Dit is "Ma Flodder", een mogelijk mythologische voorouder van alle inheemse Nederlandse white trash. Historici weten niet zeker of ze echt bestaan heeft of niet. Nederlandse white trash bidt tot haar, en vraagt haar onze cannabis kwekerijen te zegenen.

Ik weet niet wie dit moet weten, maar in Nederland draagt de gemiddelde bijstandsgerechtigde meer bij aan de samenleving dan 80% van de mensen met een fulltime baan, schrijft Rintrah.

“Hoe is dat mogelijk?” vraagt u. Nou, ik ben blij dat u het vraagt, want dat betekent dat het verhaaltijd is. Nederland is in veel opzichten het Zuid-Korea van de Noordzee. Nederlandse moeders willen bijvoorbeeld niets liever dan dat hun kinderen het goed doen op school en ergens een prestigieuze baan krijgen. Er is natuurlijk een hevige concurrentie voor de weinige banen die prestigieus genoeg zijn (advocaten en dokters), wat betekent dat we een enorm aanbod aan drop-outs hebben.

Voor elk Nederlands kind dat geneeskunde mag studeren, zijn er bijvoorbeeld een heleboel die het net niet gehaald hebben. In plaats van een minder prestigieuze maar even nuttige baan als verpleegster te accepteren door verpleegkunde te gaan studeren, gaan deze kinderen uiteindelijk iets studeren dat vaag met gezondheid te maken heeft, zoals “gezondheidswetenschappen” op universitair niveau. Tenslotte, als je zo hard hebt gewerkt om op de universiteit te komen, heb je geen zin om met minder genoegen te nemen.

Als het nog niet duidelijk was, gezondheidswetenschappen is niet echt iets dat je voorbereidt op een echte baan. Het is letterlijk iets dat iemand twintig jaar geleden of zo uit het niets heeft uitgevonden. Je zult uiteindelijk iets doen dat vaag met gezondheid te maken heeft. Met andere woorden, je zult waarschijnlijk eindigen bij een ziektekostenverzekeringsmaatschappij die “gezondheidszorg inkoopt” voor de verzekeringsmaatschappij bij “zorgaanbieders”.

Waarom hebben we deze tussenpersonen nodig? Strikvraag: dat hebben we niet. Tot een jaar of dertig geleden had de meerderheid van de Nederlanders geen particuliere ziektekostenverzekering, de overheid hoestte je medische rekeningen op. Nu hebben we een dozijn of zo zorgverzekeraars, die allemaal hun eigen bureaucraatjes en marketingafdelingen hebben die in een zero sum game strijden om hetzelfde geld.

Met andere woorden, als “gezondheidswetenschapper” (niet echt, sorry), is de kans groot dat je met een klotebaan komt te zitten. En de Nederlandse samenleving zit vol met zulke onzinbanen. We hebben veel consultants en managers. Aan de andere kant, als je je spullen wilt verhuizen en in een ander huis wilt gaan wonen, is er in de meeste plaatsen een wachtlijst van zes weken om een verhuisbedrijf te vinden dat bereid is je een handje te helpen.

Voor elke baan die echt is, in de zin dat je je grootmoeder meteen kunt laten inzien hoe die bijdraagt aan de maatschappij, is er in Nederland een tekort. Er is niemand die je kan helpen verhuizen. Er is niemand die je kinderen les kan geven en er is niemand die een ambulance kan besturen. Er is niemand die je sanitair kan repareren en er is niemand die kan controleren of je centrale verwarming je langzaam vergiftigt met koolmonoxide. Er is niet eens iemand die uw gazon kan maaien of een bus kan besturen.

