Met betrekking tot het recente opiniestuk in de Washington Post door de gepensioneerde Generaal David Petraeus en uber neo-con Fred Kagan, die ook de zwager is van Victoria Nuland. De waanideeën die in dit stuk worden gepresenteerd, nemen naar mijn mening elke twijfel weg over Davids incompetentie als militair tacticus en strateeg. Hij schrijft:

De snelle Oekraïense doorbraak en opmars waar velen op hoopten is uitgebleven. De berichtgeving in de media is de afgelopen weken somberder geworden op basis van fragmentarische journalistieke verslagen van het front en gerapporteerde inlichtingenbeoordelingen van Westerse analisten. Het nieuws is niet geweldig. De strijd tegen Rusland is bloedig en traag gebleken – een zeer zware strijd.

Maar waarnemers doen er verstandig aan om hun pessimisme te temperen. Oorlog verloopt niet lineair. Verdedigers kunnen lange tijd standhouden en dan plotseling breken, waardoor een aanvaller snel winst kan maken voordat de verdediging zich verder naar achteren versterkt. De Oekraïners willen precies dit effect teweegbrengen – en er is reden om te denken dat ze dat kunnen. Oekraïnes offensieve aanval is nog lang niet voorbij. Sterker nog, het is nog in het beginstadium – slechts 10 weken in wat waarschijnlijk nog minstens vier maanden zal duren.

Het binnendringen van een moderne verdediging in de diepte, zoals de Russen die in het zuiden van Oekraïne hebben opgezet, is voor elk leger een hele opgave. Het Amerikaanse leger is het in de moderne geschiedenis twee keer gelukt, beide keren tegen Irak. In 1991, na de Iraakse troepen 39 dagen lang vanuit de lucht te hebben bestookt, drong een door de V.S. geleide coalitie van 650.000 troepen de Iraakse verdediging binnen en omzeilde deze, waardoor het Iraakse leger in 100 uur werd verpletterd. In 2003 vernietigde een kleinere door de V.S. geleide troepenmacht een zwaar gedegradeerd Iraaks leger binnen een paar weken.

Dit artikel is de militaire versie van de film Dumb and Dumber. “Dus je zegt dat er een kans is?” schrijft Larry Johson.

  Soros, Gates, Rockefeller & Duits geld denktank onthult dat de anti-Russische propagandaoorlog faalt in India, China, Turkije en zelfs in de VS

Laat me u herinneren aan de spectaculair foute voorspelling die Petraeus begin juni deed toen het Oekraïense tegenoffensief van start ging:

Ik denk dat het offensief veel succesvoller zal zijn dan veel van de meer pessimistische analisten voorspelden. Ik denk dat de Oekraïners er helemaal klaar voor zijn. Ze zullen heel kenmerkend zijn omdat ze westerse tanks, westerse infanterie, gevechtsvoertuigen, westerse gepantserde voertuigen op wielen enzovoort zullen gebruiken.

Voor het eerst in deze oorlog, zeker in dit aantal, denk ik dat de Russen brozer zullen blijken dan verwacht. Vergeet niet dat deze eenheden al meer dan een jaar in gevecht zijn. Velen van hen zijn niet van het front gehaald om zich te hergroeperen door troepen te vervangen, uitrusting te vervangen en te repareren, en dan te trainen voordat ze teruggaan. Ze krijgen gewoon individuele vervangers om de leemte op te vullen. Ze zijn niet goed getraind, ze zijn niet goed uitgerust, ze worden niet goed geleid.

En ik denk dat deze Oekraïense strijdkrachten, die goed getraind zijn, goed uitgerust zijn. We zullen doorbreken. En dan zou je een echte dynamiek op het slagveld kunnen zien die de Oekraïners echte kansen zou kunnen geven om uit te buiten.

