Biden: “Poetin heeft de oorlog al verloren … Poetin heeft een echt probleem: hoe gaat hij nu verder? Wat doet hij?” Minister Blinken herhaalt tot in het oneindige dezelfde mantra: “Rusland heeft verloren”. Dat doet het hoofd van MI6 ook, en Bill Burns, het hoofd van de CIA, is van mening, (vol van hatelijke terzijdes) op de Aspen Security Conference, dat Poetin niet alleen “verloren” heeft, maar ook dat Poetin er niet in slaagt om grip te houden op een versplinterende Russische staat, die waarschijnlijk in een doodsspiraal van desintegratie terechtkomt, schrijft Alastair Crooke.

Wat is er aan de hand? Sommigen suggereren dat een psychische stoornis of groepsdenken het team van het Witte Huis in zijn greep heeft, met als resultaat de vorming van een pseudo-realiteit, afgesneden van de wereld, maar onopvallend gevormd rond bredere ideologische doelen.

Het papegaaien van dubieuze narratieven, verandert echter voor de geïnformeerde wereld in een schijnbare westerse waanvoorstelling – de wereld zoals het “team” zich die voorstelt, of beter gezegd, zou willen dat die zou zijn.

Dit strak papegaaien is echter duidelijk geen toeval. Een groep hoge functionarissen die volgens script en in overleg spreken, zijn niet in de waan. Ze zetten een nieuw narratief op. De mantra “Rusland heeft verloren” definieert het meganarratief waartoe besloten is. Het is de opmaat voor een intens ‘blame game‘: Project Oekraïne “mislukt omdat de Oekraïners de doctrines die ze van NAVO-trainers hebben gekregen niet implementeren – maar desondanks heeft de oorlog aangetoond dat Poetin ook heeft “verloren”: Ook Rusland is verzwakt”.

Dit is weer een voorbeeld van de huidige westerse fixatie op het idee dat “narratieven oorlogen winnen”, en dat tegenslagen in het strijdveld bijkomstigheden zijn. Waar het om gaat is dat er over het hele spectrum een eenduidig narratief wordt geuit, waarin duidelijk wordt gesteld dat de Oekraïne-episode nu is afgesloten en moet worden “afgesloten” met de eis dat we allemaal “move on”.

De essentie is dat ‘wij’ het narratief beheersen; dat wij “winnen” en Rusland verliest, is daarom onvermijdelijk. De tekortkoming van deze overmoed is ten eerste dat het de “hogepriesters” van de regering in oorlog brengt met de werkelijkheid, en ten tweede dat het publiek al lang geleden het vertrouwen in de mainstream media heeft verloren.

Jonathan Turley, een erkend rechtsgeleerde en professor aan Georgetown, die veel heeft geschreven op gebieden variërend van constitutioneel recht tot rechtstheorie, vestigt de aandacht op: “de laatste poging van de leden van het Congres en de media om het publiek zover te krijgen dat ze gewoon ‘stoppen’ met het corruptieschandaal rond Biden”. De boodschap, schrijft hij, “is duidelijk … Iedereen moet zich op afstand houden! … [Maar] nu het bewijs en de publieke belangstelling toenemen, is het een beetje laat voor spinsels of glimmende objecten.”

  12.000 Tsjetsjenen klaar voor inzet in Oekraïne - Kadyrov Tsjetsjeense strijders steunen de interventie van Moskou in de Oost-Europese natie

“Deze week zal het schandaal waarschijnlijk nog ernstiger worden voor de Bidens en het land. De media krijgen steeds meer het uiterlijk van Leslie Nielsen in Naked Gun die schreeuwt dat er “hier niets te zien is” voor een virtuele apocalyptische scène van vuur en vernietiging.”

Wat is het verband met Oekraïne? Wel, een jaar geleden schreef professor Turley dat het politieke en media-establishment waarschijnlijk een ‘schandaalimplosie’-benadering zou gebruiken voor de beschuldigingen van corruptie naarmate de bewijzen zich opstapelden. Er zou een poging gedaan worden om het schandaal ‘af te sluiten’, waarbij Turley suggereerde dat het Ministerie van Justitie een ‘licht pleidooi’ van Hunter Biden zou bewerkstelligen voor een paar belastingklachten, met weinig of geen gevangenisstraf.

