De collectieve cognitieve dissonantie van de groep hyena’s met gepolijste gezichten die het buitenlands beleid van de VS bepalen, mag nooit worden onderschat.

En toch zijn die Straussiaanse neocon-psycho’s erin geslaagd een tactisch succes te boeken. Europa is een schip vol dwazen op weg naar Scylla en Charybdis – met quislings als de Franse Le Petit Roi en de Duitse leverworstkanselier die meewerken aan het debacle, compleet met de galerijen die verdrinken in een maalstroom van hysterisch moralisme, schrijft Pepe Escobar.

Het zijn degenen die de Hegemoon besturen die Europa vernietigen. Niet Rusland.

Maar dan is er The Big Picture of The New Great Game 2.0.

Twee Russische analisten hebben op verschillende manieren een verbazingwekkende, vrij complementaire en vrij realistische routekaart opgesteld.

Generaal Andrei Gurulyov, gepensioneerd, is nu lid van de Doema. Hij meent dat de oorlog tussen de NAVO en Rusland op Oekraïens grondgebied pas in 2030 zal eindigen – wanneer Oekraïne in feite zou hebben opgehouden te bestaan.

Zijn deadline is 2027-2030 – iets wat niemand tot nu toe heeft durven voorspellen. En “ophouden te bestaan” betekent volgens Gurulyov dat het land daadwerkelijk van de kaart verdwijnt. Impliciet is de logische conclusie van de Speciale Militaire Operatie – keer op keer herhaald door het Kremlin en de Veiligheidsraad: demilitarisering en denazificatie van Oekraïne; neutrale status; geen NAVO-lidmaatschap; en “ondeelbaarheid van veiligheid”, zowel voor Europa als de post-Sovjetruimte.

Dus zolang deze feiten niet op tafel liggen, zegt Gurulyov in wezen dat het Kremlin en de Russische generale staf geen concessies zullen doen. Geen door de Beltway opgelegd “bevroren conflict” of vals staakt-het-vuren, waarvan iedereen weet dat het niet zal worden nageleefd, net zoals de akkoorden van Minsk nooit zijn nageleefd.

En toch hebben we in Moskou een probleem. Hoezeer het Kremlin ook altijd zal volhouden dat dit geen oorlog is tegen de Slavische Oekraïense broeders en neven – wat zich vertaalt in geen Shock’n Awe in Amerikaanse stijl die alles in het zicht verpulvert – de uitspraak van Gurulyov impliceert dat de vernietiging van de huidige, kankerachtige, corrupte Oekraïense staat een must is.

  Uiterst belangrijke verklaringen van Poetin

In een uitgebreide sitrep van het cruciale kruispunt wordt terecht gesteld dat als Rusland 10 jaar in Afghanistan zat, en in Tsjetsjenië, alle perioden samen, nog eens 10 jaar, de huidige SMO – door sommige zeer machtige mensen in Moskou anders omschreven als een “bijna-oorlog” – en daarbovenop tegen de volle kracht van de NAVO, best nog eens 7 jaar zou kunnen duren.

Het sitrep stelt ook terecht dat voor Rusland het kinetische aspect van de “bijna-oorlog” niet eens het meest relevante is.

In wat voor alle praktische doeleinden een oorlog op leven en dood is tegen het westerse neoliberalisme, is wat er echt toe doet een Russisch Groot Ontwaken – nu al in werking: “Het doel van Rusland is om in 2027-2030 niet tevoorschijn te komen als een loutere ‘overwinnaar’ die over de ruïnes van een of ander reeds vergeten land staat, maar als een staat die zich opnieuw verbonden heeft met zijn historische ark, zichzelf heeft gevonden, zijn beginselen en zijn moed bij het verdedigen van zijn visie op de wereld heeft hersteld.”

Ja, dit is een beschavingsoorlog, zoals Alexander Dugin op meesterlijke wijze heeft betoogd. En dit gaat over een wedergeboorte van de beschaving. En toch, voor de Straussiaanse neo-con-psycho’s is dat gewoon weer een poging om Rusland in chaos te storten, een marionet te installeren en zijn natuurlijke hulpbronnen te stelen.

Fire in the hole

De analyse van Andrei Bezrukov vult die van Gurulyov keurig aan (hier, in het Russisch). Bezrukov is voormalig kolonel bij de SVR (Russische buitenlandse inlichtingendienst) en nu hoogleraar aan de leerstoel Toegepaste Analyse van Internationale Problemen aan het MGIMO en voorzitter van de denktank Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid.

