Na maandenlange besprekingen met Oekraïense functionarissen begint de regering-Biden eindelijk toe te geven dat Kiev misschien de kracht nodig heeft om in Rusland aan te vallen. Als de VS hieraan meewerkt, betekent dit dat Washington actief deelneemt aan een oorlogsdaad tegen Rusland. Een mogelijke nucleaire vergelding uitlokkend, schrijft Thetruthseeker.

De uitslag van het referendum van 2014 was categorisch: de overgrote meerderheid van de bewoners van de Krim stemde voor afscheiding van Oekraïne en aansluiting bij Rusland. Kortom, de Krim-bewoners kozen er massaal voor om zich weer bij hun historische vaderland, de Russische Federatie, aan te sluiten.

De westerse media kunnen kibbelen over de werkelijke cijfers, maar algemeen wordt erkend dat meer dan 90 procent van de inwoners koos voor aansluiting bij Moeder Rusland.

Dus als Oekraïne het heeft over het treffen van militaire installaties op de Krim, heeft het het in feite over het treffen van Rusland, zeker wat de meeste Krim-bewoners en het Kremlin betreft.

Daarom zijn de VS tot nu toe terughoudend geweest om Oekraïne de wapens hiervoor te verschaffen. De westerse media kunnen de geldigheid van de uitslag van het referendum over de Krim in 2014 in twijfel trekken, maar voor het Kremlin is een aanval op Russische militaire installaties op de Krim een aanval op Rusland zelf.

Als de VS dit helpt faciliteren, wordt zij medeplichtig aan een oorlogsdaad tegen Rusland. Dat nodigt uit tot een volledige Russische vergelding als antwoord.

Beseft de seniele president van Amerika wel dat hij het land en de wereld onverbiddelijk deze kant op leidt?

De betrekkingen tussen Moskou en Washington zijn nu even slecht als tijdens de Cubaanse raketcrisis, zo niet slechter.

Toen was de reddende engel president John F. Kennedy, een ECHTE leider die door onderhandelingen achter de schermen een direct militair conflict met Rusland handig wist te vermijden.

Vandaag heeft Amerika een ijdele en seniele marionettenpresident aan het roer die zeker de boeken in zal gaan als een van de allerslechtste in de Amerikaanse geschiedenis. Terwijl op de achtergrond zijn handlangers, die werkelijk de beslissingen nemen, een koers lijken te varen die onvermijdelijk zal leiden tot een oorlog met Rusland, en waarschijnlijk ook met China en Iran.

Biden heeft de laatste Amerikaanse verkiezingen duidelijk niet gewonnen, zoveel is duidelijk. De vraag is of hij in functie is gesteld voor wat we nu voor ons zien.

Nu het conflict met Rusland dreigt, lijkt de positie van Biden in zijn ambt steeds twijfelachtiger. Waarom zou Tucker Carlson anders op primetime tv mogen zeggen: “Biden is er geweest”?

De vraag is, is Biden opgezet als zondebok? Zodat hij bij een dreigende oorlog uit zijn functie kan worden ontheven wegens verminderde geestelijke vermogens en kan worden vervangen door een echte dictatoriale oorlogsvoerder? Zodat Biden de schuld van het conflict op zich kan nemen, terwijl zijn assistenten en handlangers, die eigenlijk verantwoordelijk waren, een serieus onderzoek vermijden?

Is dit de reden waarom Trump de verkiezingsuitslag niet zo krachtig heeft aangevochten als hij had moeten doen? Serieus. Is hij net zo medeplichtig aan het oorlogsplan voor de langere termijn met Rusland en zijn bondgenoten als president Biden en zijn handlangers?

Jarenlang hebben de Verenigde Staten volgehouden dat de Krim nog steeds deel uitmaakt van Oekraïne. Toch heeft de regering-Biden zich sinds de Russische invasie van Oekraïne hard opgesteld en geweigerd Kiev te voorzien van de wapens die het nodig heeft om het schiereiland de Krim aan te vallen. Nu begint die lijn te verzachten.

