De gebeurtenissen van de afgelopen week hebben laten zien hoe onbelangrijk de EU en Duitsland internationaal zijn geworden. En het heeft laten zien hoe weinig de Duitse media erover berichten.

Afgelopen zondag was het weekoverzicht van de Duitslandcorrespondent van de Russische televisie weer zeer interessant, omdat hij op veel dingen wees die de Duitse media liever niet zo gedetailleerd belichtten, bijvoorbeeld het bezoek van de emir van Qatar aan Berlijn. Qatar is een van de belangrijkste supporters van Hamas, en misschien herinnert u zich nog hoe de Duitse kinderboekenschrijver Robert Habeck vorig jaar Qatar om gasleveranties smeekte, terwijl de rest van de Duitse regering Qatar de les las over LGBT-kwesties tijdens het WK voetbal? schrijft Thomas Röper.

Duitsland heeft toen niet veel vrienden gemaakt in Qatar. Het feit dat er niets openbaar is gemaakt over de inhoud van de huidige ontmoeting van kanselier Scholz met de emir, is veelzeggend.

Dit is slechts een van de politieke details van de afgelopen week waar de Russische correspondent in zijn weekoverzicht op wees, en daarom heb ik zijn verslag opnieuw vertaald.

Begin van de vertaling:

Voor Israël begint het Westen Oekraïne te vergeten

Onlangs hebben we het hier gehad over hoe giftig Zelensky is, omdat de Oekraïense kwestie een verwoestende invloed heeft op het binnenlandse politieke evenwicht in veel Westerse landen. In de VS verloor Kevin McCarthy, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, zijn ambt omdat hij samenspande met de regering-Biden over de begroting en wapenleveranties aan Oekraïne. De acties van Biden als president worden door bijna 60 procent van de Amerikanen afgekeurd. En dat een jaar voor de presidentsverkiezingen.

In Canada leidde het bejubelen van de voortvluchtige nazi Gunko in het parlement tot het aftreden van Lagerhuisvoorzitter Anthony Roth. Te midden van het schandaal kelderde het draagvlak van premier Justin Trudeau naar een beschamende 23 procent.

De reputatie van de Franse president Emmanuel Macron lijdt ook onder de steun van Zelensky. Als er nu presidentsverkiezingen zouden worden gehouden, zou zijn belangrijkste rivaal Marine Le Pen 60 procent van de stemmen krijgen.

De golf heeft ook Duitsland bereikt. Bij de deelstaatverkiezingen in twee deelstaten heeft de partij van Olaf Scholz glansrijk verloren. In Beieren kreeg de SPD slechts 8 procent, in Hessen 15. Er komen verkiezingen aan in andere deelstaten, over twee jaar zijn er federale verkiezingen, en de coalitie van de SPD en de Groenen heeft al zoveel schade aangericht dat de economie van het land in een recessie is beland.

Maar het is waarschijnlijk Polen dat zich aan Oekraïne en Zelensky het meest verbrand heeft. Er was een verhitte liefdesrelatie op weg naar een toekomstige hereniging. Nu zijn de betrekkingen tussen de twee landen praktisch bevroren. Oekraïens graan gaat niet naar Polen, wapens uit Polen gaan niet naar Oekraïne. In de Algemene Vergadering van de VN noemt Zelensky Polen kortweg “de nuttige idioot van Poetin”. De Poolse regeringspartij Orde en Recht verliest kort voor de verkiezingen een zeer groot deel van haar stemmen vanwege Oekraïne.

Onze correspondent doet verslag vanuit Europa.

Onrust op een schoolplein. Op een video is te zien hoe een 15-jarige middelbare scholier een Palestijnse vlag een Berlijnse school binnenbrengt. Een leraar vond het maar niks en probeerde het van hem af te pakken. De volwassen man sloeg de tiener in het gezicht, die terugsloeg. Als de leerling met een Israëlische vlag was gekomen, zou er nauwelijks een gevecht zijn geweest. De vrienden en familieleden van de leerling verzamelden zich buiten de school en de politie joeg hen uiteen. De jongeman werd uit de klas geschorst, de leraar is met ziekteverlof totdat het onderzoek is afgerond.