  Nederlandse legercommandant zegt dat Nederland zich moet voorbereiden op oorlog met Rusland

Aan de andere kant is er een overvloed aan mensen die van onderwerp proberen te veranderen als je ze vraagt wat hun baan inhoudt. Nederland zit vol met milieuadviseurs, channel managers, human resource managers en andere banen waarbij je van negen tot vijf op een kantoor zit. Het is toch vernederend om naar de universiteit te gaan en te eindigen in een baan waarvan iedereen kan zien dat je er geen universitaire graad voor nodig had. Aan de andere kant, als je gestudeerd hebt en een kantoorbaan krijgt die erg vaag is, is het voor mensen niet direct duidelijk dat je voor je baan je diploma niet nodig hebt.

Nederland heeft een enorme woningnood. Een huis is vandaag 17,5% duurder dan een huis dat je een jaar geleden kocht. Hoe komt dat? Nogmaals, Nederlanders houden er niet van om banen te hebben die daadwerkelijk bijdragen aan de maatschappij. We hebben niet genoeg huizen, omdat we niet snel genoeg nieuwe huizen kunnen bouwen. We kunnen niet snel genoeg nieuwe huizen bouwen, omdat niemand meer bouwvakker wil zijn. Er is geen teken dat de huisvestingscrisis zal worden opgelost, ze zal waarschijnlijk alleen maar erger worden, wat zal leiden tot een hele generatie van “consultants” en “managers” die dingen beheren en raadplegen vanuit het comfort van de kinderkamer waarin ze zijn opgegroeid.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wel, Nederland zou een “kenniseconomie” worden. Dat was de grote ambitie die politici hadden toen ik nog een kind was. Overal hoorde je die term. Iedereen zal gaan studeren en iedereen zal met zijn overvloedige “kennis” bijdragen aan de maatschappij. Natuurlijk is een universiteitsdiploma niet meer nuttig als iedereen er een heeft. Als je te veel afgestudeerden hebt, is het gevolg dat voor banen waarvoor vroeger een diploma nodig was, een universiteitsdiploma nodig is. Dat is geweldig voor universiteitsprofessoren, maar niet zo geweldig voor mensen die vier jaar lang geld hadden kunnen verdienen in plaats van het te besteden aan studie.

Dat brengt me bij het punt dat ik wilde maken. Statistisch gezien is de meest nuttige jongen of meid in een typische Nederlandse buurt degene die in de bijstand zit. Het is niet echt praktisch mogelijk om hier van een uitkering te leven, maar je hebt tijd in overvloed die je kunt besteden aan wat je maar aanspreekt. Zo wilde ik op een dag mijn eigen Salvia Divinorum stekje vinden.

Ik moest helemaal naar de andere kant van het land, om in een afgelegen dorp een man te vinden die deze stekken verkocht. Ik liep zijn huis binnen, waar ik tot mijn verbazing ontdekte dat deze man meer biodiversiteit in zijn huiskamer had groeien dan je in het gemiddelde Nederlandse nationale park zult aantreffen. Elke soort plant die je aan het twijfelen brengt, groeide hier, samen met een paar planten die je helpen vergeten wat je geleerd hebt van de planten die je aan het twijfelen hebben gebracht.

  FvD onthult het werkelijke doel achter het 'Corona herstelfonds'

Het was vrij duidelijk dat de man niet in staat was een baan te behouden, hij stak halverwege ons gesprek een joint op en moest zijn portemonnee controleren omdat hij vergeten was of ik hem betaald had. En toch ben ik ervan overtuigd dat deze man een grotere bijdrage aan de maatschappij levert dan de gemiddelde “channel manager” of “gezondheidswetenschapper”. De smartshops zijn al meer dan tien jaar geleden gestopt met de verkoop van Salviaplanten. Op dit moment moet bijna elke Salviaplant die nog in dit land groeit, afstammen van een plant die deze man daar kocht toen hij zo oud was als ik.