  Oekraïne stuurt meer versterkingen naar Bakhmut "vleesmolen" - Ongeveer 540 Oekraïense soldaten gedood binnen 24 uur

Na maandenlang overleg met Oekraïense functionarissen begint de regering-Biden eindelijk toe te geven dat Kiev misschien de kracht nodig heeft om het Russische heiligdom aan te vallen, ook al verhoogt dat het risico op escalatie, aldus verschillende Amerikaanse functionarissen die op voorwaarde van anonimiteit spraken om het gevoelige debat te bespreken. Op de Krim, tussen de Zwarte Zee en de Zee van Azov, bevinden zich tienduizenden ingegraven Russische troepen en talrijke Russische militaire bases.

De veranderde houding is ontstaan doordat de regering-Biden is gaan geloven dat als het Oekraïense leger Rusland kan laten zien dat zijn controle over de Krim kan worden bedreigd, dat de positie van Kiev in toekomstige onderhandelingen zou versterken. Bovendien is de vrees dat het Kremlin een tactisch kernwapen zou gebruiken als vergelding afgenomen, aldus Amerikaanse functionarissen en deskundigen – hoewel zij waarschuwden dat het risico blijft bestaan.

Het nieuwe denken over de Krim – in 2014 door Rusland geannexeerd – laat zien hoe ver ambtenaren van de regering-Biden zijn gekomen ten opzichte van het begin van de oorlog, toen zij zelfs niet openlijk wilden toegeven dat de Verenigde Staten Stinger-luchtdoelraketten leverden aan Oekraïense troepen.

Maar in de loop van het conflict hebben de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten de handboeien die zij zichzelf oplegden steeds losser gemaakt en zijn zij overgegaan van Javelins en Stingers naar geavanceerde raketsystemen, Patriot-luchtverdedigingssystemen, gepantserde gevechtsvoertuigen en zelfs enkele westerse tanks om Oekraïne in staat te stellen de aanval van Rusland af te slaan.

Nu overweegt de regering-Biden wat een van haar stoutmoedigste zetten tot nu toe zou zijn, namelijk Oekraïne helpen bij de aanval op het schiereiland dat president Vladimir Poetin beschouwt als een integraal deel van Rusland.

Amerikaanse functionarissen bespreken met hun Oekraïense tegenhangers het gebruik van door de VS geleverde wapens, van HIMARS-raketsystemen tot Bradley-gevechtsvoertuigen, om mogelijk de zwaar bevochten controle van Rusland over een landbrug aan te vallen die fungeert als een kritieke aanvoerroute die de Krim met Rusland verbindt via de door Rusland bezette steden Melitopol en Mariupol.

President Biden is echter nog niet bereid Oekraïne de langeafstandsraketsystemen te geven die Kiev nodig heeft om Russische installaties op het schiereiland aan te vallen.

Oekraïense functionarissen hebben lang volgehouden dat de Krim een belangrijk doel is voor hun aanvallen en dat voortdurende militaire druk op Russische bases daar een belangrijk onderdeel is van hun strategie. Oekraïense militaire functionarissen hebben met Amerikaanse functionarissen ook gesproken over het belang van meer druk op de Russische achterhoede op de Krim, die militaire operaties elders in Oekraïne ondersteunt.

Met de Zwarte Zee-vloot, een belangrijke Russische luchtmachtbasis, commandoposten en logistieke knooppunten die de Russische operaties in Zuid-Oekraïne ondersteunen, vormt het schiereiland een belangrijk aandachtspunt in de strijdplannen van Kiev.

Met het besluit om de Bradleys aan Oekraïne te geven, komt de regering-Biden dichter bij iets waar hoge Oekraïense functionarissen de Verenigde Staten al maanden om smeken: directe Amerikaanse hulp voor Oekraïne om in de aanval te gaan – ook tegen de Krim.

De Bradleys zijn gepantserde personeelsdragers met krachtige 25-millimeter kanonnen en geleide raketten die het kunnen opnemen tegen Russische tanks.

