Heeft u ooit poker gespeeld met een beginneling? Ik heb het over de persoon die het concept van een pokerface niet begrijpt. Het groentje krijgt een hand vijf kaarten stud poker gedeeld en krijgt een brede grijns en een rood aangelopen gezicht als hij of zij naar een full house staart. Maar er is één klein probleempje: de pokermeester aan de andere kant van de tafel heeft vier azen, schrijft Larry Johnson.

Dat is wat er gisteren gebeurde toen Oekraïne en het Westen reageerden op het nieuws, bevestigd door het eigen Russische ministerie van Defensie, dat een Amerikaanse Himars een geïmproviseerde kazerne met Russische soldaten heeft geraakt en 63 soldaten heeft gedood. Waarom zo big deal? Ons is de afgelopen 8 maanden herhaaldelijk verteld dat Rusland catastrofale slachtoffers lijdt. Wat maakt dit zo bijzonder en verdient zoveel aandacht?

Het antwoord is simpel – dit is de eerste keer sinds het begin van de oorlog in februari 2022 dat Rusland op één dag meer dan 50 slachtoffers lijdt bij één aanval. Hoe ik dat weet? Omdat de Russische telegramkanalen onmiddellijk oplichtten toen dit gebeurde. Dit is de eerste keer in de afgelopen 10 maanden dat ik een dergelijke reactie van Russische zijde heb gezien.

De reactie op deze raketaanval benadrukt het schrille contrast tussen Rusland en Oekraïne. De woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie gaf vrij en eerlijk toe dat de Oekraïense aanval een “succes” was, terwijl het Oekraïense leger – dat elke dag minstens 200 man verliest – zijn verliezen toedekt en volhoudt dat het Rusland in de pan hakt. De Oekraïners hebben de afgelopen 10 maanden zoveel leugens verteld – bv. het Spook van Kiev, het veroveren van een Russische grenspost, het neerschieten van alle Russische kruisraketten, het verdrijven van de Russen uit Kherson, enz. – dat deze succesvolle raketaanval hen eindelijk iets echts te vieren gaf.

  Zal Poetin instemmen met het impliciete pleidooi van Prigozjin voor een moderne Oprichnina?

Maar deze aanval is een leugen. Hij werd niet uitgevoerd door hoogopgeleide Oekraïense troepen die over een ruime voorraad Himars beschikten. Dit gebeurde met door het Westen verstrekte inlichtingen die de troepenconcentratie identificeerden en de coördinaten gaven voor het lanceren van een precisieaanval. Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat NAVO-troepen het Himar-systeem hielpen bedienen. Deze aanval is eigenlijk een teken van Oekraïense en westerse wanhoop. Het verandert niets aan het strategische plaatje.

The Saker was me voor met de juiste opmerking dat er meer achter deze Himars-aanval zit dan de vernietiging van een compagnie Russische troepen:

Toch treedt de NAVO niet op om te laten zien dat ze kan optreden. Er zit een echt, militair, doel achter deze aanvallen. En het is niet “slechts” om Rusland te provoceren tot een soort reactie (niet nu er al tientallen en zelfs honderden Russische raketaanvallen per dag plaatsvinden)…

Waarom zou de NAVO het Russische offensief eerder vroeger dan later willen? Bij al haar andere acties hebben de AngloZionisten geprobeerd deze oorlog zo lang mogelijk uit te stellen, dus waarom zouden zij de Russen eerder vroeger dan later willen laten aanvallen?

Omdat de Russische generale staf wacht tot alle “eenden op een rij” staan alvorens aan te vallen. Dus door te proberen de Russen tot een vroegtijdige aanvalsdatum te dwingen, probeert de NAVO, heel logisch, te voorkomen dat alle genoemde “eenden” op een rij worden gezet. Met andere woorden, de NAVO probeert de hand van de Russische generale staf te dwingen door de druk op het Kremlin op te voeren om “eindelijk actie te ondernemen”.

