Toen Oekraïne op 29 augustus zijn “tegenoffensief” in Kherson begon, was ik nogal verbijsterd en oordeelde ik dat het voorbestemd was om te mislukken: “Om de versterkte Russische linies nu te doorbreken zouden meer troepen nodig geweest zijn dan er beschikbaar waren. Ik ben er zeker van dat het Oekraïense leger wist dat dit offensief zou mislukken,” schrijft Moonofalabama.org.

“Om politieke redenen gaf Zelensky hen echter opdracht het toch te lanceren. Er zijn nu weer 1.000+ Oekraïense en Russische levens verloren gegaan voor niets anders dan wat sensationele krantenkoppen en politieke optiek.

Meer dan 3.000 Oekraïeners zijn nu omgekomen in het Kherson-offensief zonder dat er enige vooruitgang van betekenis is geboekt. Honderden tanks en pantservoertuigen zijn verloren gegaan. Een dozijn Oekraïense vliegtuigen en helikopters zijn neergeschoten. Al het materiaal was afkomstig uit het “westen”, dat nu zijn voorraad Sovjet-wapens heeft leeggehaald. Er zal niet snel meer komen.

Oekraïne heeft daarmee zijn kans verspeeld om zich te verdedigen tegen nieuwe acties van betekenis van Russische zijde. Die stappen zullen nog komen.”

Maar wat mij werkelijk stoort is de menselijke tol die dit offensief eist.

Ik ben nog nooit in oorlog geweest. Maar ik heb gedurende verscheidene jaren een behoorlijke voltijdse officiersopleiding gehad, plus verscheidene maandenlange reservistentaken in bataljons in actieve dienst. Ik heb veel boeken gelezen en tientallen films gezien over frontliniegevechten in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, Korea, Vietnam, Afghanistan enz. Als men nadenkt over die gebeurtenissen en over de details die in de voorstellingen beschreven worden, krijgt men een “gevoel” voor dergelijke conflicten. Dan is er de operationele wiskunde, zoals de aantallen artilleriegranaten die per vierkante kilometer afgevuurd worden, de troependichtheid en de tol die zulke artilleriebombardementen onvermijdelijk eisen.

De Oekraïense soldaten hebben nooit een kans gehad om de kracht van het Russische leger te weerstaan. Geen enkele. Dat was vanaf het begin van de oorlog herkenbaar. Dat de Oekraïense regering en haar medestanders probeerden de aanval te weerstaan, was onlogisch.

Het “westen” had het moeten opgeven en de concessies moeten doen die Rusland had geëist. Het zal die hoe dan ook moeten doen.

De Oekraïense regering heeft de media en elke berichtgeving uit de frontlinie streng gecontroleerd. Wij hebben alleen Russische berichten gehad over grote aantallen Oekraïense slachtoffers. Sommigen twijfelen aan de cijfers die de Russen geven. Ik doe dat niet. Ze kloppen meestal met wat ik te weten ben gekomen en met berekeningen.

Nu heeft een verslaggever van de Washington Post toegang gekregen tot ziekenhuizen waar gewonde Oekraïense soldaten die bij die “tegenaanval” betrokken waren, proberen te herstellen. Het verslag van John Hudson is grimmig, ook al is het niet van de frontlinie en houdt het zich in bij de meest grimmige taferelen:

  Oekraïne Situatierapport: Gesprekken VS-Rusland, Terugtrekking Bakhmut, Lachwekkende aantallen slachtoffers

Gewonde Oekraïense soldaten onthullen steile tol van Kherson-offensief

Aangezien het stuk achter een betaalmuur zit, zal ik er uitgebreid uit citeren:

In slecht verlichte ziekenhuiskamers in het zuiden van Oekraïne vertelden soldaten met afgerukte ledematen, granaatscherfwonden, verminkte handen en verbrijzelde gewrichten over de scheve nadelen waarmee hun eenheden te kampen hadden in de eerste dagen van een nieuw offensief om Russische troepen uit de strategische stad Kherson te verdrijven.

