Donovan Atmopawiro

In oktober schreef F. de Boer een artikel over hoe de immigrantencriminaliteit Nederland in een narcostaat verandert. Terwijl de georganiseerde misdaad in Nederland floreert, strijden overheidsdiensten zoals de politie een bergopwaarts gevecht. Niet alleen is het opsporingspercentage opvallend laag, ze worden ook actief ondermijnd door hardline diversiteitsprogramma’s.

De afgelopen jaren heeft de Nederlandse nationale politie een nieuw beleid ingevoerd dat gericht is op het diversifiëren van het korps. Het beoogde doel is een etnisch divers politiekorps, waarbij ten minste 25 procent van de agenten een – bij voorkeur niet-Europese – allochtone achtergrond heeft, schrijft auteur F. de Boer op The Occidental Observer.

Het bereiken van dit aantal is zeer moeilijk gebleken. Ten eerste heeft de politie bij de meeste minderheden in Nederland een zeer negatief imago. Toetreden tot de politie wordt gezien als iets schandelijks of zelfs als verraad. Bovendien kunnen veel niet-Nederlandse aanvragers het antecedentenonderzoek niet doorstaan, omdat familieleden vaak betrokken zijn bij criminele activiteiten. En ook al slagen minderheden voor het antecedentenonderzoek, dan nog lijken ze zeer gevoelig voor één bepaald strafbaar feit: corruptie. Dezelfde corruptie in landen waaruit zij zijn gemigreerd waar wantrouwen en clan-loyaliteit welig tiert.

In juni 2019 arresteerden politieagenten hun collega Donovan Atmopawiro, die als adviseur voor het hoofdbevel van de politie werkte. Atmopawiro werd beschouwd als een ‘kroonjuweel‘ omdat hij een bruine homo was. Hij werd betrapt op het verkopen van geclassificeerde politie-informatie aan criminelen en op het verschaffen van onderduikadressen. Zijn naam werd ook genoemd tijdens een onderzoek naar cocaïnesmokkel. De ontdekking van zijn dubbelrol was een van de grootste politiecorruptiezaken van dit decennium.

  Massamigratie is een economische en politieke catastrofe

En dit geval is slechts het topje van de ijsberg. Het onderstaande overzicht toont vergelijkbare corruptieschandalen bij de politie, waarbij allemaal minderheidsagenten betrokken zijn:

 • Augustus 2017: De politie in Den Haag ontdekt dat hun collega Amine A. een mol is. Hij verkocht gevoelige informatie aan criminelen die op hun beurt weer rip-deals konden begaan.
 • September 2017: Voormalig politieagent Suat Y. staat terecht wegens omkoping door zijn Turkse landgenoten. Hij waarschuwde de Turkse marihuanakwekers voor de lopende politieonderzoeken.
 • September 2018: Journalisten onthullen dat een drugsbende in de stad Almelo jarenlang is getipt door twee politieagenten van Turkse afkomst.
 • Maart 2019: De officier van justitie eist 45 maanden gevangenisstraf voor voormalig politieagent Mehmet A., die tientallen criminelen van geheime informatie voorzag.
 • Juli 2019: Een politieagent van Marokkaanse afkomst wordt ontslagen wegens het aannemen van steekpenningen. De steekpenningen zijn betaald door de organisatie van Ridouan Taghi, op dat moment een van ’s werelds meest gezochte criminelen.

Alleen al in 2019 zijn tientallen corrupte politieagenten ontdekt, waarvan velen met een allochtone achtergrond. De meeste gevallen hebben betrekking op de criminele onderwereld, maar het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat er ernstigere veiligheidsrisico’s ontstaan.

Een andere opvallende zaak betreft een voormalige lijfwacht van de rechtse populistische politicus Geert Wilders, die bekend staat om zijn anti-islamitische ideologie. Geert Wilders leeft al meer dan tien jaar onder permanente gewapende bescherming. Hij beweegt zich in pantservoertuigen en draagt altijd een kogelvrij vest. Wilders woont in het geheim in safe houses en legerbases. Dit ging jarenlang goed, totdat een moslim werd aangesteld als een van zijn persoonlijke lijfwachten.

  Waarheid is een bedreigd concept op het punt van uitroeiing

In 2017 arresteerde de politie Faris K., een hooggeplaatste lijfwacht van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), als onderdeel van het veiligheidsteam van Wilders. De DKDB is een speciale dienst die verantwoordelijk is voor de bescherming van politici, diplomaten en het koningshuis. Faris K. deelde informatie over de verblijfplaats van Wilders met derden. Ook lekte hij gegevens over President Obama’s dochter op bezoek in Nederland en gebruikte de politiedatabank voor zijn eigen belangen. Faris K. werd ontslagen en kreeg zeven maanden gevangenisstraf.

