De strijd van Rusland in Oekraïne is gericht tegen Amerika en de “mondiale liberale elites,” volgens de Russische rechtse ideoloog Alexander Dugin, die van alles genoemd is, van “Poetins brein” tot “Poetins Raspoetin,” en ook “de gevaarlijkste filosoof ter wereld.” Hij waarschuwde ook dat een Russische nederlaag het einde van de wereld zou betekenen.

De invloedrijke Russische filosoof Alexander Dugin zegt dat Rusland met de oorlog in Oekraïne strijdt tegen “wereldwijde liberale elites”, bericht Breitbart.com.

De strijd van Rusland in Oekraïne is gericht tegen Amerika en de “globalistische liberale elites,” volgens de Russische rechtse ideoloog Alexander Dugin, die van alles genoemd is, van “Poetins brein” tot “Poetins Raspoetin,” en ook “de gevaarlijkste filosoof ter wereld.” Hij waarschuwde ook dat een Russische nederlaag het einde van de wereld zou betekenen.

De vooraanstaande Russische filosoof, historicus en socioloog Alexander Dugin betoogde zaterdag in een interview met Al-Jazeera dat Rusland geconfronteerd wordt met een existentiële dreiging en dus voorbestemd is om te slagen in het huidige conflict.

“Rusland is voorbestemd om te winnen. We hebben geen andere keus,” zei hij. “Dit is een existentiële bedreiging voor ons, dus de overwinning is onze enige keuze.”

“Na onze overwinning zal de wereld niet meer dezelfde zijn als nu,” voegde hij eraan toe.

Op de vraag of de strijd in Oekraïne uiteindelijk gericht is tegen de VS, antwoordde Dugin, wiens Foundations of Geopolitics eind jaren negentig de opvattingen van de politieke en militaire elite van Rusland hielp hervormen en oude vooroordelen tegen de westerse naties een nieuwe vorm gaf door middel van de “Eurazianistische” ideologie, bevestigend.

  Poetin is klaar voor de Derde Wereldoorlog, maar zijn Washington en de NAVO er klaar voor?

“Dit is een strijd tegen de Amerikaanse hegemonie, maar niet alleen de hegemonie van de Amerikanen,” zei hij, eraan toevoegend dat de huidige confrontatie ook gericht is tegen “de mondiale liberale elites die de wereld proberen over te nemen.”

De anti-liberale filosoof beweerde in het bijzonder dat Rusland “vecht tegen het hegemoniale totalitaire liberale systeem, en niet tegen de VS als land, of Europa, of Oekraïne als land.”

“Het is een oorlog tegen die beginselen,” voegde hij eraan toe. “Het is een oorlog van ideeën.”

Dugin stelde ook dat Rusland andere naties hun recht op “zelfbeschikking” wil geven.

“Wij strijden tegen de liberale wereldorde, en om andere naties en culturen het recht op zelfbeschikking te geven, in plaats van marionetten te zijn van de Amerikanen,” zei hij.

Volgens Dugin zou, als voormalig president Donald Trump aan de macht was gebleven, het huidige scenario zich nooit ontvouwd hebben.

“Als Trump nog aan de macht was geweest, zou dit alles niet gebeurd zijn,” zei hij. “Hij was realistisch en zag ervan af druk op ons uit te oefenen. Hij bekommerde zich niet te veel om Oekraïne of de verspreiding van de NAVO.”

Gevraagd naar de rol van president Vladimir Poetin, verklaarde Dugin dat de Russische president enigszins “in de positie van een monarch of een keizer verkeert,” waarbij hij opmerkte dat Qatar – waar al-Jazeera gevestigd is – dat een monarchie heeft, “het heel goed doet” en “daar is niets mis mee.”

“Poetin is een natuurlijke monarch, niet omdat hij een monarch wil zijn, maar omdat wij willen dat hij er een is,” zei hij.

  Alleen een eerlijke strijd: Geen overeenkomst - Tot ziens in Bakhmut

“Dit is een volksmonarchie op verzoek van het volk,” voegde hij eraan toe. “Wij willen dat hij een monarch is en dat hij de belichaming wordt van de Russische staat en geest.”

De mogelijkheid van een nederlaag uitsluitend “omdat dat niet kan gebeuren,” en als dat wel zou gebeuren dan “zal er geen Poetin zijn, geen Rusland, en geen wereld, voor zover ik weet, want wij hebben alles op het spel gezet,” waarschuwde de nationalistische Russische filosoof voor het belang om naar Poetin te luisteren in verband met een eventuele nucleaire aanval.

“Als de NAVO ingrijpt, zal de vergelding in natura zijn,” zei hij. “Daarom is het besluit genomen om de operatie tot onze laatste ademtocht voort te zetten, en wij hebben geen andere keus dan te winnen.”

Gevraagd om te verduidelijken of hij waarschuwde dat een Russisch verlies zou leiden tot Russische kernaanvallen, een daaropvolgende nucleaire holocaust en het einde van de wereld, bevestigde Dugin dat dat “precies” het geval is.

