officieren, die het te bont maakten….
    Dat zelfde gebeurde in Vietnam

    En dat moeten die jongens nu weer doen; of ze moeten de officieren in handboeien meenemen bij overgave…..

    Do not do to others what they do to you; you better do it to them before they do it to you

 5. Hier wordt nu een REFERENDUM gehouden.
  U kan hier U stem uitbrengen.
  Deze Referendum gaat over de uitspraak van Rutte, “DIE OORLOG IS DE ONZE”.
  U kan kiezen uit 3 stellingen.
  Kiest U 1. Ik sta achter de uitspraak van Rutte, “ DIE OORLOG DAAR IS DE ONZE”.
  Kiest U 2. Ik sta NIET achter de uitspraak van Rutte, en Ik zeg, “DIE OORLOG DAAR IS NIET DE MIJNE”.
  Kiest U 3. Ik sta NIET achter de uitspraak van Rutte, als Nederlander, hoor ik bij het Nederlandse Volk, en als deelgenoot van het Volk, zeg ik, “DIE OORLOG DAAR IS “NIET” DE ONZE”, weg wezen daar, en snel !

 6. Als ze na de oorlog wat ongevaccineerd zaad nodig hebben ga ik daar wel een maand of 6 naartoe. Dan zorg ik wel voor zo’n 550 nazaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in