De Groene Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck, heeft de bedrijven bevolen hun handelsactiviteiten deze winter te staken, maar bezweer tegelijkertijd dat zij niet failliet zullen gaan. Habeck, die eruitzag als een hert in de koplampen, verscheen op de televisie en probeerde uit te leggen hoe handelsondernemingen niet failliet zullen gaan, bericht Newspunch.com.

Tijdens een crash interview op Maischberger probeerde Habeck te beargumenteren dat bedrijven in het hele land deze winter niet failliet zullen gaan, ondanks het feit dat zij door de tirannieke Duitse regering gedwongen worden niet meer te produceren wegens energietekorten als gevolg van de sancties tegen Rusland.

“Verwacht u een golf van faillissementen aan het eind van deze winter?” vroeg presentatrice Sandra Maischberger aan Habeck.

“Nee, die verwachting heb ik niet. Ik kan mij voorstellen dat bepaalde industrieën gewoon een tijdje zullen stoppen met produceren, en niet failliet gaan,” verklaarde Habeck.

Infowars.com meldt:

Habeck zei dat “er een terughoudendheid is om te kopen” omdat artikelen nu “twee keer zo duur” zijn, wat ertoe zou kunnen leiden dat bedrijven gedwongen worden om te stoppen met de productie van goederen.

“Dan zijn ze niet automatisch failliet, maar ze zouden kunnen stoppen met verkopen,” gaf hij toe.

  Kijk: Mearsheimers laatste bespreking over de oorlog in Oekraïne

Maischberg legde het schokkende gebrek aan economische kennis van de minister van Economische Zaken bloot door het voor de hand liggende te verklaren: als bedrijven stoppen met goederen te verkopen, verdienen zij geen geld meer, en zullen zij dus failliet gaan.

“Als ik stop met verkopen, dan verdien ik geen geld meer,” verklaarde Maischberger. “Dan moet ik na twee maanden een faillissement aanvragen, als ik dat niet gedaan heb, heb ik het faillissement uitgesteld.”

Habeck was het daarmee eens, en zei: “U zou dan failliet gaan als u steeds grotere minnen maakte met uw werk.”

“Ja, maar hoe ga je geen grotere minnen maken als je wel mensen betaalt maar niets meer verkoopt?” vroeg zij. “Dus hoe moet men…ik begrijp het niet.”

Een steeds ongemakkelijker kijkende Habeck hield vol dat faillissementen niet “automatisch” zouden gebeuren, maar dat uiteindelijk “bepaalde transacties niet meer rendabel zijn en dan stopgezet worden.”

“Misschien worden ze later weer opgenomen, dat kan het geval zijn, dus dat is geen klassiek faillissement,” beweerde Habeck. “Maar het is wel mogelijk, als wij de situatie niet verhelpen, dat bedrijven – bakkerijen, ambachtelijke bedrijven, schoonmaakbedrijven en dergelijke – dan in de loop van dit jaar hun activiteiten zullen staken.”

Maischberg kon op dit punt haar scepsis niet langer verbergen en zei tegen Habeck dat hij niet weet waar hij het over heeft.

“Dus ze zijn blut omdat ze niet meer kunnen werken, maar vragen geen faillissement aan?” vroeg zij.

“Nou, ik denk dat u echt nog eens over dit punt moet nadenken, maar ik heb het gevoel dat u het juiste antwoord nog niet gevonden hebt,” voegde zij eraan toe.

  Clownprins Zelensky's Nero-decreet: Vernietig Oekraïne

Duitsland heeft deze winter te kampen met een tekort aan aardgas als gevolg van de sancties van de EU tegen Rusland, waardoor in Duitsland al brandhout is uitverkocht omdat de mensen paniekaankopen doen om hun huizen te verwarmen.

“De Russische aanval op Oekraïne heeft gezorgd voor een gespannen situatie op de energiemarkten en wij doen er alles aan om een tekort aan gas te voorkomen,” zei Habeck maandag, terwijl Duitsland aankondigde dat het twee kerncentrales stand-by zou houden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten zijn al minstens sinds 2015 van plan om de wereld uit te hongeren door voedselschaarste



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de oorlog de nieuwe houding van Rusland bepaalt
Volgend artikelU, ik en andere Anti-Vaxxers zijn goede mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

     • Inderdaad! En als ze dan ook nog klein en gereformeerd zijn, of fysiek zwak en op de lagere school constant gepest werden, nemen ze wraak op de hele bevolking

     • Ik geeft de ouders een goede raad let op jullie kinderen want de scholen zijn niet meer een veilig onderkomen daar gebeuren aan de lopende band misdaden tegen kinderen zij worden niet geleerd lezen en schrijven maar om homo of lesbienne te worden maar kijk maar in de tweede kamer het beste is om met je rug tegen een muur op te zitten want voor je het weet heb je al een piemel in je reet daardoor zitten nu de wijven op de voorste rijen.