Ik heb gekeken hoe de media dit verhaal vandaag speelden. Ik keek naar Sky News, Fox News en Al-Jazeera. Allemaal schilderden ze dit af als weer een grote tegenslag voor de Russen en weer een bewijs dat het Oekraïense tegenoffensief grote successen boekt. Het is massaal bedrog.

  OPERATIE SANDMAN nu geactiveerd - Saoedi-Arabië kondigt het einde aan van de dominantie van de dollar in de wereldwijde oliehandel ... de dominostenen beginnen te vallen op het Amerikaanse Imperium.

Het ziet er echter naar uit dat de Britten het moeilijker hebben om aan die waan vast te houden. Het topverhaal op Sky News vandaag was de escalerende crisis van de Britse National Health Service. Stakingen van ambulancechauffeurs en verpleegkundigen kosten mensen het leven en de rouwende familieleden zijn woedend. Zij richten zich op het falen van de Tory-regering om hun geliefden in leven te houden. Ik heb de Britten niet zien schreeuwen om meer hulp naar Oekraïne te sturen.

Ik denk dat januari een keerpunt in de oorlog zal zijn wat betreft de westerse steun voor Oekraïne als er sprake is van streng winterweer en verslechterende economische omstandigheden, waardoor de binnenlandse politieke druk op de NAVO-landen zal toenemen om de zaken in eigen land te regelen. Wat denkt u?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eindspel Oekraïne; Poetin’s strijdplanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe betekenis van NAVO-aanvallen op Rusland
Volgend artikelDr. Coleman: Wat gaat er gebeuren in 2023?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Ook zo laf om tientallen nietsvermoedende slapende recruten te elimineren en veel mensen hier in het Westen maar juichen natuurlijk, walgelijk.

 2. Russische raketaanvallen op NAVO-wapenbasis in West-Oekraïne: Officieren en 180 huurlingen dood – Zwerm Shahed-136 overspoelt Kiev
  De basis van de Oekraïense speciale troepen werd gebombardeerd

  De afgelopen 24 uur heeft er een sterk verbeterde Russische raketaanval plaatsgevonden, zowel op het gebied van inlichtingen als op het gebied van militaire methodologie.

  De Russen raken met minstens 3 raketten militaire installaties in de stad Khmelnytskyi in het westen van Oekraïne. Het westerse wapentransport- en opslagknooppunt en de basis van Oekraïense elite-commando’s werden getroffen. Er is informatie over dode westerse officieren.

  https://warnews247.gr/rosikes-pyravlikes-omovronties-ktypithike-vasi-natoikou-oplismou-i-elit-ton-oukranikon-ed-nekroi-dytikoi-axiomatikoi-180-misthoforoi-smini-shahed-136-sarosan-to-kievo/

 3. Ja inderdaad de media smullen ervan als de Russen omkomen, maar ook zijn er mensen die juichen als er aan de andere kant mensen sterven, een oorlog is vreselijk, ik kan dat niet genoeg benadrukken, maar ze wilden niet luisteren naar de Russen, dus ja.

 4. Het had allemaal niet gehoeven zoals het nu gaat.
  Putin heeft vaak de hand gereikt aan het westen om te voorkomen dat het zover zou komen.
  Hij heeft volgens zijn eigen zeggen te lang vertrouwd op de uitspraken en beloftes van het westen.
  Van Putin kan men zeggen wat men wil maar hij zegt wat hij meent en doet wat hij zegt.
  Alle slachtoffers komen uiteindelijk voor rekening van het westen en in het bijzonder de VS.

  • Tigron januari 3, 2023 at 13:47

   Het gekmakende geduld van Poetin komt met een behoorlijk hoge prijs, 8 jaar gehoopt dat de Minsk akkoorden werden geïmplementeerd enfin de medaille heeft 2 kanten Russische wapenfabriek en hebben de modernste wapens gemaakt, hypersonische raketten waar de Yanken nerveus van zijn geworden.

