Dood Georgische verpleegster bevestigd die anafylactische shock kreeg na vaccinatie met serum van AstraZeneca

De jonge vrouw was in coma geraakt na een allergische reactie.

0
1320

Het ministerie van Volksgezondheid van Georgia heeft deze vrijdag de dood bevestigd van een 27-jarige verpleegster die in coma raakte als gevolg van een anafylactische shock nadat zij was ingeënt met het AstraZeneca-‘vaccin’.

De jonge vrouw werd woensdag ingeënt met het serum en raakte de volgende dag in coma in een ziekenhuis in de stad Akhaltsije. ’s Nachts was haar toestand gestabiliseerd, maar op vrijdagochtend stopte haar hart en konden ze haar niet redden, bericht RT-Spanje.

“We kunnen voorlopig stellen dat wat er gebeurd is het gevolg is van een ernstige allergische reactie op de vaccinatie, maar binnenkort zullen deskundigen hun officiële oordeel vellen”, zegt immunoloog Bidzina Kulumbegov, een van de medische adviseurs van de Georgische regering.

De gezondheidsautoriteiten van het land melden ook dat dit het eerste sterfgeval is als gevolg van anafylactische shock na inenting met het AstraZeneca-‘vaccin’. “Wat betreft de dood als gevolg van een anafylactische shock na [de toepassing van het serum] AstraZeneca, is dit momenteel niet elders bevestigd”, zegt de plaatsvervangend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Tamar Gabunia.

In dit verband verklaart het Georgische ministerie van Volksgezondheid dat het vaccinatieproces tegen Covid-19 met het AstraZeneca-preparaat alleen zal worden voortgezet in gespecialiseerde medische centra.

Georgië begon op 15 maart met massale vaccinatie en heeft momenteel alleen het vaccin van het Britse farmaceutische bedrijf.

De aankondiging komt nadat Noorse wetenschappers AstraZeneca’s Covid-19 vaccin de schuld hebben gegeven van de vorming van bloedklonters, een aandoening die is waargenomen bij sommige mensen die met het geneesmiddel waren ingeënt en verschillende landen ertoe heeft gebracht het gebruik ervan stop te zetten. De Europese Unie heeft dit idee echter verworpen en hebben opgemerkt dat er geen bewijs is voor een dergelijk verband.

Extreme vaccin-schade: 74-jarige man verliest huid na Covid-19 vaccin

COVID-19 VACCIN DOSSIER

AstraZeneca: wat u moet weten over Covid-19 virale vectorinjecties

Vorig artikelPoetin daagde Biden uit om deel te nemen aan live online discussie – werd afgewezen
Volgend artikelSleepy Joe struikelt meerdere keren op de trap van Air Force One – en eindigt op zijn knieën
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in