Het probleem met Petraeus is dat hij niet begrijpt dat de oorlogen in Irak in 1991 en 2003 niets te maken hebben met wat er nu in Oekraïne gebeurt. Mensen als Petraeus geven blijk van een ontstellende onwetendheid over de militaire capaciteiten van Rusland. Het is één ding voor Joe Blow in Dubuque, Iowa – die nooit in het leger heeft gediend – om te geloven dat de Russische troepen slecht getraind en slecht geleid zijn. We hebben het hier over het voormalige hoofd van de CIA. Ik denk dat hij het te druk had met het naaien van zijn maîtresse om even de tijd te nemen voor een fatsoenlijke briefing over het Russische leger. Nog verbazingwekkender is zijn erkenning in zijn opiniestuk met Kagan dat het succes dat de VS behaalde in Irak bij de eerste invasie in 2003 afhankelijk was van de Amerikaanse luchtoverwicht en dat Oekraïne een dergelijk voordeel niet heeft. Hij lijkt de implicaties van deze bekentenis niet te begrijpen. In plaats daarvan houdt Petraeus, net als Jim Carrey in Dumb and Dumber, vol dat “er nog een kans is.” Petraeus had het begin juni mis en hij heeft het nu mis. En de Oekraïners betalen een hoge rekening in termen van bloed en rijkdom omdat ze geluisterd hebben naar Westerse militaire planners zoals Petraeus.

  Mondiaal gezien zijn de G7 een minderheid

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onder Satan’s banierVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVrouwentijdschrift EVIE publiceert een stuk waarin lezers worden gewaarschuwd geen seks te hebben met mannen die gevaccineerd zijn tegen COVID
Volgend artikel30 tekenen dat u misschien een Imperium Simp bent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. En hij heeft nog wel Nederlandse voorouders…

  Of zou het dan toch aan de Amerikaanse vergiftigde hamburgers-cultuur liggen dat ze daar allemaal doorgeslagen knettergek geworden zijn!?

  • Hoho… het is overal hetzelfde… de leiders van de westerse landen zijn knettergek en voeren een psychologische oorlog tegen hun inwoners en een fysieke oorlog tegen Rusland. Wij krijgen op internet de grootste criminelen te zien, de gemiddelde mens wil gewoon met rust gelaten worden. Om die rust te krijgen doen velen domme/gewetenloze dingen. Degend die kanker heeft is geen parasiet, de kanker is de parasiet. Velen kunnen het gewoon niet dragen en geven zich over en een klein deel van ons strijd tegen de kanker. Ik denk dat jij ook wel ziet dat de mensen in de USA niet allemaal dom zijn, het is wel belangrijk dat we elkaar als mensen blijven zien. Want zodra we elkaar gaan demoniseren ontstaat er een voedingsbodem voor gewetenloosheid… en dat willen we niet, toch?

   WIJ, de hele mensheid, is slachtoffer van een clubje psychopaten die sinds WO2 plannen tegen ons smeden. We hebben het over een paar duizend gestoorde idioten die we hadden moeten vernietigen ipv ze macht te geven. En nog steeds geven wij de psychopaten macht, terwijl we elkaar demoniseren. Geheel volgens plan.

   • Dat we niet aflatend tegen elkaar uitgespeeld worden door dat tuig uit de hoerenkast van dat WEF en die smerige overblijfselen van het nazi-tijdperk onder de noemer Bilderberg……plus de rest van de stomme, giftige navolgertjes van deze door de hel verziekte bende demonen……..

    mwah ….dat klopt wel…….maar niet dat het er maar een paar duizend zijn.

    Het zijn er veel méér……en dat is dat geüniformeerde tuig wat het zo leuk vindt om ” wappies te beuken “.
    Daar zou ik mij maar niet in vergissen.

    Dat is het tuig wat net doet of het niet bestaat als die macht gebroken is…….en zich in hun giftige en gewelddadige machtsgeilheid nog lang zal blijven roeren, bij iedere gelegenheid. Dat is dat afgestompte deel van het mensdom wat in geweld gelooft.

    ” It’s the universal soldier ”

    en je krijgt ze bij de eerste de beste gelegenheid wéér op je dak.

    Gast…..ik weet dat je een goed mens bent, en het beste voor hebt met de wereld……maar als er ook maar ietsje waar is van de voorspellingen die ík ken, gaat twee-derde van het mensdom naar een gespiegelde dimensie van deze aardbol om daar hun vuiligheid te blijven projecteren op hun omgeving……tot ze hebben geleerd wat hun geweld ze oplevert…..wat hun dopegebruik en de de rest van hun rotte verslavingen oplevert.

    Tot dan zullen we met zijn allen hier nog goed last blijven houden van dat tuig……en ben ik geneigd om een bijl en een goede kruisboog bij de hand te blijven houden……want ik zal mij door die viesnesten niet meer zomaar laten wegzetten.