  "Oekraïne" tegenoffensief was een totale mislukking, nu verliezen ze nog meer

Bezrukov weet dat het Imperium de komende, massale NAVO-vernedering in Oekraïne niet zomaar zal accepteren. En zelfs vóór het mogelijke tijdschema 2027-2030 dat Gurulyov voorstelt, zal het het zuiden van Eurazië – van Turkije tot China – in brand steken.

President Xi Jinping zei vorige maand tijdens zijn gedenkwaardige bezoek aan het Kremlin tegen president Poetin dat de wereld nu veranderingen ondergaat “die we in geen 100 jaar hebben gezien”.

Bezrukov herinnert ons, toepasselijk, aan de toestand van toen: “In de jaren van 1914 tot 1945 bevond de wereld zich in dezelfde tussenfase als nu. Die dertig jaar veranderden de wereld volledig: van keizerrijken en paarden tot de opkomst van twee kernmachten, de VN en de trans-Atlantische vlucht. Wij gaan nu een soortgelijke periode in, die ditmaal ongeveer twintig jaar zal duren.”

Europa zal voorspelbaar “wegkwijnen”, want “het is niet langer het absolute centrum van het universum.” Te midden van deze herverdeling van de macht grijpt Bezrukov terug op een van de kernpunten van een baanbrekende analyse die Andre Gunder Frank in het recente verleden heeft ontwikkeld: “200-250 jaar geleden bevond 70 procent van de productie zich in China en India. We gaan terug naar ongeveer daar, wat ook overeen zal komen met de bevolkingsomvang.”

Het is dus geen wonder dat de snelst ontwikkelende regio – die Bezrukov karakteriseert als “zuidelijk Eurazië” – een “risicozone” kan worden, die door de Hegemoon kan worden omgevormd tot een enorm machtsvat.

Hij schetst hoe Zuid-Eurazië doorspekt is met conflicterende grenzen – zoals in Kasjmir, Armenië-Azerbeidzjan, Tadzjikistan-Kirgizië. De Hegemoon zal zeker investeren in een opflakkering van militaire conflicten over betwiste grenzen en separatistische tendensen (bijvoorbeeld in Balochistan). CIA black ops in overvloed.

  Alles wordt met de dag veel gevaarlijker en veel stommer

Toch zal Rusland zich volgens Bezrukov kunnen redden: “Rusland heeft zeer grote voordelen, want wij zijn de grootste producent van voedsel en leverancier van energie. En zonder goedkope energie geen vooruitgang en digitalisering. Ook zijn wij de schakel tussen Oost en West, zonder welke het continent niet kan leven, want het continent moet handel drijven. En als het zuiden verbrandt, zullen de belangrijkste routes niet via de oceanen in het zuiden lopen, maar in het noorden, voornamelijk over land.”

De grootste uitdaging voor Rusland zal zijn om de interne stabiliteit te bewaren: “Alle staten zullen zich op dit historische keerpunt in twee groepen verdelen: zij die de interne stabiliteit kunnen handhaven en redelijk, bloedeloos de volgende technologische cyclus ingaan – en dan zij die dat niet kunnen, die van het pad afglijden, die een bloedige interne krachtmeting zoals we honderd jaar geleden hadden, uitbloeien. Die laatsten worden tien tot twintig jaar teruggezet, zullen vervolgens hun wonden likken en proberen iedereen in te halen. Het is dus onze taak om de interne stabiliteit te handhaven.”

En dat is waar het Grote Ontwaken waarop Gurulyov zinspeelde, of de herverbinding van Rusland met zijn ware beschavingsethos, zoals Dugin beweert, zijn verenigende rol zal spelen.

Er is nog een lange weg te gaan – en een oorlog tegen de NAVO te winnen. Ondertussen, in ander nieuws, spinnen Hegemon hacks dat de Noord-Atlantische Oceaan is verhuisd naar Zuid-China. Welterusten, en veel geluk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vrees de ineenstorting niet, want die is NOODZAKELIJK om de kwade cabal te ontmantelen en de mensheid een weg naar VRIJHEID te gevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland kampt met gastekort; Rusland heeft genoeg gas voor een eeuw lang
Volgend artikelWol over onze ogen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. “Het is dus onze taak om de interne stabiliteit te handhaven.”

