Duitsland gaat criminele Syriërs deporteren

5
Moordwapen en moordenaar Abdullah al Haj Hasan, via Twitter

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onlangs aangekondigd dat Syriërs die als een bedreiging voor de veiligheid worden beschouwd, vanaf volgend jaar zullen worden gedeporteerd, ongeacht de situatie in hun eigen land.

“Degenen die misdaden plegen of terrorisme steunen met als doel onze staat en bevolking ernstig te schaden, moeten en zullen gedwongen worden ons land te verlaten”, kondigde Hans-Georg Engelke, staatssecretaris bij het ministerie van Binnenlandse Zaken”, vrijdag tijdens een persconferentie aan.

Het uitzettingsverbod naar Syrië zal rond de jaarwisseling aflopen

Engelke verklaarde verder dat het algemene verbod op deportatie naar Syrië eind 2020 afloopt, meldt Reuters. De beslissing komt nadat een moslimman uit Syrië werd gearresteerd wegens een mesmoord en mesaanvallen in Dresden, waar een persoon stierf en een ander ernstig gewond raakte, schrijft The National News.

Al voor de moordaanslag had de 20-jarige Abdullah al Haj Hasan volgens de Deutsche Welle een uitgebreid strafblad met zowel bedreigingen als geweldplegingen. Hij is ook in contact geweest met terroristische organisaties en werd in 2018 veroordeeld tot twee jaar en negen maanden gevangenisstraf, wegens het beramen van een terroristische aanslag in Dresden.

De mesaanvallen in oktober van dit jaar wist hij uit te voeren ondanks het feit dat hij onder toezicht stond van de Duitse inlichtingendienst BND, schrijft de Bild. Hasan is in 2015 in Duitsland aangekomen en heeft toen asiel aangevraagd. Hoewel zijn aanvraag werd afgewezen, kon hij zich door het uitzettingsverbod vrij in het land bewegen.

“Islamitische terreur is een grote, blijvende dreiging”

Na de aanval zei minister van Justitie Christine Lambrecht (SPD): “Islamistisch terrorisme is een grote, blijvende bedreiging voor onze samenleving die we krachtig moeten aanpakken”. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) zei dat de misdaad “eens te meer het gevaar van islamistisch geweld verduidelijkt”. Seehofer heeft zich krachtig uitgesproken voor het opheffen van het verbod op deportatie.

  Analisten JPMorgan waarschuwen: Brandstofprijs naar 5 euro - Drijven de tegensancties van Rusland de olieprijs naar 380 dollar?

Angela Merkel’s sociaal-democraten (SPD) waren tegen het voorstel. In plaats daarvan wilden ze het met nog eens zes maanden verlengen. Het argument van de SPD was dat de precaire veiligheidssituatie in Syrië deportaties daar niet te rechtvaardigen is. Vertegenwoordigers van de SPD stellen dat deportaties onmogelijk zijn “omdat er geen diplomatieke betrekkingen met Syrië zijn”.

Merkel opende de grens voor meer dan een half miljoen Syriërs.

Het besluit betekent, ondanks de terughoudendheid van het SPD, dat alle Syriërs die geacht worden een bedreiging voor de veiligheid te vormen, kunnen worden uitgewezen. Vijf jaar geleden stelde Duitsland zijn grenzen open voor meer dan een half miljoen Syriërs. De Duitse regering is in 2012, een jaar na het begin van de burgeroorlog, gestopt met de uitwijzing naar Syrië.

Het uitzettingsverbod was bedoeld om de Syriërs te beschermen tegen de gedwongen terugkeer naar een oorlogsgebied. Er wordt nu een andere inschatting gemaakt, bedoeld om de Duitse bevolking te beschermen.

Duitsland zal dus het eerste land in de EU zijn dat het opnieuw mogelijk maakt om Syrische burgers uit te zetten. Volgens de informatie worden vandaag de dag ten minste 90 mensen met de Syrische nationaliteit beschouwd als een bedreiging voor de veiligheid in Duitsland.

Duitse vrouw opengesneden – Syriër voor de rechtbank: Als moslim mag ik dat

Vorig artikelMeerdere Trump-supporters neergestoken na grootschalig protest
Volgend artikelTerugroeping – levensgevaar! Coronamondkapje-fabrikant waarschuwt voor giftige bestanddelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. heeft onlangs aangekondigd.

  Dat horen we hier ieder jaar van diverse partijen, meestal rond de verkiezingen.
  Maar volgens mij is er nog nooit iemand echt uitgezet wegens wan gedrag.
  Maar ze zijn het wel allemaal van plan.

 2. Voordat er iemand word uitgezet, als dat uberhaupt gebeurd, zal de persoon in kwestie al in een ander EU land zitten, incluis uitkering. De Syrische en andere ondertussen ontelbare ethnische misdaad clans zijn slechts een voorbode van wat er met Europa aan het gebeuren is.

  Men heeft een vrachtwagen vossen in een vrije uitloop kippenfarm losgelaten. De boer kan beter vechthonden en ene geweer kopen….of groente gaan verbouwen.

  • Of zo als ze het in Nederland doen.
   Dan sturen ze eerst een brief, als het adres al weten, dat ze er volgende week aankomen om je uit te zetten.
   En dan maar blijven denken dat ze daar ook nog op gaan blijven wachten.
   Hier zijn ze echt compleet achterlijk.
   Dit kan niet anders dan dat het bewust gebeurt, om ze een kans te geven om te ontsnappen.

 3. In Nederland geven ze tuig uit Syrie extra geld en een huis….

  O ja, over criminelen en terroristen gesproken, ons openbaar ministerie verdomd het zelfs maar onderzoek te doen….je zou denken dat politiek en rechtspraak gescheiden zijn maar niets is minder waar.
  We leven echt in een bananen republiek, van enige democratie en rechtsorde is geen sprake meer, enkel van willekeur met een zogenaamd Wetboek in de hand als rechtsgeldigheids symbool.

  Het is niets, maar dan ook niets waar, die grondwet en dat zogenaamde rechtsstelsel. Als zelfs onze premier moordenaars mag financieren zonder gevolgen, dan kan er geen rechtbank meer recht spreken, enkel vonnissen uitspreken over alles niet buigend.

  Lees en word nog even wakker , zo corrupt is Nederland.

  https://www.rt.com/op-ed/509439-western-governments-syria-terrorism-funding/

  Ik schaam mij voor mijn land en mijn nationaliteit. Wij zijn door lieden zoals Rutte minder dan mensen gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in