Vandaag de dag worden veel Duitse bedrijven onrendabel, waardoor het management van deze bedrijven gedwongen wordt om te investeren in projecten in het buitenland, aldus de Bayerischer Rundfunk. Zoals de Duitse publieke omroep opmerkt, is dit te wijten aan de hoge elektriciteitstarieven, waardoor de economie van het land geleidelijk aan het pad van deïndustrialisatie bewandelt. Dit geldt vooral voor industrieën als chemie en papier, die hoge energiekosten hebben, bericht Topwar.

Manfred Gössl, directeur van de Beierse Kamer van Koophandel en Industrie, heeft al zijn bezorgdheid geuit dat deze trend in de toekomst alleen maar sterker zal worden. Volgens hem kan Duitsland op dit moment ongeveer 40% van de grote industriële bedrijven verliezen, omdat het voor hen allemaal winstgevender zal zijn om buitenlandse markten te betreden en te investeren in lokale productie, wat een impuls zal geven aan hun ontwikkeling. Er zullen dus alleen vervangingsinvesteringen worden gedaan, wat een negatieve invloed kan hebben op de economische situatie van de republiek.

De vertegenwoordiger van de groep ChemDelta Bavaria, Bernhard Langhammer, die de bedrijven van de zogenaamde chemische driehoek vertegenwoordigt, is het volledig met hem eens. Er werken ongeveer 20.000 mensen in de bedrijven in de steden Burghausen, Trostberg en Waldkraiburg, in de deelstaat Beieren. Een Duitse zakenman beschrijft het deïndustrialiserinsfenomeen als een “tijdbom”. Volgens Langhammer zullen bedrijven in dit geval ofwel helemaal niet meer herinvesteren, ofwel uiterst voorzichtig zijn met investeren en alleen nog investeren waar winstgevendheid gegarandeerd is. De huidige energieprijzen zijn inderdaad onbetaalbaar voor veel Duitse bedrijven, en daarom zijn ze misschien niet opgewassen tegen de wereldwijde concurrentie.

  De nederlaag van nazi-Duitsland... slechts een pauze voor het fascisme, zoals blijkt uit de proxy-oorlog van de NAVO in Oekraïne

Hetzelfde staat de Beierse metallurgische en elektrische industrie te wachten, omdat de arbeidsomstandigheden in de productie daar in deze periode ernstig verslechterd zijn.

Hoewel de auteurs van het materiaal de aandacht vestigen op het herstel van de activiteit van de Duitse industrie, die met 7% is gestegen ten opzichte van juli (de laatste keer dat een dergelijke stijging werd opgetekend, was 3 jaar geleden), moeten we vaststellen dat de Duitse economie zich nog steeds in een recessie bevindt. Als we de situatie in de periode van april tot juni 2023 analyseren, kunnen we concluderen dat het aantal orders in deze periode met slechts 0,2% is gestegen ten opzichte van de voorgaande periode.

Dit is te wijten aan het feit dat het aantal bedrijven dat hun activiteiten buiten Duitsland verplaatst in een recordtempo groeit. De belangrijkste landen waar het bedrijf opnieuw wordt geregistreerd zijn: VS, Canada, Frankrijk. In Frankrijk is de reden bijvoorbeeld dat het zijn eigen kernenergie-industrie niet heeft opgegeven.

Tot slot wijst de publicatie op nog twee belangrijke problemen die een negatieve invloed hebben op het werk van ondernemingen. Daartoe behoren buitensporige bureaucratie en een tekort aan geschoolde werknemers. Het grootste obstakel zijn echter de energieprijzen, en daarom zullen discussies over het verlagen van het elektriciteitstarief volgens Gössl geen tastbare resultaten opleveren. Volgens hem zou het nuttiger zijn om de belastingen op elektriciteit te verlagen, wat dan weer de lasten voor kleine en middelgrote bedrijven zal verlichten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – “18+ Exclusief”Volg Frontnieuws op Telegram