    Ik heb er nog een paar af te leveren aan een betere toekomst.

 2. Nig voor de woorden zijn lippen verlaten weet hij dat hij onzin gaat vertellen.

  Dat is nu net het probleem. Hij verteld geen realitische analyse omdat hij ten eerste gevraagd is wat anders te vertellen. Ten tweede omdat hij daar voor beloond word.

  Donors, politici, donors. En hun eigen carrière, en inkomen.

  Dat is waar dit over gaat. Donors willen dat hij dit verteld. Politici willen dit verhaal horen. Donors stellen de politici tevreden. En patreaus zijn carrière blijft in leven, en verdient weer n smak met geld.

  Dachten jullie dat mart de Cruyff of van uhm anders waren?

  Zet mij in n serieuze omgeving met ze aan tafel. En binnen m kwartier moeten ze hun façade laten vallen.

  Dat gaat alleen niet gebeuren. Want ze verliezen niet alleen het debat. Hun carrière is daarna voorbij. En hun netwerk zijn ze kwijt.

  En ook wij moeten ophouden deze mensen serieus te nemen als ze openbaar spreken.

  Want alleen al door te luisteren. Geef je dit systeem legitimiteit.

  Nu gaat t over de Oekraïne. Wat volgt zijn onze eigen kinderen die op basis van deze analisten hun babbels naar het front gestuurd worden.

  Houd op met het dom te noemen. Dat is t niet. T is bewust. En ze weten dat ze liegen. En krijgen er veel geld en voordelen voor.

  Waarom dachten jullie dat van uhm door rutte beloofd werd met n hoge functie in de corona nonsense?

  • Er is nog nooit een oorlog gewonnen maar er waren wel altijd veel doden” maar dat was hun plan want begrijp goed een oorlog winnen van 7 miljard mensen is niet mogelijk maar wat wel mogelijk is om mensen te verleiden om eraan mee te doen en zo is het altijd gegaan en zal ook nooit anders zijn het volk zijn gewoon bruikbare idioten die voor dat tuig zich laten bespelen, ik zal er nooit aan mee doen want hoe je het keert of went het volk zal altijd het slacht offer zijn die naar de hand weer gebruik worden om het land op te bouwen.

  • Rob,
   Neemt U echt deze krant serieus, als er iemand achter de VS aan lopen dan zijn zij het wel, hun oudere geschiedenis laat ik maar ven buiten beschouwing, die ik nog wat donkerder.

   • Rob,
    Neemt U echt deze krant serieus, als er iemand achter de VS aanlopen dan zijn zij het wel, hun oudere geschiedenis laat ik maar even buiten beschouwing, die is nog wat donkerder.

   • De Televaag net als de NRC, beiden verboden na WO2 omdat het pro-NSB en Duitse bezetter kranten waren. Trouw en Het Parool waren beide verzetskranten van de ondergrondse. Nu in handen van 2 Belgen die WEF-sekte aanhangers blijken te zijn en de Nieuwe Wereld Orde willen helpen vestigen, net als de Duitsers dat wilden tijdens 40-45.

 3. Lees de televaag en je komt er wel…..njet dus.
  De oekrinazi,s breken door naar het zuiden? jazeker en hun troepen staan nu al in Boekarest….

 4. Oorlog is het meest onvoorspelbare wat er bestaat.
  Vorig jaar verwachtte ook niemand dat de Russen plots Kharkov achterlieten in November.
  Kan ook dit jaar iets onverwacht gebeuren en dat in beide richtingen, iets dat dan door de ene partij als overwinning benoemd wordt en door de andere partij als strategie.
  Afwachten tot ze uitgevochten zijn en aan de onderhandelingstafel zitten, of tot een regimewissel bij één of beide partijen. Kan ook dat ze nog even blijven aanmodderen, bijvoorbeeld tot na de verkiezingen volgend jaar in eerst de EU en dan de USA om te zien hoeveel Westerse bereidheid tot het strooien van geld in dat bodemloos gat er nog overblijft.
  Of dat er toch nucleair gegaan wordt en dan wordt de uitkomst van WO III nog onvoorspelbaarder dan nu al het geval is.

