Foto Credit: Leohohmann.substack.com

De 50 jaar oude petrodollar-overeenkomst tussen de VS en Saoedi-Arabië zou volgens verschillende nieuwsberichten zijn verlopen.

De zogenaamde petrodollar verwijst naar de rol van de Amerikaanse dollar als de valuta die wordt gebruikt voor transacties met ruwe olie op de wereldmarkt. Deze regeling vindt zijn oorsprong in de jaren 1970 toen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië kort nadat de VS van de goudstandaard afstapte een deal sloten die verstrekkende gevolgen zou hebben voor de wereldeconomie, schrijft Leo Hohmann.

Paul Hoffman schrijft voor MSN.com:

“In de geschiedenis van de wereldwijde financiën hebben maar weinig overeenkomsten zoveel voordelen opgeleverd als het pact met de oliedollar voor de Amerikaanse economie.”

Hoffman legt uit dat de petrodollar-overeenkomst, geformaliseerd na de oliecrisis van 1973, bepaalde dat Saoedi-Arabië zijn olie-export uitsluitend in Amerikaanse dollars zou prijzen en zijn overtollige olie-inkomsten in Amerikaanse staatsobligaties zou investeren. In ruil daarvoor gaven de VS militaire steun en bescherming aan het koninkrijk. Deze regeling was een win-winsituatie voor beide partijen; de VS kreeg een stabiele bron van olie en een gekaapte markt voor haar schuld, terwijl Saoedi-Arabië haar economische en algemene veiligheid veilig stelde.

Nu de overeenkomst instort, hebben de VS niet langer een financiële steunstructuur om hun enorme staatsschuld van $34,5 biljoen te ondersteunen. De dollar zal instorten, het is alleen een kwestie van wanneer en niet of.

Deze nieuwe economische realiteit, waarbij de landen van de wereld hun neus ophalen voor de dollar, betekent een tektonische verschuiving in de economische wereldorde. En daarin ligt de echte reden voor de gretigheid van het establishment in Washington om de Derde Wereldoorlog met Rusland te beginnen. Degenen die het meest hebben geprofiteerd van deze regeling van eindeloze oorlogen, gefinancierd door eindeloze schulden, zien dat hun tijd gekomen is. Zij die de theebladeren lezen, zien voor het eerst het potentiële einde van het Amerikaanse imperium in zicht komen. Of het zal gebeuren valt nog te bezien, maar dit staat buiten kijf: geen enkel imperium in de geschiedenis is zonder slag of stoot ten onder gegaan.

  Winter - Zal Europa breken met de Verenigde Staten?

Als je nog steeds in ontkenning leeft, is het tijd om wakker te worden. Het is tijd om je voor te bereiden op oorlog. De regeringen van Duitsland en Groot-Brittannië vertellen hun volk al om zich voor te bereiden op een oorlog met Rusland, maar het corrupte Biden-regime zwijgt hierover, zelfs terwijl het de beer blijft porren met meer en meer wapens die worden gestuurd om Russen in Oekraïne te doden, en nu hebben ze Oekraïne zelfs groen licht gegeven om Amerikaanse wapens te gebruiken om in het hart van Rusland toe te slaan.

Geen enkele verkiezing of politicus zal ons redden. Laten we dus op onze knieën gaan en bidden voor vrede, terwijl we onszelf en onze gezinnen voorbereiden op moeilijke tijden die voor ons liggen.

Hoffman legt uit dat de overeenkomst met Saoedi-Arabië de status van de dollar als wereldreservemunt verhoogde door het mandaat om olie in Amerikaanse dollars te verkopen:

“Dit heeft op zijn beurt een grote invloed gehad op de Amerikaanse economie. De wereldwijde vraag naar dollars om olie te kopen heeft geholpen om de munt sterk te houden, waardoor import relatief goedkoop is geworden voor Amerikaanse consumenten. Daarnaast heeft de instroom van buitenlands kapitaal in Amerikaanse staatsobligaties gezorgd voor lage rentetarieven en een robuuste obligatiemarkt.”

In zijn boek Bonfire of the Sanities uit december 2023 stelt investeringsmanager David Wright dat de sterkte van de dollar een belangrijke factor is geweest achter de hoge levensstandaard van Amerika. Wright stelt dat de reden waarom de mensen in de VS “zo’n hoge levensstandaard hebben als wij hebben, is omdat de dollar sterk is”. En deze sterkte is grotendeels te danken aan een waargenomen vertrouwen in onze economie “en omdat energie niet gekocht kan worden zonder Amerikaanse dollars.”

  De Aarde heeft maar een voedselvoorraad van 3 maanden - Als de productie stopt, heeft de mensheid "binnen 90 dagen" niets te eten

Ik ben het eens met Hoffman als hij zegt: “Dit aflopen heeft verstrekkende gevolgen, want het heeft de potentie om de wereldwijde financiële orde te verstoren.”

