Hoe massapsychose, PR-campagnes en psychologische operaties de pandemie hebben vormgegeven. In het algemeen is de virulentie van het nieuwe coronavirus vergelijkbaar met die van een standaard influenzavirus – vergelijkbaar met de Aziatische griep van 1957 en de Hongkong-griep van 1968, maar veel milder dan de “Spaanse griep” van 1918 – toch trof het oudere bevolkingsgroepen met wijdverbreide metabolische gezondheidsproblemen en in wezen geen reeds bestaande immuniteit tegen dit nieuwe virus hadden – in schril contrast met eerdere grieppandemieën, toen mensen boven de 50 gewoonlijk een zekere mate van reeds bestaande immuniteit hadden als gevolg van eerdere blootstelling aan soortgelijke griepvirussen.

Maar naast een medische pandemie is covid ook een propagandapandemie geweest. De volgende analyse geeft een overzicht van enkele van de belangrijkste PR- en propagandacampagnes voor een pandemie, gevoerd door westerse regeringen, de media en inlichtingendiensten, schrijft Swprs.org.

Oorsprong van het coronavirus (januari 2020)

Eind januari 2020, nadat de genetische sequentie van het coronavirus door de Chinezen was gepubliceerd, realiseerden vooraanstaande Amerikaanse en Europese virologen zich onmiddellijk dat het nieuwe coronavirus waarschijnlijk was voortgekomen uit Amerikaans of Chinees virologisch dual-use onderzoek en “niet strookte met de verwachtingen van de evolutietheorie”, zoals een viroloog het in een vrijgegeven e-mail uitdrukte.

Tijdens een teleconferentie op 1 februari, georganiseerd door de directeur van het Amerikaanse NIAID, Dr. Anthony Fauci, en de CEO van de Britse Wellcome Trust, Dr. Jeremy Farrar – twee van de belangrijkste sponsors van onderzoek op het gebied van besmettelijke ziekten en virologie – besloten zij echter een doofpot- en desinformatieoperatie op touw te zetten.

Vier van de deelnemende virologen begonnen onmiddellijk met het opstellen van een brief aan Nature Medicine, die op 20 februari als voorpublicatie werd gepubliceerd, waarin ten onrechte werd beweerd dat hun analyses “duidelijk aantonen dat SARS-CoV-2 geen laboratoriumconstructie of doelbewust gemanipuleerd virus is”.

Tegelijkertijd coördineerde Dr. Peter Daszak, de CEO van de door het Pentagon gefinancierde “Eco-Health Alliance”, die coronavirus-onderzoek uitvoerde in China en andere delen van de wereld, in het geheim een tweede paper aan The Lancet, gepubliceerd op 19 februari, waarin laboratoriumgerelateerde hypothesen als ongefundeerde “samenzweringstheorieën” aan de kaak werden gesteld.

Deze twee zeer misleidende papers werden vervolgens door veel mediakanalen en social media platforms gebruikt om het debat over een laboratoriumgerelateerde oorsprong meer dan een jaar lang te smoren of te censureren, ondanks het feit dat robuuste (fylo-)genetische gegevens die een laboratoriumgerelateerde ondersteunen al sinds april/mei 2020 publiekelijk beschikbaar waren.

Pas in een Medium-stuk van wetenschapsschrijver Nicholas Wade, gepubliceerd in mei 2021, begon het publieke debat (gedeeltelijk) te verschuiven. In het bijzonder citeerde Wade voormalig CalTech-president en Nobelprijswinnaar David Baltimore die zei dat een zeer ongebruikelijk CGG dubbel arginine codon binnen de furine splitsingsplaats van het coronavirus het “rokend pistool voor de [lab] oorsprong van het virus” was.

Bovendien begonnen interne e-mails die werden vrijgegeven in antwoord op verscheidene FOIA-verzoeken [Freedom of Information Act] van de VS de hierboven beschreven machinaties van Fauci, Farrar en Daszak achter de schermen te onthullen, ook al blijven grote delen van deze e-mails wegens “nationale veiligheidsredenen” geheim.

Opmerkelijk is dat de Amerikaanse bioveiligheidsexpert Dr. Meryl Nass, een van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van antrax-biologische oorlogsvoering, in juni 2021 verklaarde dat naar haar mening vier van de vijf auteurs van de misleidende Nature Medicine-paper “reeds lang bestaande overheidsagenten” waren, die naast hun academische wetenschappelijke banen ook voor het Amerikaanse leger werkten.