  Inflatie eurozone stijgt

Oké, dat was één vlag, maar wat als er tientallen zijn, wat als het geen vlaggen zijn, maar iets zwaarders…?

Lyon en Parijs, in Frankrijk zijn de botsingen tussen de politie en Arabische jongeren natuurlijk het grootst en het gewelddadigst. En ze breken overal uit. Dit is Londen: een demonstratie ter ondersteuning van landgenoten en geloofsgenoten in het Midden-Oosten.

Dit is de mobilisatiereserve voor een mogelijke oorlog in Europa, een burgeroorlog, een etnische oorlog, een religieuze oorlog. De social netwerken zitten vol bloed en pompen terabytes aan haat in “Europees Palestina”. Er zijn ook foto’s van rellen, bijvoorbeeld van de kleine Gazastrook in de Zweedse stad Malmö.

In Duitsland is het probleem op een radicale manier opgelost, zoals gebruikelijk is in volwassen democratieën: een volledig verbod op publieke uitingen van sympathie voor Palestina, of preciezer gezegd, voor Hamas. Deze termen zijn nu echter bijna identiek voor de regering, anders zouden de Palestijnse vlaggen niet van de demonstranten worden afgepakt.

Kanselier Scholz zei in de Bondsdag: “Iedereen die de misdaden van Hamas verheerlijkt of de symbolen van Hamas gebruikt, kan in Duitsland vervolgd worden. Iedereen die moord en doodslag vergoelijkt of aanzet tot het plegen van misdaden kan worden vervolgd. Iedereen die Israëlische vlaggen verbrandt, kan worden vervolgd. Iedereen die een terroristische organisatie steunt, is strafbaar.”

De Israëlische symbolen zijn daarentegen alomtegenwoordig, ook al hebben ze de Oekraïense symbolen nog niet verdrongen. De Davidster staat op de Brandenburger Tor in Berlijn en op de Eiffeltoren in Parijs. Alles zoals gewoonlijk. Maar in Rome werd de vlag van de Joodse staat onverwacht geprojecteerd op de triomfboog van de nationale held en keizer Titus Flavius, die aan het begin van het eerste millennium veel Joden vermoordde, Jeruzalem platbrandde en de tempel plunderde. Wat kun je doen, de oudheid liet de Romeinen niets fatsoenlijks meer na om met het Beloofde Land te associëren.

Tegen de achtergrond van de stormachtige demonstratie van begrijpelijk en natuurlijk medeleven met de Israëli’s, ging het nieuws dat de Joodse gemeenschap van Opper-Beieren en München hun mensen adviseerde om zich te onthouden van alles wat op hun Joodse afkomst zou kunnen wijzen bijna verloren. Voor het geval dat. Het probleem van vijandigheid tegenover Joden en antisemitisme wordt in Duitsland immers niet als acuut beschouwd. Maar dit is verkeerd. Bild geeft het zelf toe: “We hebben honderdduizenden mensen met antisemitische opvattingen in Duitsland binnengelaten, die in hun land van herkomst met deze onmenselijke ideologie zijn opgegroeid. Ze hebben het met zich meegebracht naar Duitsland en we zien de gevolgen vandaag op onze straten. Dit is een enorme potentiële bedreiging voor de veiligheid van Joden in Duitsland. Het probleem van het in Duitsland geïmporteerde antisemitisme is lange tijd gebagatelliseerd of in twijfel getrokken.”

Over twijfel gesproken. Twijfel bestaat niet alleen omdat heel Europa, met uitzondering van het recalcitrante Hongarije en Polen, onder de huidige omstandigheden “ondermijnd” is met moslimwijken, maar ook omdat Saoedi-Arabië plotseling de wenkbrauwen fronst, gevolgd door vrijwel de hele Arabische Liga. Daarom wordt in Europa ondubbelzinnige steun voor Israëls recht op zelfverdediging af en toe afgezwakt door overwegingen van proportionaliteit bij het gebruik van geweld.

  Is Poetin een samenzweringstheoreticus?

“Ik heb de moorden veroordeeld en zelfs mijn minachting en afschuw uitgesproken. Maar het recht op zelfverdediging dat Israël heeft, omvat niet het recht om wraak te nemen en burgers te doden,” zei de Kroatische president Zoran Milanovic.