Als je eenmaal niet meer deelneemt aan de bovengrondse economie, kun je op duizend verschillende manieren bijdragen aan de maatschappij. Laten we beginnen met het meest eenvoudige wat je kunt doen. Je kan wiet kweken. Als je vijf cannabisplanten of minder hebt, word je niet vervolgd, zelfs niet als de politie op je voordeur klopt. Als je het nog niet weet, vijf wietplanten is genoeg om van te leven. Als één plant je 500 gram oplevert, je vijf euro per gram verdient en je eens in de drie maanden vijf planten kweekt, verdien je 50.000 euro per jaar, zonder belasting te betalen. Je mag natuurlijk niet verkopen, maar je ziet het punt hier: Zolang je operatie klein genoeg is, blijf je onder de radar, maar het is nog steeds meer geld dan iemand nodig heeft om van te leven.

Cannabis heeft nog steeds een slechte reputatie op sommige plaatsen, maar ik zeg het nogmaals, de gemiddelde man die wiet kweekt levert een grotere bijdrage aan de maatschappij dan iemand met een fulltime baan. Cannabis geneest je PTSD, het behandelt je chronische pijn, het maakt je autisme draaglijk, het vertraagt de ziekte van Alzheimer en het kan zelfs kanker genezen. Het is moeilijker iets te verzinnen dat cannabis niet kan genezen dan iets dat het wel kan. En het belangrijkste is dat het leuk is en je creatiever maakt. Er is een reden waarom bijna elke muzikant het neemt. Politici zijn trots op “het creëren van banen”. Nou, cannabis vernietigt banen, vooral in de farmaceutische industrie.

Ik kom niet in aanmerking voor bijstand omdat ik te veel geld heb, maar als ik vandaag voor de keuze zou staan tussen ergens op een kantoor zitten en in de bijstand zitten, zou ik voor de bijstand kiezen. Er is een psychologische tol verbonden aan het hebben van een klotebaan. Wie een klotebaan heeft, zoals ik vroeger had, heeft twee mogelijkheden: Je kan toegeven dat het onzin is en depressief worden, of je kan doen alsof je baan bijdraagt aan de maatschappij en je ziel verliezen. Of je wordt ellendig, of je wordt een walgelijk schepsel.

Er is echter een derde optie. Je kunt je onzinbaan opzeggen, zoals ik heb gedaan. Zullen mijn investeringen me het rendement opleveren dat ik nodig heb? Wie weet. Als ik 250k moet ophoesten voor een huis zal het lastig worden. Maar niets in het leven is gegarandeerd, behalve dood en belastingen. Als het allemaal naar de klote gaat, doe ik wel iets ernaast. Wat ik wel weet, is dat ik geen oude man wil zijn die op een dag terugkijkt op vijftig jaar van mijn leven met klotebaantjes.

  Dit bericht gaat uiteindelijk over úw kinderen, ónze kinderen en hun en ons aller toekomst

Ik zou niemand aanraden zijn baan op te zeggen om in crypto te gaan handelen, want dat is op de lange termijn niet vol te houden. Als je wiet kweekt voor de kost, is het duidelijk waar het geld vandaan komt: je maakt een product dat mensen willen. In crypto, is er geen product. Het geld is ook er niet echt (zie: Tether), of het geld komt van een nieuwe instroom van sukkels. Het feit dat het aantal gestegen is sinds de laatste keer dat ik dit zei, is geen goed tegenargument, aangezien het aantal effectief eeuwig kan blijven stijgen. Het enige wat ze echt nodig hebben is een groeiende toevloed van sukkels en een mechanisme om te voorkomen dat u om uw eigenlijke geld vraagt en tevreden bent met het staren naar een stel groene kaarsen.

Je zou kunnen zeggen “oh er is een enorme waarde in crypto het is zo nuttig al die dApps en NFT’s en andere dingen”, maar ze dienen allemaal één doel: mensen snel rijk maken. Mensen de belofte bieden om snel rijk te worden is geen echte service, zeker niet als je de belofte niet kunt waarmaken. Crypto maakt sommige mensen rijk, natuurlijk: de oplichters die je de schoppen verkopen tijdens de goudkoorts die ze aanwakkeren. Maar als u bedenkt dat deze mensen rijk worden van uw geld en ook nog eens tot 22 miljard dollar per jaar moeten uitgeven aan het produceren van nieuwe bitcoins, dan zult u zich realiseren dat er weinig geld overblijft in het geheel om u rijk te maken.