Frederick B Hodges, een gepensioneerd luitenant-generaal en voormalig opperbevelhebber van het Amerikaanse leger in Europa, zei dat de Bradleys de komende maanden door Oekraïense troepen kunnen worden ingezet om de landbrug te helpen doorbreken.

  NAVO-roeptoeter New York Times komt er ook achter: Oekraïense militaire overwinning op Rusland lijkt onrealistisch

De mogelijkheid om militaire bases op de Krim als basis te gebruiken was de voornaamste reden waarom Russische troepen vorig jaar land in Zuid-Oekraïne konden innemen, zei een Amerikaanse functionaris. Die strijdkrachten minder slagvaardig maken is een belangrijk doel van de Oekraïners.

“Oekraïne zou Bradleys kunnen gebruiken om troepen te verplaatsen langs belangrijke wegen, zoals de M14, die Kherson, Melitopol en Mariupol verbindt,” voegde Seth G Jones toe, een senior vice-president bij het Centre for Strategic and International Studies. “Elke Oekraïense infanterie die door deze gebieden oprukt, zou te maken krijgen met aanzienlijk vuur van Russische stellingen, en Bradleys bieden nuttige vuurkracht en bescherming voor de troepen.”

De Bradleys zouden, samen met Britse tanks en de gepantserde gevechtsvoertuigen die Frankrijk en Duitsland hebben toegezegd te sturen, de voorhoede kunnen vormen van een pantsermacht die Oekraïne deze winter of lente zou kunnen inzetten in een tegenoffensief, zeggen regeringsanalisten en onafhankelijke analisten.

“Wij denken dat dit het juiste moment is om onze steun aan Oekraïne te intensiveren”, zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken, James Cleverly, dinsdag tijdens een bezoek aan Washington. “We kunnen niet toestaan dat dit zich voortsleept en een soort uitputtingsslag van de Eerste Wereldoorlog wordt.”

Het Britse ministerie van Defensie zei vorige week in een Twitterbericht dat Rusland de afgelopen weken zijn verdedigingswerken in centraal Zaporizja, een provincie in het zuiden van Oekraïne in de buurt van de landbrug, heeft versterkt en waar Rusland een grote troepenmacht heeft.

Als Oekraïne zich concentreert op de herovering van Zaporizja, dan zouden de voorbereidende aanvallen doelen in de nabijgelegen Krim kunnen treffen. “Een grote Oekraïense doorbraak in Zaporizja zou de levensvatbaarheid van Ruslands ‘landbrug’ ernstig in gevaar brengen”, aldus de Britse beoordeling.

Oekraïne beschikt ook over door Amerika geleverde HIMARS, langeafstandsraketsystemen. Nu Kherson in het zuiden vorig jaar is heroverd, kunnen de Oekraïense voorste linies ze gebruiken om de belangrijkste aanvoerroutes vanuit de Krim te treffen, zei een Amerikaanse militaire functionaris in een interview.

Deze week zullen de hoogste Amerikaanse en Oekraïense bevelhebbers in Duitsland een planningsvergadering op hoog niveau houden om de offensieve planning uit te spelen, zei een andere hoge Amerikaanse functionaris. De oefening is bedoeld om de strijdplannen van Oekraïne af te stemmen op het soort wapens en voorraden dat de NAVO-bondgenoten bijdragen.

Oekraïense functionarissen vrezen dat hun land een jarenlang vastgelopen conflict niet kan overleven terwijl Rusland steden en dorpen blijft aanvallen. Zij zien dus weinig andere keuze dan de Krim aan te vallen en in gevaar te brengen, aldus een hoge Amerikaanse functionaris, die opmerkte dat de kwestie ter sprake is gekomen tijdens recente vergaderingen op hoog niveau in het Witte Huis.

Ondanks de extra wapens denkt de regering-Biden niet dat Oekraïne de Krim militair kan innemen – en men is zelfs nog steeds bang dat een dergelijke stap de heer Poetin ertoe zou kunnen aanzetten terug te slaan met een escalatie. Maar, zeiden de functionarissen, hun inschatting is nu dat Rusland moet geloven dat de Krim in gevaar is, deels om de positie van Oekraïne in toekomstige onderhandelingen te versterken.

