Bundesministerium für Finanzen / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een boete van 6.375 euro, opgelegd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de Nederlandse arts Niek Rogger, ingetrokken. De boete was opgelegd voor het voorschrijven van covid-behandelingen, met name hydroxychloroquine en ivermectine, schrijft Rhoda Wilson.

Op 25 maart 2021 kondigde de gezondheidsinspectie (IGJ) aan dat het voorschrijven van deze off-label geneesmiddelen voor covid zou leiden tot boetes. Toen de massale covid-injectiecampagne in de zomer van 2021 in volle gang was, wilde de Nederlandse minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, dat de IGJ huisartsen die hydroxychloroquine voorschreven aan Covid-19 patiënten zou opsporen en beboeten.

Zoals opgemerkt door Daniel van der Tuin in een Substack-artikel, blijkt uit een e-mail van 20 augustus 2021 dat De Jonge op dat moment absoluut niet tevreden was met de IGJ. De minister schreef: “Ik wil een afspraak, ik wil weten wat de inspectie doet en of het hele instrumentarium maximaal wordt ingezet.”

De Jonge wees erop dat sommige artsen de vaccinatiecampagne ondermijnden en in gevaar brachten. Hij pleitte ervoor om alle middelen in te zetten bij de aanpak van huisartsen.

In december 2021 volgde een inval bij een apotheker in Venlo in Zuid-Nederland; bij 17 artsen werden bijna 1.000 recepten in beslag genomen. In totaal werd voor meer dan 90.000 euro aan boetes uitgeschreven.

Een van de artsen, Niek Rogger, schreef in totaal 67 recepten uit en ontving in augustus 2022 een boeterapport van de IGJ. Ondanks zijn ingediende zienswijze kreeg hij in oktober 2022 een boete van 6.375 euro.

  Kunt u bezwijken aan een overdosis Ivermectine? Het antwoord van Dr. Pierre Kory zal u choqueren

Rogger maakte bezwaar tegen deze boete, maar zijn bezwaar werd in februari 2023 door de Jonge terzijde geschoven.

De arts stapte vervolgens naar de rechter om in beroep te gaan tegen het besluit van de minister. De rechter hoorde het beroep van Rogger in november 2023 en oordeelde in februari 2024 dat het beroep gegrond was, het boetebesluit van de minister werd herroepen en de IGJ moest een bedrag van 2.998 euro aan proceskosten aan de arts betalen.

De rechtbank oordeelde dat de minister niet bevoegd is om dergelijke boetes op te leggen aan artsen voor overtreding van artikel 68 van de Geneesmiddelenwet, dat gaat over het off-label voorschrijven van geneesmiddelen.

Het was niet de eerste keer dat De Jonge betrapt werd op ongepast en onbevoegd handelen.

De Jonge is nu minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maar tijdens de covid-pandemie, toen hij minister van Volksgezondheid was, heeft hij zich “actief bemoeid” met een zaak tegen een huisarts die zijn patiënten onbewezen medicijnen voorschreef, aldus het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Deze bemoeienis van de Jonge deed het college besluiten de huisarts een mildere straf op te leggen.

Huisarts Rob Elens kreeg in eerste instantie een berisping voor het adviseren van mensen om ivermectine en hydroxychloroquine te gebruiken tijdens de pandemie.

Daarnaast werd de huisarts ervan beschuldigd dat hij mensen een verklaring liet ondertekenen voordat ze een covid-vaccinatie kregen. Het Centraal Tuchtcollege oordeelde dat dit buiten zijn bevoegdheid als huisarts viel, maar besloot de berisping om te zetten in een waarschuwing, gezien de bemoeienis van de Jonge.

  Reiner Füllmich informeert over "Neurenberg 2.0": Internationaal strafproces begint "over een paar weken"

In de uitspraak van de beroepszaak stelde het College dat de Jonge persoonlijk betrokken was bij de zaak door er bij de Inspectie op aan te dringen “tuchtrechtelijk” op te treden tegen de huisarts. Ook zou hij hebben gevraagd waarom de huisarts “gezien zijn gedrag nog steeds zijn praktijk mag uitoefenen.”

Het tuchtcollege schreef:

“Het Centraal Tuchtcollege neemt daarbij in aanmerking dat op grond van een procedure op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Woo) is komen vast te staan dat de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zich in deze zaak actief heeft bemoeid met het beleid van de Inspectie, onder meer door er bij de Inspectie op aan te dringen “tuchtrechtelijk” op te treden tegen de huisarts en door de vraag te stellen waarom de huisarts “gezien alle uitingen überhaupt nog mag praktiseren.

De Inspectie heeft tijdens de behandeling niet de indruk kunnen wegnemen dat de wens van de toenmalige minister om de huisarts te disciplineren er in ieder geval aan heeft bijgedragen dat de Inspectie zeer doortastend tegen de huisarts is opgetreden. Het disciplineren van – in de ogen van een minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – lastige artsen is echter geen doel van het tuchtrecht.”

***

Het is de tweede nederlaag voor De Jonge in korte tijd. Onlangs zwakte het Centraal Tuchtcollege een berisping die huisarts Rob Elens kreeg af naar een waarschuwing. De Jonge bemoeide zich in dit geval met het beleid van de inspectie.

“Het Centraal Tuchtcollege heeft de inspectie behoorlijk aan de tand gevoeld over hoe die tot deze tuchtprocedure is gekomen. Dat heeft geleid tot een tik op de vingers van zowel de inspectie als toenmalig minister Hugo de Jonge. Naar mijn mening is er sprake geweest van machtsmisbruik en dat kan écht niet. Ik ben daar heel boos over,” zei Elens tegen Medisch Contact.

