Hij schreef een uitstekende, inzichtelijke post over Duitsland en haar aspiraties. Hij maakt een scherpzinnige opmerking:

De hypothese dat de Angelsaksische as de spil is in de proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland is slechts gedeeltelijk waar. Duitsland is in feite de op één na grootste wapenleverancier van Oekraïne, na de Verenigde Staten. Kanselier Olaf Scholz beloofde een nieuw wapenpakket ter waarde van 700 miljoen euro, inclusief extra tanks, munitie en Patriot luchtverdedigingssystemen tijdens de NAVO-top in Vilnius, waarmee Berlijn, zoals hij zei, in de voorhoede van de militaire steun voor Oekraïne staat. De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius benadrukte: “Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de versterking van de overlevingskracht van Oekraïne.” De pantomime die zich afspeelt kan echter meerdere motieven hebben. In principe is de motivatie van Duitsland terug te voeren op de verpletterende nederlaag door het Rode Leger en heeft het weinig te maken met Oekraïne als zodanig. De Oekraïne-crisis heeft de context geleverd voor een versnelde militarisering van Duitsland. Ondertussen steken revanchistische gevoelens de kop op en bestaat er in dit opzicht een “tweepartijenconsensus” tussen de belangrijkste centrumpartijen van Duitsland – CDU, SPD en Groenen.Indianpunchline

Bingo! Daarna gaat hij dieper in op de territoriale kwestie – de alomtegenwoordige malaise in Europa – en gaat dit vooraf aan de verklaring van deze man:

In een interview in het weekend suggereerde Roderich Kiesewetter, een vooraanstaand buitenland- en defensie-expert van de CDU (een ex-kolonel die van 2011 tot 2016 aan het hoofd stond van de Vereniging van Reservisten van de Bundeswehr) dat als de omstandigheden in de Oekraïnesituatie dit rechtvaardigen, de Navo zou moeten overwegen om “Kaliningrad af te snijden van de Russische aanvoerlijnen. We zien hoe Poetin reageert als hij onder druk staat.” Berlijn lijdt nog steeds onder de overgave van de oude Pruisische stad Königsberg in april 1945. … De opmerkingen van Kiesewetter laten duidelijk zien dat er in Berlijn zelfs na 8 decennia nog niets vergeten of vergeven is. Duitsland is dus de naaste bondgenoot van de regering Biden in de oorlog tegen Rusland.

En hier is dit vergeten detail: Russen hebben ook een zeer goed geheugen, het is zelfs beter dan dat van Duitsland, genoeg om te kijken naar de 9 mei-vieringen in heel Rusland, en zijn zich scherp bewust van de natte dromen van Duitsland om Kaliningrad “terug te geven”, en volgen de militarisering van Duitsland zeer aandachtig. Daarom zal elke poging van Duitsland om Kaliningrad “af te snijden” ertoe leiden dat Duitsland ophoudt te bestaan als natie. In tegenstelling tot de Bundeswehr, die gereduceerd is tot een speelgoedmacht, hebben de Russische strijdkrachten de beste middelen tot hun beschikking om voor eens en altijd een einde te maken aan het Duitse militarisme. Dit brengt ons bij een uitstekend stuk van Dmitry Orlov over de NAVO, waarin hij uitlegt WAAROM Zelensky op de NAVO-top als een verschoppeling werd behandeld en waarom het Pentagon erg ongelukkig is.

  Dode en gewonde NAVO-personeelsleden door Russische aanval op commandocentrum in Lviv - Naar Duitsland vervoerd

Dmitry komt tot dezelfde conclusie als ik wat betreft de “prestaties” van de NAVO-wapens.

Dus, wat hebben de Oekraïners gedaan om zo plotseling de woede van het Pentagon op te wekken, en als direct gevolg daarvan in ongenade te vallen bij de NAVO? Kortom, de Oekraïners toonden aan dat de wapens van de NAVO waardeloos zijn. Het bewijs hiervoor werd in de loop van de tijd langzaam geleverd. Eerst bleek dat verschillende stukjes schoudervuurwapens van Amerikaanse makelij – luchtafweer Stingers, anti-tank Javelins, etc. – meer dan nutteloos zijn in moderne gevechten. Vervolgens bleek dat de M777 houwitser en het HIMARS raketcomplex nogal kwetsbaar zijn en niet in het veld kunnen worden onderhouden. Het volgende wonderwapen dat naar het Oekraïense probleem werd gegooid, was de Patriot raketbatterij. Deze werd in de buurt van Kiev opgesteld en de Russen maakten er al snel een grap van. Ze vielen het aan met hun supergoedkope Geranium 5 “vliegende brommer” drones, waardoor het zijn actieve radar aanzette, waardoor het zijn positie onthulde, en vervolgens zijn hele lading raketten afvuurde – ter waarde van een miljoen dollar! – Daarna bleef het daar gewoon zitten, ongemaskerd en weerloos, en werd het uitgeschakeld door één enkele Russische precisieraketaanval. Dit zal de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin, wiens belangrijkste persoonlijke melkkoe toevallig Raytheon is, de maker van de Patriot, flink kwaad hebben gemaakt. Ja, de Patriot bleek nutteloos tijdens de Eerste Golfoorlog, toen het Israël niet kon beschermen tegen oude Iraakse Scudraketten; en het bleek later ook nutteloos toen het de Saoedische olie-installaties niet kon beschermen tegen oude Jemenitische Scudraketten… maar daar mag je geen ruchtbaarheid aan geven. En nu dit!

