Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Wat een verschil maakt een decennium. Er was een tijd dat de Verenigde Staten met Rusland praatten met ten minste de schijn van respect. Herinnert u zich deze uitwisseling tussen de toenmalige Russische president Dmitry Medvedev en Barack Obama? schrijft Larry Johnson.

Dat was toen. De heer Medvedev zingt nu een heel ander liedje. Hij legde gisteren deze publieke verklaring af:

Het is nutteloos en onnodig om een beroep te doen op de omzichtigheid van onze vijanden in het Westen; de vijanden moeten worden gedwongen om genade te vragen in de verloren economische strijd en deze te beëindigen met hun volledige en onvoorwaardelijke overgave.

Ik geloof niet dat Dimitry Medvedev dronken of gek was toen hij dit zei. Ik geloof dat hij serieus is en een mening weergeeft die breed gedeeld wordt onder het Russische leiderschap. De afgelopen zeven maanden zijn voor Medvedev en zijn collega’s een openbaring geweest om te ontdekken dat de Amerikanen en Europa Rusland zien als een stuk vlees dat in stukken gesneden en opgegeten moet worden. Er is geen oplossing op basis van compromissen of onderhandelingen met het westen. Medvedev legde het helder en bondig uit – “volledige en onvoorwaardelijke overgave”.

Ik heb hier nul media-aandacht voor gezien. Dat is alarmerend. De mensen bevolking moet begrijpen dat Rusland niet een spelletje speelt en zich niet als een geslagen hond zal overgeven, alleen omdat de Verenigde Staten blijven volhouden dat ze wapens en geld naar Oekraïne blijven sluizen.

Verplaats uzelf in de schoenen van de Russische leiders en het Russische volk. Dit is wat zij de afgelopen 8 jaar hebben gezien sinds de democratisch gekozen president van Oekraïne werd afgezet door een coup met westerse steun:

  De degradatie van westerse elites

• Amerika en Europa beweren een grote waarde te hechten aan democratie, maar negeerden de kiezers in Oekraïne en hielpen bij de onwettige afzetting van president Viktor Fedorovitsj Janoekovitsj op 22 februari 2014.

• In de nasleep van die staatsgreep begon de nieuw geïnstalleerde Oekraïense regering een oorlog tegen Russisch sprekende Oekraïners. Oekraïne doodde moedwillig burgers en het westen zweeg.

• Ondanks herhaalde waarschuwingen van Rusland dat het de westerse inspanningen om Oekraïne bij de NAVO te betrekken niet zou tolereren, hielden de Verenigde Staten en Europa jaarlijks militaire oefeningen met Oekraïne en leverden zij militaire training en bijstand.

• De poging van Rusland om in december 2021 met de Verenigde Staten te onderhandelen over de status van Oekraïne werd afgewezen.

• Als reactie op de speciale militaire operatie van Rusland legden de Verenigde Staten en Europa “draconische” sancties op en begonnen ze aan een grootschalige poging om niet alleen de politieke leiders van Rusland, maar alle Russen te straffen, onder meer door het rijke culturele erfgoed van Rusland te demoniseren.

• De Verenigde Staten en Europa blijven Oekraïne wapens en munitie leveren die worden gebruikt om de pas opgenomen Russische burgers in de Donbas, Kherson en Zaporhyzhia te doden.

• De pogingen van Rusland om met Oekraïne over vrede te onderhandelen zijn door de Britse premier Boris Johnson stopgezet.

• Het Verenigd Koninkrijk, Polen en Oekraïne kondigden in februari 2022 een trilateraal pact aan om de verdediging en onafhankelijkheid van Oekraïne te bevorderen.

• De Commissie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa en vooraanstaande Amerikaanse functionarissen roepen op tot het “dekoloniseren van Rusland” – d.w.z. het opdelen van Rusland in geografische regio’s.

  Situatierapport Operatie Z0V: Veranderende retoriek en VS Ambassade roept op: "Alle Amerikanen moeten Oekraïne onmiddellijk VERLATEN"

• De Russische Nordstream-gaspijpleidingen werden gesaboteerd.

Nu is er iets onheilspellenders. Oekraïne en Polen rammelen met nucleaire sabels. Laten we beginnen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die de internationale gemeenschap opriep tot “preventieve actie” om het mogelijke gebruik van kernwapens door Rusland in de lopende oorlog in Oekraïne af te schrikken door Rusland aan te vallen:

In een toespraak voor het Lowy Institute, een onpartijdige internationale beleidsdenktank in Australië, onderstreepte Zelensky het belang van “preventieve aanvallen, preventieve actie”, zodat Rusland een beter beeld krijgt van de mogelijke gevolgen als het overgaat tot het gebruik van kernwapens.

De perssecretaris van Vladimir Poetin, Dmitry Peskov, reageerde krachtig en gaf duidelijk het standpunt van president Poetin weer over de dwaze opmerkingen van Zelensky:

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk leiden de facto de activiteiten van Kiev, en daarom zouden zij verantwoordelijk moeten zijn voor de uitspraken van Zelensky.