Nou, dat is precies wat er een jaar later is gebeurd. Toen kwam de voorspelde ‘schandaalimplosie’: Hunter bekende schuldig te zijn aan het uitstellen van verschuldigde belastingbetalingen – tot een koor van leden van het Huis en de media alle andere beschuldigingen van corruptie van tafel veegden en het schandaal resoluut “gesloten” verklaarden, samen met de eis “move on”. Turley merkt echter op dat “de wens van de media met “move on” in verband met het schandaal een bijna krankzinnig niveau bereikt, nu miljoenen aan buitenlandse betalingen en tientallen lege vennootschappen worden onthuld – en belastende e-mails worden vrijgegeven”.

Het is niet duidelijk of de strategie zal werken. Het zit al in de problemen.

De belangrijkste elementen van de “implosiestrategie” worden onthuld als een regelrechte, onverzettelijke ontkenning dat er überhaupt een “probleem” is, en een hardnekkige weigering om ook maar iets toe te geven van het idee dat er sprake is van enige vorm van falen. Men hoeft niet in de spiegel te kijken.

Dit was ook de modus operandi met betrekking tot het Nordstream-debacle (de vernietiging van de gaspijpleiding naar Duitsland): geef niets toe en laat de CIA een “schandaalimplosiescenario” in elkaar flansen. In dit geval een onzinnig afleidingsverhaal over een jacht met een paar snode onderwaterduikers die zonder speciale uitrusting of met gebruik van speciale gassen tot 80-90 meter afdaalden om explosieven te leggen en tot ontploffing te brengen. Geen echt onderzoek; “Hier is niets te zien”.

  Beslissende klap voor de militaire academie van Lviv - Russen zeggen dat er 800 Oekraïense & Westerse huurlingen waren ondergebracht

Maar zoals de gebeurtenissen in Duitsland aangeven, wordt het verhaal niet geloofd; de coalitie in Berlijn zit diep in de problemen.

En nu wordt de strategie toegepast op Oekraïne: Het “koor” roept: “Poetin heeft verloren”, ondanks het feit dat Oekraïne zijn kans om Rusland beslissend te verzwakken heeft verprutst. De hoop is duidelijk – dat “Team Biden” onbeschadigd van een vernietigende nederlaag kan wegkomen, waarbij ‘”een schandaalimplosiemechanisme” al in gereedheid is gebracht (voor na de zomerse “deadline” van de NAVO om een “overwinning” te behalen): “We hebben ze alles gegeven – maar toch hebben de Oekraïners ons deskundig advies over hoe te ‘winnen’ ‘de rug toegekeerd’ – en bijgevolg hebben ze niets bereikt.

“Het Oekraïense tegenoffensief boekt geen vooruitgang omdat het leger de training die het van de NAVO heeft gekregen, niet volledig toepast, volgens een uitgelekte beoordeling van Duitse inlichtingendiensten … Oekraïense soldaten die door het Westen zijn getraind, laten “grote leersuccessen” zien; maar ze worden teleurgesteld door commandanten die de [NAVO] trainingskampen niet hebben doorlopen, voegt het toe … het Oekraïense leger geeft de voorkeur aan het bevorderen van soldaten met gevechtservaring, boven degenen die NAVO-standaard instructie hebben gekregen”.

Nou, nou? Zoals Afghanistan?

De oorlog in Afghanistan was ook een soort smeltkroes. In reële termen werd Afghanistan veranderd in een proefbank voor elke innovatie in technocratisch projectmanagement van de NAVO – met elke innovatie aangekondigd als voorloper van een baanbrekende toekomst. Fondsen stroomden binnen, gebouwen werden opgetrokken en een leger van geglobaliseerde technocraten arriveerde om toezicht te houden op het proces. Big data, AI en het real-time gebruik van steeds meer technische bewakings- en verkenningsmethodes moesten de oude militaire doctrines omverwerpen. Het moest een showcase worden voor technisch managerialisme. Er werd verondersteld dat een echt technische en wetenschappelijke manier van oorlogvoeren duidelijk de overhand zou krijgen.

Maar technocratie als de enige manier om een functioneel NAVO-militair te construeren, bracht in Afghanistan iets grondig verrots voort – een “datagestuurde nederlaag“, zoals een Amerikaanse Afghaanse veteraan het omschreef, dat binnen enkele dagen ineenstortte. In Oekraïne zaten de troepen gevangen tussen Scylla en Charybdis: noch de door de NAVO aangeleerde pantservuiststoot om de Russische verdediging te breken, noch de alternatieve lichte infanterieaanvallen waren succesvol. Oekraïne lijdt eerder een door de NAVO veroorzaakte nederlaag.

