Jens Stoltenberg, de NAVO-marionet van Washington, zegt dat “vredesonderhandelingen”, en niet de Russische overwinning, het conflict in Oekraïne zullen beëindigen. Stoltenberg rekent er dus op dat het Kremlin, waarvan de leiders gezegd hebben dat zij het Westen nooit meer zullen vertrouwen, weer met het Westen om de tafel gaat zitten en weer met een waardeloos akkoord instemt. Doch gezien de moeite die het Kremlin heeft om de werkelijkheid te aanvaarden, veronderstel ik dat het toch mogelijk is, schrijft Paul Craig Roberts.

Aan de andere kant, misschien heeft iemand in het Kremlin eindelijk de Wolfowitz Doctrine gelezen. Zo niet, dan heeft misschien iemand in het Kremlin het plan van de Commissie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa van de Amerikaanse regering gezien om Rusland op te delen in een verzameling onafhankelijke kleine staten.

Hoe moet dat gebeuren? Militaire verovering? Een kleurenrevolutie op basis van jaren van door de VS gefinancierde NGO’s die permissief in Rusland opereren? Het in diskrediet brengen van Poetin en zijn regering?

De CVSE zegt het niet, maar het moet gebeuren, want Rusland moet om “morele en strategische” redenen in kleinere staten worden opgedeeld.

Wanneer mensen die doen alsof er niets aan de hand is zichzelf verzekeren dat het Oekraïne-conflict zich niet zal uitbreiden en dat een kernoorlog onmogelijk is omdat landen geen zelfmoord plegen, dan negeren zij de enorme rol van de waan die in het hele Westen werkzaam is en die zekerheid geeft over de Amerikaanse hegemonie. De VS gaan niet alleen Rusland in kleine staatjes opbreken, maar ook, volgens de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, “mag Zelensky bepalen hoe de overwinning eruit ziet” en bepalen “wanneer aan de voorwaarden is voldaan om vrede op te bouwen.”

  Polen eerste EU-land dat burgers aanraadt hout te sprokkelen om huizen te verwarmen

De oorlog is al breder geworden, nu de VS en de NAVO-landen door het Kremlin als strijdende partijen worden aangemerkt, omdat zij Oekraïne wapens en militaire inlichtingen hebben geleverd. De oorlog is zover verbreed dat Litouwen Rusland nu belet Kaliningrad, een deel van Rusland, te bevoorraden, en door de voorgenomen uitbreiding van de NAVO naar Finland, waardoor de aanwezigheid van de NAVO aan de grenzen van Rusland sterk verlengd wordt. Men kan zichzelf wijsmaken dat het conflict daardoor niet verergert, maar men vergeet dat het conflict is ontstaan door de weigering van het Westen om de legitieme veiligheidsbelangen van Rusland te erkennen. Nu heeft het Westen het gebied van de Russische bezorgdheid sterk uitgebreid.

Mijn eigen mening, om het nog maar eens te zeggen, is dat de combinatie van westerse waanideeën met het door het Kremlin tolereren van provocaties en het geloof in de waarde van onderhandelingen, zoals de 8 jaar die het Kremlin heeft verspild aan het Minsk-akkoord, de voornaamste oorzaak van de Russische slachtoffers die vandaag in Oekraïne vallen, een garantie is voor oorlog. Er kan geen andere uitkomst zijn.

Als Rusland voor de zoveelste keer bezwijkt voor het vertrouwen in onderhandelingen en een deal met Oekraïne sluit, zal die deal net zo min nagekomen worden als het Minsk-akkoord, de belofte van de VS om de NAVO niet tot aan de grenzen van Rusland uit te breiden, en de wapenbeperkingsakkoorden die in de loop van de decennia zijn uitgewerkt, en die allemaal door Washington in de prullenbak zijn gegooid.

  Video-schok: Zaporizhzhia veranderde in een Bradley "kerkhof" - Enorme verliezen maken een einde aan Oekraïense operaties

Het enige resultaat van een door onderhandelingen tot stand gekomen regeling zal zijn dat Rusland zijn vijanden weer meer tijd zal hebben gegeven om Rusland te demoniseren, meer provocaties voor te bereiden, en hun militaire capaciteit op te voeren.