Door te laten zien dat het in staat is de Krim aan te vallen, aldus Amerikaanse functionarissen, kan Oekraïne laten zien dat de Russische controle niet vaststaat. De regering-Biden gelooft ook steeds meer dat het treffen van de Russische achterlinies op de Krim het vermogen van Moskou om zijn frontlinies verder op te schuiven ernstig kan schaden.

  NAVO: Oekraïne kan F-16's inzetten voor aanvallen diep in Rusland

“Zonder de Krim valt de hele zaak uit elkaar,” aldus Evelyn Farkas, de topambtenaar van het Pentagon voor Oekraïne tijdens de regering-Obama.

De vrees dat een aanval op de Krim de heer Poetin ertoe zou aanzetten een tactisch kernwapen te gebruiken, is volgens functionarissen afgenomen. “Ik heb het gevoel dat de regering steeds meer inziet dat de dreiging van Russische escalatie misschien niet is wat zij eerder dacht,” aldus generaal Hodges.

Terwijl Oekraïense aanvallen binnen Rusland zelf nog steeds aanleiding geven tot bezorgdheid van Amerikaanse functionarissen over escalatie, is de reactie van Moskou op periodieke Oekraïense speciale operaties of geheime aanvallen op de Krim, waaronder tegen Russische luchtmachtbases, commandoposten en schepen in de Zwarte Zee-vloot, getemperd.

“Er is meer duidelijkheid over hun tolerantie voor schade en aanvallen,” zei Dara Massicot, een senior beleidsonderzoeker bij de RAND Corporation. “De Krim is al vele malen getroffen zonder een massale escalatie vanuit het Kremlin.”

De heer Poetin en het Russische publiek beschouwen de Krim echter als een deel van Rusland, dus aanvallen daar zouden de Russische steun voor de oorlog kunnen versterken.

Amerikaanse functionarissen van hun kant zeggen niet te weten hoe Poetin zal reageren als Oekraïne de Krim aanvalt met door de VS geleverde wapens.

Mevrouw Massicot zei dat geen van de weinige aanvallen van Oekraïne op de Krim tot nu toe een bedreiging vormden voor het vermogen van Rusland om zijn aanspraken op het schiereiland te handhaven. “Ze zijn dus misschien geen nauwkeurige test voor de vastberadenheid van Rusland op dit punt,” zei ze.

Vorige maand herhaalde minister van Buitenlandse Zaken Antony J Blinken het vaste Amerikaanse beleid ten aanzien van Oekraïne – dat de regering-Biden het land wil helpen bij het terugnemen van grondgebied dat vorig jaar tijdens en na de Russische invasie in beslag is genomen.

“Onze focus is om te blijven doen wat we al doen, namelijk ervoor zorgen dat Oekraïne in handen heeft wat het nodig heeft om zich te verdedigen, wat het nodig heeft om terug te slaan tegen de Russische agressie, om het grondgebied terug te nemen dat sinds 24 februari in beslag is genomen”, zei Blinken tegen de top van CEO’s van de Wall Street Journal. Volgens de definitie van de heer Blinken omvat dat grondgebied niet de Krim.

Volgens critici heeft die positie het Russische leger een onaantastbaar onderkomen gegeven van waaruit het Oekraïne kan aanvallen.

“We hebben Oekraïne in wezen beperkingen opgelegd door te zeggen dat deze oorlog op jullie grondgebied wordt uitgevochten en niet op Russische bodem,” zei Philip Breedlove, een gepensioneerde viersterrengeneraal van de luchtmacht die de opperbevelhebber van de NAVO voor Europa was toen Rusland in 2014 de Krim binnenviel. “Rusland een vrijplaats geven van waaruit het kan vechten, zonder angst voor represailles, is absoluut absurd. Het heeft militair gezien geen enkele zin.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan van de VS regering om Rusland in kleine staten op te delen Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTer nagedachtenis aan de David Crosby die hij ooit was, voordat “het virus” zijn hersenen opat
Volgend artikel“Voelde me alsof ik doodging”: Elon Musk hekelt COVID-booster wegens “ernstige bijwerkingen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Het word tijd voor een nucleaire demonstratie door de Russen op Amerikaans grondgebied. Dan pas word men bewust dat ze zelf ook niet veilig zijn deze psychopaten.

