Denemarken stopt volledig met het levensgevaarlijke AstraZeneca-vaccin

0
1782
Fotocollage Frontnieuws met achtergrond van Freepik

Naar aanleiding van de onheilspellende doodberichten over het AstraZeneca-vaccin heeft Denemarken nu besloten het gebruik van het Covid-19 vaccin van AstraZeneca volledig stop te zetten.

“Uit de resultaten blijkt dat er een reëel en ernstig risico van bijwerkingen is verbonden aan het AstraZeneca-vaccin. Op basis van een algemene beoordeling hebben we daarom besloten het vaccinatieprogramma voor alle doelgroepen zonder dit vaccin voort te zetten“, aldus Søren Brostrøm, hoofd van de Deense Nationale Gezondheidsraad, in een persbericht.

Hij merkt op dat het een moeilijke beslissing was om te nemen te midden van een aan de gang zijnde pandemie.

De 149.000 mensen in Denemarken die een eerste dosis van het Vaxzevria-vaccin van AstraZeneca hebben gekregen, zullen bij de tweede dosis een ander vaccin krijgen.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaf een week geleden toe dat het vaccin mogelijk dodelijke bijwerkingen kan veroorzaken, waaronder bloedstolsels. Volgens het EMA hebben de meeste gemelde gevallen betrekking op vrouwen onder de 60 jaar. Het EMA blijft echter van mening dat de voordelen van het omstreden vaccin nog steeds opwegen tegen het risico van bijwerkingen.

Nederland blijft het serum van AstraZeneca gebruiken.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Pas op voor Vaxzevria – het schandaalvaccin van AstraZeneca verandert van naam

Totalitaire controle was altijd al het doel: Dit is wat wij kunnen doen om hun agenda te dwarsbomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here