Zoals ik al zei, het enige wat een brede oorlog kan voorkomen is een sterke Russische voet die de leugens van de Amerikaanse regering een schop geeft, zoals onlangs door het Ministerie van Buitenlandse Zaken verklaard, dat de Russische rode lijnen slechts “gebral” zijn.

Het Westen is zo misleid dat men Rusland niet serieus neemt. Zelfs het piepkleine, onbeduidende Litouwen is niet bang voor Rusland. Zelfs landen die sterk afhankelijk zijn van Russische energie steken Rusland herhaaldelijk de vinger in de oog. Hoeveel meer kan Rusland nog verdragen? Dit is een situatie die zeer rijp is voor een grote oorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij levenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse luitenant-kolonel: “Het Westen heeft niet de capaciteit voor een grootschalige oorlog”
Volgend artikelFvD waarschuwt: “Transhumanisme is even gevaarlijk als nazisme of communisme” (Video Nederlands transcript)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Ik vraag mij af of Litouwen het wel zo een goed idee vindt om Rusland eens flink op de tenen te gaan staan met een daad, die je als oorlogsverklaring kunt zien. Je zou eerder denken dat Angelsaksische warlords Litouwen dit idee hebben ingefluisterd, waarbij de term “vrijblijvendheid” ontbrak.

  • Na de tweede Wereldoorlog is Europa totaal ingelijfd door Amerika.
   We hebben hier echt geen flikker te vertellen.
   De msm is al vele jaren geleden opgekocht net als alle politici.
   Wij bepalen hier helemaal niks.

 2. De Baltische staten zijn eigenlijk EU eigendom, en daarmee NATO slaaf. Ik sprak enkel jarengeleden een Litouwse kolonel, die trots vertelde dat de Eu zijn land veel goeds had gebracht….subsidies voor zus, subsidies voor zo…en ik heb hem erop gewezen dat de EU met gemaakt geld ook hun staatsobligaties en andere schulden opkoopt….

  …voor de huidige politici in de Baltische staten is het punten scoren met werkgelegenheid en welvaart, maar de prijs is het verlies van eigen macht en zelfbeschikking, want als de EU de schuldvorderingen die ze hebben opeist zijn deze landjes failliet. Feitelijk zitten ze in een wurggreep die op ieder moment kan worden toegepast. Politici in die landen zullen alles doen om de
  EU en NATO te pleasen, want als die de schulden opeisen en de “subsidies” stopzetten is dat einde welvaart en werkgelegenheid voor die landen. Dan kan de politieke kaste daar vluchten….

  Zo werkt de politiek van de EU: met zelfgemaakt geld schulden opkopen bij alle lidstaten zodat de gehoorzaamheid totaal is…

  …en subsidie is ook een machtsmiddel, geen gift om mensen te helpen.

  Ik heb de vraag al eerder gesteld: hoe ver laten de burgers van Europa zich een oorlog intrekken door politici die niets hebben met de burgers maar alles met hun eigen zak.
  Als Zelensky na een paar jaar macht honderden miljoenen bezit en de Clintons door hun connecties ook over enorme bedragen beschikken dan kan enkel corruptie de oorzaak zijn. Onze EU parlementariërs hebben ook extra inkomsten omdat ze in een positie zitten waarin ze anderen voordeel kunnen bezorgen, maar omdat de corruptie zo massaal is zal er niks aan gebeuren. Behalve Europa is er nog een hele wereld buiten onze grenzen, zijn er nog steeds aandelen aan toonder in vele landen en andere vormen van betaling die nergens geregistreerd zijn.

  Politiek is een activiteit van criminele verbindingen en partner schappen die geen enkel morele beperking kent met slechts hier en daar een zwakke schakel in gewetenloosheid.

  Als er oorlog of chaos komt en de macht van de huidige regeringen word tijdelijk verbroken, dan is om in de toekomst vrede te garanderen een totaal andere manier van omgaan met corruptie en alle vormen van machtsmisbruik nodig, waarbij de straf ieder die ervan profiteert moet raken.
  Zelfs al is dit in onwetendheid, opdat anderen die wentelen in de suikerpot hun ogen openen en hun geweten wakker maken.

