Na de aanslagen van 11 september werden de Verenigde Staten in een collectieve woede gewerkt, terwijl miljoenen probeerden te begrijpen waarom of wie zo’n afschuwelijke aanslag in Amerika zou plegen. De oorlogshaviken, die gewacht hadden op hun moment om toe te slaan, richtten deze collectieve woede op anonieme bruine gezichten in Afghanistan, en gebruikten daarbij hun boogeyman, Osama Bin Laden, schrijft Matt Agorist.

De meerderheid van de Amerikanen was ziedend van verlangen naar bloedvergieten, terwijl zij kritiekloos het narratief opslokten dat hun door hun televisies werd gevoerd. “USA! USA! USA!” was de strijdkreet die het begin zou worden van een miljardenverslindend moeras waarin tienduizenden Amerikaanse troepen verminkt, psychisch verwoest of gedood zouden worden. Honderdduizenden onschuldige burgers zouden sterven terwijl de wapenfabrikanten recordwinsten binnenharkten. En waarvoor?

Hoewel de meeste mensen het narratief geloofden dat “je óf met ons bent, óf met de terroristen,” was er een kleine minderheid, waarvan velen aan de linkerzijde, die tegen de oorlogen was. In de begindagen van de oorlog vond het Republikeinse Congreslid Ron Paul bij de linkse liberalen meer bijval voor zijn anti-oorlogsstandpunten dan binnen zijn eigen partij.

Hoewel deze minderheid klein was, was links tegen de oorlog luidruchtig en werd al snel een kracht om rekening mee te houden.

De vocale minderheid zou in de loop der jaren steeds meer steun krijgen, en zo een van de grootste anti-oorlogsbewegingen sinds Vietnam helpen op gang brengen. Hun boodschap over non-interventionisme en vrede vond weerklank in hun gelederen en de steun van beide partijen nam toe, tot op een dag – Barack Obama gebeurde.

  Na aanslag op Nord Stream-pijpleidingen: Volgen drone-aanvallen op tankers voor vloeibaar gas?

Toen links Obama voorgeschoteld kreeg – die uiteindelijk niet alleen de oorlogen van Bush zou steunen, maar ze zelfs zou laten escaleren en uitbreiden – stonden zij voor een keuze: moreel consequent blijven en zich verzetten tegen alle agressie-oorlogen, of, in een toestand van cognitieve dissonantie geraken en de oorlogen aanvaarden nu “hun team” ze uitvoerde.

Helaas begon deze massale vredesbeweging toen te tanen, totdat plotseling het links tegen de oorlog, vertrokken was.

Oorlog zou het beleid worden van dezelfde linksen die ooit tegen het VS Imperialisme waren. 8 jaar lang leunden de linksen achterover en keken toe hoe Obama tienduizenden bommen liet vallen op arme bruine mensen aan de andere kant van de planeet. Niet alleen zwegen zij tegenover deze massamoord, zij steunden haar.

Het vroegere verzet tegen de Amerikaanse agressie in het buitenland was met succes naar binnen omgebogen door opiniemakers, politici en blaaskaken in de media. Door een massale reeks propagandacampagnes werd de verontwaardiging tegen de oorlog omgezet in woke woede.

In plaats van zich te verzetten tegen de onderdrukking van en de moord op onschuldige mensen door het Amerikaans militair-industrieel complex, had het “team woke” een andere agenda. Zij gingen de strijd aan met de “letterlijke nazi’s”, die in menigten gemakkelijk te herkennen waren door de felrode petjes die zij droegen, waarop “Make America Great Again” stond.

Kinderen die uit elkaar geblazen werden door hellfire raketten en hele steden die in puin veranderden door shock and awe, namen nu een ondergeschikte plaats in voor “OrangeManBad!”

Toen de verdeeldheid in Amerika een hoogtepunt bereikte – ergens rond de rellen in Charlottesville – was elke hoop op handhaving van een consequente anti-oorlogsbeweging de kop ingedrukt door zwarte laarzen, fietssloten, en tiki-fakkels.

  Manoeuvre "Verschroeide aarde": De Oekraïners trekken zich terug terwijl ze huizen in Bakhmut in brand steken - de Russen zijn Paraskovievka binnengetrokken (Video's)

Het lijk van de anti-oorlogsbeweging was zelfs te zwak om in zijn graf om te keren.

Snel vooruit naar 2022, en na twee jaar psychologische oorlogsvoering in de vorm van covid hysterie en angstzaaierij in de media, was de eens zo inspirerende anti-oorlogsbeweging van de vroege jaren 2000 veranderd in een partij gestoorde oorlogsstokers die denken dat oproepen tot een “no-fly zone” tegen Rusland en raketten naar Oekraïne sturen een “pro-vredesbeweging” is.

Niet langer zijn linksen tegen oorlog. Niet langer verzetten zij zich moreel tegen Amerikaans ingrijpen in buitenlandse conflicten. Niet langer omarmen zij werkelijke vrede. In plaats daarvan hebben zij de handen ineengeslagen met de neoconservatieven en marcheren zij stap voor stap in de richting van de potentiële nucleaire vernietiging van alle leven op aarde.

De blauwe en gele vlag-emoji’s in de social media-profielen hebben de gele lintmagneten van de post-9/11 interventionisten vervangen, terwijl vroegere “anti-fascistische” stemmen nu echte fascisten omhelzen.