  Russisch leger slaat nieuwe golf Oekraïense aanvallen aan het front af (Video's)

Lees meer over:

Vorig artikelEngeland: Overheidsstatistieken bewijzen: 92% van de covid-sterfgevallen in 2022 drievoudig “gevaccineerd”
Volgend artikelDoor de NAVO getrainde Oekraïense legerbrigades, bestaande uit nieuwe rekruten, lijden zware verliezen – New York Times
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Deze “ uittocht van bedrijven “ in Duitsland, zal op termijn ook gevolgd worden in Nederland.
  Het is een NEERGANG van de economie in Duitsland en aangezien wij in Nederland en sterke economische en toeleverings bedrijven / verbondenheid met Duitsland hebben is het onvermijdelijk dat deze situatie zich ook in.Nederland zal gaan voltrekken.
  Met als gevolg grote werkeloosheid gevolgd door een ongekende armoede.❗️

  • Beste Anna,Ik kan slechts 3 mogelijke conclusies trekken;
   1- het is pure domheid van regeringsleiders
   2- het is pure moedwil
   3- beide
   Zelfs een 1e jaars economie student kon dit scenario voorspellen.

   Het verdere vervolg is, dat veel mensen, na ontslag, in diverse Europese landen hun koophuis niet meer kunnen betalen en gedwongen moeten verkopen.( mogelijk tegen bodemprijzen )
   Met als gevolg daarvan dat bij gebrek aan woningen, velen op straat komen te staan.
   Doordat veel mensen geen inkomen meer hebben, zullen de uitgaves ook veel minder worden waardoor de midden en kleinbedrijven eveneens ophouden te bestaan.
   met wederom dezelfde gevolgen.
   En zo gaat de spiraal naar beneden.

   Ik ben geen doemdenker maar een realist.
   Het gaat de komende jaren smerig worden.Dat we niets meer zullen hebben zou best wel eens kunnen kloppen, maar of wij dan gelukkig zullen zijn?

   • Rutte had in 2012 al een vooruitziende blik. Bruggen slaan stond er in het regeerakkoord. Tja, die zijn wel nodig om alle nederlanders te herbergen. En onze huizen naar de statushouders. 2 vliegen in 1 klap.
    Overigens…. stond vanmorgen met mijn lullige autootje naast een Bentley met UA kenteken (KA 1000 00). Dus ons belasting geld wordt goed besteed.

   • Beste Tigron.
    Nu ik al een aantal jaren “ het andere nieuws” lees, kan ik niet anders dan beamen wat je schrijft.
    Het is 3 BEIDE❗️😉
    Het is net als bij covid mensen bang maken, en ondertussen hun plan trekken, en het grote plaatje is reductie van de wereld populatie.
    Het is een Bijbels scenario wat zich voltrekt.
    Daar staat dat 1/3 van de mensheid zal verdwijnen…..
    Alleen daar staat het niet zo concreet; niet in volgorde vermeld, maar de huidige dreiging is groot en het script ontrolt zich langzaam.
    Wees waakzaam Grt Anna

   • We zijn altijd al slaaf geweest, alleen beseften de meesten het niet.
    Zie het als een visfuik, eerst zit je in de eerste kamer, die is vrij groot, er is wel een uitgang, naar een kleinere kamer, en daar zwemmen de visjes door, en nu zwemmen we, althans 95%, langzaam naar een van de kleinere kamertjes.