      • In Berlijn mogen jongeren nog maar een keer per jaar hun geslacht veranderen. Het liep de spuigaten uit, veel jongeren wisselde maandelijks van geslacht.

   • Inderdaad een zouteloze opmerking. Hoewel de meeste homofiele stelle die ik ken beschikken over fantastische sociale en empatische vermogens heeft Jan waarschijnlijk een chronische afkeer ontwikkeld tegen hen. Kan gebeuren.

     • En zijn ze geen homo wordt je toch in je reet genomen want het zijn nou eenmaal geen mensen bij de VVD en het kabinet zij verneuken het hele land.

     • Homo’s? Homo’s? Jullie wijzen naar de verkeerden, stelletje onnozelaars!
      Pedofielen zijn die politici. Anders deden ze wel wat aan de duizenden gestolen en onvindbare kinderen. Maar dat geteisem houdt allemaal de rotte smoelen dicht. Maar er komt een dag………………
      Roelie Post, een ambtenaar van de Europese Commissie luidde de klok over de kinderhandel en raakte haar hele leven kwijt, zit ondergedoken. Omdat de Europese Commissie kinderhandel faciliteert. Met medewerking van de voorzitter van het Europese Parlement en ook Rutte himself. Roelie heeft hen geschreven, dus zij en iedereen weten er van. Zegt dat genoeg?
      We worden geregeerd door pedofielen.
      Niet door -net als ons- gewoon gezellig willende levende homo’s.

      Struikelend over mijn woorden. Pardonnez-moi.

      • We worden geregeerd door pedofielen. Denk ik ook, door pedofiele homo’s worden wij geregeerd. Homo’s hebben de macht gegrepen in de Nederlandse en Europese politiek. Je komt er niet meer tussen als je niet homo, voorvechter van de homorechten of woke bent. Iedereen wilt gezellig leven niet alleen homo’s.

 1. Zelfs al zou de staat borg staan voor ‘geen inkomsten’, dan nog ben je tot een zombie verworden. Geen leven, maar niet dood. Bovendien als een bedrijf twee of drie weken niets meer produceert, dan gaan de klanten alternatieven zoeken. Als die eenmaal gevonden zijn, dan kun je zeker je deuren wel weer opendoen, maar je klant komt niet meer. Ze zijn een andere relatie aangegaan.

  • Behalve dan dat ‘de staat’ er helemaal niet garant voor kan staan. ‘De staat’ heeft namelijk alleen maar schulden, geen zaken van waarde die daar tegenover staan. Dus al dat geld moet dan worden opgehoest door de burgers. Bedrijven die geen zaken verkopen maken geen winst en betalen dus geen winstbelasting, kopen geen goederen in en betalen dus geen omzetbelasting en ga zo maar door.
   Die randdebiel heeft echt helemaal geen idee waar hij het over heeft en hoopt dat het volk dom genoeg is om ook geen idee te hebben. Ik kan al een “Wir haben es nich gewusst” horen aankomen, maar dan is alles wel al volledig in elkaar gestort.

   • @Johan P: (johan penis=jan lul?) geeft niks de opdracht van Merkel was de oude commu opdracht: vernietig het kapitalistische westen. Zij was een hoog varken in Stasi; en met vluchtelingen, en nu sancties: mission acomplished.

    Maar misschien komen er grote onbeheersbare rellen in DE.
    ALS die komen, komen die van de vluchtelingen.
    De etnische duitsers zullen hun linker voorpoot schuin omhoog steken voor Leyten.

  • Daarom zie ook geen mensen uit bedrijfsleven in politiek zoals Farage; want na 4 jaar heb je geen connectie meer over.

   Uit de ambtenarij WEL veel, want, al is hun testplaats voor stoelen alweer gevuld, als ze volkomen mislukt zijn in politiek, hebben ze recht op oude baan.

 2. Man, man, man, wat een idioten kunnen ze neer zetten die de boel wel even regelen namens het volk…

  Ongelooflijk wat een incompetente lamzak, dat zijn het overigens allemaal hoor want niemand staat daar voor het volk. Ze dienen de macht en durven gewoon als een volslagen idioot te beweren dat het wel meevalt en je niet failliet gaat.

