Een inleiding voor de gepropagandiseerden: Angst is de geestdoder

Totalitarisme, als het niet bestreden wordt, kan overal zegevieren. - George Orwell

5

De strop bengelt zachtjes rond onze nek. Elke dag wordt hij strakker aangetrokken. Tegen de tijd dat we ons realiseren dat het ons wurgt, zal het te laat zijn.

Degenen die – geleidelijk en vrolijk – hun vrijheden, hun autonomie, hun individualiteit, hun bestaansmiddelen en hun relaties opofferen op het altaar van het “algemeen belang” zijn vergeten dat dit het patroon is dat elk totalitair regime in de geschiedenis heeft gevolgd, schrijft margaretannaalice.substack.com.

Iedereen vraagt zich af hoe gewone Duitsers gemanipuleerd konden worden om mee te doen of met stomheid geslagen te staan toekijken hoe hun regering werd omgevormd tot een genocidale moloch. Dit is hoe. Lees  Sebastian Haffner’s Defying Hitler memoires om te zien hoe dit overal kan gebeuren – ook hier.

Iedereen vraagt zich af hoe de Russen konden toestaan en zelfs ijverig medeburgers mensen aangaven voor gevangenneming en executie op grond van Artikel 58, de strafrecht wetgeving die was uitgevonden om iedereen op te sluiten die ook maar het geringste teken van niet-naleving durfde te uiten onder Stalins moordzuchtige staat. Dit is hoe. Lees Aleksandr Solzhenitsyn’s nauwgezet gedocumenteerde The Gulag Archipelago om getuige te zijn van deze progressie van autoritaire waanzin.

Iedereen vraagt zich af hoe Hutu’s plotseling konden beginnen hun Tutsi-buren dood te hakken nadat ze waren overspoeld met golven anti-Tutsi-propaganda van Radio Télévision Libre des Mille Collines. Lees Philip GourevitchWe Wish to Inform You That Tomorrow We Will Be Killed with Our Families: Stories from Rwanda.

De lijst gaat maar door. En verder. En verder. Van From Machiavelli’s The Prince tot Étienne de la Boetie’s The Politics of Obedience: The Discourse of Voluntary Servitude tot Edward Herman’s en Noam Chomsky’s Manufacturing Consent (en bijbehorende documentaire) tot BBC’s The Century of the Self, mechanismen van massacontrole zijn al millennia lang opgetekend.

  Wat weerhoudt de mensheid ervan de krachten te confronteren die vastbesloten zijn haar te vernietigen?

George Orwell schreef,

Voor zover het de massa van het volk betreft, zijn de buitengewone opinie schommelingen die zich tegenwoordig voordoen, de emoties die als een kraan aan en uit kunnen worden gezet, het resultaat van kranten- en radio hypnose.

Kunt u zich voorstellen wat meester-propagandist Edward Bernays zou hebben gedaan met toegang tot het huidige mainstream mediaconglomeraat in combinatie met de globale  surveillance-infrastructuur van Big Tech? En denkt u echt dat dat nu niet gebeurt, met nog een eeuw van psychologisch, neurologisch en technologisch onderzoek in de broekriem?

Het huidige vermogen om de werkelijkheid te manipuleren en gehoorzaamheid af te dwingen is ongekend, veel verder dan wat Orwell voorzag in 1984, in Fahrenheit 451, Huxley in Brave New World, en Burgess in A Clockwork Orange.

De huidige tsunami van wereldwijde hysterie, een schoolvoorbeeld van Problem Reaction Solution, is het meest recente en potentieel meest bedreigende voorbeeld van massacontrole in de geschiedenis.

Het recept is eenvoudig. Neem een natuurlijk voorkomend verschijnsel, bijvoorbeeld een seizoensgebonden virus, en overdrijf de dreiging ervan tot ver buiten elke verbeelding – ondanks uitputtend bewijs van het tegendeel. Onderdruk, leg het zwijgen op, drijf iedereen tot zwijgen en demoniseer ieder individu die feiten durft te presenteren die het valse eenzijdige narratief blootleggen.

Een heksenbrouwsel van woede, afgunst en, het allerbelangrijkste, angst opwekken, emoties tot een kookpunt laten escaleren zodat onze vermogens van rede en logica kortgesloten worden.

Isoleer ons van elkaar, vervang interacties in de echte wereld door virtuele vetes, bestempel non-conformisten als een bedreiging voor de groep, en pomp het publiek vol met een desinformatiecampagne die is ontworpen om te verwarren en te versplinteren. In wezen een cult-achtige mentaliteit kweken die het denken afsluit om instemming te garanderen.