  • Direct na het opblazen van de energie toevoer naar Duitsland.
   Heeft Amerika de industrieën aangeboden om bij hun te komen vestigen.
   De nieuwe bedrijven uit het buitenland, die zich in Amerika komen vestigen krijgen zeer goede ondernemingsrechten.
   1. Texas heeft zich aan geboden voor vestiging met grond tegen bodem prijzen, lager dan in China.
   2. Heeft Texas de aller voordeligste energie, Schaliegas tegen bodemprijzen, lager dan Russisch gas.
   3. Elektriciteit de allergoedkoopste.
   4. Gegarandeerde leveringszekerheid, een uitstekend infrastructuur weg en water.
   5. Zeer lage belastingen.
   En 6. Lagere arbeidskosten, lager dan in China, deze arbeiders komen van vluchtelingen, die zonder paspoort in Texas verblijven, tot de werkgevers ze niet meer nodig hebben, of als ze lastig worden voor de ondernemers kunnen ze direct aangegeven worden aan de immigratiediensten en uitgezet worden. MODERNE SLAVEN.
   Zo is Amerika het CONCURRENTSTE land ter wereld, en dan dromen ze weer dat de Dollar zal glimmen als GOUD.

   • @Oprecht, op 19.01.2020 (1 + 9 + 1 = 11) vond de première plaats van de Disney-serie ‘9 – 1 – 1: Lone Star’ op het Amerikaanse tv-station FOX; Lone Star is de bijnaam van de Amerikaanse staat Texas. 9 – 1 – 1 spreekt voor zich dunkt mij en in het logo van WEF-bedrijf Walt Disney Pictures zitten drie zessen (Openbaringen 13:18) verborgen en oprichter Wal(d/ ter) Disney (1901 – 1966) was een satanist & 33ste graad vrijmetselaar.

   • Oprecht je moet de website van Michael Snyder bekijken dan krijg je een ander kijk.
    De VS is economisch en financieel aan de grond , veel werklozen en daklozen. Je kunt wel in de VS een bedrijf oprichten maar geen consumenten. Je produkten in Azie slijten(prijsverhogend). Zou dus economisch gezien in Azie je bedrijf opzetten.

 2. Atlas Unshrugged – Atlas trekt het niet meer…. een overheid die nog meer het bedrijfsleven kapot maakt dan waarvan de communisten ooit gedroomd kunnen hebben. Toch verwacht ik dat Groen Links in Amsterdam wederom de verkiezingen glansrijk gaat winnen. als je voor je inkomen enkel afhankelijk bent van de staat, dan blijf je daarvoor stemmen. en dan neemt elk jaar het percentage overheid in het GDP maar weer verder toe

 3. opmerkelijk is de burger hier (nederland alsook duitsland etc.) wordt armer en armer en ter gelijkertijd komen duizenden asielzoeker europa bevolken , gratis onderdak gratis eten , gratis rijbewijs, gratis geld en ze mogen een grote bek hebben tegen de autochtonen bevolking.
  wie het nog snapt ik niet.
  en ze blijven binnenstromen en niemand die er iets van zegt.
  het is niet te rijmen dat de economie in elkaar dondert en land laad overstromen door gelukszoekers.

 4. 09/08/2023
  Farmaceutische bedrijven verantwoordelijk voor ernstige milieuvervuiling!!
  VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

  ´Tussen 2010 en 2015 is het aantal vervuilde waterwegen in India meer dan verdubbeld en is het ernstige watervervuilingsprobleem voor een belangrijk deel terug te voeren op de farmaceutische industrie;

  In de afgelopen twee jaar is de vervuiling in India verergerd, ondanks oproepen tot actie in 2016. Een grote investeringsmaatschappij hernieuwt de oproep tot actie en vraagt de farmaceutische industrie om verantwoordelijkheid te nemen voor vervuiling binnen haar toeleveringsketen;

  Watermonsters in de buurt van drugsfabrieken in Hyderabad onthullen dat aanzienlijke hoeveelheden giftige industriële oplosmiddelen en zware metalen vrijkomen in de waterwegen van de stad;

  Eerdere studies hebben ook geconcludeerd dat onbehandeld effluent dat vrijkomt door fabrieken die antibiotica produceren een ernstig risico vormt door antibioticaresistentie in het milieu te creëren;

  Farmaceutische bedrijven die de productie van ingrediënten uitbesteden aan India worden aangespoord om proactieve stappen te ondernemen om een einde te maken aan de vervuiling binnen hun toeleveringsketen;

  Regelgevende instanties en medische instanties moeten ook milieucriteria toevoegen aan de normen voor goede productiepraktijken;

  Noot van de redacteur: Dit artikel is een herdruk. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd op 14 februari 2018.