De ineenstortende mensen van Wuhan (januari 2020)

Eind januari 2020 begonnen beelden en video’s op de sociale media te circuleren waarop mensen in Wuhan “omvielen” of dood op straat lagen (zie hieronder).

Veel westerse media maakten reclame voor deze video’s en beelden, met koppen als “Een man ligt dood op straat: het beeld dat de crisis rond het coronavirus in Wuhan vastlegt” (Guardian) of “Coronavirus horror: Beelden van sociale media tonen geïnfecteerde inwoners van Wuhan ‘gedragen zich als zombies'” (Express).

In werkelijkheid waren de meeste of alle beelden nep, en tonen ze dronken mensen, daklozen (zelfs in andere Chinese steden), verkeersongevallen, niet nader gespecificeerde medische noodgevallen, en zelfs trainingsoefeningen.

Veel sceptici veronderstelden dat deze nepbeelden en -video’s door de Chinese regering werden verspreid om westerse landen angst aan te jagen, maar bij nadere analyse blijkt dat de meeste van deze beelden in feite werden gedeeld door door de VS gefinancierde NGO’s die kritisch staan tegenover het Chinese regime (bijv. door “Voice of Hong Kong” en het in Taiwan gevestigde TomoNews US), alsmede door grote westerse mediakanalen.

De beroemdste foto van een “dode man liggend in de straten van Wuhan” werd genomen door AFP/Getty oorlogszone fotograaf Hector Retamal, die later verschillende prijzen won voor deze foto (zie hieronder). Het Franse Agence France Press (AFP) is een van de slechts drie grote westerse persagentschappen en was eerder betrokken bij diverse misleidingen in oorlogsgebieden (bijvoorbeeld in Syrië).

Ironisch genoeg, terwijl covid nauwelijks plotselinge hartstilstanden veroorzaakte (wereldwijd werden slechts enkele gevallen gemeld), veroorzaakte de covid-vaccinatiecampagne later een ongekende toename van plotselinge hartstilstanden die het meest zichtbaar werd bij professionele atleten.

“Een dode man ligt in de straten van Wuhan” (AFP/Getty, Retamal)

Videocompilatie van mensen die “omvallen”, geproduceerd door TomoNews US in Taiwan:

Toen de covid paniek “rechts” was (februari 2020)

In januari en februari 2020 probeerden veel westerse regeringen en media de uitbraak van het coronavirus in China te bagatelliseren. Politici en deskundigen die eisten dat de grenzen snel gesloten zouden worden, werden toen bestempeld als “rechtse nationalisten”, “anti-Chinees” of gewoon mafkezen.

In een geruchtmakend stuk dat op 30 januari 2020 door de Duitse staatstelevisie “Bayerischer Rundfunk” werd uitgezonden, dreef de presentator openlijk de spot met mensen die een snelle actie van de regering eisten (zie onderstaande screenshot). Op 3 februari drong de WHO er bij landen op aan “de grenzen niet te sluiten voor buitenlanders uit China”. Op 5 maart waren Amerikaanse gezondheidsdeskundigen nog steeds tegen het sluiten van de grenzen (voorgesteld door de toenmalige Amerikaanse president) en zeiden ze dat “de sleutel ligt in het aanpakken van het coronavirus in het land zelf”.

Foto: Duitse staatstelevisie spot met mensen die bang zijn voor het coronavirus (BR Quer, 01/30/2020)

De militaire vrachtwagens van Bergamo (19 maart 2020)

Eind februari en begin maart 2020 was de regio Bergamo in Noord-Italië de eerste Europese regio waar een groot coronavirus uitbrak. Op 19 maart gingen een beruchte video en beelden van een dozijn militaire vrachtwagens “die ’s nachts lichamen vervoerden omdat de plaatselijke begraafplaats was overspoeld” de wereld rond.

Hoewel de bejaarde bevolking in delen van de regio Bergamo inderdaad hard werd getroffen door de plotselinge uitbraak van het coronavirus, was de beschrijving van de beelden van de dertien militaire vrachtwagens zeer misleidend: op dat moment waren er in Bergamo niet veel meer doden dan tijdens een hevige griepgolf, maar uit angst voor het nieuwe coronavirus werd besloten de lichamen niet te begraven – zoals in het katholieke Italië gebruikelijk is – maar onmiddellijk te cremeren (waarvoor faciliteiten buiten de stad nodig waren), en de lichamen niet door normale begrafenisondernemers te laten vervoeren, maar door het leger.

  Over de psychologie van de samenzweringsontkenner

Video: Militaire vrachtwagens in Bergamo (19 maart 2020).