  2e Moordpoging: EU lanceert een nieuw vaccinatieoffensief en wil 100 miljoen ongevaccineerden overhalen om het experimentele vaccin te nemen

Cultiveer en gebruik onze innerlijke vooroordelen – in het bijzonder groepsvooroordelen, conformiteitsvooroordelen en autoriteitsvooroordelen – tegen ons in een veelomvattend verdeel-en-heers beleid dat ons te druk houdt met onderling gekibbel om het te herkennen en ons te verenigen tegen degenen die ons in een Matrix-achtige collectieve waan brengen die de machtigen in staat stelt onze hulpbronnen te onttrekken voor hun eigen gewin.

Deze ideologische massapsychose is religie – geen wetenschap. Als het om wetenschap zou gaan, zou het Media-Pharmaceutisch-Big-Tech complex niet elke afwijkende stem verduisteren, elke gedachtemisdadiger demoniseren en elk legitiem onderzoek naar de waarheid censureren.

Mark Twain zei:

Het is makkelijker om mensen voor de gek te houden dan ze ervan te overtuigen dat ze voor de gek zijn gehouden.

Hij zei ook:

In religie en politiek worden de overtuigingen van mensen bijna altijd uit de tweede hand verkregen, zonder onderzoek, van autoriteiten die de vragen in kwestie niet zelf hebben onderzocht, maar ze uit de tweede hand hebben overgenomen van andere niet-onderzoekers, wier meningen daarover geen koperen munt waard waren.

De volgende keer dat u naar het nieuws kijkt, een bericht op sociale media leest of naar een vriend luistert die een gescript praatje herhaalt, moet u goed opletten. Leer de kenmerken van propaganda te herkennen, de clickbait die wordt gebruikt om je emoties op te wekken, de mechanismen die worden gebruikt om je cognitieve vooroordelen te manipuleren.

Laat je trots je niet weerhouden om te zien – en toe te geven – dat de keizer naakt is. We verliezen onze laatste kans om autoritaire regimes te weerstaan.

  Nu wordt het besturingssysteem DNA van de mens, veranderd door een besturingssysteem ontwikkeld door Gates "briljante" maar duivelse geest

Dit is geen partij-kwestie. Degenen die ons willen controleren hebben het zo gemaakt omdat onverenigde lemmingen makkelijker te sturen zijn dan onafhankelijke, kritische denkers.

Dit is een menselijke kwestie. Dit gaat over het verpletteren van de middenklasse – de ruggengraat van een democratische republiek – en het overhevelen van triljoenen van de middenklasse en de lagere klassen naar de heersende plutocratie. Dit gaat over het afbreken van de fundamenten van een vrije samenleving en het weer opbouwen – niet beter, maar beter gecontroleerd.

Ik zal afsluiten met het aanbevelen van een serie verhelderende video’s over menticide (“the systematic effort to undermine and destroy a person’s values and beliefs … to induce radically different ideas”) door de geschiedenis heen door Academy of Ideas. Deze analyse van massapsychose is onpartijdig en van waarde voor ieder denkend mens.

Durf te vragen. Durf te geloven. Durf ideologie te trotseren ten gunste van de wetenschap nu het nog kan.

Hoe de massa’s worden gemanipuleerd en gestuurd

Vorig artikelGerenommeerd toxicoloog: “We moeten onmiddellijk stoppen met het toedienen van COVID-vaccins, voordat we een echte gezondheidspandemie veroorzaken die we niet kunnen beheersen”
Volgend artikelVaccin Deugsignalering en Links
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik vind het ook een geweldig artikel.
  Het is volkomen waar dat het hele systeem erop is ingesteld om ons te vertwijfelen, te misleiden en te corrumperen, wilsloos en afhankelijk te houden, ver weg van de waarheid en een beter rechtvaardiger bestaan.
  Wij worden allemaal genaaid en overheerst door een oud galactisch ras, de Dracos genaamd die koste wat kost niet willen dat wij gelukkig en succesvol zijn en uitgroeien en evolueren tot een machtig telepatisch mensenras dat in de galaxy iets in de pap te brokkelen heeft.
  En de grote leugen is zo opgebouwd dat de hele samenleving erop is ingesteld om je in een bepaalde rol te manouvreren, en als je die rol eenmaal hebt aangenomen, of je nu wil of niet, dan ben je verloren en wordt je geleefd.
  Ze doen er alles aan om je te vertwijfelen, te misleiden en te corrumperen, wilsloos en afhankelijk te houden.
  En de hele leugen wordt angstvallig instand gehouden met paranoide angst neurotische affecten zoals: “wij hebben toch een afspraak; als jij eens wist; we hebben het je al honderd keer gezegt; zie je nou wel…; we doen het alleen met die; stel je niet aan, iedereen doet het; etc. Etc.” En is wat de hele leugen in stand houdt en rechtvaardigd.
  Dat zijn de bouwstenen van je persoonlijkheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in