Achtergrond: Roman Kubanskiy / Wikimedia (Free Art License)

Uit een nieuwe peiling van de denktank European Council on Foreign Affairs blijkt dat Europeanen veel pessimistischer zijn geworden over de kansen van Oekraïne om de oorlog tegen Rusland te winnen. Gemiddeld gelooft slechts één op de tien Europeanen dat Oekraïne de oorlog kan winnen. Onder de Europeanen die optimistischer zijn over een Oekraïense overwinning bevinden zich Zweden, bericht Samnytt.

Zaterdag is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel na een jarenlang conflict in het oosten van het land. Een oorlog die honderdduizenden levens heeft gekost – zowel soldaten als burgers – maar ook een aanzienlijke hoeveelheid land voor Oekraïne om bij Rusland te voegen.

In de aanloop naar de tweejarige herdenking heeft de European Council on Foreign Relations (ECFR) volgens The Guardian een onderzoek gehouden naar de mate van steun in heel Europa.

Het onderzoek werd in januari van dit jaar uitgevoerd in 12 EU-landen – Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje en Zweden.

De respondenten werd gevraagd welk scenario zij het meest waarschijnlijk achten als uitkomst van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Uit het onderzoek blijkt dat gemiddeld slechts 10% van de respondenten denkt dat Oekraïne de oorlog kan winnen – terwijl twee keer zoveel respondenten denken dat Rusland zal winnen.

De respondenten werd ook gevraagd wat de EU zou moeten doen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. 50% van de respondenten in Zweden wil dat de EU Oekraïne helpt om verloren land terug te winnen.

In Hongarije daarentegen wil slechts 16% dat de EU Oekraïne helpt verloren land terug te winnen. In Hongarije wil 64% van de respondenten dat de EU Oekraïne onder druk zet om met Rusland over vrede te onderhandelen.

  Rusland informeert zijn burgers om zich voor te bereiden op nucleaire vergeldingsaanval van de NAVO

De respondenten werd gevraagd om hun mening te geven over een scenario waarin Donald Trump in de herfst wordt verkozen tot president van de Verenigde Staten en de hulp aan Oekraïne verlaagt.

Zweden springt er opnieuw uit in het onderzoek – 43% van de respondenten in Zweden wil dat de EU Oekraïne meer steunt om in zo’n scenario tegen Rusland te blijven vechten.

17.023 mensen boven de 18 jaar namen deel aan de enquête die YouGov en Datapraxis in opdracht van ECFR in januari 2024 in 12 EU-landen hebben gehouden. Lees HIER de volledige enquête.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Top Poetin-Kim: Westerse hysterie kan historisch falen van westers imperialisme en criminaliteit niet verhullenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuits parlement stemt over levering van langeafstandsraketten aan Kiev
Volgend artikelDe ineenstorting van de media, de Nederlandse Julian Assange, rokende racisten, vertrouwen en waarheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Nogmaals ik ben niet voor Rusland maar als NAVO Rusland aanvalt heeft Rusland alle recht om de aanvallende landen te vernietigen.( Oekraïne is geen Europa/ NAVO land dus waarom gaan Europese landen zo ver?, omdat zij allen hun corruptie te verbergen hebben) Dat krijg je als je een groot nucleair land aanvalt. En voor Nazi Duitsland 2.0 ga door met het leveren van meer afstandwapens zodat jullie niets meer hebben om je te verdedigen en Amerika de lachende derde is .Domme nazi Duitsers, Amerika heeft je goedkope gasleiding opgeblazen zodat zij de macht over je houden. Wacht tot het Duitse volk massaal opstaan omdat zij niets meer te verliezen hebben dan gaan de lynch partijen beginnen. Popcorn time.

 2. Mbt schaapjes, Nederland gelooft 10% in ZelenskiSTEIN en 15% heeft hem door, welterusten!
  Hoorde een podcast dat Pinoccio zich klaarmaakt om de NAVO te leiden, dus het lijden is nog lang niet over.