“De hamer en de dans” (19 maart 2020)

Op de dag van het verschijnen van de Bergamo video publiceerde de Amerikaanse social media strateeg Tomas Pueyo zijn zeer invloedrijke Medium stuk getiteld “Coronavirus: The Hammer and the Dance”, dat in tientallen talen werd vertaald en meer dan 100 miljoen mensen bereikte.

Het stuk populariseerde en “vereenvoudigde” in wezen het zeer gebrekkige model van de Britse professor Neil Ferguson, dat drie dagen eerder was gepubliceerd en dat ten onrechte uitging van een onbeperkte “exponentiële groei” van infecties als er geen restricties zouden worden ingevoerd.

Bovendien riep het stuk op tot de beruchte “twee weken” van totale lockdown (de hamer), gevolgd door maanden van beperkende maatregelen (de dans). Pueyo’s model was in flagrante tegenspraak met de epidemiologische realiteit en bleek, niet verwonderlijk, een complete mislukking, met ongekende schade voor zowel rijke als arme landen tot gevolg.

Begin 2022 bleek uit een uitgebreide meta-analyse dat de lockdowns geen significant effect hadden op de covid-19 sterfgevallen, terwijl de Wereldbank bevestigde dat de lockdowns, en niet de pandemie zelf, de oorzaak waren van een “historisch ongekende toename van de armoede in de wereld” met bijna 100 miljoen mensen.

Figuur: “De Hamer en de Dans” (Tomas Pueyo, 19 maart 2020).

Tomas Pueyo: “De Hamer en de Dans” (Medium)

“Schok en ontzag (maart 2020)

In reactie op de misleidende beelden uit Wuhan en Bergamo en het zeer gebrekkige “hamer en dans”-model van Ferguson en Pueyo, ontketenden veel Westerse regeringen een paniek- en oorlogstijd propagandacampagne om een ongekende totale lockdown van de samenleving af te dwingen.

Zo werd in een uitgelekt strategiedocument van de Duitse regering van 22 maart gedetailleerd beschreven hoe de bevolking, met inbegrip van de kinderen, het best angst aangejaagd kon worden om hen te doen meewerken. Het Canadese leger lanceerde een “ongeoorloofde” oorlogszone “informatie operatie”, de Britse regering activeerde de beruchte 77e Brigade psychologische oorlogsvoering eenheid, terwijl de Italiaanse militaire politie drones lanceerde om lockdowns te monitoren en af te dwingen, net als de politie in delen van Groot-Brittannië en in andere landen.

De maanden maart en april 2020 waren ook het hoogtepunt van de “beademingsapparatuurpaniek” – het valse idee dat miljoenen beademingsapparaten nodig zou zijn om covidpatiënten te beademen. Het idee was gebaseerd op een Chinees SARS-1-protocol om de overdracht van aërosolen in het ziekenhuis tot een minimum te beperken. Het protocol bleek later zeer contraproductief te zijn en heeft waarschijnlijk duizenden onnodige sterfgevallen veroorzaakt in plaatsen als New York en elders.

Twitter bots promoten lockdowns (maart 2020 en verder)

Nog in maart 2020 begon een uitgebreid meertalig Twitter-botnetwerk lockdowns in Westerse landen te eisen en te promoten (zie deze analyse). Dergelijke bots doken op in Europa, de VS, Zuid-Afrika, India en andere landen. In Australië juichten bots de extreme lockdown toe die was opgelegd door de premier van Victoria, Dan Andrews. In 2021 doken soortgelijke botnetwerken weer op en eisten nieuwe beperkingen.

Onafhankelijke analisten gingen er in het algemeen van uit dat het waarschijnlijk om Chinese bots ging, deels omdat ze de Chinese reactie in Wuhan prezen terwijl ze westerse regeringen bekritiseerden. Hoewel mogelijk, kunnen deze bots net zo goed deel hebben uitgemaakt van een westerse operatie.

Begin 2022 brachten Duitse onderzoekers een ander zeer invloedrijk netwerk van anonieme Twitteraccounts aan het licht die zich voordeden als artsen op de spoedeisende hulp en intensive care die strengere maatregelen eisten en vaccins promoten. In werkelijkheid werden de Twitteraccounts beheerd door een Duits PR-bureau, gefinancierd door farmaceutische bedrijven, dat “pandemische producten” promootte en verkocht.