 2. De eerste Bom die in de Krim valt met toedoen van Amerika moet gelijk beantwoordt worden met een nucleare strike op het Pentagon of direct op het witte huis .
  De oorlog komt er hoe dan ook dus doe het dan maar snel ,scheelt stress

 3. Im heb geen idee wat de auteur hiervan heeft gerookt, maar t moet goed spul zijn om zover van de wereld te geraken.

  Ukraine die de Krim gaat aanvallen? Met welke manschappen dan? Ruwweg 50% van wat er nog rest van hun leger zit vast in Bakhmut en een flink deel van de rest wordt achtergehouden om Kiev te kunnen verdedigen en de 4e verdedigingslinie te kunnen bemannen wanneer Bakhmut valt.

  Dan de wapens die daarvoor nodig zijn. Verzamelde zooi uit het westen? Franse, Duitse en Engelse tanks die allemaal anders zijn, onvoldoende in aantallen en onvoldoende gepantserd voor het huidige slagveld? Bradleys die super kwetsbaar zijn gebleken?
  Als je graag nog een gehaktmolen wilt beginnen om je eigen troepen te slopen is dit wel een plan ja. Vooral omdat het betekwnt dat die troepen niet beschikbaar zijn op andere plekken wardoor Rusland vrij spel heeft om door te stoten in een ander gebied en de aanvallers in de rug aan te vallen.

  Een dergelijke actie kan alleen met NAVO troepen en – materiaal. Waarna Rusland gerechtigd is doelen buiten Ukraine te treffen. Europa zal geen steun van haar burgers hebben als er een paar bases in Polen en Duitsland getroffen worden. Evemin als een paar Nederlandse en Engelse havens. En dat hoeft niet eens nucleair te zijn.

  • Europa zal geen steun van haar burgers krijgen………
   Precies. Daarom is het in psychologisch opzicht zo belangrijk om op Amerikaans grondgebied
   eens een paar klappen uit te delen.
   Dan worden die arrogante dom geprogrameerde Amerikaantjes daar misschien eens wakker.

 4. Het is spelen met mensenlevens natuurlijk, ik kan cynisch alleen maar zeggen tegen de VS, probeer het joh, kijken wat de Russen daarna zullen doen!
  Ik blijf ook herhalen dat de VS en hun buitenlands beleid weinig verschil maakten bij een gekozen Democraat of Republikein, het is decennialang een despoot voor deez aardkloot geweest, dat Biden niet eerlijk gewonnen heeft is voor mij ook een non-discussie, trouwens, vind dit land met hun hele kiessysteem en het onmogelijk maken voor zwarte Amerikanen om te stemmen verre van een democratie, hoe kun je een democratie zijn terwijl vele burgers geen eens mogen stemmen, daarover heb ik nog nooit iets gelezen hierop FN, zijn burgerrechten he, die gelden voor alle rassen hetzelfde.
  In ieder geval heb ik het vermoeden dat de VS die stap niet gaat durven, doen zij het wel dan breekt de pleuris uit en gaan alle remmen los, ik zou wederom herhalen, probeer het VS!!!

  • Onmogelijk voor zwarten maken om te stemmen? Luistert u naar CNN of zo?
   Dat is een lulverhaal eerste klas. Er is heel veel mis met het systeem hier in de VS, maar dat zwarten niet zouden kunnen stemmen, of moeilijker zouden kunnen stemmen is gewoon gelul. Tenzij we het gaan hebben over de vraag of ze kunnen lezen hoe dat te doen, maar zelfs dat is geen vereiste.
   Het voornaamste probleem is dat er geen ID wordt gevraagd, dus kunnen illegalen stemmen, kunnen mensen meerdere keren stemmen of zomaar namens iemand anders stemmen, wat allemaal op grote schaal voorkomt.
   Het is links wat tegen het vragen van ID is, met het ‘minderheden, zielig, discriminatie’ verhaal. In een land waar de meeste kinderen al op 16-17 jarige leeftijd een rijbewijs halen, dat als ID kan worden gebruikt trouwens. Een staats-ID kaart (geen paspoort, maar kaart voor ID van de staat waar je woont) kost $20,-. En die hebben veel mensen nodig om bepaalde medicijnen te kunnen ophalen in de apotheek .