 5. Deze oorlog is in essentie noot gegaan tussen Oekraïne en Rusland. Deze oorlog gaat tussen Amerika en Rusland. Washington wil hun machtspositie niet kwijtraken in de wereld en ze vechten liever tegen Rusland dan tegen China omdat laatstgenoemde Amerika gemakkelijk aan de bedelstaf kan krijgen.

  • Beste Nehemia,
   De VS leven in overmoed en hebben geen idee wat voor een tegenstander Rusland eigenlijk is.
   De Amerikanen zijn hun wereld dominantie aan het kwijtraken maar proberen met behulp van een grote bek ons te doen geloven dat dat nog steeds zo is.
   Het is voor veel mensen in Europa moeilijk te bevatten dat de VS sinds 1945 eigenlijk nooit onze vrienden zijn geweest
   Die ‘bevrijding’ destijds ging niet om de Europese burgerbevolking.
   Het ging om te voorkomen dat Rusland Europa zou bevrijden.
   Ook de atoombommen op Japan gingen helemaal niet om Japan te laten capituleren.
   Het ging om Rusland te laten zien dat zij reeds een atoombom hadden.

    • KEES,
     Er zijn Joodse gevangenen en gevangenen in het algemeen die bevrijd zijn door het Rode Leger, zij ervaarden dit zo, voorzover ze dat nog konden na al die vreselijke ontberingen en soms zijn mensen bevrijd door de Geallieerden soldaten, ik herinner U er even aan dat Putin een Internationale oproep deed aan alle landen om gesamenlijk te strijden tegen het nwe fascisme ISIS, het bleef stil, niemand reageerde erop, Putin is toen zelf in actie gekomen, ik kan nog veel meer feiten vertellen over de VS, die zogenaamd voor de vrijheid zouden strijden en voor mensenrechten, als U dat nog echt wilt doen geloven dan ben ik verbijsterd maar respecteer ik Uw mening, sommige documentaires hebben mijn wereldbeeld echt veranderd, Rusland heeft ook vreselijke dingen gedaan in het verleden ook dat is een feit, zoals de media nu praten over Rusland is nog erger dan in de Koude Oorlog, groet aan Uv van mij!!!

    • Beste Kees H,
     Het is niet zo dat ik liever had gezien dat Rusland Europa zou hebben bevrijd.
     Mijn betoog is dat de VS niet zijn wat ze pretendeerden te zijn.
     En met het verstrijken van de jaren is dat alleen maar duidelijker geworden.

    • Ja, want de Russen zijn hier al meermaals geweest, maar altijd vlot weer naar huis gegaan. Iets wat van spanjolen, rooinekken, moffen, kikkers en yankees niet gezegd kan worden…

   • Eigenlijk hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om in te zien dat de Amerikanen nooit onze vrienden waren. Ga er maar eens op vakantie, je wordt er als een misdadiger behandeld voordat je voet aan grond hebt gezet. Een douane die van alles van je moet weten, vingerafdrukken en irisscan afstaan alsof je een gevangenis in gaat, en uiteraard het tonen van bewijs van brave deelname aan het medische COVID experiment. Het mooie is dat al deze regels niet gelden voor de illegalen die via Mexico het land binnen komen. Duidelijker dan dat kun je het niet hebben.

  • >>> Deze oorlog is in essentie noot gegaan tussen Oekraïne en Rusland. Deze oorlog gaat tussen Amerika en Rusland. <<<

   Feitelijk tussen Satanisme (de joows, illuminati, freemasons 1 pot nat) en het Christendom.

 6. Best sneu om ongewapende of slapende recruiters aan te va6, terwijl ze dat moment niet gevaarlijk zijn en dus als onbewapend beschouwd kunnen worden, is het zelfde als iemand van achteren aanvallen, best laf van het westen, want face to face dan SCHIJTEN ze 7 kleuren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in