Polen maakte het nog erger door deze week te verklaren dat het de Verenigde Staten heeft gevraagd kernwapens in Polen te baseren. De Poolse president Duda vertelde Bloomberg News:

“Het probleem, ten eerste, is dat we geen kernwapens hebben,” zei Duda in een interview met de krant Gazeta Polska dat woensdag werd gepubliceerd. “Er is altijd een potentiële mogelijkheid om deel te nemen aan het delen van kernwapens.” . . .

In april vertelde Jaroslaw Kaczynski, Polen’s feitelijke leider als hoofd van de regerende Wet & Rechtvaardigheid Partij, de Duitse krant Welt am Sontag dat zijn land “open” stond voor het ontvangen van Amerikaanse kernwapens.

“We hebben gesproken met Amerikaanse leiders over de vraag of de VS een dergelijke mogelijkheid overweegt” dat Polen de wapens deelt, vertelde Duda de krant. “Het onderwerp staat open.”

Ik was jong toen de Cubaanse Raketcrisis de wereld op de rand van een kernoorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie bracht. De Sovjets reageerden op de plaatsing van kernraketten in Turkije en besloten de Verenigde Staten een koekje van eigen deeg te geven. De Verenigde Staten waren geschokt door het vooruitzicht van Sovjetraketten op 150 kilometer van onze kusten en reageerden fel. Gelukkig zegevierde het verstand en werd er een deal gesloten waarbij de Sovjets zich verplichtten de raketten uit Cuba te verwijderen, waarna de Verenigde Staten de kernwapens uit Turkije zouden verwijderen. Waarom zou iemand met gezond verstand denken dat het Westen nu kernwapens bijna aan de grens met Rusland kan plaatsen en dat Rusland zich daar niets van aantrekt en niet reageert? Dit is waanzin.

  'Geheim Russisch wapen voor elektronische oorlogsvoering verstoort GPS van schepen en straaljagers', zegt legerleider Estland, tijdens NAVO-wargames

Vladmir Poetin is geen paranoïde waanzinnige. Hij gelooft het westen op zijn woord en accepteert de realiteit dat de Verenigde Staten en Europa Rusland willen vernietigen. Poetin wil dat voorkomen en het is nu duidelijk dat de leden van zijn regering en het Russische volk zich bewust zijn van deze dreiging. Als u in de plaats van Poetin was, wat zou u dan doen? Hoe zou u reageren?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het westen is in Oekraïne in zijn eigen val gelopenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Kinderlandverschickung”
Volgend artikel10 manieren waarop Rusland kan reageren op de vernietiging van de pijpleiding: Een tsunami van 100′ wacht op Amerikaanse steden via Poetin’s onderwater drone kernwapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. In ieder geval geen nuci oorlog. Dat Wil Dhr Putin ook niet.
  Polen wil wel nucli want die denkt kans te zien om delen van Oekraine in bezit te nemen.(al of niet ver-ast).
  Wat genoemd wordt ” een graantje meepikken”. Blijkbaar begrijpt Polen de pikorde niet!
  De oplossing zal zijn dat de Nep- Biden wordt opgepakt en zijn soufleur Obama, die continu tot hem spreekt via de ‘oortjes’.
  De verbinding tussen Obama en de oortjes van de Nep- Biden wordt verstoord zodat De nep- Biden gaat stamelen.
  Obama is waarschijnlijk de Satanist die het uiterst onzichtbare en geheime spel speelt met de Acteur- Nep- Biden om de wereld te nucli- eren. Wat een waanzin!
  Hebben ze niet gezegd dat ze dit keer de wereldbevolking willen vernietigen maar de huizen laten staan? Willen behouden.
  Het doet mij denken aan de uitgebreide podcast die een Noorse man heeft gemaakt
  Waarin de resten van een planeetwijde vernietiging worden aangetoond.
  Bv dat de grand Canyons ooit enorme gebouwen waren . met foto’ s! 3.5 uur beeldmateriaal. Via de bataafse krant te zien.

  • De vulkaan Vesuvius in Italie is ook zoiets het schijnt de toren van babel te zijn geweest die is gesmolten.

   Heb er opnames van gezien aan de binnenzijde zie je nog stenen en stukken gesmolten trap in de wanden zitten.

   Was tot voor kort nog te zien via google earth als je inzoomde maar nadat iemand het had ontdekt en het bekend maakte is het niet meer mogelijk om daar in te zoomen.

   Er staat nog een gebouwtje op de rand die precies overeenkomt met de oude afbeeldingen van Babel…

   De waarheid komt langzaam boven tafel , bedankt Frans voor die info van de Grand canyon ik ga er eens naar kijken, zeer interessant.
   Ik weet wel dat er in de Grand een soort kleine sphynx staat net als in Egypte die ook angstvallig uit het zicht van mensen word gehouden daar heb ik ooit zwart/wit opnames van gezien.

  • Nou, dat is in Lahaina dan mislukt, daar staat niets meer overeind… Stoppen met de hele dag aan je wortel trekken en rare kruiden roken.

