Tegen de tijd dat het conflict in Oekraïne is opgelost, zal Kiev het verlies van zijn voormalige gebieden respecteren, en zal de door het Westen geleide globalisering dood zijn, vertelde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov vrijdag aan de Arabische RT.

In zijn toespraak in de marge van het Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg beschreef Lavrov de proxy-oorlog van het Westen met Rusland als “een geopolitiek conflict,” waarin de VS een machtige concurrent probeert uit te schakelen en “zijn hegemoniale positie met alle middelen probeert te behouden.”

“De poging is zinloos, en dat weten we allemaal,” verklaarde Lavrov, en hij voegde eraan toe dat Oekraïne en zijn steunpilaren gedwongen zullen worden om nieuwe “concrete realiteiten” te accepteren voordat er een staakt-het-vuren bereikt wordt.

Ten eerste moet Kiev accepteren dat elk potentieel vredesakkoord rekening zal moeten houden met het verlies van de regio’s Donetsk, Lugansk, Kherson en Zaporozhye, die vorig jaar voor toetreding tot de Russische Federatie stemden. Voordat het zijn leger Oekraïne instuurde, bood Moskou genereuzere voorwaarden aan, en Lavrov waarschuwde vrijdag dat “hoe langer ze de besprekingen uitstellen, hoe moeilijker het voor hen zal zijn om tot een overeenkomst met ons te komen.”

Oekraïne en zijn Europese medestanders hebben toegegeven dat de Minsk-overeenkomsten van 2014 en 2015 – waarbij Kiev beloofde beperkte autonomie te verlenen aan Donetsk en Lugansk – een list waren om Oekraïne tijd te geven om zich voor te bereiden op een oorlog met Rusland. Deze situatie zal zich nooit meer herhalen, vertelde Lavrov aan RT.

  Is Poetin een samenzweringstheoreticus?

“We zullen niet bereid zijn om veiligheidsgaranties gebaseerd te laten zijn op meer beloften en toezeggingen of zelfs documenten die het Westen ons aanbiedt,” zei hij. “We moeten onze nationale veiligheid zelf garanderen.”

“We begrijpen volledig dat we alleen op onszelf kunnen vertrouwen en alleen betrekkingen kunnen opbouwen met landen die openstaan voor een gelijkwaardig en wederzijds voordelig partnerschap,” vervolgde Lavrov. “Dit is niet wat we tegenwoordig in het Westen zien.”

Tot slot verklaarde Lavrov dat het tijdperk waarin de VS en hun bondgenoten de instellingen van de globalisering – voornamelijk ontwikkelingsbanken en multilaterale organisaties – controleren, tot een einde zal komen.

Rusland is niet alleen gastheer van de SPIEF, waar deze week duizenden delegaties uit meer dan 100 landen op afkwamen, maar speelt ook een leidende rol in de Shanghai Cooperation Organization en het Greater Eurasian Partnership, evenals in de groeiende BRICS-groep. “Vandaag de dag is er begrip voor het feit dat groeiprocessen geregionaliseerd moeten worden en deze visie overheerst,” zei Lavrov. “Alle landen van dit uitgestrekte continent moeten hun door God en de natuur gegeven voordelen gebruiken om tot wederzijds voordeel strekkende logistieke, financiële en transportketens te ontwikkelen.”

De minister van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat Rusland “alle deuren openlaat” voor een partnerschap met Europese landen die zich realiseren dat hun belangen beter gediend zijn met samenwerking met Rusland dan met het spelen van de “ideologische en geopolitieke spelletjes” van Washington.

“De wereld zal anders zijn,” concludeerde de Russische topdiplomaat. “En de processen die we vandaag de dag zien ontstaan, zijn opgewekt door de reactie van het Westen op de Speciale Militaire Operatie van Rusland, toen we de uitdaging aannamen die ze ons toewierpen. Deze processen laten duidelijk zien dat autonomie en onafhankelijkheid van alle structuren op het wereldtoneel die gerelateerd zijn aan het Westen, tegenwoordig de belangrijkste trend aan het worden zijn.”

  Oekraïnens uitputting baart NAVO-elites zorgen - en dat zouden ze ook moeten doen

Via RT.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het optreden van de heer Lavrov in New York doet het huis schuddenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet uitschot afschuimen
Volgend artikelWanneer meer niet beter is – Je kunt een drol niet oppoetsen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Poetin: Er zal niet langer een “Oekraïne” zijn – directe interventie van de NAVO zal de uitkomst niet veranderen

  De Russische president Vladimir Poetin maakte woensdag in een tv-interview opmerkingen die duidelijk maken: er zal geen onderhandelde oplossing komen voor het conflict in Oekraïne, er zal geen Oekraïne meer zijn, NAVO-interventie kan de uitkomst niet veranderen.

  Terwijl hij aan een tv-interviewer uitlegde waarom Rusland Oekraïne binnenviel, wees hij naar Luhansk en Donetsk die werden bestookt door artillerie- en mortiervuur ​​uit Kiev omdat die twee oblasten (staten) zich net als de Krim wilden afscheiden van Oekraïne. Hij vertelde de interviewer : “We werden gedwongen om te proberen de oorlog die het Westen in 2014 begon met wapengeweld te beëindigen.”

  President Poetin ging vervolgens verder met opmerkingen die ronduit onthutsend zijn. Hij zei:

  • En Rusland zal deze oorlog met wapengeweld beëindigen en het hele grondgebied van het voormalige Oekraïne bevrijden van de Verenigde Staten en de Oekraïense nazi’s.