  Prof. Dr. Mattias Desmet: "Blijf je uitspreken. Als er andere stemmen zijn in de publieke ruimte, dan zal de massahypnose verstoord worden."

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wetenschappers verklaren dat Ivermectine kanker geneest – Media blackoutVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Mondiale Zuiden convergeert naar Multipolair Moskou
Volgend artikelNederland wil Oekraïense vluchtelingen laten bijdragen aan staatsuitgaven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Hoe is het toch mogelijk dat zo,n vent nog steeds in het zgn democratische kabinet zit en gewoon door kan gaan met chaos creëren. Weliswaar in een andere stoel, maar hoe kan het? De dictator die de orders van de WEF bende uitvoert. Maar ja, er zitten meer van die figuren in het (nogmaals) zgn democratische zooitje.
  Wat een wereld, in en in verrot!
  Wanneer zouden de oogjes van het gehersenspoelde volk eens open gaan en voor hun eigen rechten opkomen? Ik vermoed nooit, want de media doet haar werk in opdracht van de Roverheid. Helaas!!

 2. Kan De Jonge nu niet als persoon worden aangeklaagd wegens “opzettelijk slagen en verwondingen, soms met de dood tot gevolg”? Een gedwongen spuit laten zetten, tegen de eigen wil in, is binnendringen in het lichaam en is dus verkrachting.
  Hij speelde door zijn gedrag met mensenlevens, enkel en alleen om big pharma van dienst te zijn. Hij mag dan als minister een zekere immuniteit hebben maar die vervalt toch bij dit soort criminaliteit, of zijn ze echt onaantastbaar?

 3. ….en door de vraag te stellen waarom de De Jonge “gezien alle uitingen überhaupt nog mag praktiseren. Heb even ‘huisarts’ met ‘De Jonge’ omgewisseld om de boel weer recht te trekken. Je doet wat je kunt hè.

 4. Optimisten kunnen zeggen de democratie werkt.
  Maar pessimisten zeggen : de democratie werkt achteraf. Als die al werkt.
  In eerste instantie richten deze “politici”veel schade aan.
  En worden achteraf gecorrigeerd. ALS tenminste iemand een zaak bij de rechter aanhangig maakt.
  En Hugo de Jonge is nog altijd minister en zoekt weer de grenzen op met zijn kortere procedures bij de woningbouw.
  Die man moet continue in de gaten worden gehouden.
  En juist die man wil dat een huisarts uit zijn functie gezet wordt ??
  Stel je voor er was naar hem geluisterd.
  Dan was er op een andere manier weer een onrechtvaardige overheidsramp gebeurt. Net zoals de toeslagenwet.
  Sjongejonge zeg, echt iemand om vertrouwen in te hebben.
  Democratie in Nederland.

 5. Ik zou zeggen tegen de muur zetten en afknallen, een arts ervan weerhouden om zieken te genezen is eigenlijk poging tot doodslag voor 17 miljoen mensen, heet zoiets niet poging to genocide.

  • Yep en daar zal hij dan ook de rekening voor betalen straks. Geen zorgen zijn energieveld zal zich tegen hem keren ,in hem keren en zijn eigen leven vernielen.

  • Ja, het is het grootste schandaal ooit‼️ Het was al bekend dat de meeste mensen die een vroegtijdige dood ingejaagd worden, dit meestal overkwam door….. ja ambtenaren. We noemen het vaak overheid, maar het zijn feitelijk ambtenaren. Teveel tijd om slechte dingen te verzinnen‼️

  • En ik wil er graag bij helpen want zulke idioten macht je niet over een bevolking van 18 miljoen zijn gang laten gaan, opruimen dat tuig maar ook al die rechters en andere belang hebbende als het RIVM politie en anderen belanggroepen opruimen.

 6. Ze moesten zijn poten afhakken en rond zijn nek binden. Ik meld me hierbij als voltrekker van dit vonnis. Ik zal genieten als die vuilak het uitgilt van de pijn.

 7. De manier waarop dat medische tuchtcollege zichzelf profileert in deze, doet bij mij het ernstige vermoeden rijzen dat óók dat geïnfiltreerd is geraakt.
  Of er zitten onbenullen. Boeken uit je hoofd leren geeft helaas niet altijd inzicht……en zéker niet als wijsheid ontbreekt.
  Ach…..en het gemak waarmee ze massaal mee gingen in de gifspuitwaanzin …..

  Tsja

  • @Inhetmeer, de tentakels van de uiterst winstgevende big pharma reiken ongelofelijk ver en zowel het medisch tuchtcollege als IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) zijn volledig op hun hand.
   Zijn we al vergeten dat in 2021 een enorme groei was van het aantal miljardairs en praktisch allemaal werkzaam bij big pharma?
   De grootste criminelen op deze wereld zijn werkzaam bij deze pillendraaiers aldus Peter Gotzsche in zijn onvolprezen in 2015 verschenen boek ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’.

 8. Dat het nog steeds covid genoemd word en gezien word als een bestaande ziekte zegt genoeg! Wij van wc eend zullen wc eend wel berechten voor het volk..

 9. hoort hij niet opgepakt te worden voor macht misbruik en de Nederlandse wet te onderduiken ?? op de dam met hem op het schavot vuile viezerik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in