De conventionele wijsheid beweert dat het gezegde “Je kunt een drol niet oppoetsen” afkomstig is van matrozen die de onmogelijke taak kregen om iets dat dof en glibberig was, op te poetsen. Iemand moet generaal Milley op deze waarheid wijzen. Milley en minister van Defensie Lloyd Austin waren vandaag (donderdag) bezig met het oppoetsen van een drol van wereldklasse, toen ze verslaggevers inlichtten over de resultaten van de contactgroep voor defensie van Oekraïne in Brussel, schrijft Larry Johnson.

Het probleem met het NAVO-plan voor het haperende offensief van Oekraïne wordt samengevat in het volgende citaat (het begint op 8:51 in de video hieronder):

Meer dan zesduizend Oekraïners worden op dit moment getraind op 40 verschillende locaties (sic) in 65 cursussen in 33 landen op drie continenten. Dat gebeurt vandaag allemaal op dit moment.

Ik zal u wat feiten geven. Als u bij het Amerikaanse leger gaat en wilt leren hoe u een M1 Abram tank moet bemannen, dan bent u minimaal 6 maanden aan het trainen. En dat is alleen maar leren hoe u de tank bestuurt en granaten afvuurt. Maar dat is nog maar het begin. Soldaten krijgen geen eigen tank om mee rond te rijden op de basis. Zodra een soldaat en zijn bemanning leren starten, sturen, schieten en stoppen, moet het team leren hoe het gecoördineerd moet werken met een compagnie (150 soldaten), een bataljon (800 tot 1000 soldaten), een brigade (5000 soldaten) en een divisie (10.000 tot 15.000 soldaten).

Instructie begint bij het eenvoudige en gaat verder naar het complexe. Het effectief besturen van een tank als onderdeel van een divisie is de meest gecompliceerde taak en missie. Raad eens? Om dit te leren, is minstens twee jaar training nodig. Er zijn geen sluiproutes. Ik sprak laatst met een jonge legerkapitein die opmerkte hoe moeilijk het was om Amerikaanse troepen te trainen om tankmanoeuvres op brigadeniveau uit te voeren, zelfs na twee jaar training.

Geconfronteerd met een nederlaag probeert het Kievse regime wanhopig de oorlog regionaal uit te breiden en de buurlanden te betrekken

Begrijpt u nu, met dat als achtergrond, de domheid van de opmerking van Milley? De Oekraïners worden niet naar één locatie in één land gebracht en gevraagd om twee of drie cursussen onder de knie te krijgen. Nee. Ze zijn op 40 verschillende locaties in 33 verschillende landen en 6.000 Oekraïense troepen worden gevoed met een waterstraal van 65 cursussen. Reken maar uit. Dat komt neer op ongeveer 93 soldaten per cursus. En de instructeurs spreken hoogstwaarschijnlijk geen Oekraïens, dus de soldaten krijgen vertaalde lessen in het Engels, Frans, Duits, Pools en Italiaans. Dit is een ware toren van Babel.

Laten we er dus van uitgaan dat deze 6.000 zielen echt snel leren en de training op magische wijze afronden. Hoe integreert u 6.000 soldaten die in 33 landen zijn geweest en volgens verschillende normen worden opgeleid? Kort antwoord – dat doet u niet. Dat is onmogelijk.

Maar bedenk dan dit. Tijdens slechts één week van gevechten tegen Russische troepen verloren de Oekraïners 7.500 man (gedood en gewond). Allemaal getrainde soldaten die weggevaagd werden in de flits van een artilleriegranaat, een mortier of een glijbom. Nogmaals, reken maar uit. Als Oekraïne 6.000 man per week verliest, dan kunnen er maar beter minstens 80.000 Oekraïners aan deze trainingen deelnemen. Anders kan de NAVO-training geen gelijke tred houden met de Oekraïense slachtoffers.

We zijn getuige van militaire wanpraktijken op kolossale schaal. Ik vind het moeilijk te geloven dat Milley, Austin en hun NAVO-landgenoten echt zo dom zijn om dit trainingsregime aan te prijzen als iets verantwoordelijks en verstandigs. Het is waanzin. Het cynische deel van mij gelooft dat Oekraïne alleen maar gebruikt wordt als voorwendsel om de Westerse defensie-industrieën te spekken. Na jaren van verwaarlozing en uitbesteding hebben de VS en haar NAVO-partners ontdekt dat ze niet langer de fabrieken en materialen hebben die nodig zijn om een oorlog op industriële schaal te voeren.

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instorting

De harde waarheid is dit – Oekraïne heeft de mankracht niet en de NAVO heeft niet de luxe van tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat de Oekraïense soldaten minimale niveaus van bekwaamheid hebben in de militaire kunsten die ze in een ware spoedcursus proberen te leren. Houd dit in gedachten terwijl Rusland het Oekraïense leger tot stof vermaalt. Al dat geld voor het trainen van mannen van wie de levensverwachting in weken, zo niet dagen, wordt geteld. Wie wordt er verantwoordelijk gehouden?

Ik wil eindigen met een vrolijke noot. Het volgende zou een glimlach op uw gezicht moeten toveren:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“De wereld zal er anders uitzien als het conflict in Oekraïne voorbij is” – Lavrov 
Volgend artikelOver het mislukken van de Oekraïense tegenaanval
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. Wel godver, daar liggen wel kersen in de winkel, mijn vrouw betaalde bij de groenteboer 16,00 de kilo. Ook alleen maar omdat ze verkeerd had gekeken.