  • Het financieel lijden zal enorm zijn ,wie had ooit gedacht dat een corrupte clown uit kiev met alle steun van een haagse rat en een zweedse pot Nederland de afgrond in zou sleuren.

  • Ik weet niet wat de Nederlanders een decennia in die Rutte gezien hebben. In Vlaanderen lachen we ons kapot met de kop van die slungel als die op de kanzel van de Navo gaat staan krijsen voor more wapons tegen de bloeddorstige Rus.

  • Hij is er met die 50.000 vandoor gegaan 😉

   Maar denk eerder dat ie een soort terugval heeft, hij was een hele tijd met hetzelfde over hemzelf aan het schreeuwen… en toen ineens 1 week redelijk de oude, dacht hehe das iets beter… en toen idd niks meer, of hij wordt tegen gezeten, of hij heeft een soort Burn-out waar die wat mee heeft gezien zijn gedrag af en toe, dat is mij eigen gedachte, je ziet zoiets aankomen vanaf al een tijd terug.

 3. Rusland vertrouwt het westen niet meer.
  Dus 1 pinokkio meer of minder maakt hen niet zo veel uit.
  Voor Nederland en het westen is dit inderdaad een voortdurende ramp.
  De exmanager van een werkmaatschappij van Unilever wordt gezien als een geboren leider met een talent voor communicatie.
  De Russen zullen snel klaar zijn met zijn gebrek aan actieve herrinneringen.

  https://www.ad.nl/politiek/ook-duitsland-wil-rutte-als-navo-topman-naast-vs-en-frankrijk~a696b7bd/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  https://www.rtlnieuws.nl/economie/opinie/column/4445376/unilever-leugens-premier-rutte-dividendbelasting

 4. Breaky Break – daar ben ik weer …

  NATO troops, under the guise of mercenaries, are
  participating in hostilities in Ukraine. They control air
  defense systems, operational-tactical missiles and
  MLRS, and are part of assault squads.

  The head of the Main Operations Directorate of the
  General Staff of the Russian Armed Forces spoke
  about this in an interview with the Krasnaya Zvezda
  newspaper.

  According to Colonel General Sergei Rudsky, NATO
  officers directly prepare military operations for the
  Ukrainian armed forces.

  PS. The use of NATO regulars at the front has been
  written about since the spring of 2022.

  Mogelijk verklaart dit waarom de Russische
  normalmens Legers met hun nieuwe Superieure?
  wapens zo traag oprukken.

  Bosrand voor bosrand, dorpje voor dorpje, stadje
  voor stadje als een gletcher zo traag de berg af.

  Ze moeten wel, geen zin in partizanen in de rug.

 5. Ik vraag mij ineens iets af. Als het Westen in staat is om hele gebieden met militaire precisie in brand te steken (omwille van hun fossiele grondstoffen) en de schuld hiervan te geven aan het klimaat dan zouden ze deze wapens overal gebruiken. Als je het aantal bewoners wilt reduceren zet je alle bewoonde gebieden in de fik. Van bovenaf. Dan heb je in feite geen militairen meer nodig. Zelfs geen atoombom. Want je vernietigt alles wat je wilt vernietigen, maar de rest (de natuur en iedereen in bunkers) blijft behouden. Een enge gedachte. Wat een wereld …. 🙁

  • yep, maar ze moeten voorzichtig zijn, de andere partij zal ook over zoiets beschikken, ze zullen het dus niet snel doen bv in Rusland, als het (Je)westen de landen zichzelf kapot maken zal Rusland wel wat jammer vinden (minder kopers) maar ook niet heel erg, ze wachten geduldig af tot de schapen wat meer ontwaken en zo hun vijanden van binnenuit zullen zien, hun eigen landgenoten/regeringen/MSM enz het SSysteem zullen dan meer in het zicht komen en zo hoeft Rusland niet echt in te grijpen en laat als het ware Rusland of een ander sterk land, zien wie de werkelijke monster Bolsjewieken/Zionisten/Luciferians zijn.