Mijn aanbeveling zou zijn om iets te vinden wat je ernaast kunt doen en wat waarde heeft voor de maatschappij. Als je een product of dienst aanbiedt waarbij je niet “snel rijk” wordt, kan het een duurzame onderneming zijn. Wees niet te ambitieus, je gaat de wereld niet redden. Als je geluk hebt maakt die ambitie je arm, als je pech hebt word je rijk maar verlies je je ziel bij het verkopen van een zwendel (voorbeeld: Tesla). Je hersenen zijn ontworpen om te genieten van het soort dingen die je voorouders moesten doen om te overleven. Zoek iets dat je echt leuk vindt en kijk of je er geld mee kunt verdienen. Dat is eerlijk gezegd goed genoeg.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Wat is eigenlijk Democratie?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelFBI-agent sterft binnen 24 uur na zijn COVID prik – Weduwe reageert op vaccinpushers
Volgend artikelEn wat als vaccinatie toch verplicht wordt?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Het is wel zo.
  Betaalde banen vullen de staatskast, de werkloze nemen het maatschappelijke en sociale werk voor hun rekening. Iedereen vervult `n taak in het leven (al dan niet gedwongen) neerkijken op uitkeringsgerechtigden
  vind ik pas a-sociaal. Mmmmaaaaarrrrrr neem geen ontslag, want je zult (voorlopig als straf) geen uitkering krijgen, ook niet via `n UWV instantie, je moet je LATEN ontslaan dan heb je rechten.

 2. ” Als je vijf cannabisplanten of minder hebt, word je niet vervolgd, zelfs niet als de politie op je voordeur klopt. ”
  Dat is zo . De politie ziet 5 wietplantjes als gedoogzone zolang er geen lampen boven hangen . Maar de politie geeft het wel door aan de woningstichting waardoor je uit huis gezet kan worden bij een huurhuis .

  • De eventuele gevolgen zit je toch niet op te wachten…

   Kunnen we beter ergens in een bos, een tunnel ontwerpen en dáár kweken.
   En ZONDER dus dat er iemand “eigenaar” is.

   Ik denk dat er zeker veel nieuwe mogelijkheden aan zullen komen voor véle mensen.

   ((((((Ook grappig; ik luister muziek en staat nu een nummer ( DJ house remix ) op, met de tekst : “Grow your own Sensimllia”..)))))))) ha ha.

 3. Ik ben IT consultant, en draag elke maand €1600,/ belasting af van mijn salaris.

  Máár…… het werken van nu is anders hé.. niet vergeten… de meeste mensen (zogverzekerings-maatschappij, service medewerker, accountmanager of niet…) werken thuis. Geloof niet dat van de 600 kantoor mensen nog IEMAND terug naar kantoor wil. HR moet iedereen weer zo ver krijgen en het lukt ze niet. Dus wat er gebeuren gaat is het volgende; ze gaan mensen verplichten te vaxx en dan terug te komen naar kantoor, onder de noemer; 100% veilig en “oude leven terug”. Dat zogenoemde oude leven gaan we nooit meer terug krijgen. Het nieuwe leven is (als je op kantoor werkt) 40 uur per week schriftelijk/ theoretisch en in praktijk pak ém beet 4 uur per dag. In combinatie met huishouden, gezinsinvesteringen, tijd voor jezelf, tijd voor je huisdieren etc. Er komt nog een spannende tijd aan. En voor alle mensen die niet thuis kunnen werken…. vergeet niet dat (bus)chauffeurs, monteurs (ketel, ventilatieruimte etc.) maar ook onze vuilnismannen (goed betaalde job overigens) en postbezorgers, boodschappen bezorgers, (allerlei bezorgers…) en ook vloerbedekkingleggers/ monteurs etc. een behóórlijk vrije baan hebben met zelfstandigheid en zonder verplichtingen…daarbij komen er nog véél meer nieuwe jobs aan… geheel nieuwe services die we gaan aanbieden.. als onze maatschappij zich straks opsplitst in 2-en, waardoor we allen naar een job gaan zoeken die bij onze vrijheidseisen past… kortom…we moeten nu alvast nadenken over de alternatieven maar ook Online business / e-commerce en IT ontwikkelingen die we meemaken, maken dat we nieuwe type baantjes gaan krijgen. Als we nu alvast anticiperen op de mogelijkheden, kunnen we ons alvast inschrijven bij de KvK.