Op donderdag kwam de emir van Qatar, Tamim bin Hamad Al-Thani, voor een verrassingsbezoek naar Berlijn. Zijne Hoogheid is natuurlijk niet het type dat op een podium staat met de kanselier en vragen van journalisten beantwoordt, en daarom bleef de inhoud van het gesprek vertrouwelijk. Op het internet circuleert echter hardnekkig onbevestigde informatie dat Qatar, de belangrijkste sponsor van Hamas, dreigt te stoppen met de levering van vloeibaar gas aan Europa, dat 13 procent van de totale gasbehoefte van Europa dekt, als de bombardementen op de Gazastrook doorgaan. Als dit allemaal waar blijkt te zijn, zal de markt onder druk komen te staan.

Nog een reden voor Westerse politici om Israël een beetje onder druk te zetten, zijn de Europese gijzelaars. Shani Louk, een 22-jarige Duitser die door Hamas-militanten gevangen werd genomen op een muziekfestival bij de grens met Gaza, belichaamt de tragedie van honderden onschuldige mensen die in de Gazastrook worden vastgehouden.

En wat kan de Duitse regering doen om ook maar één leven te redden? Onder de regering-Scholz heeft Duitsland de afgelopen twee jaar al 340 miljoen euro naar Palestina gestuurd, die de autonome autoriteit ook had kunnen gebruiken om Hamas te voeden. In ruil daarvoor heeft Berlijn geen enkele invloed gekregen in de regio.

Op dit moment althans, volgens Baerbock, zoals ze in de Bondsdag zei: “We kunnen hier alleen samen met de Israëlische regering, met alle andere partners optreden, omdat dit wrede spel van Hamas, van de terroristen, is om juist deze gijzelaars voor hun doeleinden te gebruiken.”

Als het doel van Hamas een nieuwe Arabisch-Israëlische oorlog is met sjiitische milities aan hun kant, dan heeft de kanselier in de eerste dagen gewoon olie op het vuur gegooid: “Zonder de steun van Iran in de afgelopen jaren had Hamas deze aanval niet kunnen uitvoeren,” zei Scholz.

Hij heeft gewoon geen idee, maar de afgelopen dagen is gebleken dat het Westen, afgezien van zijn meest warmbloedige vertegenwoordigers, niet geïnteresseerd is om Iran rechtstreeks in verband te brengen met de acties van Hamas. Om nog maar te zwijgen van verwoede verklaringen. Integendeel, aan het einde van de week begonnen ze Israël terug te roepen. Boris Pistorius, de Duitse minister van Defensie, zei: “De Israëli’s bevinden zich nu in een situatie waarin we allemaal een escalatie van de situatie moeten verwachten als ze een grondoffensief lanceren. Wij steunen Israël en hopen van harte dat er geen verdere escalatie zal plaatsvinden.”

De angst voor een grote oorlog. Het wordt gevoed in de hoofden van Europese politici, niet in het minst door de zware herinneringen aan 2015. De EU zou deze ervaring de tweede keer wel eens niet kunnen overleven.

  De CIA in Oekraïne - de NY Times krijgt een rondleiding

“Als er meer regionale problemen zijn, krijgen we meteen grote problemen op Europees grondgebied vanwege de vluchtelingen, en we weten hoe dat door bepaalde politieke groeperingen in de EU kan worden gebruikt om de controverse aan te wakkeren en de EU nog meer te verdelen,” zei Charles Michel, hoofd van de Europese Raad.

De golf van problemen die uit het Midden-Oosten komt, verergert de vraag wat er met Oekraïne moet gebeuren. Europa heeft niet de middelen voor twee grote conflicten en gezien het kennelijke onvermogen van het regime in Kiev om aan de verwachtingen te voldoen, liggen de prioriteiten voor de hand. Daarbij heeft Israël de aandacht niet afgeleid van de Oekraïne-kwestie, bij gebrek aan resultaten op het slagveld is de belangstelling ervoor al lange tijd aan het afnemen, alleen zou dit proces nu kunnen versnellen.