Waarom kiest men er dan voor om de realiteit “frontaal” aan te pakken, met de snedige bewering dat Poetin “verloren heeft”? We kennen natuurlijk de interne beweegredenen van “het team” niet. Maar onderhandelingen met Moskou openen in de hoop op een staakt-het-vuren of een bevroren conflict (om het “narratief” te versterken) zou waarschijnlijk een “Moskou” onthullen dat alleen vasthoudt aan de volledige capitulatie van Kiev. En dat zou slecht passen bij het “Poetin-verliesverhaal”.

  Nieuwe oorlogstrommels verkillen Europa met hernieuwde "Poetin-invasie"-angst

Misschien is de calculus om te hopen dat tussen nu en de winter de publieke belangstelling voor Oekraïne zozeer zou zijn afgeleid door andere gebeurtenissen, dat het publiek “move on”, en met de schuld duidelijk om de nek van Oekraïense commandanten die “aanzienlijke tekortkomingen in leiderschap” vertonen die leiden tot “verkeerde en gevaarlijke beslissingen” – door het negeren van NAVO-norminstructies.

Professor Turley concludeert,

“Niets van dit alles zal natuurlijk werken. Het publiek heeft het vertrouwen in de media verloren. Sterker nog, de “Let’s Go, Brandon” beweging is net zo goed een bespotting van de media – als een aanval op Biden”. “Opiniepeilingen tonen aan dat het publiek niet “move on” [weg van de beschuldigingen aan Hunter] en dit nu als een groot schandaal ziet. Een meerderheid gelooft dat Hunter speciale bescherming heeft gekregen in het onderzoek. Terwijl de media het bewijs en de beschuldigingen binnen hun eigen echo-platforms kunnen blijven onderdrukken, vindt de waarheid net als water een weg naar buiten”.

In feite gaan de “gebeurtenissen” door – met of zonder de media.

En hier zit de crux: in de mate dat Turley inschat dat de Biden-affaire een vermeende “apocalyptische plaats van binnenlandse Amerikaanse vernietiging” is, staat het Westen voor een nog grotere strategische nederlaag die voortkomt uit zijn Oekraïne-project – want die nederlaag omvat niet alleen die van het Oekraïense slagveld – Het heeft de mythe van de NAVO almacht vernietigd. Het heeft het verhaal van de “magische” westerse wapens omvergeworpen. Het heeft het imago van westerse competentie aan diggelen geslagen.

Er stond nog nooit zoveel op het spel. Maar heeft de heersende klasse hier wel over nagedacht toen zij zo lichtvaardig aan dit noodlottige Oekraïne-“project” begon? Kwam de mogelijkheid van een “mislukking” wel in hun bewustzijn op?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS sturen Abrams tanks naar Oekraïne: Zal het verschil maken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat zou het kunnen zijn? De mainstream media zijn geschokt door de toename van 30% sterfgevallen door hartaanvallen in de leeftijd van 25 tot 44 jaar
Volgend artikelGonzalo Lira – op borgtocht, op motor, aan de grens, asiel aan het aanvragen in Hongarije
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ze zijn overmoedig geworden. Door covid. Daar liet 85% van de schapen zich piepelen en wijsmaken dat ze een bekluier voor moesten die sigarettenrook nog niet tegenhield en dat ze regelmatig met een wattenstaaf over hun frontaalkwab moesten schaven als ze buiten de deur wilden vreten.
  Dat soort idioten kan je van alles wijsmaken. Dat global warming, global heating, global boiling is. Dus ook dat Putin verliest en zwendelensky de nieuwe Jezus op aarde is. Het is global warmongering van de globalisten.