   • Republikeinen maken het in diverse regio’s heel moeilijk zo niet onmogelijk, ik beluister geen CNN trouwens beste Johan P, U gelooft dit niet, prima voor mij, het stemmen is een recht en daar moet iedereen gebruik van kunnen maken, onder de corona werd daar in Nederland ook een rechtszaak voor gevoerd, een advocaat die banden met de PvdD kwam daar toen over praten in Buitenhof, zij waren bijna de enigste die daar de mond over open deden, ook al ben ik soms bijna zover om niets meer te stemmen, dat doen vele Amerikanen ook al niet meer natuurlijk en in ons land ook velen.

    • Wat Republikeinen doen is proberen fraude bij verkiezingen zo veel mogelijk te beperken.
     Logisch dat de Democraten hier op tegen zijn , gezien hun laatste ‘overwinningen’ .
     Wat het zogenaamde gerrymandering betreft , daar maken beide partijen (twee vleugels van dezelfde vogel b t w) zich schuldig aan.
     Bovendien heeft Casse gelijk ,zeker wat de VS betreft

    • Waar en hoe dan wel? bewijzen of links en onderzoeken graag.
     Want die bewering wordt net zo vaak gedaan als de ‘gender-gap’ met salarissen en is al net zo vaak weerlegd. Het is pure linkse propaganda dat het voor zwarten moeilijker zou zijn om te stemmen.

  • waar haal jij het idee vandaan dat ‘zwarten’ in amerika ‘onmogelijk’ kunnen gaan stemmen?????? stembureau’s zijn daar overal te vinden…..
   of insinueer je naar de ‘identiteitskaarten’ waar zovele linksliberalen het zo moeilijk mee hebben?? iets dat IEDERE amerikaanse burger heeft, je moet het hebben voor een bankrekening, huis te huren, sigaretten en drank te kopen enzovoort….iets waar de linksliberalen het zo moeilijk mee hebben, want VERPLICHT je paspoort tonen bij een stembureau voorkomt kiezersfraude….
   (in vele staten is het genoeg te zeggen ‘wie je bent’ lol zonder EFFECTIEF te moeten aantonen wie je bent….het is niet ongebruikelijk dat bussen vol ‘stemmers’ van de ene bureau naar het andere gaat…(vaak zwarten btw) en zo de verkiezingen frauduleren in het voordeel van de linksliberalen) …
   en mocht dit alles je oprispingen bezorgen, ben hertrouwd met een amerikaanse……ik zou je nog andere dingen kunnen vertellen over amerikaanse verkiezingsfraude, maar dan ben ik morgen nog bezig

 5. Hoe zal de RF reageren als het Westen mogelijk maakt dat de Krim succesvol wordt aangevallen. Wel, door de zorgen dat Oekraïne als staat ophoudt te bestaan.

 6. “You can try to plan events, but sooner or later events take over”.
  De Oekrainse lange afstandsraketten van knuffeljood Zelenski zullen het early warning systeem van mutual assured destruction activeren en de ganse aardbol vernietigen. Er zal 1 enkel bordje overblijven “Rutte had gelijk over de Russische dreiging” zal er op staan

 7. Hij is geen president Biden.
  De seniele neemt geen besluiten.
  Zij die een acteur Biden naar voren schuiven zijn The Biden organisation..
  Er is ook geen president daar omdat er nooit iemand officieel is benoemd.
  Het witte huis is een slooplocatie, evenals DC.

