Waar het is opgerukt, heeft het Oekraïense tegenoffensief slechts een paar kilometer gewonnen. Daarbij heeft het zware verliezen geleden. In wezen is het tegenoffensief mislukt en nu moeten zelfs Westerse propagandamondstukken zoals de NYT toegeven dat het niet goed is gegaan.

De nieuwe eenheden van de Oekraïense strijdkrachten die door de NAVO zijn getraind en westerse wapens hebben ontvangen, bestaan grotendeels uit nieuwe rekruten en lijden zware verliezen in het Oekraïense tegenoffensief, aldus The New York Times die het Oekraïense leger citeert, bericht TASS.

“Ik heb veel [manschappen] verloren,” vertelde een commandant van een van de eenheden aan de krant. “Sommige van de nieuwe jongens zijn mentaal gebroken,” voegde hij eraan toe. Het artikel merkt op dat zijn “brigade zware verliezen had geleden in de eerste dagen van het tegenoffensief in juni, toen zijn troepen op mijnenvelden stuitten en onder een aanval van Russische artillerie en luchtaanvallen kwamen.” Bovendien “was het voor veel van zijn troepen de eerste keer dat ze in een gevecht terechtkwamen en een brute kennismaking.”

Volgens de krant bestaan de nieuwe Oekraïense brigades, die de drijvende kracht achter het tegenoffensief hadden moeten zijn, “uit rekruten die vers uit de basistraining komen nadat ze dit jaar zijn opgeroepen of zich vrijwillig hebben aangemeld bij het leger.” Hun commandanten zijn meestal ervaren strijders en sommigen hebben een officiersopleiding in de Verenigde Staten gevolgd.

De krant wijst erop dat de Oekraïense strijdkrachten begin juni “zware verliezen leden” en “moeite hadden om op te rukken tegen de formidabele Russische verdediging.” “Minstens één nieuwe brigade was zo verzwakt door de slachtoffers dat ze van het slagveld werd teruggetrokken om opnieuw op te bouwen,” merkt het artikel op.

  De NAVO - verslagen door een kok en een groep veroordeelden

Zoals het Russische Ministerie van Defensie eerder meldde, probeert de Oekraïense kant sinds 4 juni zonder succes op te rukken, terwijl het personeel en de hardware verliezen lijdt. De Russische minister van Defensie, Sergey Shoigu, zei op 11 juli dat Oekraïne meer dan 26.000 troepen had verloren sinds het begin van het tegenoffensief. De Russische president Vladimir Poetin benadrukte dat het Oekraïense leger op geen enkel gebied succes had geboekt. Poetin verklaarde tijdens een ontmoeting met de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko in Sint-Petersburg op 23 juli dat het tegenoffensief van Kiev was mislukt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische staatsmedia maken video waarin Europeanen die Oekraïne blijven steunen, worden gewaarschuwd dat ze de volgende kerst hun huisdieren zullen opetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse media: Het aantal bedrijven dat hun productie naar buiten Duitsland verplaatst groeit tot recordhoogte
Volgend artikelHet Westen is paranoïde over de BRICS-top
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ik heb een half jaar in Joegoslavië als militair gezeten en zonder goede training ben je gewoon kanonnenvoer bij de eerste inslag is je onderbroek bruin als je het niet gewent bent dat blijkt nu wel krijg bijna medelijden.

 2. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat het gezonde verstand gaat zegevieren en er eindelijk vredesgesprekken gevoerd gaan worden?
  Het is oh zo gemakkelijk om vanuit de luie stoel orders te geven en steeds maar weer nog meer defensietroep naar dat Oekriland te sturen. Als al die oorlogophitsers in het westen nu aan het front zouden staan, dan was per direct het gedonder afgelopen.
  Maar ja, macht, hebzucht en dividend uit de wapenindustrie zijn toch zo ontzettend lekker. Daar kun je blijkbaar op kikken. Verschrikkelijk wat daar gebeurt.

  • Het probleem is niet alleen dat bepaalde mensen schatrijk worden door de oorlog (en na de oorlog met wederopbouw en controle over landbouw en grondstoffen bijvoorbeeld) maar dat een helehoop politici met een grote bek hun verlies en inschattingsfouten niet kunnen en willen toegeven.

 3. En het mooiste is dat dit voorkomen had kunnen worden…0 doden of gewonden, in de de SMO dan.
  Die 14000 burgerdoden in de Donbass die vanaf 2014 tot aan de start van de SMO zijn gevallen door toedoen van de ukraregering hierdoor is dit alles begonnen, plus alle biolaps en Nazipraktijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in