 2. Beste Mensen

  Westerlingen kunnen lekker Lang en Breed uitgestrekt uitslapen
  Immers er is niks aan de hand
  En mocht de Bom vallen …..
  Nou en ……
  Bunker Schuilen is de aller slechtste laatste optie
  Want dan krijgt men een crepeer dood
  Mensen die zogenaamd het volk dienen
  Die verdienen zo een crepeer dood
  Helaas lukt dat niet altijd
  Sterkte toegewenst aan die genen

  Dank U

  • Heel vriendelijk gezegd, heel mooi gedaan. (Het enigste positieve van op ground zero te zijn en de gedachte dat die malloten zoals VdL en Borreltje elkaar jaren de ogen mogen uitkrabben terwijl de echte krankzinnigheid tevoorschijn komt.)
   Iets van de 14de juli zou ook iets zijn om te voorkomen dat er een bom valt.
   Maar we zijn er aan gewend dat dingen voor ons geregeld worden, effe bellen als er een storing is.

 3. Het feit dat de Usa en vrienden Rusland helemaal kapot willen maken, maar dan ook helemaal, zou toch iedereen aan het denken moeten zetten, dit feit dat beseft het Russische volk inmiddels wel, dus dat de media blijft schreeuwen dat men Putin niet wenst te steunen is om zeer hard te lachen, de Russen weten wel beter, heb niet veel op met die Oost Europese landen zoals Hongarije, Polen, Bulgarije of Oekraïne maar voor die Russen veel respect, hoorde dat die Oekri’s een brug die de Krim verbind met Rusland hebben gebombardeerd, daar smulden de gewone media weer van, niemand zegt iets over vrede of praten zo opvallend allemaal, de rede en het verstand in het Westen is helemaal weg, het respect was al heel lang weg, zij worden gezien als untermensen die Russen, bizar, ach dit is mijn bescheiden mening in ieder geval .

   • Vind Hongarije, Bulgarije of Polen zo superconservatief waar de Katholieke Kerk nog veelal de dingen bepaald zeg maar, ik hou de Kerk liever zover mogelijk buiten het dagelijks leven als mogelijk is, zij denken daar weer anders over, mooier kan ik het niet maken, is dat goed uitgelegd voor U nu, slechts mijn mening hoor.

    • U heeft liever de islam ? wat bepaald de katholieke kerk daar volgens u ?
     maar 55 procent is katholiek in Hongarije. In Rusland is 82 procent Russisch-orthodox…Dat is geen probleem voor u ?

     • Ik praat over Hongarije en Polen waar de RK veel invloed heeft op het beleid, zoals bij ons Rutte dat al jaren doet, ik ben tegen invloed van religie in het algemeen omdat mijn mening is dat religie mensen onderdrukt, dat gaat op voor bijna alle stromingen dus ook de Islam.

 4. De rusland phobia begon al veel eerder, eigelijk direct na de oorlog.
  In de oorlog mochten de Russen het vuile werk doen, kregen wel matereaal, maar dat was alles.

  Ik weet nog dat met name de RK kerk–je weet wel, die oorlogsmisdadigers hielp ontkomen, en mede verantwoordelijk was voor de Serven moord, en Hitler toch wel een toffe peer vond–op de lagere school, ook die waarop ik zat, gebruikte om een fanatieke haat campagne tegen communisten te houden, met name dus Russen en Chinezen; note: niet tegen communisme, maar tegen communisten; de personen dus.

  Dat waren duivels, kinderen van de duivel,van Satan.
  Die haat is bij iedere gelegenheid verder opgebouwd.

  De Amerikanen werden verheerlijkt; konden geen kwaad doen.
  In de jaren 70 kwam er wat kritiek op de Vietnam oorlog–maar alweer: de communisten waren schuld.

  Dat heeft ertoe geleid dat Rusland in het verdomhoekje werd geduwd; zij konden geen goed doen; als resultaat: een behoorlijk minderwaardigheids gevoel.
  Dat heeft ook goede kanten; b.v. een prestatie drang.

  In wapen techniek, in aerodynamica, vliegtuigen, raketten, de Russen zitten aan de top.
  De amerikanen vinden zich zo goed, dat ze niet hoeven te presteren.
  Voor oorlogjes zoals in Irak, Syrie zijn hun wapens goed genoeg.

  maar voor confrontatie met Russische wapens kunnen ze niet eens meedoen….
  En dat weten ze.
  Daarom is het balken, loos dreigen door een dementerende gek.
  Meer niet; ze schijten hun broek vol….

 5. Wat mij wel opvalt de laatste tijd hier, veel links gevaccineerde schaapjes die antwoorden. De 1 is nog dommer dan de ander, doen ze echter eens onderzoek dan moeten ze waarschijnlijk hun luier verschonen.

 6. Ach veel links gelul van de linkse gevaccineerde kliek maar het geluid verstompt omdat ze langzaam maar zeker dood gaan, heerlijk deze gedachte, wel jammer dat ze niet bij de geboorte gestorven zijn, maar dat word nu nagehaald ♥️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in