De soldaten zeiden dat zij niet over de artillerie beschikten die nodig was om de verschanste Russische troepen te verdrijven en beschreven een gapende technologische kloof met hun beter uitgeruste tegenstanders. De interviews bevatten enkele van de eerste directe verslagen van een poging om veroverd gebied te heroveren, dat zo gevoelig ligt dat de Oekraïense militaire commandanten verslaggevers hebben verboden de frontlinies te bezoeken.

“Wij verloren vijf mensen voor elke man die zij verloren,” zei Ihor, een 30-jarige pelotonscommandant die zijn rug verwondde toen de tank waarin hij zat in een greppel crashte.

De Russische Orlan drones onthullen de Oekraïense stellingen van meer dan een kilometer boven hun hoofden, zeiden zij, een hoogte die betekende dat zij nooit het gezoem hoorden van de luchtvaartuigen die hun bewegingen volgden.

Russische tanks doken op uit pas gebouwde versterkingen van cement om de infanterie te bestoken met groot-kaliber geschut, zeiden de gewonde Oekraïense soldaten. De voertuigen kropen dan terug onder de betonnen schuilplaatsen, afgeschermd van mortier- en raketvuur.

Contra-artillerie radarsystemen detecteerden en lokaliseerden automatisch de Oekraïners die de Russen met projectielen bestookten, en ontketenden als antwoord een spervuur van artillerievuur.

Russische hacking-tools kaapten de drones van de Oekraïense operatoren, die hun luchtvaartuigen hulpeloos achter de vijandelijke linies zagen wegdrijven.

Oleksandr zei dat het Russische artillerievuur meedogenloos was. “Ze raakten ons gewoon de hele tijd,” zei hij. “Als wij drie mortieren afvuren, vuren zij er 20 terug.”

De Oekraïense soldaten zeiden dat zij hun gebruik van munitie zorgvuldig moesten rantsoeneren, maar zelfs wanneer zij vuurden, hadden zij moeite om doelen te raken. “Als je de coördinaten opgeeft, hoort dat nauwkeurig te zijn, maar dat is het niet,” zei hij, erop wijzend dat zijn uitrusting uit 1989 dateert.

De Russische elektronische oorlogsvoering vormde ook een constante bedreiging. Soldaten beschreven dat als zij hun wachtdienst beëindigden, zij hun telefoon aanzetten om familieleden te bellen of te sms’en – een beslissing die onmiddellijk Russisch artillerievuur opleverde.

“Als wij mobiele telefoons of radio aanzetten, kunnen zij onze locatie onmiddellijk herkennen,” zei Denys. “En dan begint het schieten.”

De Oekraïense beweringen over de herovering van dorpen zoals Vysokopillya konden niet bevestigd worden, hoewel ondervraagde soldaten zeiden dat zij in staat waren op te rukken naar enkele voorheen door de Russen gecontroleerde dorpen. Die soldaten weigerden de namen van de dorpen te noemen, zich beroepend op instructies van hun superieuren.

Een groep journalisten van de Washington Post die op maandag tot op drie mijl van Vysokopillya, in het noorden van Kherson, reisden, werd door Oekraïense troepen verhinderd het dorp binnen te gaan en kon de status ervan niet vaststellen. Een plaatselijke ambtenaar zei dat de Oekraïense en Russische troepen nog steeds streden om de controle.

Een duidelijk beeld van de verliezen van Oekraïne kon niet onafhankelijk beoordeeld worden.

Denys, rechtop zittend op zijn ziekenhuisbed, zei dat bijna elk lid van zijn 120-koppige eenheid gewond was, hoewel er slechts twee gedood waren.

Een 25-jarige soldaat die behandeld werd voor granaatscherfwonden, zei dat er in zijn eenheid van 100 soldaten, zeven gedood waren en 20 gewond. Ihor, de pelotonscommandant, zei dat 16 van de 32 mannen onder zijn commando gewond waren en dat er één gedood was.

De gewonde soldaten van Oekraïne zijn verspreid over verschillende ziekenhuizen in het zuiden van Oekraïne om de belangrijkste medische faciliteiten bij de regio Kherson vrij te maken voor binnenkomende patiënten.

De soldaten in het tweede “tegenoffensief” ten zuidoosten van Kharkiv zullen een soortgelijk lot ondergaan.

