Massale ophanging in Duitsland (Public Domain)

In oktober komt er steeds meer informatie naar buiten over de definitieve verschuiving van Duitsland om zijn neutraliteit in de oorlog in Oekraïne te verlaten en het land volledig te steunen. Te beginnen met de stationering van het Amerikaanse Central Command op zijn grondgebied en de overdracht van inlichtingen aan de SSU en MDI van Oekraïne, tot de overdracht van daadwerkelijke wapens (Iris-T luchtverdediging) – dit alles geeft de werkelijke positie van Berlijn op dit moment weer, bericht Southfront.org.

Tegelijkertijd verslechtert geleidelijk tegen deze achtergrond, en vanaf het begin van de speciale operatie van Rusland, het welzijn van de Europese landen, en Duitsland in het bijzonder. De recordinflatie draagt bij tot ieders onbehagen.

Veranderingen van de prijsindexen in Duitsland van 1970 tot heden (klik voor groot)

In september 2022 was de producentenprijsindex voor industriële producten 45,8% hoger dan in september 2021. Zoals gemeld door het Bundesamt für Statistik (Destatis) was dit dezelfde stijging ten opzichte van dezelfde maand van het voorgaande jaar als in augustus. In juli bedroeg de stijging +37,2%. Ten opzichte van de voorgaande maand, augustus 2022, steeg de totale index in september 2022 met 2,3% en steeg dus minder sterk dan in augustus (+7,9% ten opzichte van juli 2022).

De stijging van de producentenprijzen ten opzichte van september 2021 was nog steeds vooral te danken aan de stijging van de energieprijzen, vanwege het hoge wegingspercentage in combinatie met uitzonderlijk hoge veranderingen. Bovendien stegen de prijzen ook aanzienlijk voor intermediaire goederen (+16,8%) en kapitaalgoederen (+7,8%) en voor duurzame en niet-duurzame consumptiegoederen (respectievelijk 10,9% en 18,3%).

Energie: de industrie betaalt meer dan drieënhalf keer meer voor aardgas dan een jaar eerder

  Bloomberg: "De dagen van Duitsland als industriële supermacht zijn geteld"

De energieprijzen als geheel stegen met 132,2% ten opzichte van september 2021. De sterke stijging van de energieprijzen was vooral te danken aan de grote prijsstijgingen voor aardgas (distributie), die met 192,4% toenamen, en voor elektriciteit (+158,3%).

Elektriciteitsdistributeurs moesten 259,8% meer betalen dan in september 2021, speciale contractklanten 148,9%. De prijzen voor kleine commerciële klanten, die vaak tariefgebonden contracten afsluiten, stegen met 17,4%. In vergelijking met augustus 2022 stegen de elektriciteitsprijzen voor alle klanten met 3,5%.

De prijzen voor aardgas (distributie) stegen met 192,4% ten opzichte van september 2021. Industriële verbruikers moesten 264,8% meer betalen voor aardgas dan in het voorgaande jaar. De prijzen voor elektriciteitscentrales stegen met 233,1%, die voor wederverkopers met 199,9%. De prijzen voor kopers van kleinere hoeveelheden stegen minder sterk, maar verdubbelden ongeveer. Voor alle klantengroepen werd aardgas 6,6% duurder dan in augustus 2022.

De prijzen van minerale olieproducten stegen met 42,9% ten opzichte van september 2021 en met 5,9% ten opzichte van augustus 2022. De prijzen van lichte verwarming stegen met 84,4% ten opzichte van september 2021, die van motorbrandstoffen met 38,6%.

De totale index exclusief energie steeg met 14,0% ten opzichte van september 2021 (+0,4% ten opzichte van augustus 2022).

Aanzienlijke prijsstijging voor intermediaire goederen, vooral voor metalen en chemische precursoren

De prijzen van intermediaire goederen stegen met 16,8% ten opzichte van september 2021. In vergelijking met augustus 2022 zijn deze prijzen licht gedaald met 0,1%. De prijsstijging voor intermediaire goederen ten opzichte van september 2021 was vooral te danken aan de prijsontwikkeling van metalen (+18,1%). Ten opzichte van augustus 2022 daalden deze prijzen met 0,3%. De prijzen van staal en ferrolegeringen stegen met 19,8% ten opzichte van september 2021. De prijzen van non-ferrometalen stegen met 15,0% ten opzichte van september 2021.

  Wereldwijde schokgolf: Rusland kondigt na westerse sancties exportverbod op grondstoffen aan 

De prijzen van basischemicaliën, meststoffen en stikstofverbindingen stegen met 33,5% ten opzichte van september 2021. Vooral de prijzen van meststoffen en stikstofverbindingen stegen sterk (+113,5%). De prijs van ammoniak, dat wordt gebruikt voor de productie van meststoffen, steeg met 208,7%.