Misschien vat niets deze mentaliteitsverschuiving beter samen dan de volgende verklaring van één van de weinige stemmen ter linkerzijde die in de loop der jaren consequent anti-oorlog is gebleven – ondanks massale psychologische operaties die velen in haar kamp in de tegenovergestelde richting drijven – Caitlin Johnstone.

“Het was duidelijk dat we een heel nieuw niveau van Orwelliaanse dubbelzinnigheid bereikt hadden, toen bleek dat linksen letterlijk iedereen in de wereld een nazi noemen, behalve echte, letterlijke nazi’s,” schreef Johnstone.

Waarmee ze perfect de hele mentale gymnastiek omvatte die men moet uitvoeren om deze overtuigingen aan te hangen.

  Russisch leger bevestigt volledige vernietiging van een van de Oekraïense vestingwerken in de regio Kherson (Video's)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Getuigenis: Enorme biowapens productiefaciliteit onder Azovstal staalfabriek, Doomsday raswapens



Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel“Pandemieverdrag” zal de WHO de sleutels overhandigen tot wereldregering
Volgend artikelOm Rusland te bestrijden, riskeren de Europese regimes verarming en recessie voor Europeanen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Via mijn afdracht aan de belasting staat mijn naam ook op de bommen en granaten die de hersenloze idioten die onze regering vormen aan de gewetenloze misdadigers in de Oekraïne overhandigen.

 2. Leg mij economie uit..
  maar, altijd pret wanneer je meldde dat in de estaffeterace van ellende, Obama zo’n 1000miljard per jaar extra schuld had opgebouwd, acht jaar verandering en plezier; 8,6 biljoen dollar.

 3. Waar komt al dat geld toch vandaan… Ik zie al jarenlang constant enorme bedragen rondgegooid worden, biljoenen dollars en euro’s. Een jaar of 20 geleden was een miljoen dollar een enorme hoop geld, onvoorstelbaar veel, nu zijn het woorden als biljoen, miljard, triljard e.d. Al die bedragen zijn gemoeid met ‘ondersteuning’ en ‘bailout’ van dit of dat, inclusief de Ukraine. Vanuit verschillende landen zijn enorme bedragen, in de 9 getallen, naar de Ukraine geworpen. Dat zijn geen ‘miljoenen’ meer maar biljoenen. Waar komt dat geld vandaan? Hoe ontstaat het? En waarom is er zoveel meer van ontstaan in de laatste 20 jaar? Het antwoord is ‘printen’ – monopoly geld wordt er gewoon bijgeprint om de oorlogen in stand te houden. Ik denk er over om geen belasting meer te betalen, wat heeft het nog voor zin als het naar oorlogsvoering gaat. Want waar gaan die enorme bedragen anders heen? Op alles moet bezuinigd worden, maar plotseling vliegen er astronomische bedragen de kast uit om de oorlogsindustrie te betalen. Ongelooflijke shitzooi is het.

   • Bijna al dat geld komt uit onze geboorte trusten, ieder heeft er 3 op zijn naam staan en die leveren 1,5 miljoen per jaar rendement op. Als iemand dood gaat wordt zijn gehele vermogen van zijn geboorte trusten geïnd door de regeringen. Hoe ouder de persoon in kwestie is hoe meer in zijn trutsen zit. Iemand van 60 heeft ongeveer 100 miljoen euro in zijn trusten zitten. Nu met het covid hoax om mensen bewust uit te roeien via injecties, levert dat biljoenen op voor de regeringen. Officieel zijn de geboorte trusten in 2011 vrij gegeven door het Vaticaan en moeten de regeringen deze officieel uitkeren aan de enige erfgenamen. Maar we zien dat de beheerders (de regeringen) dat tot nu toe nooit gedaan hebben. Iedere inwoner op de wereld kan zijn geboorte trust benificair aanvaarden en zijn dead-at-sea status corrigeren, zodat iedere ambtenaar tot minister persoonlijk aansprakelijk is voor het terugbetalen van ieders geboorte trust. Als dat genoeg mensen dat doen, dan stopt van zelf het bloedvergieten in de wereld. Want geld maakt bijna iedereen corrupt en niemand gaat voor niets werken. Het WEF/EU/VN zitten gezamenlijk achter die biljarden van de geboorte trusten aan, die zij zelf willen incasseren.

 4. Kennelijk krijgen de AZOV soldaten dezelfde heftige drugs als ISIS slikte. Getraind door US NeoNazi soldaten waarschijnlijk laat de vraag zich stellen of er Neurowapens/Psychotronische wapens zijn gebruikt of andere Mindprogrammering, Subliminale boodschappen. Dagboek Theodor Herzl op YT. Promoot Antisemitisme opdat de staat Israel gecreeerd kan worden. Zelfde strategie om het Groter Israel plan te verwezenlijken, ofwel het oude Khazaria in volle glorie hersteld?

  • Iao Gertrude: gek is dat toch, ja, als het de bedoeling is om het Greater Isgrael te scheppen, the New and Improved Khazaria, dan zou het toch ergens in Rusland moeten komen. Geen wonder dan dat Putin er niks van moet om die gasten aan zijn grenzen te krijgen. Die asen al eeuwen op wereldmacht. Dus het lijkt wel aannemelijk dat Putin aan zijn eigen hachje denkt, en dus inderdaad niet meedoet met die globalistische shit. De goyim zal hem een worst wezen, maar om zelf onder de duim van die Khazaren Zioshits te komen, lijkt me geen pretje. Maar die lui zitten overal ingeworteld tegenwoordig. Hoe verwijder je dat gajes… Roundup?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in