  Milieuvervuiling is een enorme zorg en de bronnen van giftige vervuiling zijn talrijk. Een bron die onder de radar is weten te blijven, is de farmaceutische industrie.1,2,3,4 In 2016 bracht de non-profitorganisatie Changing Markets een rapport uit over “Impacts of Pharmaceutical Pollution on Communities and Environment in India,”5 namens Nordea Asset Management, een grote beleggingsonderneming in Zweden.

  Volgens dit rapport is het ernstige watervervuilingsprobleem in India voor een belangrijk deel terug te voeren op de generieke geneesmiddelenindustrie. Tussen 2010 en 2015 is het aantal vervuilde waterwegen in India meer dan verdubbeld en in 2015 was meer dan de helft van de rivieren van het land vervuild. India’s lage productiekosten hebben een aantal farmaceutische bedrijven gelokt om zich te vestigen, samenkomend in de stad Hyderabad en langs de kustlijn van Andhra Pradesh.

  Volgens een economisch onderzoek van het Indiase ministerie van Financiën is de drugsindustrie van Hyderabad goed voor bijna de helft van de drugsexport van het land.6 “Het uitbesteden van productie aan de opkomende markten, waar arbeid goedkoop is, arbeidskrachten geschoold en milieunormen laks, is nu een tweede natuur geworden voor de farmaceutische majors, waarvan er vele zijn gevestigd in de Verenigde Staten en Europa,” merkte het rapport op.

  Het rapport benadrukte ook dat er een verontrustend gebrek aan transparantie is binnen de farmaceutische industrie over de oorsprong van actieve ingrediënten en de afgewerkte medicijnen, en dat terwijl regelgevers “die gemakkelijk meer transparantie van de farmaceutische industrie zouden kunnen eisen, tot nu toe hebben teruggedeinsd om actie te ondernemen.” …´

  ´… Achtentwintig bemonsteringslocaties werden onderzocht en de watermonsters werden geanalyseerd op 25 anti-infectieuze geneesmiddelen, evenals multiresistente pathogenen en bepaalde resistentiegenen. Verontrustend genoeg waren alle monsters besmet met antimicrobiële stoffen, waaronder hoge concentraties moxifloxacine, voriconazol en fluconazol. De riolering bevatte ook verhoogde concentraties van acht andere antibiotica.

  Sommige watermonsters bevatten antimicrobiële stoffen op niveaus die tot 5.500 keer hoger zijn dan de limiet voor milieuregelgeving. Bovendien bevatte meer dan 95% van de monsters ook multiresistente bacteriën en schimmels.

  De onderzoekers noemden de besmetting “ongekend” en gaven de schuld aan “onvoldoende afvalwaterbeheer door bulkproductiefaciliteiten voor geneesmiddelen, wat lijkt te worden geassocieerd met de selectie en verspreiding van carbapenemase-producerende pathogenen.”

  Giftige antibiotica vervuilen de waterwegen en landbouwgrond van India
  Wat er gebeurt, is dat tijdens het productieproces van geneesmiddelen aanzienlijke hoeveelheden antibiotica in afvalwater worden gespoeld, die vervolgens hun weg vinden naar rivieren, drinkwater en landbouwgrond. De Patancheru-waterzuiveringsinstallatie, gelegen in de buurt van Hyderabad, ontvangt elke dag 400.000 liter afvalwater van 90 farmaceutische bedrijven. Al dit productie-effluent wordt gecombineerd met huishoudelijk afvalwater, waarvan minder dan 25% daadwerkelijk wordt behandeld.