Afbeelding: Twitter-bots die lockdowns promoten (12 maart 2020)

Twitter-bots die lockdowns promoten (Michael Senger) klik voor groot

De paniek rond toiletpapier (maart 2020)

De paniek die door veel media en overheden werd gecreëerd, leidde tot een wijdverspreide massapsychose en resulteerde in irrationeel gedrag, zoals bijvoorbeeld de beruchte wc-papier-winkelwoede.

Video: Toiletpapier paniek in een supermarkt bij Sydney (10 maart 2020)

Applaudisseer voor je gezondheidsdienst (maart 2020)

Ook nog in maart organiseerden veel regeringen in Europa en daarbuiten een of meer “klap voor je gezondheidsdienst”-sessies, waarbij opgesloten burgers werd gevraagd hun ramen te openen of op hun balkon te gaan staan en een paar minuten te klappen.

Ironisch genoeg waren veel ziekenhuizen in die periode meestal leeg, aangezien de eerste golf van het coronavirus slechts enkele plaatsen in Europa trof en in het algemeen zijn hoogtepunt bereikte voordat de lockdowns van kracht werden, terwijl veel andere ziekenhuisdiensten al gesloten waren.

Eind 2021 ging het regeringsbeleid plotseling “van klappen naar ontslaan” toen tienduizenden “ongevaccineerde” gezondheidswerkers werden ontslagen, ongeacht hun feitelijke immuniteitsstatus en ongeacht het feit dat covidvaccins de overdracht niet verhinderden.

Video: “Klap voor je gezondheidsdienst” compilatie (AFP, 19 maart 2020).

Maskers op, handen wassen, sociale afstand

In maart en april 2020 werd een ongekende wereldwijde “volksgezondheids”-campagne gelanceerd die burgers vertelde (of liever, dwong) om “een masker op te doen”, “handen te wassen” en “sociale afstand te houden” (d.w.z. afstand tot elkaar te bewaren). Singapore en enkele andere plaatsen zetten zelfs geavanceerde “robothonden” in om “sociale afstand” in openbare gelegenheden af te dwingen.

Al deze maatregelen bleken meestal nutteloos, aangezien het coronavirus zich hoofdzakelijk (of uitsluitend) verspreidt via aërosolen binnenshuis. Een reeks nepstudies trachtte aan te tonen dat gezichtsmaskers echt werkten tegen virusoverdracht, maar ze werden allemaal ontkracht. Slechts enkele maanden voor de pandemie publiceerde de WHO een groot overzicht van gerandomiseerde studies, waarvan geen enkele aantoonde dat gezichtsmaskers effectief waren.

Bovendien hebben veel landen een enorm “test en trace” programma opgestart, gebaseerd op zeer gevoelige moleculaire PCR testen en “contact tracing” mobiele telefoon apps, maar ook deze zeer dure programma’s hadden geen meetbaar effect op het sterftecijfer (met de gedeeltelijke uitzondering van plaatsen die ze preventief gebruikten ter ondersteuning van grenscontroles).

Niettemin hebben Apple en Google uiteindelijk een “contact tracing” interface opgenomen in het besturingssysteem van drie miljard mobiele telefoons. In april 2020 stelde de voormalige Britse premier en Young Global Leader van het WEF, Tony Blair, dat extra technologische bewaking “een prijs waard was te betalen” om het coronavirus te verslaan.

Ironisch genoeg werden veel mediamensen en politici betrapt op het negeren van de maskermandaten en andere regels die zij zelf propageerden. In één zo’n video, uit mei 2020, was een cameraman van MSNBC zonder masker te zien terwijl hij een gemaskerde journalist filmde die deed alsof hij geschokt was dat mensen buitenshuis geen masker droegen.

Video: “Hebben we ons verstand verloren?” (Prof. Freedom, 2 minuten)

  "Ongekende vaccinramp": Een interview met professor Masanori Fukushima

Desinformatie over covid-medicijnen (mei 2020)

Tijdens de coronaviruspandemie zijn door sommige farmaceutische bedrijven diverse grootschalige en zeer lucratieve medicijnmisleidingen verricht.

Zo verkocht de Amerikaanse fabrikant Gilead in 2020 zijn peperdure “antivirale” geneesmiddel Remdesivir voor miljarden dollars aan verschillende regeringen, met de bewering dat het de ziekenhuisopnames van covidpatiënten verminderde. Onafhankelijke studies toonden later aan dat het middel nutteloos en giftig was en lever- en nierschade veroorzaakte.