  Maar eerst nog een aantal jaar de bijstand in om te bekomen en het plan uit te werken, is geen gek idee.
  Zie er wel tegenop elke 10e van de maand eens centjes te krijgen en gemiddeld 60% minder dan je normale netto loon is… Nu zijn we verwend, elke 24ste van de maand netjes salaris op onze rekening.

  Hoe dan ook….we moeten HEEL CREATIEF gaan zijn, zonder (ongewenste) gevolgen. Zo maakt mijn oom 15% + 20% THC olie. Verboden…helaas… maar de gevolgen zijn dus ook niet zo best MITS er een inval komt. Ergens op een bedrijven terrein, in het land ;-). Ook niet zo lekker leven, over je schouder kijkend…

  CHOOSE WHAT’S GOOD, NOT WHAT’S EASY. BECAUSE EASY BECOMES DIFFICULT. AND DIFFICULT BECOMES DEPRESSING.

  • Hoi Lee,

   Vergeet nooit deze spreuk, When the going gets weird, the weird turn pro. Vertaal, als het leven raar wordt worden de rare mensen pro. Ik voel het al zo. Ja, ik ben raar volgens wat de normalen denken (smile). Het team wat ik run zijn heel blij met mijn raarheid dus dat is iets.

   Groeten,
   Hugo

 4. Werkelijk een grandioos artikel, de spijker op z’n kop.
  Ik zeg altijd ‘er zijn veel te veel blabla-banen die niets om het lijf hebben’.
  Dat wordt hier op duidelijke wijze uit de doeken gedaan, chapeau!

 5. “Wel, Nederland zou een “kenniseconomie” worden. Dat was de grote ambitie die politici hadden toen ik nog een kind was.”

  Het Innovatieplatform van Balkenende inderdaad. Als we niet een land van louter dozenschuivers wilden worden (logistiek knooppunt; dat zijn we inmiddels), maar echt ertoe wilden doen, dan moesten we aan onze kennisinfrastructuur werken. China moest produceren, wat wij bedachten. Dat is een tijd zo gegaan, maar uiteraard gaan die landen hun eigen kennisinfrastructuur opbouwen. De kennis wordt daar opgebouwd, waar de productie is. De kennis van de auto-industrie werd opgebouwd in het land, dat daarin voorop liep: Duitsland. Kennis van ‘watermanagement’ werd in Nederland opgebouwd. Er was geen kennisland, dat dit liever voor Nederland deed en de kennis ‘exporteerde’ om het hier te laten uitvoeren. Toen in Limburg de mijnbouw ontwikkeld werd, kreeg Delft een faculteit voor de Mijnbouw. Theoretische kennis wordt gevoed vanuit de praktijk en andersom. Omdat je het volk met de scholing de verzwegen afspraak hebt meegegeven, dat als je zo hoog mogelijk studeert, je veel verdient en weinig hoeft te doen, aankomen met kenniseconomie, is een pad, dat gedoemd is te mislukken.

  “Er is echter een derde optie. Je kunt je onzinbaan opzeggen, zoals ik heb gedaan.”