  Ja het gaat goed met de oorlog, laten we er nog een paar boycotjes overheen knallen. Dat zal de Russen leren. De energie rekening kan hier nog best een stukje omhoog toch?

  • @Gijp
   Idd je betaald je gek voor wat spullen.
   Laarst bij de Lidl de tomaten 2€99 de kilo.
   Daaronder stond 66% goekoper voor de lidl app houders .
   Ik zeg tegen de chef dat is discriminatie maat !!
   Hij zegt ja maar het is vrijwillig hoor de app.
   Ik zeg je kunt mij niet om lullen het is *&^%$# .
   Kom thuis moppie vraagt geen tomaten .
   Heb ik met mijn gefockte kop de tomaten vergeten .
   En beste Gijp per 1-7_23 gaat de brandstof benzine aprox 16 cent per ltr om hoog.
   Krijg hier ter plekke weer ff de P in. 😑
   Groeten fijn weekend >

   • Ja Cor, het is gebeurd met de vrijheid die we ooit gekend hebben. Wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur zeggen ze.

    Hebben we niet goed opgelet? Kan ik ook niet zeggen. Het ging te geleidelijk, maar 0,16 erbij gaat zo langzamerhand echt te ver. Ze laten ons door de kou en honger kapot gaan. Wacht maar tot de zomer voorbij is. Dan gaan de gasprijzen, stroom en petroleum ook weer omhoog knallen. Ik kijk even naar de petroleum want we hadden een bijkacheltje, 20 liter in 2 jaar van 42,- naar 80,-. Hondenvoer het zelfde

    Het is oorlog tegen ons volk. Ik geloof echter niet dat ik je dag hiermee heb opgevrolijk.

    • @Gijp
     Mijn dag is niet te slopen 😀
     Ik weet waar je het over hebt .
     Neem nu de dierenarts je betaalt met 1 nier per keer .
     Loei duur die uitnemers 19% btw.
     Druk mij nog matig uit .
     Hoor pvdd niet … gierend stil.
     Hondenvoer . voor 2 dogs betaal ik 2 ribben voor .
     Heb altijd honden gehad . jaren 70 het merk bij uitstek DOKO 15 gulden 25 killo . ok Ik weet is lang geleden . Ik voer de vogels . 20 kilo was 2 jaar geleden 18€ nu 27 .. WTF.
     Heb hier ploegendienst ingesteld ene dag de heggemussen volgende dag andere soorten. Steng verboten voor kouwtjes roeken en ander gespuis . Af en toe een specht die neust en hakt in de vogel pindakaas .
     oogluikend toegestaan . Zie je nu hoe er geleden wordt hier .
     Ik roep vaak de GOD Bij bijstand aan .
     Die eikel geeft ook niet thuis 🤣

    • Gijp,
     Dit jaar in Februari aan de pomp in België 1,20 € per liter. Heb een voorraadje voor 2 jaar. Moet weer 6 jerrycans halen. Soms doe ik inkopen bij de Turk. Niet zo duur.

  • Hier in Bulgarije vandaag toevallig kersen gehaald, op de markt.
   1 Kilo 6,5 Leva is zeg ongeveer 3,5 Euro.
   Hier kost het leven niet veel en mensen houden alles simpel.

 2. “I will focus on my job” zegt de witte pik in het groene pak. “Het is oorlog” zegt de zwarte pik in het blauwe pak. Ze doen niet anders dan aan job security om hun baantjes bij Blackrock te behouden. En het kost mensenlevens, maar dat doet er niet toe. De stakeholders staan schuimbekkend te bonken op de deur om uitbetaald te krijgen. Dus de schoonmaakploegen zwabberen extra hard met de versleten zwabbers. Hier valt niet eens om te lachen.

 3. Het wordt eens langzaam tijd om af te gaan rekenen met die achterlijke “WOKE” mongolen oftewel “Hebben hebben hebben” generatie…….te stom om zelf na te denken………het hoofd vol met stront “everything woke wil turn in to shit”‘,”Go woke, go broke” zitten……..de ogen trouwens ook, en maar de popie Jopie uithangen. Laat ze hun met die strontgestreepte regenboogvlag en LHBTQI ideologie maar eens gewoon naar de klote lopen. Heb er nooit aan meegedaan en zal dit ook nooit doen ik ben een echte vent en een pureblood! 80% van dit ooit zo mooie landje zijn “Hersengeamputeerde schapen” en die zullen er altijd in blijven…………..ondertussen halen ze overal van die nog “simpelere zielen” het land binnen in een poging om het IQ naar beneden te halen. En de grote spil het radertje is de ANBI B.V. “Staat der Nederlanden” met als CEO onze fijne vent Rutte. Het valt mij steeds meer op dat Nederland in deze NWO wens van Schwab en wat andere NAZI’s een hele grote rol speelt. Maar dat is wat voor een later tijdstip. Voor nu zeg ik: “Sheeple worden Sleeple” en voor onze wakkere patriotten: “Géén snaveltjes toe en vooral niet de oogjes dichtdoen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in