 2. Het hele narratief wordt verteld voor de massa rustig te houden.
  Een narratief en geen waarheid.
  Oekranazïe hoeft helemaal niet te winnen.
  Polen zal de westelijke provincies verwelkomen, Heim ins Reich.
  En de strijd zal niet alleen doorgaan, maar veel heftiger worden en op navo grondgebied worden vervolgd.
  Het narratief blijft hetzelfde, wij winnen en zij verliezen alles.
  Heute gehört uns europa und morgen auch Rusland.
  Niks heeft zich de afgelopen 110 jaar veranderd.
  Twee wereldoorlogen geleden gestart, word nu afgemaakt ( denken de globalisten)
  Dus, Oekranazïe wordt precies zoals hierboven beschreven, slechts één onderdeel van het verhaal.
  Polen en waarschijnlijk de Baltische Staten, zijn onze poorten naar de hel.
  En ze staan volgens mij allemaal open, gezien het narratief 🪓🔥😱

 3. Voor de globalisten is er geen weg meer terug. De kluisdeuren vallen nu in rap tempo zonder sleutel definitief achter hen dicht. Nu zien we de grenzeloze krankzinnigheid en absurditeit alleen maar toenemen, omdat er alleen nog maar heilloze en onhaalbare stappen vooruit kunnen worden gezet waarmee ze hopen weg te komen. De vraag is niet of de ‘elites’ en hun trawanten uiteindelijk de afgrond in zullen gaan, maar vooral wanneer dat zal gebeuren. Ik hoop heel snel.

 4. In een pathocratie hebben psychopaten de macht. Psychopaten liegen altijd. De leugen is hun waarheid en hun werkelijkheid, want dat is het hoofdkenmerk van psycopathisch zijn.

  En dus ook van psychopathisch beleid.

  Gaat dat beleid fout?
  Niet zolang het volk je niet aanpakt en je via de gemanipuleerde media er met een lach a la rutte mee wegkomt, en vervolgens gewoon door kunt gaan met de volgende leugen. Want je bent nog steeds niet in je kraag gevat.

  Dit soort psychopathische bestuurders gedraagt zich als een ted bundy. Uiteindelijk werd die dan wel gepakt en gegrilld.
  Deze lui zijn wat gladder omdat ze zich verschuilen achter zogenaamde democratie, die ze ook hebben gemanipuleerd.
  De CIA is gespecialiseerd in misleiding, beïnvloeding, manipulatie en dient helaas het psychopathische beleid. Alleen als deze club besluit dat het genoeg is geweest, stopt het en komt de rechtvaardige humane tijd terug. Of als er een oorlog komt waarbij de ‘goeden’ het winnen van de really bad psychopathic ones.

 5. Hee..ze kunnen met alles wegkomen als er weer een “noodtoestand” is…wat.zullen ze nu weer creeren om de rechtspraak en democratie weer “tijdelijk” uit te schakelen?
  1. Weer een pandemie?
  2. Weer smijten met geld en negatieve rentes?
  3. De oorlog uitbreiden met Westerse troepen in Oekraine en een Zelensky-achtige gedwongen mobilisatie, zodat geen enkele man de straat op durft?
  4. Een beurscrash..

  Alle trucen die af kunnen leiden van hun eigen falen en leiden tot nog meer absolute macht.

 6. Massa-psychologie. Misleiding. Manipulatie.
  Misbruik massa-media.
  Psychologische oorlogs-voering.
  Uitgelokte aanslagen. Terroristische militaire akties.

  Dat is waar het allemaal van aan elkaar nat.

 7. De CIA is met grote afstand de meest satanische kwaadaardigste organisatie ter wereld en er wordt ze geen strobreed in de weg gelegd.

 8. Als de Russen nog langer zo blijven “verliezen” zoals de Fakenews media hardnekkig blijven beweren, dan zullen de Oekraïners straks overgebleven met lege handen, alleen nog stenen kunnen gooien naar het Russische leger.
  Gezien het rappe tempo waarmee Rusland al het Oekraïense rijdend materieel uitschakelt en onbruikbaar maakt, lijkt dit scenario niet eens zo heel erg ver gezocht. De munitie en rijdend materieel voorraadschuur is leeg zowel in Oekraïne als bij hun bondgenoten, en Rusland produceert meer en meer, dus…is er geen schijn van kans dat deze oorlog nog ooit in het voordeel van Oekraïne zal omslaan. Oekraïne heeft deze oorlog verloren!
  Al lang.

 9. “Kwam de mogelijkheid van een “mislukking” wel in hun bewustzijn op?”

  Tuurlijk niet, zo werkt dat namelijk niet onder linkse hersenpannen…

 10. Ook al zegt de CIA 100.000X dat Rusland verloren heeft, dan nog ga ik het niet uiteindelijk geloven. Het papegaaien van leugens tot subjectieve eigen waarheid werkt alleen op onwetenden. Je leert alleen maar beter te onthouden dat het gelogen is, wat ook alleen maar krankzinniger wordt bij meer herhaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in