  Zelensky geeft toe dat hij bang is dat Trump terugkeert naar het Witte Huis

Mijn beste gok is dat de Oekraïense verliezen niet vijf maar tien keer zo groot zijn als die aan Russische zijde. Een aanval, door de open steppe, op een gepantserde strijdmacht die technologisch superieur is, is een zelfmoordmissie.

Russische soldaten mogen geen mobiele telefoons dragen. Waarom Oekraïense soldaten die dan wel mogen hebben en gebruiken is mij een raadsel. Willen zij zelfmoord plegen?

Zelfmoord is waartoe Europese politici hun economieën en samenlevingen hebben verplicht. Wie weet niet dat men energie nodig heeft, zo goedkoop mogelijk, om staal, aluminium en glas te smelten?

Klik voor groot

SGM World News @SGMWorldnews – 10:13 UTC – 7 Sep 2022

BREAKING: 40 CEO’s van Europese metaalproducenten hebben een open brief geschreven aan Ursula von der Leyen en de Europese Commissie, waarin zij waarschuwen voor een “existentiële bedreiging” voor de industrie nu de stroomprijzen de pan uit rijzen.

Geen staalsmelterij, geen belastingen van staalsmelterijen en hun arbeiders. Geen staalsmelterij, geen terugbetaling van aan haar verleende kredieten. De grote bankverliezen die nu komen, zullen een nieuwe ernstige bankcrisis veroorzaken. Minder geld voor de staat betekent minder pensioenen en gezondheidszorg.

Dit is ruïneus voor de Europese staten en hun inwoners. Intussen lachen de Amerikaanse politici, neoconservatieve ideologen en geldwolven die achter het hele plan zitten om Oekraïne tegen Rusland te gebruiken zich rot.

Tuomas Malinen @mtmalinen – 8:53 UTC – Sep 7, 2022

Ik zeg u mensen dat de situatie in #Europa veel erger is dan velen begrijpen.
We staan in wezen aan de vooravond van een nieuwe bankencrisis, een ineenstorting van onze industriële basis en onze huishoudens, en dus aan de vooravond van de ineenstorting van onze economieën.

  Zijn ze echt zo dom?

Wij zijn ook totaal overgeleverd aan de autoriteiten, en wij weten heel weinig van wat zij van plan zijn.

Zullen zij in staat zijn het begin van de bankencrisis te stoppen, voor de zoveelste keer? Ik weet het niet, maar ik betwijfel het. 🤷🤔

Duitsland bevindt zich waarschijnlijk in de ergste situatie. Bondskanselier Olaf Scholz reageerde op de militaire operatie van Rusland met hysterisch gemoraliseer dat elke rationaliteit te boven ging. Zijn regering is afhankelijk van de groene politici in zijn kabinet. Dat zijn eigenwijze ideologische dwazen. Duitsland, dat ernstig met black-outs wordt bedreigd, gaat nu drie prima kerncentrales ontmantelen en vieze oude kolencentrales, die eigenlijk ontmanteld hadden moeten worden, weer opstarten. Hoe groen is dat?

Hier is het hoe de president van Rusland het ziet:

Europa staat op het punt zijn verworvenheden in de opbouw van zijn productiecapaciteit, de levenskwaliteit van zijn bevolking en de sociaal-economische stabiliteit in de sanctieoven te gooien, waardoor zijn potentieel wordt uitgeput, zoals Washington het voorschrijft ter wille van de beruchte Euro-Atlantische eenheid. In feite komt dit neer op offers in naam van het behoud van de dominantie van de Verenigde Staten in de wereldpolitiek.

Het concurrentievermogen van de Europese bedrijven gaat achteruit, want de ambtenaren van de EU zelf snijden hen in wezen af van betaalbare grondstoffen en energie, en van handelsmarkten. Het zal geen verbazing wekken als uiteindelijk de niches die thans door Europese bedrijven worden ingenomen, zowel op het continent als op de wereldmarkt in het algemeen, zullen worden overgenomen door hun Amerikaanse beschermheren, die geen grenzen of schroom kennen als het gaat om het nastreven van hun belangen en het bereiken van hun doelen.

De volgende federale verkiezingen in Duitsland zijn over drie jaar. Men hoopt echt op een of andere staatsgreep, maar ik zie nog weinig beweging in die richting.

