Wat een tegenstelling tussen absurditeit en realiteit. Op dezelfde dag dat de Kyiv Independent een afschuwelijk verslag publiceert over de catastrofale verliezen van de Oekraïense troepen in Bakhmut, wedijveren Lloyd Austin en Mark Milley om de prijs “Wie is het domst”. Ik denk dat het gelijkspel is. Oordeelt u zelf maar, schrijft Larry Johnson.

Laten we beginnen met het artikel uit de Oekraïne publicatie, de Kyiv Independent. We zullen dit gebruiken als maatstaf om te beoordelen wat Austin en Milley woensdag tijdens hun persconferentie hebben gezegd.

Slag om Bakhmut: Oekraïense soldaten maken zich zorgen dat de Russen “de overwinning beginnen te proeven”

Slechts enkele dagen voordat hij terugging om te vechten in de Slag om Bakhmut, zei de 54-jarige Oekraïense soldaat Volodymyr dat hij zich slecht voorbereid voelde.

“Als ze ons naar Bakhmut drijven, weet ik al dat ik naar de dood word gestuurd,” vertelde Volodymyr aan de Kyiv Independent tijdens zijn korte verblijf in Kramatorsk, een stad in de oblast Donetsk zo’n 25 kilometer ten westen van de frontlinie.

Volodymyr, een infanterist van de 93e Gemechaniseerde Brigade, zei dat hij moeite had met eten na maandenlang in Bakhmut te hebben gevochten. Hij keek geschokt terwijl hij sprak.

Twee maanden lang moest de eenheid van Volodymyr Bakhmut bewaken tegen kleine Russische aanvalsgroepen die de stad binnenslopen. De brigade lag voortdurend onder mortiervuur omdat de soldaten zich buiten bevonden waar granaatscherven hen elk moment konden verwonden of doden.

“(De Russen) blijven op ons schieten, maar we hebben geen artillerie – dus we hebben niets om ze mee terug te slaan,” zei Volodymyr. “Ik weet niet of ik zal terugkeren of niet. We worden gewoon gedood.”

Oekraïense infanteristen, geïnterviewd door de Kyiv Independent, beschreven de gevechten in Bakhmut als een wanhopige overlevingsstrijd tegen Ruslands “oneindige” voorraden artilleriemunitie en mankracht. Met alleen hun machinegeweren en geweren hielden zij zich schrap tegen de onophoudelijke Russische mortier- en artillerieaanvallen totdat hun schuilplaats uiteindelijk werd vernietigd. . . .

Terwijl de Russische slachtoffers aan het Bakhmut-front zeer hoog worden ingeschat, lijdt Oekraïne ook zware verliezen terwijl het de stad vasthoudt, zo blijkt uit getuigenissen van soldaten. De NAVO-inlichtingendienst schat dat er minstens vijf Russische soldaten zijn gedood voor elk Oekraïens verlies, meldde CNN op 6 maart, onder vermelding van een naamloze functionaris van het bondgenootschap.

Valeriy, een Oekraïense infanterist, zegt dat de meeste van zijn gesneuvelde kameraden dodelijk gewond raakten door projectielscherven.

“Het is jammer dat waarschijnlijk 90% van onze verliezen afkomstig zijn van artillerie – of tanks en luchtmacht,” vertelde Valeriy de Kyiv Independent enkele uren na het verlaten van het Bakhmut-front. “En veel minder (slachtoffers) van schietgevechten.”

Valeriy telde dat “slechts enkele” van de oorspronkelijke 27 leden van zijn peloton met hem het Bakhmut-front verlieten, hoewel hij verklaarde dat de meesten van hen gewond waren, niet gedood.

“De Russen hebben zoveel wapens, en ze zijn met zoveel,” zei Valeriy. “Ze schieten voortdurend op ons. Soms hoor je elke seconde een granaat.

Russische troepen hebben hun aanval op Bakhmut sinds half januari opgevoerd, nadat ze de nabijgelegen zoutmijnstad Soledar hadden ingenomen, die ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van Bakhmut ligt.

