De Russen laten zich niet inenten, noch met Sputnik, noch met enig ander ‘vaccin’

1
© Tim Reckmann / Flickr (CC BY-NC 2.0)

Vaccins zijn een commerciële en politieke kwestie. Gezondheid heeft er weinig mee te maken. De Europese Unie saboteert Russische vaccins onder druk van de Verenigde Staten en multinationale farmaceutische bedrijven.

Europeanen die zich willen laten injecteren met het Russische vaccin Sputnik kunnen naar San Marino in Italië reizen, dat een toeristisch gezondheidsaanbod heeft dat onmogelijk kan worden geweigerd: de twee doses Sputnik kosten 50 euro en voor elk van de injecties moet men drie nachten in een hotel boeken met een tussenpoos van 25 dagen, bericht  mpr21.info.

Rusland heeft in augustus vorig jaar als eerste land ter wereld een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd en heeft er sindsdien nog twee in de pijplijn. Naast Unicef hebben 65 landen met een gezamenlijke bevolking van 3,2 miljard er toestemming voor gegeven.

Zoals de leiders van de meeste landen ter wereld heeft de Russische regering vaccinatie aanbevolen. Vorige maand riep Poetin tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de Tweede Kamer de Russen live op televisie op om zich te laten vaccineren.

“Vaccinatie is van levensbelang”, zei hij. “De mogelijkheid om het vaccin in te nemen moet overal beschikbaar zijn, zodat we tegen de herfst de zogeheten kudde-immuniteit bereiken”.

“Het bereiken van dit doel hangt af van iedereen, van al onze burgers. Alstublieft, ik vraag alle Russische burgers om zich te laten vaccineren”.

Maar de Russen luisteren niet. Volgens premier Tatiana Golikova was op 26 april slechts 5 procent gevaccineerd, een van de laagste percentages ter wereld. Uit een in maart gepubliceerde studie van de Zwitserse bank Credit Suisse bleek dat Rusland van de acht geselecteerde landen op de laatste plaats stond, met slechts 30 procent van de bevolking die bereid was zich te laten vaccineren.

  COVID-prikken vernietigen de spermabeweeglijkheid, veroorzaken spontane abortussen en beschadigen de eierstokken van vrouwen

Uit eerdere enquêtes blijkt ook dat minder dan de helft van de Russen vertrouwen heeft in vaccins, ook de inheemse. In januari van dit jaar was het percentage 38 procent. In februari bleek uit een andere enquête van het Levada Centrum dat slechts 30% van de Russen belangstelling had om het Sputnik-vaccin te krijgen, terwijl 62% helemaal tegen het idee was om zich te laten vaccineren, en slechts 4% dit al had gedaan.

Rusland is een van de weinige landen ter wereld waar vaccinatie altijd is opgevat als een recht, niet als een verplichting. De regering staat ook geen gezondheidspaspoorten toe. Poetin heeft zich pas op 23 maart laten vaccineren, zeven maanden nadat het eerste vaccin was goedgekeurd, en hij heeft dat privé gedaan, niet voor televisiecamera’s, wat allerlei geruchten heeft losgemaakt: dat hij niet is gevaccineerd, dat hij een westers vaccin heeft ingespoten?

De media oefenen ook geen druk uit op de bevolking, noch ontketenen zij paranoia. Het is heel gebruikelijk dat televisiezenders verklaringen van artsen tegen vaccins uitzenden, evenals allerlei informatie over de nadelige gevolgen van vaccins.

Vadim Pokrovsky van de Russische Academie van Wetenschappen vertelde de Gazette dat Russen wantrouwig staan tegenover wat de regering propageert, vooral degenen die in de voormalige Sovjet-Unie zijn opgegroeid.

De verspreiding van allerlei informatie die kritisch is over vaccins, is in Rusland veel groter dan in westerse landen. In tegenstelling tot Spanje, waar de boodschap die door alle media wordt verspreid dezelfde is, is het in Rusland mogelijk om goede artikelen te lezen, naast de slechte en belabberde.

  Booster flop: Medisch establishment verandert van mening - "Dit wijst erop dat er iets in de gegevens zit dat de autoriteiten ernstig zorgen baart"

Zo beschreef Channel Russia 1 de dosis van AstraZeneca als een “apenvaccin”, aangezien het adenovirus dat het gebruikt afkomstig is van chimpansees, in tegenstelling tot de Sputnik, die afkomstig is van menselijke cellen. Uiteraard is de kritiek gericht tegen Westerse vaccins, maar ook Sputnik is niet vrijgesteld van kritiek. De social media staan vol met informatie over de nadelige effecten van allerlei soorten vaccins.

De aanvallen tegen Sputnik bereikten zo’n omvang dat het bureau van de openbare aanklager opdracht gaf sommige sites met “valse informatie” te blokkeren. Maar de censuur heeft niet de obsessieve uitersten bereikt die in landen als Spanje worden bereikt.

Aan de lockdown van Rusland kwam in januari van dit jaar abrupt een einde. Sindsdien verdringt de bevolking zich in allerlei massa-evenementen, restaurants, bars en nachtclubs en begrijpt zij de noodzaak van vaccinatie niet: er zijn geen uitbraken geweest, geen varianten, helemaal niets. Ze hebben zich gerealiseerd dat het allemaal nep was.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Poetin waarschuwt voor wereldoorlog en “ondergang van de beschaving”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGroot V.S. televisienetwerk brengt waarheid over vaccin aan het licht (Nederlands ondertiteld)
Volgend artikelCanadese arts uit ziekenhuis ontslagen na uitspraken over bijwerkingen COVID-19 ‘vaccin’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Russische mensen vechten ook tegen vaccinatie, in Rusland een organisatie tegen vaccinatie heeft een rechtbank verloren. De rechtbank was absurd. Wanneer de rechtbank voorbij was , mensen waren in de zaal en buiten aan het schreeuwen SCHAAMTE SCHAAMTE SCHAAMTE. De rechters lieten hun hoofd zakken.
    Die organisatie gaat nog proberen ministerie van Gezondheid naar rechtbank te slepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in