  Vandaag door het thuiswerken weer klaar met mijn baan voor vandaag om 9:45, afgezien van wat er gedurende de 5 uur per dag, die ervoor staan, binnendruppelt. Het is qua bestede uren bijna te vergelijken met bijstand (verplicht solliciteren kost echter meer energie) en het betaalt beter. Dus opzeggen is voorlopig niet aan de orde en als het zo blijft tot aan mijn pensioen niet. De tijd gebruik ik om me in te lezen in de Covidperikelen en verder zoveel mogelijk van de wereld te leren begrijpen. En verder vooral genieten, iets wat velen uitstellen tot hun pensioen, vergetende dat hun lichaam versleten kan zijn en ervaringen minder indruk maken.

  “maar ze dienen allemaal één doel: mensen snel rijk maken.”

  Het boek ‘Wat heeft de overheid met ons geld gedaan’ noemt dit expliciet. Een hoog diploma halen voor een goedbetaalde onzinbaan schaar ik er ook onder. Dit staat er:

  “De kwaliteit van het geleverde werk zal tijdens een inflatieperiode ook om een meer verfijnde reden afnemen: mensen raken verslingerd aan “word-snel-rijk”-programma’s, wat in een tijd van steeds toenemende prijzen wel binnen hun bereik lijkt te liggen, en minachten vaak bescheiden werk.”

 6. Wat een gezever artikel,alsof het zo leuk is al dat ge rotzooi om geld de hele dag het hele leven… we worden zonder geld geboren en kunnen niets meenemen….al het geld in de wereld kan je niet redden en zonder geld kan je niet leven zo worden we gebrainwashed… maar de Indianen in het oerwoud hebben geen geld en toch bestaan ze…

  • Had je meegekregen.., die krijgen gewoon een spuitje van bevlogen teams die erop uit trekken.
   Even bevlogen mensen proberen te waarschuwen.
   Als een slag om geen controlegroep in de strijd van geen bestaan.

 7. Beter: meld je ziek; psychische klachten.

  Om voor de wetgever te werken moet je super stom of doortrapt crimineel zijn.
  Nooit in de geschreven geschiedenis heeft een staat zich tegen eigern bevolking gekeerd.

  Zelfs de nazi’s keerden zich tegen DELEN van eigen bevolking

  Zag een video met FvD over de dood van een voetballer.
  De linksen zeiden “griep” en dat werd zo aangenomen.
  Toen Baudet zei vaccinatie, vielen met name de super stommen over hem heen–vooraan een Turkse dingdong.

  gegeven:

  Vaccinatie dient om te beschermen tegen een virus
  deze vaccinatie is levensgevaarlijk
  gevaccineerden kunnen besmet raken, ziek worden en sterven (zelfs meer dan ongevaccineerden) en kunnen virus verspreiden.
  Ongevaccineerden kunnen besmet raken, ziek worden, sterven,virus verspreiden.

  Welke bepiste idioot neemt dan een vaccinatie??????????????? Dan ben je toch volkomen gestoord?

 8. Heh, ik heb een aantal maanden geleden ook mijn baan opgezegd… ben nu volop in de moestuin aan de slag. Waarom? Groenten gaan rete-duur worden.
  Ik hoef er niet aan te verdienen, ik wil het liefst gewoon eten uitdelen. In het ergste geval hebben we ‘goedkoop’ groenten en hoeven we daar niet al ons geld aan uit te geven. Als puntje bij paaltje komt zal mijn tuin leeggeroofd worden… want mensen zijn nu eenmaal egoïstisch.
  Dan kan ik nog wildplukken en boogschieten, dat laatste doe ik al bijna twintig jaar. Ook kan ik via de moestuin vrij goedkoop aan zaadjes (ook bio) komen, dus heb ik vooral wat verschillende bonenzaadjes ingeslagen, daarvan kun je altijd weer meer krijgen via de planten. Ook verschillende pompoenen en courgettes zijn makkelijk.
  En dán heb ik nog een rocket stove. Iedereen die een stukje hout (takje) meebrengt mag aan de kachel komen zitten. Je kan er ook gemakkelijk één maken van een paar bakstenen.
  Nog minder dan twee maanden. I. Am. Ready.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in