De auteur van dit stuk probeert wanhopig lippenstift op het varken van de Oekraïense verliezen te plakken door de valse bewering van CNN te herhalen dat Rusland vijf keer zoveel troepen verliest als Oekraïne. Maar de Oekraïense soldaten vertellen het echte verhaal. Rusland beschiet hen met een schijnbaar onbeperkte voorraad artilleriegranaten en de Oekraïners hebben geen granaten om terug te vuren.

Ik herhaal wat ik al eerder heb geschreven – de partij die de meeste artilleriegranaten afvuurt, maakt de meeste slachtoffers. Wensen dat de Russen massaal sterven, maakt dat nog niet waar. Het beeld dat de Kyiv Independent schetst is grimmig en afschuwelijk. Houd dat dus in gedachten terwijl u luistert naar de clownshow van Austin/Milley. (Ik geef hieronder belangrijke delen van het transcript).

Lloyd Austin: Deze contactgroep heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Oekraïne zich kan verdedigen tegen de imperiale agressie van Poetin. De dappere Oekraïners hielden stand tijdens de grondinvasie van Rusland met behulp van hun nieuwe antitank- en luchtdoelraketten die de landen van de contactgroep hebben geleverd, en Rusland hoopt Oekraïne in een uitputtingsslag neer te halen.

Maar Oekraïne is door meer dan 40 landen bevoorraad. Ondertussen is Rusland afhankelijk van Iran en Noord-Korea en heeft het apparatuur moeten gebruiken die dateert uit de Tweede Wereldoorlog. Rusland heeft dus te weinig vermogen en geen vrienden meer. Poetin heeft nu een jaar lang het bewijs gekregen dat de Verenigde Staten en de contactgroep het recht van Oekraïne op zelfverdediging voor de lange termijn zullen steunen.

Austin is misleidend en een leugenaar. Hij vergeet op te merken dat die 40 landen Oekraïne geen 155 mm artilleriegranaten meer kunnen leveren. Dat geldt ook voor de Verenigde Staten. Hij herhaalt de onzin dat Rusland zonder munitie, wapens en raketten zit en gedwongen is 80 jaar oud materieel te gebruiken. Heeft niemand hem ingelicht over de Kinzhal hypersonische raket die Oekraïne blijft verwoesten? Austin doet me denken aan Judy Garland in de Tovenaar van Oz (“There is no place like home, there is no place like home”). Laat iemand die man een paar Ruby slippers kopen.

Austin gelooft blijkbaar dat als hij de mantra blijft herhalen dat “Rusland geen mogelijkheden meer heeft en geen vrienden meer heeft”, het waar zal worden. Maar de feiten wijzen anders uit. De nieuwe alliantie tussen Rusland en China betekent dat Moskou er een machtige nieuwe vriend bij heeft. Het heeft ook de betrekkingen met India en Saoedi-Arabië versterkt. Rusland is bezig een nieuwe multipolaire alliantie te creëren die buiten de Amerikaanse invloedssfeer valt. Austin verraadt zijn onwetendheid en oppervlakkigheid door dergelijke onzinnige beweringen.

Austin was niet de enige idioot op het podium. Generaal Milley toonde zijn bekwaamheid als onverbeterlijke pluimstrijker:

Generaal Milley: Rusland heeft een aanvalsoorlog en een flagrante schending van het internationaal recht gelanceerd die nu al meer dan een jaar voortduurt. Dit is en blijft een Russische frontale aanval op de op regels gebaseerde internationale orde die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog 80 jaar lang acht decennia heeft bestaan. Tegenover deze daad van agressie in een veroveringsoorlog blijft deze groep verenigd. De NAVO is verenigd, het volk van Oekraïne is onverzettelijk. Zij blijven standvastig tegenover de Russische aanval.

Rusland blijft geïsoleerd, hun militaire voorraden raken snel uitgeput. De soldaten zijn gedemoraliseerd, ongetraind, ongemotiveerde dienstplichtigen en veroordeelden, en hun leiderschap laat hen in de steek omdat ze al gefaald hebben in hun strategische doelstellingen. Rusland vertrouwt steeds meer op andere landen, zoals Iran en Noord-Korea. Zoals de minister opmerkte, gebruiken ze Iraanse drones om Oekraïense burgers te blijven terroriseren. Deze relatie is gebouwd op de wrede banden van het onderdrukken van Vrijheid en het handhaven van hun tirannie, maar vrije mensen zullen niet terugkeren in de ketenen van tirannie.