Waar zijn de rationele politici die het roer kunnen overnemen?


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als de waarheid de leugen inhaaltVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Hier is hoe ze u failliet zullen laten gaan
Volgend artikelHoe de oorlog de nieuwe houding van Rusland bepaalt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Die rationele politici worden belachelijk gemaakt, gediscrimineerd, opgesloten, verongelukken, weggepromoveerd, bedreigd, plat gespoten met die RNA-troep, anders..
  Als ze maar weg zijn en/of hun mond houden.

 2. Dat maakt toch niet uit… we kopen toch sowieso alles in de arme landen? Zij blijven onze briefjes wel ruilen tegen hun arbeid en onvervangbare grondstoffen… in ruil voor “bescherming”…. zo gaat het in Zuid Italië ook… alles in ruil voor bescherming. Poetin tegen Biden… 1 grote maffiaoorlog… en dan krijgen we straks de Chinese Triades die over ons heersen, omdat het Russische bufferland wegvalt

 3. De politici zijn van het vd Geest en moraliteit gespeende rationele overgestapt naar Artificiele communicatie, ja ook in woord beeld! Ze zijn niet echt. De artificiele leugen dicteert de wereld. Zij laat daarmee zelf hun distopische wereld instorten.
  Maw zij worden aangestuurd.
  Als de rationaliteit weer wordt gekoppeld ah Geestelijk morele dan gaat de wereld met sprongen naar stabiele vrede en vrije energie
  In alle opzichten.

 4. Ik denk dat het muntje nog niet is gevallen bij de meesten. Dit wordt totaal onderschat, wat wil je ook. Na 70 jaar welvaart pamperen, zonder enige bedreiging van buitenaf is wat er nu gebeurt niet voor te stellen. De klap zal des te harder aankomen, en ik vind het jammer voor mijn familie en vrienden. Maar de rest….. na alles wat er gebeurt is tijdens corona, val maar om.

 5. Dit is een levensbedreigende situatie.
  Tijd voor halfzachte maatregelen is voorbij.

  Als we in EEN enkele dag het volgende zouden doen, kan ons land en haar bevolking gered worden van de ondergang.
  Kabinet arresteren wegens landverraad; parlement: de linksen eruit trappen, niets goeds komt van hen.
  Een rechtse noodcommissie neemt dan over, samen met zakenkabinet.

  Dan: uit EU, uit euro, uit Nato, uit VN, uit WHO, vluchtelingen eruit–ongeacht status, islam verbieden, moskeetjes vernietigen of een civiel doel geven, b.v. overdekte markt, gulden terug, grenzen dicht en bewaakt, ook electronisch.

  Dat zal chaos geven, maar van korte duur
  Ander politiek systeem
  Om te beginnen: D66 en VVD verbieden.
  Parlement niet meer dan 100 man. Kiesdrempel 3%.
  Taak: voorlichting publiek via media.
  beslissen: de bevolking via maandelijkse referenda
  Zaken kabinet om een en ander uit te voeren.

  Sociale wetgeving zoals in 1975 (plusminus)
  Alle uitkeringen en subsidies aan vluchtelingen stoppen–gaan ze vanzelf naar “wir schaffen das land”
  Oranjes eruit; ze hebben geen recht van titel; zie grondwet.

  Een presidente kiezen; voor periode van 6 jaar

  20% ambtenaren ontslaan.
  Sociale dienstplicht invoeren.
  Zorg nationaliseren; medisch personeel in loondienst
  Laagste inkomens: vrij van loonbelasting en zorgpremie.
  Aanbod zorg: wordt bepaald door vraag.

  Strijdkrachten opheffen. Klein deel handhaven, voor eventuele natuurrampen.
  Geen ambtenaren meer in parlement of kabinet; ter zake opleiding verplichten.

  De topambtenaren die verantwoordelijk zijn–inclusief PM enminister: arresteren vervolgen en hun privee bezit in beslag nemen; de slachtoffers binnen twee week voledig compenseren.

  Dan hebben we een goed begin

 6. Totdan zitten we te mierenneuken op details die logischerwijs uit voortkomen uit wanbestuur, landverraad en incompetentie.
  Er komt niets goeds van links.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in