De vermogensgroei overtreft het bedrag van het geplande statelijke Corona-steunpakket. De Amerikaanse miljardairs behoren duidelijk tot de winnaars van de Coronacrisis.

Dit is in ieder geval de conclusie van de belangenvereniging ‘Americans for Tax Fairness’, gebaseerd op gegevens uit het het zakenblad ‘Forbes’. Volgens deze analyse is het collectieve vermogen van de 651 Amerikaanse miljardairs sinds het begin van de Coronacrisis met meer dan een biljoen dollar gestegen tot een totaal van vier biljoen dollar op 7 december. En daarmee overtreft het vermogen van de miljardairs het Corona-steunpakket van 908 miljard dollar, waarover het Congres over een paar dagen zal stemmen, meldt Zurzeit.

‘Americans for Tax Fairness’ heeft berekend dat de 1 biljoen dollar toename van het vermogen meer is dan wanneer elk van de ongeveer 330 miljoen inwoners van de Verenigde Staten een cheque van 3.000 dollar zou krijgen om de economie te stimuleren. En het is bijna vier keer de 267 miljard dollar die sinds het begin van dit jaar aan 159 miljoen mensen is uitbetaald als steunbedragen.

Het is ook interessant om te zien welke Amerikaanse miljardairs het meest hebben geprofiteerd van de Coronacrisis: Jeff Bezos staat bovenaan de lijst. Het hoofd van de internetverkoper Amazon kon tussen 18 maart en 7 december zijn fortuin vergroten van 113 tot 184,4 miljard dollar. Daarachter komt Elon Musk: de oprichter van de autofabrikant Tesla verhoogde zijn vermogen in de genoemde periode met maar liefst 481,7 procent van 24,6 naar 143,1 miljard dollar. Hij wordt gevolgd door Microsoft oprichter en inentingslobbyist Bill Gates, Facebook baas Mark Zuckerberg en investeerder Warren Buffet.

Bill Gates, vaccinaties, microchips en patent 060606

  Welkom in het Nieuwe Normaal: met machinegeweren en een groot contingent politie tegen het drinken van een wijntje op een Frans strand
Vorig artikelBill Gates zegt dat lockdowns moeten doorgaan tot in 2022
Volgend artikelPeiling: Corona vaccinatiebereidheid daalt en is het laagst onder gezondheidswerkers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Why Big Oil Conquered The World

  ‘The 20th century was the century of oil.
  From farm to fork, factory to freeway, there is no aspect of our modern life that has not been shaped
  by the oil industry. But as the “post-carbon” era of the 21st century comes into view,
  there are those who see this as the end of the oiligarchy.
  They couldn’t be more wrong.
  This is the remarkable true story of the world that Big Oil is creating, and how they plan to bring it about.’

  https://www.corbettreport.com/why-big-oil-conquered-the-world-video/
  https://www.bitchute.com/video/0wlNey9t7hQ/
  https://www.youtube.com/watch?v=0wlNey9t7hQ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in