De overeenkomst tussen de VS en Saoedi-Arabië liep af op 9 juni 2024.

Dat betekent dat de dollar nu op eigen kracht moet gaan zwemmen of zinken. Het probleem is dat er geen verdiensten meer zijn. Onze munt is al tientallen jaren geleden van de goudstandaard gehaald en voor het eerst in meer dan 50 jaar zal hij ook niet door olie worden ondersteund. Ondertussen hebben onze politici roekeloos ongekende schulden opgestapeld die nooit terugbetaald kunnen worden. De centrale bankiers zullen altijd hun deel krijgen. Vandaar de noodzaak van een reset. Het nieuwe systeem zal niet ontstaan zonder geboortepijnen, waaronder oorlog. Ja, wereldwijde resets kunnen rommelig zijn en we staan op het punt om uit te vinden hoe rommelig deze zal worden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe het Westen eindigt: Poetin kondigt een nieuw BRICS-project voor een wereldwijde reservemunt aan om de petrodollar te VERVANGENVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen verwoestende ontwikkeling voor Kiev: Het Russische leger rukt tegelijkertijd op naar de strategische knooppunten Koerachovo en Pokrovsk!
Volgend artikelPoetin zegt dat het grootste gevaar voor Europa de VS zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

40 REACTIES

  • Ok. Heb je de bron van je eigen artikel gezien? Je artikel is een afleidingsmaneuvre, het mag dan geen officiële overeenkomst zijn dan was het een afspraak, als ze die niet langer volgen zal de Dollar snel instorten (dat zou ongeacht dit toch al gebeuren) het plaatje boven het artikel is correct.

    • De MSM = mainstream media is nieuws voor kinderen tot 12 jaar!
     De MSM = regimepers = leugenpers.
     Ga ergens anders met je debielenresearch.
     Jij bent waarschijnlijk weer een van de zovele linkse wereldvreemde gefrustreerde losers die razend kwaad zijn omdat hier realistische artikels gepost worden die verboden zijn in de MSM-leugenpers, en dan probeer je hier de boel wat op stelten te zetten.

  • Doe je eigen research! Altijd een goed advies. Zou uzelf ook eens moeten doen en niet een zielig artikeltje met wankele bron als enig bewijs proberen te verkopen

   Nu proberen ze op Wall Street te doen alsof er nooit zo’n afspraak was. Iedereen die de moeite neemt een half uurtje te spitten kan uitvinden dat
   1 – JA, olie al 50 jaar in dollars wordt verhandeld en dat dit nu niet meer het geval is, er komen meer en meer landen op die in lokale valuta gaan afrekenen.
   2 – JA Saudie-Arabie al heel lang een trouwe bondgenoot van de VS is geweest in het politieke landschap; iets wat buitengewoon onlogisch zou zijn als er geen soort van vergelijk zou zijn geweest aangezien de landen verder helemaal niks gemeen hebben
   3 – JA vrijwel alle landen ter wereld al die tijd flinke reserves aan dollars hebben aangehouden omdat die munt werd gezien als een stabiele munt en JA werd gezien als de internationale reservevaluta
   4 – JA je nu al ziet dat meer en meer landen hun dollar-reserves aan het dumpen zijn en de staatsobligaties van de VS aan het dumpen zijn. Zozeer zelfs dat de vorige ronde nauwelijks kopers had, tenzij ze een veel hogere rente zouden bieden, iets wat de VS zich niet kan veroorloven
   5 – JA de staatsschuld van de VS zo ontzettend hoog is dat er zelfs niet de minste kans is dat die ooit kan worden afbetaald. De dollar was afhankelijk van het vertrouwen en dat vertrouwen is gebroken, het is nu slechts een kwestie van tijd totdat ik hier in de VS hyperinflatie ga zien.

   En als je in West-Europa woont; wanneer de dollar crasht kun je er donder op zeggen dat de euro daar achter aan gaat. De VS heeft in ieder geval nog redelijk wat natuurlijke hulpbronnen, ook al zijn die momenteel voor een groot deel geblokt door Dementia Joe. Europa heeft zo ongeveer alles al verbruikt.
   Het is dan ook niet voor niks dat de VS de Nordstream pijplijn heeft opgeblazen; ze profiteren nu van winsten van de verkoop van hun olie en gas naar Europa (tegen veel hogere prijzen) en trekken een flink deel van de bedrijven en zelfs goed opgeleid personeel naar zich toe. Door Europa leeg te zuigen zal de VS zich iets langer overeind kunnen houden, maar het is een land in een verre staat van verval. Je hoeft de grote steden maar te bezoeken om dat te kunnen zien.

