De White Power-beweging krijgt de schuld van de BLM-rellen in de Verenigde Staten

2
De 'White Power'-boeven die de 'vreedzame' demonstraties van BLM ondermijnen  

Kwaadwillende blanke machtsactivisten zouden achter de rellen van Black lives matter-rellen in de Verenigde Staten zitten. Als men Richmonds burgemeester Levar Stoney moet geloven. – Het is ronduit walgelijk. Walgelijk!, zegt hij.

Op zaterdagavond werd de stad Richmond in de staat Virginia in de VS opgeschrikt door rellen en vandalisme. Voertuigen werden in brand gestoken, etalages werden vernield en de politie werd gestenigd.

De onrust was voorafgegaan door het uitdelen van folders die de inwoners van Richmond aanspoorden om “verenigd met Portland te staan”. Portland, Oregon, aan de andere kant van het land, wordt geteisterd door gewelddadige Black Lives Matter rellen en de federale politie is ingeschakeld om het federale gerechtsgebouw te beschermen, dat de relschoppers telkenmale proberen af te branden.

Maar op een persconferentie op zondag, de dag na de rellen in Richmond, gaf de Afro-Amerikaanse burgemeester Levar Stoney een verklaring voor het geweld, die velen verbaasde.

Het waren blanke machtsactivisten die marcheerden met Black lives matter-vlaggen in een poging om een anders overweldigend vreedzame beweging voor sociale rechtvaardigheid te ondermijnen. We zagen gewelddadige protesten onder leiding van blanke machtsactivisten. En het is ronduit walgelijk. Walgelijk!, zei hij.

Maar niet iedereen slikt de samenzweringstheorie dat het een “white power-beweging” is die achter de antiblanken rellen in de Verenigde Staten zit als zoete koek. Een van de sceptici is de rechtse journalist Andy Ngo.

Ngo heeft onder andere foto’s van gearresteerde demonstranten in Richmond op Twitter geplaatst, die volgens hem eerder aangeven dat het, zoals verwacht, ultralinksen en communistische activisten zijn die achter het geweld zitten. Andy Ngo vraagt nu om concreet bewijs voor de beschuldigingen dat een of andere “blankenmacht”-beweging iets te maken heeft met de onrust.

VS: Zwarte gemeenschappen zinken in chaos  – BLM vernietigt hun wereld

  De blanke vrouw die werd gedood bij de bestorming van het Capitool werd doodgeschoten door een zwarte politieman
Vorig artikelTerreuraanslag in Duitsland: Somaliër kaapt bus en heeft 63-jarige fietser overreden
Volgend artikelDuitsland: Meer dan een kwart van de bevolking heeft nu een allochtone achtergrond
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. my God : waarom maakt Trump geen eind aan deze links rooie terroristen..ik had het leger al lang die steden laten leeg vegen..waar is de ouwe us slogan : better dead then red..al dat links rode schijt op 2 poten moet opgeruimd worden..normaal denkende mensen worden geregeerd / gemanipuleerd / geïndoctrineerd / gedegenereerd door echt alle soorten mongolen die je op deze planeet kan vinden..hoe meer ik dit soort dingen lees : hoe zieker ik er van wordt..bid dat hier spoedig een einde aan komt, ook al moet dit eindigen in een oceaan van bloed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in