Markus Reisner, militair expert en kolonel van de Oostenrijkse strijdkrachten, zei: “Door de nieuwe crises kan Oekraïne uit onze aandacht verdwijnen. Wereldwijd bevinden we ons in een situatie waarin verschillende crises elkaar overlappen en beïnvloeden. De crisis die zich nu in het Midden-Oosten ontwikkelt, houdt verband met Oekraïne en gaat over de herverdeling van middelen. De VS, als grootste wapenleverancier, zou nu wapens die bestemd zijn voor Oekraïne kunnen omleiden naar Israël om te helpen. Als dat gebeurt, kan de crisis in Oekraïne vergeten worden en zullen de wapenleveranties stopgezet worden.”

Eigenlijk zijn ze al stopgezet. Als we de Daily Telegraph mogen geloven, vuren de Britse houwitsers die aan Oekraïne geleverd zijn hooguit één keer per dag omdat ze geen granaten hebben. In de ogen van de Westerse media ziet de situatie in Oekraïne er gewoonweg rampzalig uit.

Geen wonder dat Zelensky zich deze week naar Brussel haastte, waar de Oekraïense steungroep “Ramstein” opnieuw bijeenkwam. Vroeger was de minister van Defensie aanwezig op dergelijke bijeenkomsten, maar nu plotseling niet meer. Zelensky is bang. En niet alleen dat ze Oekraïne vergeten, maar ook dat ze hem persoonlijk vergeten omdat hij niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Zulke mensen zijn dan overbodig. Niet nu, natuurlijk, maar als het nodig is.

De onverwachte gast uit Kiev klampte zich aan de televisiecamera’s vast waar hij maar kon. Hij zei het een en ander over Israël en probeerde zo hardnekkig zijn zin door te drijven in de nieuwe agenda dat de secretaris-generaal van de NAVO hem zelfs een beetje bij de microfoons vandaan en richting uitgang moest duwen.

Feit is dat het voor Europa nu veel nuttiger is om Israël effectief te steunen en zo de situatie binnen het kader van een lokaal conflict te houden, dan om middelen te verspillen aan het absoluut mislukte Oekraïne-project, want terwijl het een absolute bodemloze put is, is de bodem van het Europese vat al zichtbaar.

Einde vertaling


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Biden’s Witte Huis draait bewering terug dat hij foto’s heeft gezien van “door terroristen onthoofde baby’s”, geeft toe dat hij “geen foto’s heeft gezien of dergelijke rapporten zijn bevestigd”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZionistische provocatie leidde tot reactie van Hamas
Volgend artikelKinderen bombarderen en Hamas de schuld geven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. puinhoop is de enige echte waarheid…en waar is plotseling Taiwan, en wat is oekraïne..liegen hoeft niet meer..in israël wordt netanyahu..binnekort persona non grata..de westerse. bom is ontploft in eigen gezicht…en ondertussen blijven bedrijven groot en klein bankroet gaan…wanhoop nabij = Puinhoop dus inderdaad…

 2. Anitisemitisme of Moslimhaat wil ik niet bagalatiseren, blijf zelf de mening toegedaan die beweerd dat men het zionisme haat bij de Moslims in heel de wereld en niet de Joodse religie of zo, het koloniale gedrag.
  Veel Moslims steunen daarom de Palestijnen en het Westen met zijn veelal Christelijke geloofsgenoten steunen de Joodse Israëli’s omdat zij vinden het Jodendom dichterbij hun eigen geloof zitten, vanwege de Holocaust ook misschien en afkeer voor de Islam.
  Verder is het afwachten wat er gaat gebeuren, ben erg nieuwsgierig of er een reactie komt uit het Arabische gedeelte van de wereld(?)!

 3. Net Moslim moordpartijtje in Brussel…de Telegraaf meld het en gaat verder met groot voorpagina nieuws over een clown van drie dagen geleden…..ook een manier om dingen weg te stoppen….

  Ik wist niks van demonstraties in London en elders….ik had ene vermoeden maar de MSM doet zijn doofpotwerk goed….tot het hier in de straat ook bezig is.
  We zitten al in oorlog, onze regering is in de schuilkelders maar ons vertellen ze dat de lucht blauw is en teletubbies van je houden….

  https://www.youtube.com/watch?v=3egoL5Pe0A8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in