  Zweedse onderzoekers, die sinds 2007 milieurapporten over Hyderabad hebben bestudeerd en gepubliceerd, hebben gemeld dat sommige medicijnniveaus in afvalwater hoger zijn dan wat in het bloed van patiënten wordt aangetroffen.11 De ergste waterverontreiniging die werd gedetecteerd, was het antibioticum ciprofloxacine, dat werd gevonden in een concentratie die hoog genoeg was om 44.000 mensen een volledige behandelingskuur te geven…´

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/08/09/companies-responsible-environmental-pollution.aspx
  https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2023/August/PDF/companies-responsible-environmental-pollution-pdf.pdf

 5. Alles loopt volgens plan. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  En daar mee is het de teloorgang van Europa verklaart. Het ergste is dat de EU en de regeringen in West Europa hier hard aan meewerken. Dat geldt ook voor de toestroom van de asielzoekers. Hiervoor geldt het Coudenhoven Kalergi plan als oorsprong. De Umvolkung, zoals de Duitser het noemt. En ook hier doen dezelfde als hierboven genoemd dapper aan mee.
  Europa wordt doelbewust op allerlei fronten naar de donder geholpen in opdracht van usa. Daar ben ik van overtuigd.
  Als Europa ter ziele is dan daarmee een potentiële concurrent weg. Europa zou eens samen met Rusland een sterk continent worden. Dar is onverdraagzaam voor usa.
  Dag EU, dag pleuro, maar straks ook dag dollar, dag usa.
  Arm volk dat zulke incompetente lijers heeft. Want het volk komt 8n armoede terecht, dag huis, dag welvaart. Blackrock staat vast al klaar om je huis over toenemen.
  In 2030 you Will OWN nothing and you Will be happy. Ja toch???

 6. 08/08/2023
  Kraanwater in het zuidwesten van Amerika bleek zwaar verontreinigd te zijn met kankerverwekkend arseen.

  ´De Environmental Working Group (EWG) heeft vastgesteld dat kraanwater in ten minste 31 staten is verontreinigd met arseen op niveaus boven de wettelijke limiet.
  Hoewel er de laatste tijd veel aandacht is voor PFAS “forever chemicals” in de watervoorziening, kan niet over het hoofd worden gezien dat arseen, een metaal dat van nature voorkomt in de aardkorst, ook problematisch is.

  Vooral in het Amerikaanse zuidwesten is met arseen verontreinigd water een ernstig probleem dat alleen maar erger wordt door het gebruik van pesticiden op gewassen en industriële processen zoals cementproductie, die beide giftige residuen achterlaten in grondwater dat wordt gebruikt om te drinken.

  Langdurige blootstelling aan arseen is gekoppeld aan beschadigd DNA, wat op zijn beurt kan leiden tot kanker. Arseen is ook gekoppeld aan ontregeling van het immuunsysteem, hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

  Onderzoekers van de Florida International University (FIU) in Miami waarschuwen dat arseenbesmetting lang niet genoeg aandacht krijgt als PFAS, ondanks dat het een vergelijkbaar gezondheidsrisico met zich meebrengt.

  “Omdat veel landen nog steeds worden getroffen door hoge niveaus van arseen, geloven we dat blootstelling aan arseen een wereldwijd probleem voor de volksgezondheid is dat dringende actie vereist,” zeggen FIU-wetenschappers.

  “Mensen die in gebieden wonen met van nature hoge niveaus van arseen in de bodem en het water lopen een bijzonder risico. In de VS omvat dat bijvoorbeeld regio’s in het zuidwesten zoals Arizona, Nevada en New Mexico.”

  (Gerelateerd: Amerikaanse waterbronnen zijn ook verontreinigd met herbiciden, geur- en desinfectieproducten, om nog maar te zwijgen van giftig fluoride.)

  Flessenwater is ook vaak verontreinigd met arseen
  Consumer Reports voerde in 2019 een onderzoek uit naar arseen in flessenwater, waaruit ook blijkt dat veel populaire merken ook besmet zijn met het toxine op niveaus boven de wettelijke limiet.

  Die limiet, zoals vastgesteld door de Food and Drug Administration (FDA), is momenteel 10 delen per miljard (ppb).