“Dit zijn de woorden van onze president,” zei hij. “Zonder Rusland is er geen mensheid.”

“Als u op deze aarde wilt leven, moet u Rusland aanvaarden als een onafhankelijke soevereine supermacht.”


Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelCardioloog: “”Als het de bedoeling van het vaccin is om de wereldbevolking uit te dunnen, dan dient het zijn doel”
Volgend artikelHoe het COVID-19 vaccin het leven van deze mensen veranderde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Oekraïne kunnen wij missen maar niet Rusia, is geen land is een continent. Rusia is zelfstandiger maar wij niet de EU valt uit elkaar uiteindelijk.

 2. Wat Putin aan het doen is, is dezefde poging die Hitler deed. De wereld zuiveren van de globalistische “elite”. Hitler had alleen veel minder mogelijkheden en minder macht ter beschikking en moest helaas teveel slachtoffers maken. Tactisch was hij natuurlijk ook zeer sterk, maar hij had te weinig middelen ter beschikking en de techniek was nog niet ver genoeg. Hij was 40 jaar te vroeg met zijn poging. Putin daarentegen heeft de grootste en sterkste legermacht ter wereld en de meest technische snufjes voorhanden. Hij kan de wereld op een effectievere manier redden van deze psychopaten. Hij probeert zo min mogelijk burgerslachtoffers te maken en speelt het zeer tactisch. Als Putin echt zou willen dan loopt hij zo hand in hand met China de wereld over. En dat weten de elitepuppets maar al te goed. Wederom is de elite in rep en roer en spinnen en draaien ze alle kanten op, vermoorden overal mensen (de gifspuiten zijn slechts een aanloop naar totale USA/ NGO/ WEF/ cabal overheersing). Uiteraard wil Putin geen wereldoverheersing, hij is nationalistisch in hart en nieren en wil dat Rusland met rust gelaten wordt en gewoon kan handelen met andere landen. Waarom denk je at de gaskraan (vooralsnog voor het grootste deel) open bljft staan? Uiteraard zien de meeste mensen het weer heel anders door de effectieve staatspropaganda in onze “democratische en vrije” landen, maar Putin is echt een wereld- mensenredder. De echte killers, de machtsgeile mannetjes en vrouwtjes vinden we veel dichter bij huis. Ik sta 200% achter deze man. En nee, ik ben TEGEN leiders en van mij mag ALLE politiek verdwijnen, maar dat gaat niet vanzelf, iemand zal schoon schip moeten maken. De hele WOII gedachte(!) speelt zich opnieuw af en de mensen trappen er wederom vol in.

 3. “Als u op deze aarde wilt leven, moet u Rusland aanvaarden als een onafhankelijke soevereine supermacht.”

  En wat is daar mis mee. Het neurotisch gedonder over wereldmacht stemt van de Ziopaten. Al eeuwen. Hoe vaak moeten we dat nog herhalen…. Zij gebruiken de VS als hun wapen tegen alles en iedereen dat ze niet zint. Totaal neurotisch gedrag dat zich uit in pure agressie. Wereldwijd. En mbv de NAVO denken ze ook Rusland te pakken te kunnen krijgen.

  Wanneer krijgt de patientenafdeling Globalisten eindelijk eens hun spuitje. Hun enige en laatste aub.

 4. Whatever you think of Vladimir Putin, he is the ONLY (!) leader in the world who openly confronted the Minister President of the Netherlands, Mark Rutte, about this political party for the promotion of pedophilia. Putin said: “If Russia had a political party for pedophilia, the Russian people would take up their guns!”

  • Echt ziek, niet, dat NL een gvdg partij voor de pedo’s had. Het summum van depravity! Laat zien dat geld de verrotte binnenkant van velen ten toon stelt en goedkeurt. In Albania lusten ze de pedoos ook rauw. En homoos.

 5. We hebben met het kamp waar we nu in zitten zeker heen toekomst.

  Maar hopen dat dit waar is….onze enige kans want van de lamzakken hier verwacht ik niks.

  • Links moet er definitief uit.

   Sexuele devianten:
   in NL: Rutte, Jetten, Klaver en nog een paar; er is geen flikker aan met die gasten….
   Dan hebben we nog een nep koninkje; sinds 1940 hebben de Oranjes het recht op troon verloren–zie onze waardeloze grondwet.

   Trudeau; loopt graag in vrouwen ondergoed op hoge hakken door zijn huis;
   Zelensky ook trouwens.
   Biden kan zijn gore poten niet van koters afhouden; zijn zoon koop ontvoerde pubers in Oekraine.; ook een pedo
   Macron is een gerontofiel; en waarschijnelijk een necrofiel.
   Dan hebben we nog Adolfina merkel en botox Ursula.
   Hebben alletwee–naar verluidt– een vibrator met een 60 pk dieselmotor..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in