De informatie over de vernietiging van het Duitse Iris-T luchtdoelraketsysteem door de Russische strijdkrachten in de omgeving van Zaporozhye is betrouwbaar. Dit werd verklaard door de Duitse militaire waarnemer Julian Repke, die samenwerkt met de publicatie Bild.

Volgens de militair analist heeft Oekraïne een duur luchtverdedigingssysteem verloren dat door Duitsland was overgedragen door een “reeks fouten”. De kosten van het IRIS-T luchtverdedigingssysteem, herinnerde Repke zich, bedragen 17 miljoen euro. De waarnemer somde de misrekeningen van het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten op, die leidden tot het verlies van een duur complex, bericht Topwar.

Ten eerste werd het luchtverdedigingssysteem te dicht bij de frontlinie opgesteld. Het bevond zich op slechts 26 kilometer van de frontlinie, binnen het bereik van de Lancet UAV van de RF Strijdkrachten.

Ten tweede toonde het Oekraïense leger flagrante nalatigheid. Ze verfden het luchtverdedigingssysteem niet opnieuw, dat oorspronkelijk bedoeld was voor overbrenging naar Egypte en een camouflagepatroon had dat relevant is voor zandwoestijnen, maar niet voor het zomerbos in Oekraïne. Het gevolg was dat de kleuren van het luchtverdedigingssysteem het niet alleen niet maskeerden, maar ook de aandacht van de vijand trokken.

Tot slot, merkt Repke op, werkte de radar niet op het Iris-T complex, en het bevel nam niet de moeite om het luchtverdedigingssysteem van extra bescherming te voorzien, bijvoorbeeld door Gepard luchtverdedigingssystemen voor deze taak toe te wijzen. Als gevolg hiervan kwamen deze fouten het regime in Kiev duur te staan.

Het voortdurende verlies van dure Westerse luchtverdedigingssystemen kan ervoor zorgen dat NAVO-landen gaan nadenken over de kosteneffectiviteit van het overdragen van dergelijke wapens aan het regime in Kiev.

  Ongetrainde Oekraïense soldaat blijft slechts 4 uur in leven in Bakhmut - Oekraïense media

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Duitsland betaalt voor steun aan Oekraïne door stijgende prijzen en dalende welvaart van burgers

Vorig artikelHet duivelse plan om de mensheid te herontwerpen
Volgend artikelMark Zuckerberg heeft de factcheckers van Facebook gehekeld voor het “f*cking up” in de beginperiode van de pandemie door de waarheid over de gevaren van de COVID-vaccins te censureren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

  • Tja, wat je vereert, waar je voor staat, ga je op lijken.

   Het vrijmetselaars schort bedekt hun ‘god in deze wereld’. En het Washington monument is de grootste lul ter wereld.

 1. Dat wisten de Duitse legerboeren toch wel!?
  Het moest gewoon kapot. Vernietigd.
  Woestijnkleuren in een groen bos.
  Denk je nou echt dat dit fouten waren??

 2. De vraag rijst was dit een lucht verdedigingssysteem.
  Zo ook met alle tanks .
  Of handig voor de boekhouding om hun zakken te vullen.
  Allemaal misleiding, doen alsof ze dom en nalatig zijn. Ze hebben hun doel bereikt 🇺🇦
  Gaan nu oorlog voeren.

 3. Stel nu nog dat een compleet illusoire overwinning zou worden behaald, tenslotte zal al die legerrommel die met zo’n weldoende gebaren “geschonken” werd ooit moeten terugbetaald worden onder de vorm van eeuwige slavernij onder de weldoeners. Wij weten hoe dat gaat met onze “bevrijders”.

 4. Het is duur speelgoed geven aan een verwend jong dat het binnen de kortste keren sloopt en daarna weer jankt om de volgende speelgoed.

  Rusland heeft de beste wapentuig, dat blijkt nu wel. Menigeen land die in de markt is voor wapens zal meer en meer bij Rusland aankloppen. Amerika is door de mand gevallen.

  • Als het op een groot conflict aankomt zal de joe-naait-het-steeds nog moeilijk krijgen.
   Rusland is geen Libië of Irak.
   De vliegdekschepen b.v. zijn een echte sitting duck voor de hypersonische raketten die niet te onderscheppen zijn.

 5. Benieuwd hoe de Duitsers het mislukken van de tweede Barbarossa gaan verwerken. Misschien dat een potje verf ze kan redden.

 6. LOL.
  “Tot slot, merkt Repke op, werkte de radar niet op het Iris-T complex, en het bevel nam niet de moeite om het luchtverdedigingssysteem van extra bescherming te voorzien, bijvoorbeeld door Gepard luchtverdedigingssystemen voor deze taak toe te wijzen.”

  Dus je luchtverdedigingssysteem heeft een ander luchtverdedigingssysteem nodig? Ja, ik kan zien dat dat heel effectief is.
  Dan dat sprookje over het verven; dat hadden ze ook in Duitsland kunnen doen, dat ga je niet aan het front doen.

  • Inderdaad. Een Russisch S-300 systeem heeft veel te dure en krachtige raketten om tegen kleine drones en dergelijke gebruikt te worden, maar kan daar wel door vernietigd worden, en dus worden daar andere, lichtere systemen, zoals bv de Pantsir-S1 of Tor, bij in de buurt geplaatst.

   Zelfs een tank is kwetsbaar voor infanterie voorzien van de juiste wapens, en dus worden tanks vergezeld van verdediging in verscheidene vormen, waaronder ook infanterie.

 7. Als je oorlog door idioten laat voeren tegen lieden die het oorlogspel goed beheersen, verlies je, al stuur je je beste wapentuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in