In 2022 verkocht de Amerikaanse fabrikant Merck zijn antiviraal geneesmiddel Molnupiravir voor miljarden dollars aan verschillende regeringen, met de bewering dat het zeer effectief was bij de vroegtijdige behandeling van covidpatiënten. Maar onafhankelijke analisten stelden vast dat het geneesmiddel grotendeels tegen de meeste varianten ondoeltreffend was, DNA-schade zou kunnen veroorzaken en nieuwe virusmutaties zou kunnen aanwakkeren.

In andere gevallen werden bestaande en goedkope geneesmiddelen die mogelijk doeltreffend waren tegen covid, ten onrechte of voortijdig in diskrediet gebracht. Het eerste geval was HCQ, een beproefd malariamedicijn dat ook wordt gebruikt tegen verschillende auto-immuunziekten en trombose en dat veelbelovende resultaten leek op te leveren in enkele vroege covid studies.

In mei 2020 slaagde een piepklein Amerikaans lege vennootschap met de naam “Surgisphere” er echter in een volledig verzonnen studie in The Lancet te laten publiceren waaruit zou blijken dat HCQ het sterftecijfer verhoogde, hetgeen resulteerde in een onmiddellijke stopzetting van de wereldwijde HCQ-proeven. Later voerden de WHO en de Universiteit van Oxford HCQ-proeven uit met toxische overdoses die dicht bij de dodelijke dosis lagen. Tot op de dag van vandaag zijn zowel de actoren achter “Surgisphere” als het potentiële voordeel van HCQ in de vroege behandeling van hoog-risico covidpatiënten onbekend gebleven.

In 2020 en 2021 leken verschillende studies aan te tonen dat het goedkope antiparasietenmiddel Ivermectine doeltreffend was tegen covid. Toch werd Ivermectine, terwijl de kwalitatief hoogstaande proeven nog liepen, door verschillende media ten onrechte bestempeld als een nutteloos “paardenontwormingsmiddel”.

Video: Voormalig Frans minister van Volksgezondheid Philippe Douste-Blazy beschrijft hoe nepstudies gepubliceerd werden in The Lancet en het New England Journal of Medicine. (mei 2020, 2 min.)

“Bestorming van het Duitse parlement (augustus 2020)

In reactie op ongekende overheidsrepressie en politiegeweld in het voorjaar van 2020, vormden zich in verschillende landen burgerrechten- en protestbewegingen. Tegen de zomer van 2020 had Duitsland waarschijnlijk de sterkste dergelijke beweging. Het was voorspelbaar dat de Duitse autoriteiten reageerden met ondermijning en extra repressie.

In augustus van dat jaar organiseerden demonstranten twee grote demonstraties in de hoofdstad Berlijn. De eerste trok tienduizenden deelnemers, terwijl de tweede, met Robert F. Kennedy Jr. als spreker, in totaal misschien wel 100.000 deelnemers trok (zie foto’s hieronder).

Op de dag van de tweede manifestatie keurden de Berlijnse autoriteiten een parallelle manifestatie voor het nabijgelegen Duitse parlement goed, georganiseerd door een beruchte rechtse provocateur die al eerder verscheidene malen een schijnvertoning van een “bestorming van het parlement” had georganiseerd (d.w.z. een spion of een nuttige idioot). De autoriteiten zetten vervolgens undercoveragenten in, vermomd als demonstranten die enkele onwetende deelnemers van de grote officiële manifestatie naar de kleine nepbijeenkomst voor het Parlement leidden.

De autoriteiten zetten vervolgens een andere undercoveragent in die de demonstranten met een megafoon vertelde dat de Amerikaanse president Trump naar Berlijn was gekomen om “Duitsland te bevrijden”, dat de politie al van kant was gewisseld en dat ze nu het Parlement moesten binnengaan (de agent maakte gebruik van de zeer giftige “Q Anon”-ideologie, die zelf waarschijnlijk een psychologische operatie was).

Sommige demonstranten beklommen vervolgens de trappen voor het Parlement, waar ze werden opgewacht door drie politieagenten die later acteurs bleken te zijn die politie speelden in Duitse tv-series. De politie beweerde later dat zij verrast was door de gebeurtenis, maar uit foto’s bleek dat zij de hele operatie vanaf een nabijgelegen dak in de gaten hield en filmde.

De demonstranten drongen het Parlement niet binnen, maar beelden van deze korte episode werden door de Duitse en internationale media gebruikt om de tot 100.000 burgerrechten demonstranten af te schilderen als een “bedreiging voor de democratie”. De drie politieagenten die “de democratie hadden verdedigd”, werden later geëerd door de Duitse president, zelf een voormalig inlichtingencoördinator.