  Dan hebben we babyvoeding, die ook vaak arseen bevat op niveaus die veel hoger zijn dan de wettelijke limiet. Er zijn studies geweest die suggereren dat kinderen die met arseen besmette babyvoeding consumeren, eindigen met lagere IQ-scores in vergelijking met hun leeftijdsgenoten.

  In 2017 publiceerde de American Chemical Society (ACS) een studie waaruit bleek dat tot 2,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten worden blootgesteld aan arseen via hun drinkwater, laat staan extra blootstelling via flessenwater, babyvoeding, sappen en andere producten.

  Het is ook belangrijk op te merken dat het menselijk lichaam arseen kan absorberen via de huid en inademing, naast via voedsel en water. Er zijn veel toegangswegen in het lichaam voor arseen, met andere woorden.

  “Onderzoek suggereert dat het DNA beschadigt, cellen stopt met communiceren met elkaar en het immuunsysteem schaadt, waardoor de perfecte omgeving ontstaat voor kankers om te groeien,” leggen rapporten uit.

  “Arseen in bodem en gesteente kan oplossen in grondwater en in drinkwaterputten terechtkomen. De chemische stof kan voedsel binnendringen wanneer het door boeren wordt gebruikt als pesticide en meststof … Chronische blootstelling aan arseen verhoogt het risico op het ontwikkelen van meerdere soorten kanker.”

  We weten ook dat arseen interfereert met celsignaleringsroutes terwijl het het immuunsysteem verstoort, die beide het lichaam verder op weg zetten naar de vorming van kanker.

  Arseen is ook gekoppeld aan de vorming van kankerstamcellen, wat betekent dat de cellen in tumoren die ervoor zorgen dat kanker groeit en zich door het lichaam verspreidt – niet goed.

  Om de last van arseengerelateerde gezondheidseffecten te verminderen, zeiden Andrade-Feraud, promovendus, en Diana Azzam, universitair docent Environmental Health Sciences bij FIU, dat meer mensen moeten leren hoe ze hun blootstelling aan het toxine kunnen verminderen.

  Meer gerelateerde berichtgeving over giftig drinkwater en wat eraan te doen is te vinden op TapWater.news.´

  https://www.naturalnews.com/2023-08-08-tap-water-southwest-contaminated-cancer-arsenic.html

 7. Europa wordt afgeschaft en opgeheven. Onze leiders hebben hun zakken volgepropt in ruil voor het vernietigen van Europa en ze krijgen allemaal mooie NWO baantjes. De Europeanen zijn allemaal nog high en consumeren zich helemaal scheel ipv te zien dat de bodem onder hun bestaan verdwijnt. Er komen rauwe tijden aan. Als je in luxe wil blijven baden, dan ben je in Europa op de verkeerde plek, wij gaan van plek wisselen met de derde wereldlanden die wij al eeuwen leegroven. De derde wereldlanden zijn eigenlijk op alle fronten schathemeltje rijk en Europa is vsn nature eigenlijk alleen en vooral een weiland. Wij hebben geen bijzondere grondstoffen en nu de industrie wegloopt zijn we overbodig in de wereld. De wakkere mensen beseffen nog maar half hoe diep WIJ gaan crashen. Wij worden de 3de wereld… maar dan zonder zon en aangenaam klimaat. En de nieuwe generaties Europeanen hebben geen enkele vaardigheden, ze kunnen alleen internetten en gamen. We gaan het zwaar krijgen en de Europeanen zullen zich opnieuw moeten uitvinden als we nog vsn betekenis willen blijven. Maar ik vrees dat dit te laat is, en we gaan helemaal naar de bodem en dan is het aan ons hoe lang het duurt voordat we weer de handen uit de mouwen gaan steken ipv te internetten, netflixen en te gamen. Ons luilekkerland komt ten einde.

 8. Deutscland muss kaput gehen.

  U moet begrijpen dat deze oorlog niet tegen Hitler of het nationaal socialisme is, maar tegen de kracht van het Duitse volk, dat voor eens en altijd vernietigt moet worden, ongeacht of het in handen is van Hitler of een jezuïetenpriester.

