Kiev heeft het lokale bestuur van de nederzettingen Kupiansk en Lyman bevolen om zich terug te trekken en Kharkiv om zich onmiddellijk voor te bereiden op de verdediging, nu de Russische troepen zes km zijn opgerukt in de Oekraïense verdediging, bericht Warnews24/7.

De Russen veroverden de nederzetting Novoselivske na acht maanden van gevechten en ontruimden al het grondgebied ten oosten van de rivier Zherebets en ten noordoosten van Torsky.

Beide zijn zeer belangrijke successen voor de Russen. Vooral in het gebied van de Zherebets veroverden ze twee dominante hoogten die hun troepen verenigden en de weg openden naar Krasny Liman.

De Russen hebben het absolute initiatief van de bewegingen in het gebied, wat Kiev erg ongerust maakt. De Oekraïense bewegingen in Kharkiv wijzen erop dat de tijd voor de Russische aanval op de stad nadert.

De Britten melden al lange tijd de opbouw van een zeer sterke Russische troepenmacht van ongeveer 120.000 man in de regio Kreminna.

Video: Aanval van Russische troepen in het bos van Kreminna

Video: Operators van een UAV zien Oekraïense troepen in het Torske-gebied in Kreminna

Russische opmars op 6 km diepte naar Kupiansk en Liman

De Oekraïense generale staf heeft in het ochtendrapport de Russische opmars in verschillende sectoren tegelijk erkend, in de richting van Krasnolimansky ten westen van de nederzetting Dibrova en ten oosten van Novosadovo.

Russische bronnen zeggen dat de legereenheden in drie dagen zes kilometer zijn opgeschoten in het gebied van Kupiansk en Krasny Liman, wat een veelvoud is van de honderden meters “heroverd” grondgebied die Kiev plechtig aankondigde in de eerste weken van het tegenoffensief van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Oekraïense strijdkrachten proberen offensief op alle fronten, maar falen (Video's)

De strijdkrachten van de “Centrum”-groep, namelijk het 228e Regiment van de 90e Divisie van het Centraal Militair District, vechten samen met Tsjetsjeense Ahmat-troepen en elite parachutisten in het gebied.

Video: Strijdkrachten van het Centraal Militair District onderschepten een aanval van de 25e Infanteriebrigade van de Oekraïners ondersteund door twee tanks en drie BMP’s. Ze lanceerden vervolgens een tegenaanval

Video: Oekraïense verliezen in Kreminna, uitrusting en infanterie

Ukrops evacueren en bereiden zich voor op de verdediging van Liman-Kupiansk en Kharkov!

Oekraïense formaties lijden zware verliezen in de buurt van Kupiansk. Het Oekraïense opperbevel probeert de verliezen aan te vullen door de inwoners van de stad en de omliggende nederzettingen te mobiliseren.

Ondertussen bereiden de lokale autoriteiten in Kupyansk, Port en zelfs Kharkiv de steden voor op verdediging.

Ambtenaren en vertegenwoordigers van wetshandhavingsinstanties halen alle documenten uit de steden. Sommigen verbranden ze.

Tegelijkertijd proberen lokale zakenmensen hun bedrijven uit de stad te krijgen, en meer specifiek hun apparatuur en producten.

Sommige grote ondernemingen uit de regio Kharkiv zijn al verhuisd naar de westelijke regio’s van Oekraïne.

Het eerste doel is om bedrijven uit de defensie-industrie of bedrijven die voor militaire doeleinden gebruikt kunnen worden, zoals de machinefabriek in Kharkiv, de kogellagerfabriek in Kharkov, de Turboatom-fabriek, de Kommunar-fabriek die Neptun-raketten produceerde, enz. over te brengen.

Kiev geeft impliciet volledig toe dat de aanval op handen is, niet alleen op Koepiansk of de haven, maar zelfs op Kharkiv zelf.

Video van de Russische VDV-operatie tegen Oekraïense stellingen in de boszone van Kremmina.

De Russen hebben het gebied ten oosten van de rivier Zherebets ontruimd

Russische troepen hebben een groot gebied ten oosten van de rivier Zherebets ontruimd.