  Om de oorlog buiten jezelf te kunnen stoppen, moet je eerst de oorlog in jezelf beëindigen.

 2. Off topic maar het past in het rijtje van de Westerse cultuur vernietigers

  TOEVAL? Akerboom (AIVD) én Omtzigt over ‘de elite’..!!

  Hoe is het mogelijk, dát vroegen we ons af, toen we de strekking van het AIVD-jaarverslag van de ‘directeur-generaal’ van deze dienst hoorden. Het gaat om Erik Akerboom, oud-politie-agent en hoofd van de landelijke politiediensten. De strekking van zijn jaarverslag gaat over de ‘bedreigingen’ die onze Nederlandse samenleving dient te pareren, zoals de spionagediensten van China en Rusland, die álles in het werk stellen, volgens het verslag van de AIVD, om hun vingers achter onze infrastructuur te krijgen en daarover ‘uiteraard’ zo veel mogelijk informatie willen vergaren.

  En de dreiging van IS en andere extreme geloofsstromingen in de wereld. En ja, als je toch aan het moddergooien bent, doe je daar -in bijna dezélfde zin- een andere ‘dreiging’ bij, om het even lekker aan te dikken.. Nóg een dreiging dus, die je – zeker als complotdenker- van verre zag aankomen..

  https://www.wanttoknow.nl/politiek/toeval-akerboom-aivd-en-omtzigt-over-de-elite/

  • In ‘De Andere Krant’ van 22.04 een Mockingbird press/ newspeak/ msm-artikel over de door ‘onafhankelijk’ slaapkamerlid Pieter Omtzigt gehouden Thorbecke-lezing. Geen woord over de werkgever van Omtzigts vrouw + broer bij het WEF in Genève en dan hebben we het maar niet over het braaf meestemmen van Omtzigt met de kartelpartijen, die ons land in een razend tempo tot de grond toe afbreken.

  • Software afdeling van asml is jaren geleden al verhuisd naar de vs dus …
   Reclame voor kopen asml aandelen, waarom?
   wie wil dat nu kwijt als dat zo voordelig is?

   Eh, heb ik alweer een opinie delict begaan

  • Het zou Karel van Wolferen sieren als hij eens openheid van zaken gaat geven over zijn bezoek aan de Bilderberg-conferentie in 1990 in het Rockefeller Hotel in Clen Gove (New York). Hij weigert dit tot op heden categorisch.

 3. De kinzahl kan nucleaire bunkers tientallen meter onder de grond vernietigen. Deze impact is groter dan de atoombom. Voor het eerst is de militaire of politieke top nergens op de wereld nog veilig. Het nato hoofdkwartier, het Pentagon, het witte huis, geen ondergrondse bunker biedt bescherming, we zijn daadwerkelijk in een nieuwe eeuw aanbeland.

  • “De kinzahl kan nucleaire bunkers tientallen meter onder de grond vernietigen”
   Ze hadden verleden maand 2 kinzahls nodig om de Oekrainse NAVO bunker – 70 tot 100 meter onder grond- in west Oekraine volledig te vernietigen. Je verstoppen kan niet meer…

   • Ik heb het artikel ook gelezen op RT. Er is maar een kinzahl afgeschoten, en tot 300 meter onder de grond alles vernietigd, met een inpact tot 150 meter diepte met Mach 10.

 4. Mi leven we in het het westen
  Met een toneelgezelschap ‘future’ die duizenden jaren aan de touwtjes trekt.
  Altijd los geweest van spiritualiteit in goede zin . Nu geen enkele grounding meer hebben met aardsheid.
  het heeft in deze tijd de werking van een olievlek op de samenleving.
  Tradities, zijn omgevormd tot evenementen.
  Als je iemand meer laat betalen, ben je slim Ipv een oplichter; de ethiek ( in combinatie medemens ) is ondergeschikt belang geworden aan snelle eigen ‘ behoefte’ voorziening.
  Denk dat Rusland/ China twee landen waar mi cultuur / tradities ( dans, geneeskunde ed) nog ‘leven’ hebben hoge prioriteit zou kunnen geven tot opwaardering/ stabiliseren gemeenschapszin .

  Nederland zie ik als verdoemd; politiek, religieus, maatschappelijk.
  – uitgezonderd aantal* die de kern tracht te behouden)
  Dit aantal*, moet schipperen/ nadenken over hoe te ‘overleven’,

  .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in