Een lezing krijgen van generaal Milley over de heiligheid van de “op regels gebaseerde internationale orde” is als luisteren naar Jeffrey Dahmer die waarschuwt voor de risico’s van een hoog cholesterolgehalte als je aan kannibalisme doet. Ik ben er zeker van dat de volkeren van Vietnam, Irak, Afghanistan, Libië en Syrië, om er maar een paar te noemen, vernietigende opmerkingen zouden hebben over de Amerikaanse inzet voor een “op regels gebaseerde internationale orde”.

Het ontbreekt Milley ook aan zelfbewustzijn en ironie. Hij beweert dat het feit dat Rusland voor wapens afhankelijk zou zijn van Iran en Noord-Korea, een teken van zwakte en mislukking is. Hallo? En dat Oekraïne hulp krijgt van 40 landen is een teken van kracht?

Ik sluit af met nog een iconisch moment uit de Tovenaar van Oz. Generaal Milley doet me denken aan de vogelverschrikker met een gewichtsprobleem:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische staatsmedia maken video waarin Europeanen die Oekraïne blijven steunen, worden gewaarschuwd dat ze de volgende kerst hun huisdieren zullen opetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russen hebben een zeeblokkade opgelegd – Onderwaterrobot heeft de Amerikaanse MQ-9 Reaper-drone op een diepte van 900 meter nabij Sevastopol gevonden
Volgend artikelEU verdrinkt in nutteloze vaccindoses: Pfizer wil nu betaling voor vaccins die nooit gemaakt zullen worden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. En dan dit, je gleooft je ogen en je oren niet. Ze willen echt gewoon een Derde Wereldoorlog:

  Rechters van het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) hebben vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Vladimir Poetin. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne, waaronder het onwettelijk deporteren van kinderen en die van volwassenen van Oekraïens grondgebied naar Rusland.

  Ook tegen Maria Lvova-Belova is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Zij is de Russische commissaris voor kinderrechten. Ook zij wordt verantwoordelijk gehouden voor de vermeende deportaties.

  Moskou heeft herhaaldelijk ontkend dat Rusland oorlogsmisdaden heeft gepleegd sinds het land Oekraïne ruim een jaar geleden binnenviel.

  Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het arrestatiebevel ‘geen enkele waarde’ aangezien Rusland het ICC niet erkent. De openbaar aanklager van Oekraïne noemt het besluit daarentegen ‘een historische beslissing’.

  En ondertussen steekt gluiperd Erdogan hem een dolk in zijn rug:

  De Turkse regering zet de deur open voor de toetreding van Finland tot de Navo. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezegd.

  De Turkse regering zet de deur open voor de toetreding van Finland tot de Navo. President Recep Tayyip Erdogan heeft tijdens een persconferentie met zijn Finse collega Sauli Niinistö bekendgemaakt dat het parlement zich mag buigen over het ratificatieproces.

  Erdogan maakte ook bekend met Zweden verder te zullen onderhandelen over een eventuele toetreding tot het bondgenootschap.

  ,,De NAVO zal sterker worden met het lidmaatschap van Finland”, verklaarde Erdogan. Hij zei ook dat Turkije ‘belang hecht aan de sterke steun van Finland voor de toetreding van Turkije tot de Europese Unie’.

  Draai de gsskraan naar Turkije maar dicht, Putin.

  • Erdogan is inderdaad een apart geval, eet van 2 walletjes, Zweden zit hij nog wel dwars vanwege de PKK, toch lees ik dat de Russen hem vertrouwen, ik heb ook twijfels net als met Orban!

   • Misschien had je dit over het hoofd gezien en niet gelezen. Want als dit gebeurt kan je er gif op innemen dat de pleuris uitbreekt. Dan zitten ze in Rusland echt omsingeld door de NATO.