Met twee stukken van het raadsel dat bekend staat als 'de werkelijkheid' die in Joe Biden's gezicht worden opgeblazen, is het niet alleen 'toeval' dat hij en Oekraïne op hetzelfde moment afstevenen op een knockout

De Russen veroverden na een gevecht met Oekraïense troepen een dominante heuvel op de rechteroever van de rivier Zherebets, die de Russische verdedigingslinie aan de westelijke grens van Lugansk schond.

Russische militaire bronnen zeggen dat “De situatie voor het Oekraïense leger aan de grens van Lugansk en de regio Kharkiv moeilijk is, omdat het voortdurend reserves in de strijd moet gooien om te voorkomen dat het front in het gebied van de rivier Zherebets instort.”

Deze rivier stroomt door de frontlinie nederzettingen Makeevka (gelegen in Lugansk), Nevskoye, Terny, Torskoye, en voedt de Seversky Donets rivier in het noorden van Donetsk.

Eén heuvel stelde de Oekraïense troepen niet alleen in staat om de linkeroever te bewaken, die onder controle staat van Russische troepen, maar ook om bombardementen uit te voeren op Russische stellingen.

Het verlies door Kiev van de controle over ten minste twee dominante hoogten (de Oekraïners verloren later nog een andere) wijzigt de verdedigingslinie die de Oekraïense strijdkrachten hadden opgebouwd.

Het Oekraïense leger deed onmiddellijk een poging om deze te heroveren, maar verloor uiteindelijk een peloton en minstens 4 pantservoertuigen, waaronder twee tanks.

De consolidatie van de strijdkrachten van de Russische Federatie op de rechteroever van de rivier Zherebets kan het mogelijk maken om het offensief tegen Krasny Liman, dat in 2022 verloren ging, te intensiveren. Krasny Liman is het noordelijke “bolwerk” voor de Oekraïense strijdkrachten op de as Slavyansk-Kramatorsk.

Er wordt ook hevig gevochten in het beboste gebied ten westen en zuidwesten van de stad Kremennaya.

Daar zijn eenheden van de luchtlandingstroepen van de Russische Federatie de afgelopen dag tot op een kilometer afstand opgerukt en hebben verschillende posities van de Strijdkrachten van Oekraïne onder controle gekregen.

Ze logen over Afghanistan. Ze logen over Irak. En ze liegen over Oekraïne

Video: Russische parachutisten van de 76e VDV in het bos van Dibrova in Kremina

Video: BMD van luchtlandingsroepen tegen Oekraïense doelen

Bekijk de kaarten

De bezetting van de nederzetting Novoselovskoe en omgeving rivier Zerebets.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs Hunter Biden’s ontaarde, door drugs gevoede levensstijl een metafoor geworden voor de Westerse samenleving?
Volgend artikelVan SMO naar overwinning, van neppropaganda naar nederlaag – NAVO is in tweespalt
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

  1. eerste filmpje bekeken, ze doen het in ieder geval in het bos. Moet je ze nageven. Het enige wat ze voor schade kunnen aanrichten is een verdwaald hert of everzwijn. En misschien een konijntje af en toe.

    En toch, ik ben voor de Russen. Gewoon omdat de NAVO dit veroorzaakt heeft. En voor de rest, als je met de vleesmolen wilt spelen, moet je ook niet raar op kijken als je gehakt wordt. Voer voor dezelfde everzwijnen. Man man man

  2. De mensen uit Oekraïne vechten voor onze democratie??? De tirannie en de leugens van de media. In de NAVO landen zit niemand te huilen voor Oekraine dat is de harde waarheid zij worden gebruikt om Russia te proberen te verzakken maar dat gaat niet lukken. Deze oorlog stopt wanneer Zelensky wordt uitgeschakeld door zijn eigen bevolking wanneer zij wakker worden en zij realiseren zich dat zij misbruik worden door het Westen en de gieren van Black Rock of de Russen een kernbom goeien en ik hoop dat valt op VS gronden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in