De “succesvolle” Duitse operatie in augustus 2020 was natuurlijk een blauwdruk voor de “bestorming van het Amerikaanse Capitool”, die slechts vier maanden later door de FBI in scène werd gezet.

Beelden: De geënsceneerde “bestorming van het Duitse parlement”.

Zie ook: Video’s (in het Duits) van de undercover agenten provocateurs hier en hier.

Het John Snow Memorandum (oktober 2020)

Op 4 oktober 2020 publiceerde een groep epidemiologen en volksgezondheidswetenschappers de Great Barrington Declaration, waarin zij eisten dat er een einde zou komen aan totale lockdowns en in plaats daarvan een “gerichte bescherming” van risicogroepen voorstelden. De verklaring kreeg uiteindelijk honderdduizenden handtekeningen van vooraanstaande wetenschappers, volksgezondheidsdeskundigen en gewone burgers.

NIH directeur Dr. Francis Collins was niet geamuseerd. Op 8 oktober schreef hij een e-mail aan NIAID directeur Dr. Anthony Fauci en klaagde dat “dit voorstel van drie marginale epidemiologen (!) veel aandacht lijkt te krijgen en zelfs een mede-ondertekening van Nobelprijswinnaar Mike Leavitt van Stanford.” Collins vervolgde: “Er moet een snelle en vernietigende publicatie komen over de uitgangspunten ervan.”

Slechts zeven dagen later, op 15 oktober, werd het “John Snow Memorandum” gepubliceerd in The Lancet, getiteld “Scientific consensus on the COVID-19 pandemic: we need to act now”. Het memorandum was opgesteld door verschillende voorstanders van “nul covid”, waaronder Rochelle Walensky (die drie maanden later CDC-directeur werd) en Gavin Yamey (VS), Devi Sridhar, Deepti Gurdasani en Trisha Greenalgh (VK), Zoë Hyde (Australië), Isabella Eckerle (Zwitserland) en Viola Priesemann (Duitsland).

Afbeelding: NIH-directeur Collins eist een “snelle en verwoestende eliminatie”.

Promotie van het Covid-vaccin (2021)

Eind 2020 en begin 2021 begon de grootste propagandacampagne van de hele pandemie: de wereldwijde promotie van experimentele covid-vaccins.

Eerdere vaccins tegen SARS-1 waren mislukt (ze maakten de ziekte erger); dierlijke coronavirusvaccins waren slecht werkzaam; de mRNA- en DNA-technologieën waren nog nooit eerder gebruikt in vaccins voor mensen; en de proeven met covidvaccins waren erg kort en konden de veiligheid en doeltreffendheid op lange termijn niet controleren.

Niettemin was het niet erg moeilijk om risicogroepen, waaronder de meeste ouderen, ervan te overtuigen zich te laten vaccineren, aangezien de risico-batenverhouding er veelbelovend uitzag. Jongeren ervan overtuigen zich te laten vaccineren bleek echter steeds moeilijker.

Om de vaccinatiegraad op te krikken, lanceerden de autoriteiten grote PR-campagnes, waarbij ze verschillende beroemdheden en “social media influencers” rekruteerden. Ze beloofden ook allerlei cadeautjes als mensen zich lieten vaccineren, zoals gratis hamburgers, donuts of geldprijzen (zie onderstaande video).

Toen dit meestal mislukte, begonnen de autoriteiten “hun geduld te verliezen” en begonnen ze druk uit te oefenen op ongevaccineerde mensen, door alleen hen nog maar te verplichten maskers te dragen en zich regelmatig te laten testen, hen de toegang tot verschillende openbare plaatsen of openbaar vervoer te ontzeggen, hen in lockdown te plaatsen of hen zelfs uit hun baan te zetten.

  Video van een verpleegster die de waanzin van vaccinatie in vraag stelt, gaat viraal

Deze hele drukcampagne kan alleen maar worden omschreven als een misdaad tegen de mensheid, aangezien al in juni 2021 duidelijk was geworden dat covidvaccins besmetting en overdracht, en zelfs ernstige ziekte, niet langer dan drie tot zes maanden tegenhielden.

Bovendien moesten de autoriteiten toenemende meldingen van ernstige en fatale bijwerkingen van vaccins, waaronder hartaanvallen en beroertes, zelfs bij jonge mensen, bagatelliseren of ontkennen. Social mediaplatforms zoals Facebook verwijderden groepen met meer dan 100.000 leden over verwondingen door vaccins en onderdrukten persoonlijke berichten over verwondingen door vaccins als “verkeerde informatie”.