 8. Momenteel vind je overal op internet het gegeven dat Oekraïne een proxi oorlog voert voor de nato. Het is nu algemeen bekend. Het maakt niet uit of de Oekraïners sterven of hun land kapot gaat. Zolang de nato maar Rusland kan pesten.
  Dit gegeven zal doordringen bij de Oekraïnse bevolking. Dit gegeven dringt door bij de Poolse bevolking. De Europese Slavische bevolking wordt gebruikt als stormram tegen Rusland. De slaven mogen sterven, invalide raken, bezitsloos in armoede leven.

  Dankzij internet krijgen deze slaven het door, nog even en de bevolking van de Slavische landen zullen de straten op gaan en vrede eisen. Het gaat een keer ophouden.

  • Zouden die Polen straks een deal hebben na afloop met de Russen en een deel terugeisen wat eens bij Polen hoorde, dat gerucht hoor ik steeds meer, wat denkt U daarvan, zou toch kunnen?

   • Als de Polen een deel van Oekraine terugeisen zal dat denk ik niet geaccepteerd worden door de EU en NATO , Rusland zal het best vinden daar is geen deal voor nodig

 9. Een oekraïens offensief in de lente… Hoe dan? Het is al bezaaid met oekralijken voor bakhmut, de dodelijke verliezen zijn 3 cijferig per dag, zo’n beetje alle mannen die rondlopen worden opgepakt en gesommeerd zich te melden voor het front. Maar ze zijn aan het winnen hoor, echt waar. En straks al helemaal met onze F16 straaljagers. Stop deze waanzin, ga praten. “In the end, Ukraine is going to get wrecked” (Mearsheimer).

 10. Als ze dat gaan doen de Krim waar bijna alle mensen democratisch gekozen hebben om weer een deel van Rusland te zijn, ik geloof dan ook zeker dat bij Rusland de handschoenen uit gaan en er vol ingaan, maarja dat is ook altijd het doel geweest en gebeurt dit dan is Amerika History, god zijn dank dan toch nog iets goeds uit voortgekomen en Israël is dan ook weg het land waar maar 3% echte joden wonen,
  University,” has shown that 97.5% of the Jews living in Israel have absolutely no ancient Hebrew DNA. So they are not Semites and have no ancient blood ties to the land of Palestine at all.

  In contrast, 80% of Palestinians carry ancient Hebrew DNA, making them true Semites. This means that the real anti-Semites are the Israelis who are stealing Palestinian land to build Israeli settlements. It is the Israelis who tyrannize and massacre innocent Palestinians. And as always, under the guise of ‘safety and self-defense’..!

 11. Dit toont het niveau en begrip van fe auteur aan: “Het nieuwe denken over de Krim – in 2014 door Rusland geannexeerd …”

  En dat komt in dit artikel nog 2 of 3 keer langs.

  De Krim was altijd al een autonome republiek, die onder Khrutshev onder de administratie van Kiev werd geschoven om zaken zoals water en electravoorziening onder een toezicht te hebben.

  Na de val van SSSR heeft de Krim begin ’90 twee maal een referendum georganiseerd waarbij de bevolking er voor koos niet meer onder bestuur van Kiev te zijn maar een autonome staat te vormen. Deze legale plannen zijn beide malen met geweld de kop in gedrukt door Kiev.

  Ook het gezwets dat Rusland in 2014 de Krim binnenviel is incorrect, zijn waren daar al eeuwen en hadden zojuist de lease van hun grote militaire basis van Sebastopol met decennia verlengd.

 12. Elke keer dat slappe gezever over de Oekraine die de Krim gaat innemen. Waarom moet ik die baarlijke nonsens nu elke keer lezen. De enorme slagkracht van het Russische leger word zomaar even vergeten in deze. Zo gauw er nieuw materiaal uit het Westen of de VS in de Oekraine aankomt word het meteen door het Russische leger vernietigd. Oekraine, het Westen en de VS mogen onze Lieve Heer op hun blote knietjes bedanken dat ze tot zover nog zo goed wegkomen. Als de Russische beer pas echt goed kwaad is zijn de rapen pas goed gaar. Maar dat besef wil maar niet doordringen in die botte hersens van de tegenstanders van Rusland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in