De prijzen van goederen in de “goederenbundel” zijn ook aanzienlijk gestegen

Van september 2021 tot september 2022 stegen de voedselprijzen met 24,2%. Bijzonder hoge prijsstijgingen werden vastgesteld voor boter (+72,2% ten opzichte van september 2021), varkensvlees (+46,3%) en kaas en kwark (+39,7%). De prijzen voor ruwe plantaardige olie stegen met 35,7%. De koffieprijzen stegen met 32,0%.

De inflatiecijfers en de Oekraïense vluchtelingen die in Duitsland aankomen, geven de gewone Duitsers geen reden om vandaag vreedzaam te leven. Moeten Scholz en consorten zich zorgen maken? Vraag het Johnson en Truss.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Een hulpeloos volk, vermoeid en getraumatiseerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSoros en het regime van Kiev… Samenzwering met de duivel
Volgend artikelKiev krijgt nu een koekje van eigen deeg
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Duitsland zal door de stomme regering s leiders een zware tijd tegemoet gaan.

  Ook die Ursula is Duits ofwel een mof.

  Niet voor niets zijn Duitsers niet te vertrouwen. Het wantrouwen sinds 1945 is altijd gebleven.
  Dom . Wir haben es nicht gewust.
  Duitsland heeft teveel macht in de EU.
  Did Scholz is een zak. Maakt er niets van. Straks een opstand met de basis voor een West Europese revolutie

  • Die is gewoon een WEF hoer een geestelijk gestoord wijf zonder moeder hart want anders deed zij die misdaden niet naar bevolking waar de kinderen een hele eeuw nog zullen gaan leiden maar voor dat tuig van het WEF zal er voedsel warmte en vrijheid overtollig zijn maar het domme volk kijk maar toe het zijn net makke schapen die zich zullen laten afvoeren naar de werkkampen. GRGROET ZIJN JULLIE STEL EZELS.

 2. Von der Leyen, Stoltenberg, von Hofstadt, Schwab, alle koningshuizen zijn van Duitse bloed..Ja ook Windsor…allemaal moffen met roots naar Beieren en Bavaria. En hee ze zitten ook allemaal in de mRNA spuitjes en insectfarms en soja industrie…En zogenaamde duurzame energie sector…Zoek,pluis uit en vind en schrik niet….Niets is wat het lijkt. Je zult botsen op constructies van NGO’s en vage investment constructies maar de “Die hard” doorzetter vindt waar ze naar toe leiden…Succes…2,5 jaar over gedaan..

 3. Ik vind alle niet vrijdenkers maar met name de duitsers op dit moment samen met de Israëli’s de domste en meest voor gek gehouden populatie op aarde..Kan er niks anders van maken wat een meelopers en dooddoeners…

 4. Waar zijn de moedige leiders zoals zelfs hier Willem van Oranje was indertijds met het wereldrijk wat Spanje toen was, ik mis dit soort mensen!!!

 5. Jaa
  Beste Mensen

  Er zijn er een beetje te veel van die Mongoole Burgers
  Wij mensen die niet zelf willen nadenken

  Als Wij nou maar weer zelf zouden gaan nadenken
  Dan kwamen we tot de conclusie dat wij alle kamerleden en parlementariërs een schop onder de reet zouden moeten geven
  Met de nadruk op alle
  Dus geen een uitgezonderd
  De laan uitschoppen
  Veelen ook laten ophangen omdat die de burgers willens en wetens bestelen en hebben bestolen
  Op een dwaalspoor gezet voor gelogen en veel meer negatiefs
  Allen in eigen crimineel belang handelende
  Overtollige belasting invoer
  Zelf verrijking over de rug van de Domme intelligente Massa
  Onnodig overproductie laten plaats vinden op alle gebieden
  Dus ook op gebied van Neuken en dus veel van die domme intelligente burgers erbij geproduceerd
  Nu
  Dat lijd tot Oorlogje spelen
  De regeerders de lakens uitdelers kapitalisten hebben wederom als enigen er baat bij
  Naar gelang hun crimineel opgestelde Wetboeken
  Alles in voordeel van hunzelf dus die Crimineele Kapitalisten

  Gaat er al een lichtje branden ?
  Als nee ……
  Dan hebben de domme Slimme burgers nog heel veel te verduren
  Veel sterkte

  Dank U

 6. D wil zeker dat de VS materialen ook vernietigd worden. Of uitgeschakeld.
  De Climax komt.! VS ten onder.
  Duisland gered voor de komende duizend jaar.
  Ja 10 eeuwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in