Regeringen activeerden opnieuw psychologische oorlogvoeringseenheden, zoals de Britse “77e Brigade”, om “desinformatie over vaccins” en “anti-vaccin propaganda” te bestrijden.

In het Verenigd Koninkrijk bleek uit uitgelekte documenten hoe het Britse Royal Institution een PR-bureau dat was gespecialiseerd in informatieoperaties in oorlogsgebieden (Valent Projects) de opdracht gaf nep-linkse YouTube-influencers (BreadTube) in te huren om vaccinatie te promoten en vaccinsceptici aan te vallen.

Toen het erom ging covidvaccins te promoten bij (gezonde) kinderen – die in wezen geen risico lopen op covid, maar wel op grote vaccinatierisico’s, waaronder beroertes en hartaanvallen – deden de Amerikaanse autoriteiten opnieuw een beroep op beroemdheden en zelfs op “Sesamstraat”.

Video: NYC burgemeester Bill de Blasio die covid vaccins en “gratis friet” promoot (mei 2021).

Video: “No lockdowns anymore” door Ariana Grande en James Corden (juni 2021).

“Pandemie van de ongevaccineerden” (augustus 2021)

Onder de vele propagandacampagnes voor vaccins, zoals de beruchte PR-campagne “vaccinjaloezie” die in maart 2021 door veel media werd gevoerd, was een bijzonder opmerkelijke propagandacampagne de “pandemie van de ongevaccineerden“, die in augustus/september 2021 werd gevoerd.

Tegen die tijd hadden de gegevens van vaccinatieleider Israël al lang aangetoond dat er geen sprake was van een “pandemie van de ongevaccineerden”, aangezien de vaccinatiebescherming binnen drie tot zes maanden instortte. Toch voerden de westerse autoriteiten en media in bijna elk land de campagne toch door, om slechts een paar weken later met het begin van de herfst-/wintergolf het verhaal in duigen te zien vallen.

In het algemeen is het niet gemakkelijk om een goedaardige medische of epidemiologische verklaring te vinden voor het feit dat veel autoriteiten vastbesloten waren om de hele bevolking te vaccineren, gezien het feit dat coovidvaccins infectie en transmissie niet voorkomen, en jonge en gezonde mensen sowieso een zeer laag risico op hospitalisatie met covidbacteriën hebben.

Video: “Pandemie van de ongevaccineerden” (compilatie van nieuwsfragmenten, augustus 2021).

Het covid-“vaccinpaspoort” (juni 2021 en verder)

Al in maart 2020 legde ’s werelds “machtigste arts” (Politico) en belangrijke WHO-sponsor, Bill Gates, tijdens een TED Talk interview uit dat de coronavirus pandemie “alleen kon worden beëindigd” door “bijna de hele wereld te vaccineren” en door “digitale immuniteitscertificaten” in te voeren. Gates ging ervan uit dat door middel van lockdowns en “tracering van contacten” de totale verspreiding van het coronavirus beperkt zou kunnen worden tot slechts 1% van de wereldbevolking.

Alle verwachtingen en voorspellingen van Bill Gates bleken verkeerd te zijn, maar regeringen over de hele wereld bleven deze strategie hoe dan ook volgen en opleggen. Zo begonnen vanaf juni 2021 talrijke Europese landen en sommige staten van de VS met de invoering en promotie van een op QR gebaseerd vaccinatiepaspoort.

Het QR-paspoort werd vaak eufemistisch “Green Pass” of “Opportunity Pass” genoemd, ondanks het feit dat het tegen juni 2021 al duidelijk was dat covidvaccins infectie en transmissie niet voorkomen, waardoor “vaccinpaspoorten” epidemiologisch nutteloos of zelfs contraproductief werden.

Niettemin hebben regeringen over de hele wereld miljarden geïnvesteerd in een wereldwijde infrastructuur voor “vaccinpaspoorten”, die door de Franse regering en defensie-industrie-aannemer Thales Group werden omschreven als “een voorloper van digitale ID-portefeuilles” en die later zouden kunnen worden uitgebreid tot een “sociaal krediet” bevolkingscontrolesysteem in Chinese stijl.

Video: Het digitale covid-certificaatsysteem van de EU (juni 2021)

Social media, Wikipedia en Google Zoeken

Social mediaplatforms, Wikipedia en Google Search volgden in essentie de officiële CDC en WHO standpunten, ondanks het feit dat veel van deze standpunten fout waren, en probeerden alles en iedereen die deze standpunten tegensprak te censureren of te onderdrukken, vaak vertrouwend op “factcheckers” van uiterst dubieuze kwaliteit.