In de daaropvolgende maanden werd duidelijk dat Faris K. nooit had mogen toetreden tot de DKDB. Voordat hij als lijfwacht werkte, werd hij als politieagent onderzocht vanwege integriteitskwesties. Zijn broer werd in 2007 ontslagen bij de politie voor het verkopen van informatie aan criminelen – inclusief details over een moordzaak – en hij werd ook onderzocht voor verkrachting. Twee andere agenten van hetzelfde team, beide met een allochtone achtergrond, werden ook ontslagen voor het lekken van informatie.

Ondanks deze verontrustende ontwikkelingen blijft de politieleiding in zijn programma de ‘voordelen’ van diversiteit aanprijzen. Diversiteit is namelijk intern geïnstitutionaliseerd. Verschillende belangengroepen zijn gesubsidieerd om de diversificatie van de politie te versnellen, zoals ‘Roze in Blauw’ (LGBT), maar ook Marokkaanse, Turkse en Joodse groepen. De politie is aanwezig op de jaarlijkse Pride Parade in Amsterdam.

Men moet zich afvragen waar de diversiteitswaanzin ophoudt. Tot nu toe lijkt de meeste corruptie verband te houden met financieel gewin en is een ramp met Geert Wilders voorkomen. Maar hoe lang duurt het nog voordat meer gevoelige organisaties – zoals de geheime dienst – zich gaan bezighouden met diversiteitsbeleid?

Criminaliteit onder asielzoekers in Nederland in 2019 sterk toegenomen

Vorig artikelI can’t breathe – BLM demonstrant rent in paniek naar politieagent voor hulp als haar baby stopt met ademen 
Volgend artikelFacebook stopt Trump-advertenties – vergelijking met nazi-Duitsland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Zolang er personen met 2 (twee !!!!) paspoorten bij de politie kunnen komen, met behulp van een aan hén aangepast studie-programma, blijf ik het een trieste bedoening vinden.
  Ongeveer 95 % van de politie-mollen zijn allochtonen. taalkennis is nihil
  Vraag om een tolk als u wordt staande gehouden door zo’n allochtoon in het clowneske politie-‘uniform”,
  zij zijn meestal niet eens in staat een fatsoenlijk gesprek in de Nederlandse taal met u te voeren, ook hun taalkennis is iets boven nihil.

 2. Dubbele nationaliteit en moslims horen in geen enkele overheids dienst; je huurt niet de vijand in.
  En niet fatsoenlijk kennen van Nederlands…….really….

  Als een nederlander solliciteerd als portier moettie van onbesproken gedrag zijn, 3 talen spreken en dat alles voor minimum loon.

 3. Dus niet alleen het land wordt geleid door een stel idioten !
  Het hele systeem is door en door verrot veroorzaak door linkse dwaallichten en de oliedomme goedmensjes van links/christelijke en liberale huizen. Mark Rutte heeft de VVD de linkse afgrond ingesleurd !!

 4. als je mvr ALQAC HEET en je kinderen palastein zijn ,dan heb je ook een palli paspoort dit is nog niet uitgezocht door delinkse media mob . stel je eens voor mevr Alqac d66 minister president , mevr Longren zweedse roots binnenlandse zaken . en omdat ze Arabist is Petra Stienen de bekende Islaam knuffelaar. het zou zo maar kunnen .

 5. @ Karton.
  Bij ons in het dorp is een autohandel van een zeer bekend merk.
  Het personeel loopt in werkkleding met grote gelijkenis aan de huidige politie-kleding.
  Het woord ‘politie’ is vervangen door de naam van het bedrijf.
  Je kunt zelf ook aan één of ander schildersbedrijf denken waarbij het woord vervangen is door de naam van het bedrijf.
  Zou goede reclame zijn.
  Of denk aan een ijsverkoper die het ijshoorntje, het tegenwoordige politie-loge hanteert.

  Tja…, dan waren vroeger de uniformen van de Rijkspolitie met de glimmende sterren op de kraag en de strakke pet, de revèrs, de chromen knopen aan de strakke jas en onderscheidingstekens op de schouders – mits alles op voorgeschreven wijze gedragen evt. met ballonbroeken en laarzen – wel iets anders en hadden een 100 % betere gezags-uitstraling.
  Aan de andere kant heb ik er begrip voor dat het aangepast is voor bescherming en beweeglijkheid, want dat was toen ook niet alles.
  Maar ik begrijp niet dat dit niet samengevoegd is tot één prachtig, beweeglijk en beschermend uniform.
  Mogelijk dat de Italianen daarin een goed voorbeeld zijn, maar dat is voor de Nederlandse beleidmakers natuurlijk véééééél te moeilijk en te ‘rechts’.
  Kijk maar eens naar een Italiaanse politieman: daar staat één en al gezags-uitstraling, waarmee je rekening dient te houden!

 6. Zo langzamerhand is de politie net als andere overheidsdiensten (belastingdienst) gedaald naar een niveau waar een beetje criminele organisatie zich aan kan meten.

 7. Hier in amsterdam is dat allemaal prima in orde
  De meeste politie bureaus hebben gewoon hun eigen huisdealer
  En alles is keurig getest met test rapportje aan de muur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in