  – Winston Churchill

 9. Waarom hebben de VS nazi-misdadigers in de doofpot gestopt?

  De eigenaren van het project “Hitler”

  Door de stalinistische USSR gelijk te stellen aan het Duitsland van Hitler, de USSR dezelfde of bijna dezelfde schuld te geven voor het ontketenen van de Tweede Wereldoorlog, Rusland uit de gelederen van de zegevierende machten van het wereldfascisme en nazisme te gooien, zwijgen de meesters van het collectieve Westen over hun rol bij de vorming van het Derde Rijk en het ontketenen van een wereldoorlog.

  De argumenten van de haters van Rusland en Russen, zowel in het buitenland als in Rusland zelf, die onze overwinning proberen te kleineren, vechten gemakkelijk. Het volstaat eraan te herinneren dat de USSR het niet-aanvalsverdrag met Duitsland ondertekende als de laatste van de grote Europese mogendheden. Het is voldoende om rekening te houden met het aantal militaire verliezen van de Duitsers en Russen, hoeveel Duitse divisies, tanks , vliegtuigen en kanonnen er aan het Russische (oostelijke) front waren in vergelijking met het westelijke. Het is voldoende om de productiecijfers te vergelijkenwapens en uitrusting in de USSR en de hulp van Lend-Lease-bondgenoten. Het volstaat eraan te herinneren dat de geallieerden pas een tweede front in Europa openden toen duidelijk werd dat de Russen zelf de “zwartbruine plaag” zouden vernietigen en naar de Atlantische Oceaan zouden gaan. Het volstaat eraan te herinneren dat het de Russen waren die Warschau, Boekarest, Boedapest, Sofia, Königsberg, Wenen, Berlijn en Praag hebben bevrijd.

  Historici weten heel goed dat de westerse plutocratieën in de vooroorlogse periode het systeem van collectieve veiligheid in West-Europa hebben begraven, dat op alle mogelijke manieren door de USSR werd gesteund. De Angelsaksen leidden Hitler vanaf de jaren twintig actief aan de macht om hem tegen de USSR te werpen. Ook was de Führer nodig door het financiële wereldkapitaal om met zijn hulp de USSR en heel Europa te beroven. >>>

  https://topwar.ru/219531-pochemu-v-ssha-pokryvali-nacistskih-prestupnikov.html

  • Ik hoop dat de meeste Russen dit weten, in iedergeval Putin met zijn historische kennis.
   Jammer dat de Russen hier niet méér naar gehandeld hebben, met deze kennis dus. Ze hebben te veel en te lang vertrouwen in het verraderlijke westen (Engeland speciaal) gehad.

   • Ruud augustus 9, 2023 at 19:14

    Denk dat het bewustheidsniveau niet zo veel verschild als in andere Oost- Europese landen, het is maar een vermoeden heb het niet opgezocht, heb altijd al een afkeer van veel Amerikanen gehad, wat mij betreft komt er snel een burgeroorlog om de dingen eens voor altijd recht te zetten.

 10. Onze sociale instellingen zijn ondermijnd door satanisten die geloven dat de samenleving eerst moet worden vernietigd om te kunnen worden herbouwd als een pedofielenparadijs. De MSM wiegt de schapen in een staat van zelfgenoegzaamheid door ze af te leiden en de pandemie van vax-verwondingen te onderdrukken.

  Kijk hoe deze gestoorde liberale restauranteigenaar service weigert tenzij een man zijn MAGA-hoed afzet. Hij denkt dat Trump 10x erger is dan Adolf Hitler.

  https://youtube.com/shorts/cH3QGuG4HHs?

  • RETRACTION

   The incident where a CUSTOMER is refused service unless he removes his MAGA hat was FROM A REALITY
   SHOW. I was punked. Apologies.

   Dit zegt Henry Makow

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in