  Als ik die lamzak in een pan water gooi betekent dat niet automatisch dat hij gekookt wordt…

 3. @ DuUSeelt.
  Even rondom je heen kijken en dan heb Ik het alleen nog maar over Europa.
  In bijna alle landen zijn ministers aangesteld die totaal onbekwaam zijn voor de post die ze bezetten, maar een ding hebben ze bijna allemaal gemeen.
  Ze zijn namelijk regelmatig bezoeker in Davos.
  Zou je aan het denken moeten zetten en aan het denken houden!!

  • Henk, elke persoon die ooit contact heeft gehad met het WEF, WHO, UN, VN,… (hoe miniem ook) zou moeten geweigerd worden voor elk opnbaar ambt. Zelfs elk bedrijf die deze mensen een sleutelrol geven in hun bedrijf zouden op een zwarte lijst moeten komen. Enkel een basis job kunnen (mogen) ze nog uitoefenen.
   BTW Tarnovo is een mooie stad.

  • Ik denk niet dat ze onbekwaam zijn, ze weten wat ze doen. Ze zijn alleen in en in slecht, ze voeren een script uit waar de honden geen brood van lusten.

  • Zij zijn uit gekozen want voor een land kapot te maken moet je onnozele zo een functie geven, kijk nou die minister wat af getreden is gaat wel met 6 jaar uitkering naar huis en geloof mij dat is minimaal 4 maal het minima dus ruim 4000 per maand en dan nog wat neven functies erbij waar hij af en toe maar hoef te zijn wie is nou dommer ja juist het volk.

 4. Ik woon in Duitsland. Zelfs de schapen worden nu toch wel bang. Waar ik ze al 2 jaar lang waarschuwde dat er een gigantische alles crisis gaat komen, werd er vreselijk om gelachen. Ik aardig voorbereid en vele producten goedkoop ingeslagen. Nu kunnen hun het doen tegen een 10-20% meer. Tsja
  ..

  • Er worden op dit moment elke maand 2000 huishoudens afgesloten van energie en ik mag barsten als zij binnen kort ook van water eerste levens behoefte worden afgesloten trouwens het gebeurt nu al het volk heeft zijn eigen ondergang in werking gesteld, ja en ik zeg je dat doen alleen lafaards.

 5. He-le-maal losgezongen van de werkelijkheid. Heeft geen flauw idee waar hij mee bezig is…..
  Misschien moet zijn inkomen eens een maandje of vier stopgezet worden. Kijken of dan het kwartje valt. Ik vrees van niet.

 6. ff helder…overheid zegt niet meer iets verkopen…jij geen geld, hun geen btw meer ontvangen en dan komt alles goed? Dan word het nog beter als we wel spullen verkopen en GEEN belasting meer betalen…

 7. Habeck is een schrijver van kinderboeken. Geen gemakkelijk genre. Maar in kinderboeken is alles mogelijk. In de grote mensenwereld helaas niet. De Duitsers krijgen wat ze gekozen hebben. Ze hebben veel kansen gehad het tij te keren maar hebben verzaakt. In Nederland overigens niet veel beter. Maar ik ken de Duitse volksaard als geen ander. Woon in het grensgebied en kom veel in Duitsland en heb er vrienden en kennissen wonen. Ook van deze kunstmatig groen-links-globalistisch-technocratisch-fascistische geplande ramp zullen ze niets leren. De Duitser is gründlich, ausdauerend en tüchtig. Na de globalistische ramp gaan ze het land weer zwijgzaam opbouwen maar kunnen hun kinderen niet leren de volgende politiek veroorzaakte ramp te voorkomen.

   • Maar vergeet niet Merkel zij is nooit gestopt met oorlog voeren tegen de mensheid zij heeft die voort gezet een Duitser is en blijft een misdadiger maar wij Nederlanders zijn geen haar beter hoeveel NL volk zijn nu nog volks verraders ruim 83% kijk maar naar de corona spuit dat geeft aan wat voor een vies volk wij NL zijn.

  • @Guus: de mof is een massadier. Karakterloos, geen eigen mening en zo conformistisch als de pest. Gelooft nog steeds dat zij supermensen zijn. Geen fantasie–daarom ook nauwelijks uitvindingen gedaan in Mofrikana.

   Willen weer WEL das Vierte Reich van 1000 jaar oprichten en een EU leger om de denkenden te onderdrukken;Eurofor; en geld ervoor: de klimaat gekte en de stomme volgelingen ervan.

   Als ze nou eerst de mensen arm maken en tot honger brengen (b.v. via stikstof wet) volgen ze een idiote duitse “verlosser–of Zwabbertje–makkelijker….

 8. Schrijvers van kinderboeken zouden nooit de politiek in mogen; zie in NLwelk onheil ervan komt: D66,; hele rechtspraak naar de filistijnen, eenfascistische kamervoorzitster die zelfs de grondwet verkracht via het regelement van orde, en meer van die ongein…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in