En als klap op de vuurpijl presteerden de door Duitsland gedoneerde Leopard 2 tanks en de door de VS gedoneerde Bradley infanterievoertuigen, om nog maar te zwijgen van de domme Franse niet-tanks op wielen, absoluut beroerd tijdens de recente Oekraïense pogingen om de eerste verdedigingslinie van Rusland te naderen, laat staan binnen te dringen. Om zout in de wonden te strooien, merkte Poetin onomwonden op dat westerse bepantsering gemakkelijker brandt dan de oude Sovjet-uitrusting. – Dmitry Orlov

Precies. Om aan te tonen wat zelfs de nieuwste Leopard-2 tanks zijn, kunt u (gemakkelijk) foto’s vinden van één of twee Leopards waarvan het pantser van de koepel uit elkaar knapt door… de explosie van een 152-mm granaat in de buurt. Het is ronduit adembenemend. Ah, die geroemde Duitse kwaliteit en techniek. Wilt u in zo’n blindganger de strijd inrijden? Denkt u dat de nieuwste Abrams het beter zal doen? Of kunt u zich de impact van de brandende Challengers op de mentale toestand van het fragiele Britse publiek voorstellen? Ziezo. Dmitry heeft helemaal gelijk: NAVO-wapens werden verondersteld super-pooper te zijn, zoals zelfs sommige fanboys op de discussieforums van deze blog proberen te beweren, maar arme stakkers – ze kunnen deze eenvoudige waarheid die ik een paar jaar geleden al zei, nog steeds niet bevatten:

  De Russische troepen rukken op: Oekraïners evacueren Lyman-Kupiansk-Kharkov! (Video's) - De Russen hebben Novosevolsk en grondgebied rondom Zherebets rivier

Het gedeeltelijke antwoord op sommige van deze tamelijk sombere mislukkingen van Amerikaanse militaire technologie is dat deze wapens nooit realistisch effectief hoefden te zijn, omdat ze nooit werden gebruikt voor de werkelijke verdediging van de Verenigde Staten. Russische militaire technologie werd verfijnd in non-stop gevechten tegen externe vijanden, inclusief vijanden zoals Napoleon of Hitler, die in die tijd toonaangevende militaire technologische en operationele posities in de wereld innamen. In de Russische visie moet het wapen werken omdat het overleven van de natie ervan afhangt en dat is wat het Russische militair-technologische denken domineert. Effectiviteit, kosteneffectiviteit en betrouwbaarheid waren en blijven bepalende kenmerken van Russische wapens. Natuurlijk zijn de Russen erin geslaagd om hun eigen aandeel aan twijfelachtige wapens te produceren of twijfelachtige technologieën na te streven, maar de Russische militaire geschiedenis is te gewelddadig om commerciële en winstoverwegingen te laten overschaduwen wat belangrijk en het meest belangrijk was – het wapen moet betrouwbaar doden. – Losing Military Supremacy: The Myopia of American Strategic Planning

En dan heb ik het nog niet eens over Field (Combat) Manuals en gevechtsdoctrines. Lees Dmitry’s uitstekende stuk in zijn geheel en vooral zijn ontcijfering van het NAVO-communique na de top.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische strijders blazen schuttersnest op met geworpen brandbommen & Poetin zegt dat Leopards veel beter branden dan T-72sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelClusterbomstrategie zal clusterfuck zijn voor Oekraïne en de NAVO
Volgend artikelIs Hunter Biden’s ontaarde, door drugs gevoede levensstijl een metafoor geworden voor de Westerse samenleving?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Pistorius stookt de boel op om Konigsberg terug te veroveren. Ook dat gaat leiden tot een Pyrrhusoverwinning en honderdduizenden dode Duitsers (en in hetzelfde leger geintegreerde) Nederlanders.
    Als Ollongren begint over het innemen van Vlaanderen dan moet ze eerder naar een gesticht.

  2. Ik weet niet of Königsberg nou zo’n probleem is voor Duitsland. Dat is maar een fractie van al het oude Duitsland, en vooral het oude hart namelijk Pruisen, dat Polen toegewezen heeft gekregen! Oost Pruisen en Silezië zijn veel belangrijker en groter. Maar de Polen worden steeds hoogmoedig en agressiever en willen ook nog eens honderden miljarden compensatie.

    De NATO: Keep the Europeans in, Russia out and the Germans down. En door de broodnodige energie navelstreng met Rusland door te snijden zit Duitsland aan de grond. Terwijl de Duitsers niks tegen de Russen hebben in principe.

    Nee dat Kaliningrad verhaal geloof ik niks van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in