© XoMEoX (CC BY 2.0)

Hoewel veel Westerse landen zich tijdens de Omicron golf van lockdowns hebben onthouden, hebben een paar landen toch weer grote beperkingen ingevoerd. Een van die landen was Nederland.

Vanaf 18 december werden “niet-essentiële” winkels, bars, restaurants, sportscholen, musea en andere openbare gelegenheden gesloten. Er mochten niet meer dan twee gasten bij de mensen thuis komen, en dat aantal liep tijdens de kerstperiode op tot vier. Sportwedstrijden moesten zonder toeschouwers gespeeld worden. En alle scholen in het land werden gesloten, schrijft Noah Carl.

Bij de aankondiging van de maatregelen zei premier Mark Rutte: “Ik sta hier vanavond in een sombere stemming. En veel mensen die kijken zullen dat ook zo voelen. Om het in één zin samen te vatten: Nederland gaat vanaf morgen, zondag 5 uur, weer op slot.”

De maatregelen werden uiteindelijk op 26 januari versoepeld – ongeveer vijf weken later. En wat kan Nederland laten zien voor deze vijf weken van beperkingen? Absoluut niets, zoals uit de onderstaande grafiek blijkt:

Het rood gearceerde gebied geeft de periode aan waarvoor de beperkingen van kracht waren. Zoals u kunt zien, hadden ze precies nul effect op het traject van de gevallen, dat begon te stijgen tijdens de lockdown, en vervolgens bleef stijgen toen de lockdown eenmaal afgelopen was. In feite bereikten de infecties pas op 12 februari een hoogtepunt – nog eens twee en een halve week later.

Nederland is een van de meest geavanceerde landen ter wereld, met de achtste hoogste score op de Human Development Index. Als het geen lockdown aan de praat krijgt – nadat het 70% van de bevolking dubbel gevaccineerd heeft – welke kans heeft de rest van de wereld dan?

Voormalig VS-Generaal, presidentieel adviseur: "Wij zijn allen Nederlandse Boeren"

Het is de moeite waard om wat in Nederland gebeurd is te vergelijken met de gang van zaken in Groot-Brittannië – waar premier Boris, prijzenswaardig genoeg, geweigerd heeft de boel in lockdown te plaatsen (zie hieronder).

De algemene vorm van de curve is precies dezelfde als in Nederland. In feite bereikten de gerapporteerde infecties per miljoen mensen in het V.K. een veel lager hoogtepunt dan in Nederland – 2.600 tegenover 7.300.

Hieruit blijkt eens te meer dat het feit dat het aantal infecties kort na een lockdown is gedaald, niet bewijst dat de lockdown de oorzaak van de daling is. De infecties zijn herhaaldelijk gedaald zonder dat er grote beperkingen waren, en soms zonder dat er een merkbare verandering in het gedrag van de mensen was.

Helaas voor de pro-lockdown wetenschappers, gedraagt het virus zich gewoon niet op de manier die hun modellen suggereren. Dat bleek al in april 2020, toen de eerste golf van Zweden zich begon terug te trekken. Maar bijna twee jaar later hebben ze hun lesje nog steeds niet geleerd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Brief van een bezorgde vader aan zijn zoon – “De Regeringen van Nederland en van Europa hebben een hele andere agenda. Ze willen staatsslaven creëren”Volg Frontnieuws op Telegram

2 REACTIES

  1. Jammer hoor ik vond die lockdowns wel wat hebben… lekker rustig kon weer eens in de ochtend wat vogels horen.. en in de avond weinig volk op straat…alleen niet essentiele winkels dicht dat was wat onhandig….
    Iedereen klaagt nu wel,maar al die horeca is vaak allemaal troep kost veel veel herrie enorme knok partijen voor de deur en zelfs erger…dus ben je ongevaccineerd dan krijg je dat weer … nu mij best hoor al die gevaccineerden….lekker bij elkaar> thuis ipv overal agressief rondlopen t.o de niet gevaccineerden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here