 6. Aan de vooravond van de paardenraces in Ascot o de cupfinal stelt de ‘bookmaker’ de vraag: “Wie wint?”

  “Een oorlog die honderdduizenden levens heeft gekost – zowel soldaten als burgers – maar ook een aanzienlijke hoeveelheid land voor Oekraïne om bij Rusland te voegen.”
  Nog afgezien van tot gort gebombardeerde steden en economie, de miljoenen verdrevenen.

  Maar niemand wint, alles en iedereen verliest, zelfs de ‘bookmaker’. Maar de gitzwarte bladzijde is nog lang niet vol.

 7. 1 op 10 Waar halen ze deze onzin nu weer vandaan ??? Ik geloof stellig dat de normale mensen vrede willen, en ja van mij mag, of moet Rusland winnen, zij behoren het oosten in handen te krijgen.

 8. Op een wadden eiland hadden mensen met elkaar afgesproken niet meer op de VVD, de partij van rutte, te stemmen. Resultaat: de nieuwe verkiezingsuitslag was (weer) 30 % VVD. Hoe kan dat? Stalin zei ooit: “het maakt niet uit wie stemt, maar wie ze telt”.

 9. Och…..als ik naar mijn familie kijk…….en die is groot, dan is dat in ieder geval die 1 op de tien. Over gebroken illusies gesproken……..ik uitgekotst. Alvast één dode van 36 jaar. Een met kanker. Allemaal gevaccineerd en niet in staat om de waarheid onder ogen te zien.

  Brrrrr.

  Het heeft veel kapot gemaakt……..dat gehufter van de hoerenkast op de hoerenkermis. Maar het maakt ook wel duidelijk in wat voor staat de mensheid in grote lijnen verkeert.

  Ik moet me beter niet verliezen in razernij, maar het kost wèl steeds meer moeite.

 10. De mensen die voor Oekraïne zijn, zullen het moeilijk krijgen. Want het tijdperk van het onbeperkte geld creatie systeem van de fiat dollar en euro is voorbij. Alle (centrale) banken van de Deep State/globalisten zijn al in beslag genomen. De financiële injecties voor de NAVO zijn er niet meer, alles moet nu komen uit de bestaande voorraden van de EU en Amerika. Hierdoor zullen de westerse landen die Oekraïne steunen niet alleen zich zelf ontwapenen, maar op de frontlinie zal er steeds minder wapens en materieel voor handen zijn. Wat uiteindelijk er voor zorgt dat de oorlog in Oekraïne van zelf ophoudt. Wegens wapens en soldaten gebrek.

  Het westen is nooit overgegaan naar een oorlogssituatie om massaal wapens te gaan maken, de wapenfabrieken draaide nog steeds op vredestijd niveau. Om over te schakelen naar een oorlogseconomie, daar heb je een paar jaar voor nodig. Maar die te gelijkertijd om zeep wordt geholpen door de EU commissie met haar sancties en Amerika om de EU energie arm te maken, zodat zware industrie zoals ijzergieterijen niet meer kunnen overleven en tevens heel de EU en Amerika te overspoelen met mega veel (illegalen)immigranten. Zo ook je eigen bevolking uit proberen uit te moorden met die zogenaamde Covid vaccins.

  Dan zou je tot de conclusie kunnen komen, dat die oorlog in Oekraïne tegen de Russen bewust is uitgelokt door de Deep State/globalisten. Om zo de totale genade slag tegen het blanke volk te kunnen geven. Rusland is onze vijand niet, dat zijn de globalisten die de gehele blanke beschaving willen uitroeien. Daar werken de westerse regeringen er zelf hard aan mee. Dit omvolkingsproject is al decennia aan de gang. Want alle westerse regeringen gehoorzamen alle het vast gelegde wereld script in deze tijdelijke levens simulatie die om de 2 tot 500 jaar zich telkens herhaald volgens de Bijbelse vertellingen.

 11. Rusland vertrouwt het westen voor geen reed en terecht als je regeringen ziet en hoort dan merk je dat die niet SPOORD wat een bedriegers en lafaards om niet tegen de usa te zeggen ROT OP MET JE OORLOG HET IS JOUW OORLOG NIET DE ONZE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in