 3. Ik schoot bijna in een cognitieve dissonantie toen ik las dat Paul Craig Roberts auteur en econoom de Russische Federatie in stukken wilde opdelen, maar gelukkig schoot een flits van herkenning door mijn brein, Roberts is ook zo’n dromerige Amerikaanse econoom welke zelf niet in ziet of niet in wil zien dat Amerika verouderd, verrot tot op bijna de Amerikaanse Grondwet na verziekt is door massa migratie, slecht onderhouden infrastructuur, gedecimeerde vakmensen, die net zoals in Europa met pensioen zijn gegaan.

  Paul Craig Roberts is ook zo’n vervloekte Amerikaan die voornamelijk in betere kringen vertoeft en de ellende niet wil of heeft gezien, veel Oostelijke staten van Amerika wordt gekenmerkt door een hoog verslavingspercentage, de War On Drugs waarin miljarden is geïnfesteerd, als econoom zijnde moet je dat toch het eerste in je eigen land zien, mijn mening is dat hij gewoon een gecontroleerde Deep State zombie is die het moreel van de gevestigde orde in de VS aan het oppeppen is. In 2008 tijdens de banken crisis in Nederland (veroorzaakt door Amerikaanse banken) passeerden elke dag een legertje van economen de revue in de talkshows, heeft dat toen geholpen.

  • Ach Nederland is de laatste 4 jaar ook met een miljoen burgers uitgebreid, in de verhouding 100 000 Nederlanders en 900 000 import….

  • Rusland i s er klaar voor, ze hebben in het beging van SMO een korte mobilisatie gehad voor 300 000 soldaten, die eigenlijk in ruste waren maar wel al opgeleid, de rest tot op vandaag zijn betaalde vrijwilligers, en heel goed militair opgeleid. militaire dienst begint pas op 21 jaar in Rusland.

 4. Is die grens van stompzinnigheid nu eindelijk bereikt? Het lijkt nog niet helemaal.
  Het begrip expert wordt waarschijnlijk het meest ridicule woord van deze eeuw.

 5. Wie denken die Amerikanen eigenlijk dat ze zijn. Dat zij alles maar kunnen regelen? Hun eigen volk kunnen ze niet onderhouden en leeft op straat. Ze hebben alleen maar een grote bek over andere landen.

 6. Die Stoltenberg is een gek; nets de europese lijders (aan het Napoleon syndroom)

  Poetin gaat rustig door zoals geplanned, hij laat het westen rustig onzin boeren, maar ondertussen heeft hij zijn wapenarsenaal op allert

  USA gaat in een totale collapse; economisch en sociaal.
  —————————-
  maar ik lach me rot als ik die hobbits van Brussel en USA zie met hun futiele en stomme acties tegen RU, die allemaal een omgekeerd effect hebben.

  Ik hoop dat het ineenstorten van de Euro en EU ten gevolge heeft…

  • Die hoop zal uitkomen aan het eind van dit jaar en rond november beginnen, want dan komen veel zakeln tegelijk. Zelenski zijn 2x 90 dagen marshall law is dan ook uitgewerkt, Biden zal daar ook aan moeten beginnen als hij dat aandurft. Ze moeten dan ook weer hen rente op hun schulden betalen wat naar alle waarschijnlijkheid dit keer niet mee zal lukken om de schuldenlast nog hoger te maken, vandaar de haast met CDBC. De EU heeft de laatste rente verhoging dan ook niet meegenomen, maar bukken wel voor de CDBC want het duurzaam menshouden is natuurlijk wel interessant. Enz enz.

   En hoe komt het dat ‘we’ zo achter de VS aanlopen….?

   Brian Berletic legt het prima uit (moet je wel engels en een half uurtje hebben)

   https://www.youtube.com/watch?v=vcykw87cbGI

 7. Beste Mensen

  Het ziet ernaar uit dat de Russen en de Aziaten gezamelijk Amerika wederom in stukken moet opdelen
  En aan de Indianen toe bedelen
  Alle Witte mensen die daar vertoeven kunnen hun boezems inpakken en linea recta terug naar huis gaan .
  Europa Hun oorspronkelijke verblijf
  Terrorisme heeft lang genoeg geduurt
  Moet een keertje afgelopen zijn

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in