  • Niets onvoorspelbaar aan als het volgens de regels gedaan wordt. Het is wiskunde, logistiek, strategie en tactiek die ongelooflijk belangrijk zijn. Aan minstens de helft van deze zaken is er aan de kant van de NAVO gebrek.

   Logistisch gaat het westen al vreselijk op zijn bek omdat er aan alles tekort is. Munitie, wapens, systemen, etc. Het vervaardigen hiervan in voldoende mate gaat op zijn gunstigst 5 tot 10 jaar duren. Wat de Oekis in twee weken verschieten heeft de VS een jaar nodig om te produceren, dat is, als de productie over drie jaren weer aangeslingerd is. Wat je niet hebt kan je niet inzetten aan het front. Punt. Wat de Oekis in twee weken dus aan munitie verbruiken wordt in een dag door de Russen op hun troepen afgevuurd.

   Wat er vorig jaar rond Kharkov gebeurde was een logisch gevolg van het moeten herzien van de plannen/doelen en herorganiseren van het te kleine aantal ingezette troepen. Dit kwam omdat de al in april door de Russische acties afgedwongen vredesakkoorden door Boris Clitoris en companen afgeblazen werden.

   De oorspronkelijke SMO plannen waren geniaal en voor het overgrootste deel succesvol, maar het westen gooide roet in het eten en hebben daarmee het verdwijnen van Banderastan verzekerd, en de dood en verwonding van misschien wel 1 miljoen extra Oekraïnse soldaten en westerse huurlingen. Bovendien wordt de EU tussen neus en lippen door ook naar de verdommenis geholpen, en zal zelfs de VS hier uiteindelijk geen zier wijzer van worden.

 5. Deep Stater met Friese voorouders David Petraeus (1952) trad op 09.11.2012 af als CIA-directeur.

  Op 09.11.1965 viel de stroom voor 13 uur uit in New York & omgeving door blikseminslag in de elektriciteitscentrale bij Niagara Falls.

  • Pas je wel op met je numerologie? Het kan een valstrik worden die je totaal in beslag neemt. Niet alles is cijfers.

   Richt je liever op het goede. Zoek eerst het koninkrijk en al het andere zal je gegeven worden.

 6. Las net in de Telegraaf dat de Ukraine in het zuiden de beslissende slag gaan winnen. Van wie zouden ze dat hebbem? Peatreus? Lijkt wel de naam van een griekse gevallen held.

  • Ik lees de telegraaf niet. Al 20 jaar niet meer. Geen enkele corporate propaganda uiting.

   Deze berichten komen van de oekraïense geheime dienst in opdracht van CIA/Mi6 en worden letterlijk gekopieerd naar alle news agencies. De geïnstrueerd hoofdredacteur mag dan de kop wat smeuïger maken naar smaak.

 7. Wie leest er nou in godsnaam de Telegraf nog……dat vieze hitserige nazi-blaadje met een Leon de Winter voor de vorm……

  Kap is ff lekker.

  Dat is een onderdeel van de Bilderberg groep…….van hen die bepalen wat jij mag vinden en moet denken ……….van hen die iedereen tegen elkaar uitspelen en zich kreunend van het lachen volvreten aan alles wat ze jou verbieden willen.

  In verhouding is die schaterlachende Rutte maar een kuttenlikkertje aan Ursula lijntje (waar ze op klaar komt onder het leegvreten van de tafel)…..maar dat zijn er heel veel…….en die sturen als hoofdredacteur die kutkrant aan.

  Vergis je niet….. er is honderd jaar grondige voorbereiding aan deze tijd vooraf gegaan.

 8. Excusé moi voor de slordigheid in het voorgaande…….en het is niet alleen Rutte als kuttenlikkertje aan het lijntje van Ursula…..die daar op klaar komt terwijl ze de tafel leeg schrokt……..de ratten die het zinkende schip verlieten staan daar in de rij om mee te mogen doen. …

 9. De ‘denk tank’ achter dit soort verhalen, is de ‘Institute for the Study of War’ [ ISW ].
  O.a. Kaplan, Nuland, e.a.: een beruchte groep ‘neo cons’, Rusland-haters en oorlogs-hitsers.
  Ook Lloyd Austin en Blinken kunnen er toe gerekend worden.
  En de senatoren Blumenthal en Graham.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in