Niet-Google zoekmachines en onafhankelijke sociale media en videoplatforms bleven echter betrouwbare toegang bieden tot het volledige spectrum van covid-informatie en analyses.

Wat Wikipedia betreft, is aangetoond dat enkele van de meest invloedrijke accounts van Wikipedia-beheerders en -redacteurs in feite worden beheerd door werknemers of PR-consultants van farmaceutische bedrijven, alsook door “voormalige” informanten van inlichtingendiensten die betrokken zijn bij informatieoperaties.

Afbeelding: Google: “Waarom censuur belangrijk is” (2022 januari, echt).

Google: “Waarom censuur belangrijk is”  (january 2022, genuine)

De rol van onafhankelijke media

De meeste onafhankelijke media realiseerden zich op een bepaald moment dat er meer aan de hand was met de covidepandemie dan je op het eerste gezicht zou zeggen (of de neus, in dit geval). Er waren echter twee opmerkelijke uitzonderingen: de World Socialist Website (WSWS) en “Moon of Alabama” (zie  SPR Media Navigator).

WSWS, een website die bekend staat om zijn anti-imperialistische perspectief, stelde zich op het standpunt dat de westerse kapitalistische en hogere middenklasse de arbeidersklasse en de ontwikkelingslanden opofferde om “de zaak draaiende te houden”. Zo eiste WSWS hardnekkig meer beperkingen terwijl het demonstranten voor burgerrechten aan de kaak stelde als “rechtse opruiers” of “stromannen van het grootkapitaal”. WSWS juichte de reactie van de Chinese communistische regering toe, maar stelde geen vragen over inbreuken op de burgerrechten, de sociale gevolgen van lockdowns, vooral in ontwikkelingslanden, of de rechtvaardiging van “vaccinpaspoorten”. Dit kan het gevolg zijn geweest van een sterke ideologische vooringenomenheid of, misschien, van een of andere verborgen agenda.

“Moon of Alabama”, een website die bekend staat om zijn onafhankelijke geopolitieke analyses, is in wezen geschreven door één analist die, volgens zijn eigen beschrijving, ongeveer 60 jaar oud is en aan verschillende gezondheidsproblemen lijdt. Moon of Alabama richtte zich dus vooral op de gevolgen van covid voor de gezondheid vanuit het perspectief van een individu met een hoog risico, en volgde in wezen het officiële narratief met zijn vele frauduleuze beweringen en valse beloften, terwijl het de voorkeur gaf aan China’s zogenaamd succesvollere aanpak van de onderdrukking van het coronavirus – tot grote ontsteltenis van veel van de meer sceptische lezers van Moon of Alabama.

Niettemin is het duidelijk dat onafhankelijke media en bekwame onafhankelijke analisten en auteurs een leidende rol hebben gespeeld bij het ontkrachten van de officiële propaganda en het onderzoeken van diverse belangrijke aspecten van de coronaviruspandemie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Zullen deze COVID-criminelen door een onafhankelijke rechtbank worden aangeklaagd?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe wereldwijde Covid Vaccinatiecampagne leidt tot een catastrofe
Volgend artikel“Welk F*cking onderzoek? Wij zijn het F*cking onderzoek” – rouwende weduwe gaat los op social media nadat echtgenoot aan Myocarditis is overleden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. De Amerikaanse viroloog Dr Paul Cottrell was een van de eersten die ontdekte dat dit virus met zijn sequenties zowel kenmerken van het Sars cov2 virus als ook van het HIV virus in zich had. Toen hij dit ontdekte schrok hij enorm!

  Hij zei meteen plein publiek dat dit NOOIT EEN NATUURLIJK VIRUS MET DEZE SAMENSTELLING KON ZIJN. Maar dat dit “ manmade “ MOEST “ zijn.
  Dit komt met dezetwee aspecten never nooit in de natuur voor.
  Hij werd weggehoond maar had gelijk. ❗️

  Dr Fauci is de grote stimulator achter het “ gain of function “ ( zieker makender voor mensen ) maken van een sars virus.
  Inmiddels is dit bewezen en is Fauci meedere malen door de senaat verhoord ( waarbij op liegen is betrapt) maar sommige criminelen zijn zo “ groot crimineel “ dat ze niet gestraft afgezet mogen worden. W.s. Duikelen er dan teveel koppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in