    ,,De NAVO zal sterker worden met het lidmaatschap van Finland”, verklaarde Erdogan. Hij zei ook dat Turkije ‘belang hecht aan de sterke steun van Finland voor de toetreding van Turkije tot de Europese Unie’.

    • Als de pleuris uitbreekt bestaan die landen na enkele muniten niet meer evenals de USA en UK. Al eens gehoord van een 500 megaton vloedgolf over deze landjes.

    • @ Mokum maart 17, 2023 at 17:47,
     Welke pleuris zou er dan moeten uitbreken? De NAVO/Amerika heeft nagenoeg geen wapens meer voor Oekraïne en zijn al bijna door hun eigen voorraden wapens heen. Dus waarmee willen ze de Russen dan mee aanvallen? Voor Rusland is het nu duidelijk, dat zij dan heel de EU/NAVO landen weg kunnen vagen en zo elke lidstaat kunnen demilitariseren en denazitifiseren, maar dan met andere wapens dan waar ze nu mee spelen.

 2. Ik lees net in de MSM dat het Internationaal Strafhof in Den Haag Putin wil arresteren en berechten. Die lui zijn echt helemaal van het padje af! Een clownsworld.

   • And why should they take it seriously? The ICC has repeatedly ignored the criminal activities of the US, Britain and their various accomplices in activities committed in Libya, Somalia, Panama, Haiti, Afghanistan, Korea, Syria, Iraq, and lately in Ukraine and numerous other countries. And let us not forget the Yank atrocities in Guantanemo and Abu Ghraib! Absolute hypocrites

 3. Dikkoppen met het verstand van een wandluis. Dank u wel voor de gelegenheid om mijn genuanceerde mening te mogen geven.

 4. Als Rusland een vertegenwoordiger/advocaat namens… stuurt naar dat hof met overduidelijke bewijzen van de vele oorlogsmisdaden die de nazi’s gepleegd hebben en nog steeds plegen in oekieland denk ik dat ze heel snel hun mond dichthouden.
  Hier op deze site, en dat is eigenlijk maar het topje van de ijsberg, kun je al voldoende materiaal vinden om Ze en zijn mededaders op te hangen.

 5. Die Brusselse grapjassen kunnen het rambam krijgen

  ‘EU-buitenlandchef: arrestatiebevel Poetin is slechts het begin’
  Het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof (ICC) voor de Russische president Vladimir Poetin is belangrijk, maar “pas een begin”, reageert EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij sprak de “waardering en steun” van de EU uit voor het onderzoek van het ICC.
  https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20230317_66063962?utm_source=google&utm_medium=organic

  • Citaat uit het Nieuwsblad.be:

   “Symbolisch
   Maar de slagkracht van het Strafhof is beperkt, Rusland erkent het instituut namelijk niet. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat Poetin zichzelf of zijn mensen zal uitleveren. Concreet hoeven Poetin en zijn medewerkers dus niet meteen iets te vrezen. Het Kremlin reageerde daarom al dat het arrestatiebevel geen invloed heeft op het komen en gaan van de president. “Het is meer een symbolische beslissing. Pas als hij naar een land reist waar hij niet beschermd wordt en dan gearresteerd wordt, kan hij uitgeleverd worden”, zegt Van den Wyngaert. “De enige andere optie is een radicaal ander regime dat aan de macht komt in Moskou. Als dat gebeurt, zouden ze zelf Poetin kunnen uitleveren. Die scenario’s zijn momenteel redelijk ondenkbaar. Voorlopig blijft het dus vooral bij een symbolische daad.”

   Dus ze zetten een grote bek op maar het is enkel ‘lucht’ wat ze blazen.

 6. And why should they take it seriously? The ICC has repeatedly ignored the criminal activities of the US, Britain and their various accomplices in activities committed in Libya, Somalia, Panama, Haiti, Afghanistan, Korea, Syria, Iraq, and lately in Ukraine and numerous other countries. And let us not forget the Yank atrocities in Guantanemo and Abu Ghraib! Absolute hypocrites

 7. Dit Strafhof is heel selectief in zijn handelen en dat ziet de hele wereld en de Rusland ook, dikke middelvinger voor dat Haagse Strafhof!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in