Facebook stopt Trump-advertenties – vergelijking met nazi-Duitsland

1
464

Facebook heeft de advertenties van de herverkiezingscampagne van Donald Trump geannuleerd, rapporteert CNN. De reden hiervoor is de bewering dat de omgekeerde driehoek een nazi-symbool zou zijn.

De advertenties waren gericht op de “gevaarlijke linkse maffia” en bevatte ook een omgekeerde driehoek.

De joodse lobby- en vervolgingsgroep ADL betoogt dat de driehoek identiek is aan die welke door nazi-Duitsland wordt gebruikt om politieke gevangenen in concentratiekampen te classificeren.

“We hebben deze berichten en advertenties verwijderd wegens het schenden van ons beleid tegen georganiseerde haat. Ons beleid verbiedt het gebruik van symbolen van verboden haatgroepen om politieke gevangenen te identificeren zonder de context die het symbool veroordeelt of bespreekt”, zegt de woordvoerder van Facebook, Andy Stone, tegen CNN.

In reactie op de kritiek op de advertentie claimt Trump’s campagneteam dat de rode driehoek een symbool is dat gebruikt wordt door Antifa. Het campagneteam wees CNN op verschillende links naar poster, sticker, en magneet websites die koopwaar verkopen die door hun gebruikers is ontworpen en die het symbool bevat.

In een verklaring zegt Tim Murtaugh, communicatiedirecteur voor de Trump-campagne, dat de rode driehoek een “symbool is dat wordt gebruikt door Antifa. We hebben ook opgemerkt dat Facebook nog steeds een omgekeerde rode driehoek emoji in gebruik heeft, die er precies hetzelfde uitziet, dus het is merkwaardig dat ze zich alleen op deze advertentie richten. Het beeld is ook niet opgenomen in de database van de Anti-Defamation League van symbolen van haat”.

Facebook’s verwijdering van Trump’s advertenties kan de spanningen tussen het Witte Huis en Silicon Valle doen escaleren.

Alex Jones haalt uit naar Donald Trump voor doorgaan met promoten van COVID-19 vaccins in 'Dringende kerstdag waarschuwing'

In de sociale media hebben velen gereageerd op het incident.

“Het wordt ook gebruikt door verschillende Antifa- en linkse groeperingen die het symbool hebben geadopteerd, dat is waar de advertenties naar verwijzen”, schrijft burgerjournalist Andy Ngo op Twitter.

Twitter concentreert zich op het censureren van Trump – pedofielen gebruiken het platform om openlijk kinderporno te kopen en te verkopen.

1 REACTIE

  1. Die halve 3 hoek, is een halve Davidsster, als je een andere omgekeerde op zet, dus twee 3hoeken ober elkaar! Zij staan bol van haat en willen de wereld beheersen! De Marxistische antifa gebruikt hem als hun logo omdat die arme communisten die door de natonaal socialisten in werkkampen stopten, gezien wat ze toen (aanslagen, terreur) en nu flikken heel verstandig! Hun en hun zionitische financiers, zitten vol haat tegen alle anderen! Vooral tegen blanken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here