  • Er zijn geen andere opties.

  • Het Oekraïense leger van de VS en de NAVO zal worden verslagen, welke nieuwe soorten wapens het ook van het Westen ontvangt.

  • Hoe meer wapens er zijn, hoe minder Oekraïners en wat vroeger Oekraïne was, zal blijven bestaan.

  • Rechtstreekse interventie door de Europese legers van de NAVO zal de uitkomst niet veranderen.

  • Maar in dit geval zal het oorlogsvuur heel Europa overspoelen.

  • Het lijkt erop dat de VS daar ook klaar voor is.”

  >>> https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/putin-there-will-no-longer-be-a-ukraine-nato-direct-intervention-will-not-change-outcome

 2. Wat betreft diplomatie staat Sergej Lavrov op eenzame hoogte.
  Respect voor die man.
  Hij excuseert zich zelfs als hij in de pauze, buiten een peukje gaat roken :))

 3. ” “De wereld zal anders zijn,” concludeerde de Russische topdiplomaat. “En de processen die we vandaag de dag zien ontstaan, zijn opgewekt door de reactie van het Westen op de Speciale Militaire Operatie van Rusland, toen we de uitdaging aannamen die ze ons toewierpen. ”

  Een heerlijk idee, een idee dat wel critical mass lijkt te krijgen, maar laten we hopen dat de doodsstuipen van de neocons niet net nog even de boel in EU in elkaar gaan timmeren. Die knettergekke gasten zijn tot alles toe in staat, en het maakt Oost Aarde verder niks uit of de boel helemaal in elkaar gedreund wordt hier in EU. Ze gaan gewoon rustig verder en komen je echt niet redden.

  Het wordt hoog tijd dat EU tot bezinning komt, en gaat meewerken aan de Nieuwe Economische Wereld, ipv aan die gestoorde NWO shit die voorgeschreven wordt door demente ouwe mannen met allerlei mentale afflicties, zoals pedocriminaliteit en bloedslurpen en transgenderisme en hallucinaties over stikstof en CO2, etc. Wat heeft het voor nut voor de toekomst van EU om naar deze levensgevaarlijke ouwe imbecielen te luisteren?

  Wat krijg je er voor dat je de hele EU wilt vernielen op hun bevel? Het zal muh tijd wel duuruh, zeg je…

 4. Elke keer, ben ik zwaar onder de indruk van het inzicht en de rust, van BuZa Lavrov.

  Vergeleken bij hem,
  is Brzezinski een gevaarlijke idioot,
  en is Kissinger een opportunistische en destruktieve rommelaar, gebleken.

 5. De wereld zal er anders uitzien.
  Ik mag het hopen.
  De joenaaithetsteeds is nu weer aan het zieken in Afrika.
  16 miljoen voor 1 land in Afrika voor…..transgenders!
  China en Rusland geven ook ontwikkelingshulp.Hoe?
  Door ze te leren hoe ze zichzelf kunnen verdedigen.
  Ze kunnen het niet laten die yanks.Dat China zo succesvol is in Afrika (voor China dan)
  Ik vraag mij af of de lokale bevolking er zo gebaat bij is.
  Oja,weet men dat alleen het continent Afrika al meer dan 50 miljardairs heeft?
  Je word geen miljardair met eerlijk handelen.

 6. Rusland zal de internationale handel gaan beheersen; de dollar is eruit als betaalmiddel.
  USA verarmt, en zal ammechtig proberen hier en daar oorlogjes te starten; Rusland zal ze uit Syrie trappen omdat USA daar zonder recht van titel zit.
  China LIJKT economisch goed te gaan, maar het tegendeel is waar
  Zie videos van Serpentza.
  Leuke wetten; een mooie meid had vanaf middelbare school teveel vriendjes gehad, wordt dus doodgeschoten. Kennelijk de verkeerde geweigerd.

  China koopt in Afrika veel zaken, zoals spoorwegen in Zuid Afrika, land, mijnen en zo. En ze denken dan dat echt van hun is….

  Afrika ontwikkelen: twee dingen simultaan: alle vrouwen steriliseren, genoeg scholen, energie voorziening.
  In Zuid Afrika is tussen de 6 en 24 uur geen electriciteit. Dankzij de Zulu’s.
  Infra structuur op pei brengen.
  De meest voor de hand liggende dingen doen.
  Blanken uitnodigen en beschermen om voedselproductie op gang te krijgen; zie Zimbabwe.
  Land terug en blanke lijfwachten voor de boeren.

  Dan komen ze ergens.

 7. Something everyone already knows, yes? Is our government is controlled by a central bank whose majority shares belong to the to Rothschild empire. USA is under the same control, and we have 5 presidents and one single senator assassinated for trying to implement monetary reform who attest to those powers they so did not want for our country.
  Surely you know the same empire orchestrates wars, coups, assassinations, genocides and much else to destabilize countries by bringing in unruly immigrants that they so feel compelled and protected to attack NYC police officers. To me that’s pretty crazy off the charts when I know history and no black man ever got away with that kinda shit. This is my country right now and all that holds any of us together is what Martin Luther King said about his belief in the USA Constitution, that ALL were created EQUAL. There’s a controlling faction in the world that disagrees. They also deny the history of merchant Jews in slavery or their design and implementors of four genocides in history not including the present one. It begs the question of what these Rothschild jews and all their Zionist followers want? All I can say is look at their history.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in