  • “Cenco” werkt hier met 2 emailadressen. Verdacht!
   De bedoeling van “Morningstar” is om de val van de dollar wat te vertragen door mogelijke paniek te temperen.
   De 2de golfoorlog in Irak had niets te maken met mass destruction weapons maar omdat Saddam Hussein geen olie meer wou verkopen in dollars.
   Dit is dan ook fake news voor u?
   De zogezegde burgeroorlog in Libië in 2011 was opgezet door de CIA omdat Muammar Gaddafi ook af wou van de dollar.
   Ook fake news voor u?
   De zogezegde burgeroorlog in Syrië was opgezet door de CIA, ook vanwege olie en dollars.
   Ook fake news voor u?
   Cenco, gelieve met je shit-artikels naar de regimepers te gaan, waar je thuishoort, deep state-slaafje dat je bent.

   • Zijt maar een beetje braaf Frank W van Tscheldt

    Denkt u echt dat de regimepers dit wereldnieuws zomaar kan negeren ?
    Denk eens diep na…

   • er is geen contract…nooit geweest…Moest dit wel het geval zijn was dit WERELDNIEUWS daar konden ze dan niet omheen…duidelijk toch ? Zoiets steek je niet even weg hoor

    Wat snappen jullie niet ?

    Ik besef ook dat de dollar gaat crashen hoor.

    • Er zal idd nooit een geschreven contract geweest zijn, maar dat speelt toch geen rol.
     Zelfs als er een was geweest, dan was dit na 50 jaar toch zo goed als waardeloos geworden.
     Het zal eerder gaan om een stille economische overeenkomst die nu gezien de machtsverschuivingen in de wereld ten einde loopt.
     En als je beseft dat de dollar gaat crashen, waarom verwijs je dan naar een shit-artikel van een site gelieerd met de regimepers?
     By the way, heeft de regimepers al geschreven dat de dollar gaat crashen? Nee, tenzij ergens een aanwijzing in een klein goed weggestopt artikeltje. Maar ’t gaat wel gebeuren, zoals je zelf al door hebt.
     En heeft de MSM ook al geschreven dat de val van de dollar de Euro voor een stuk gaat meesleuren? Nee. Maar ’t zal wel zo zijn.

   • this was the end of a 50 year agreement between the saudi’s and the united states. THATS IT!!! they didn’t ditch the dollar, their entire economy is dependent on it.

    snapt u dit ???
    Ze gebruiken de dollar nog…

    slaap maar verder

    • De kroonprins en eerste minister van Saudi Arabië, Mohammed bin Salman heeft vorig jaar een contract gesloten met China om olie te verkopen in Chinese Yuan en niet in US dollar.
     Dus wat je daar schrijft, dat hun hele economie van de dollar afhangt is niet langer zo.
     En Saudi Arabië is lid geworden van BRICS.
     Als jij dan met een MSM-artikel afkomt om dit kwaliteitsartikel van Frontnieuws af te breken, dan heb ik het soms even moeilijk om braaf te blijven.
     Je zult meer research moeten doen;-)

    • Nu je schrijft “slaap maar verder”, gaat er hier een belletje rinkelen.
     Jij bent dan “wake up” of “den waarheid” of “Den klopgeest” van ’tScheldt?
     Misschien ben je wel alle drie?
     Op tScheldt kom je redelijk cool over, maar hier is ’t toch iets minder;-)

    • Klopt, maar de plicht in dollars af te rekenen is vervallen.
     Daardoor is de noodzaak dollars in reserve te houden aanzienlijk verminderd.
     Bovendien is het vertrouwen in westerse centrale banken gedaald door domme sancties tegen Rusland wat neerkomt als diefstal waardoor edelmetaal weer in zicht komt.
     Kijk maar naar de prijs hiervan over de laatste 2 jaar.

 1. Het westen is als een gek oorlog aan het uitlokken zodat ze chaos kunnen creëren en kunnen camoufleren dat ze hartstikke platzak zijn. Uit de chaos moet dan orde komen met een heel nieuw financieel systeem (CBDC of een andere controleerbare munt). Dan hebben ze 2 vliegen in 1 klap: hun financiën zijn weer op orde en ze hebben totale controle over de bevolking. Het lukt alleen nog niet zo goed met die oorlog uitlokken. De vijand is slimmer dan zij en daar hadden ze niet op gerekend.

  • Goed gezien Anton.
   Oorlog moet DE oplossing worden voor het failliete Westen (usa en de schoothondjes).
   Arm volk dat er weinig tot niets tegen kan doen. Protesteren of zoiets helpt niet en de leugenmedia doet de rest. Die zorgen ervoor dat het gros van het klootjesvolk de echte ellende niet ziet en nooit zal zien. Voetbal, chips en bier zijn toch veel “ leuker”.
   Iedere oorlog is een bankiersoorlog zei mijn moeder vroeger al na wo2. En dat is nu ook zo.

  • beste Anton
   ze willen oorlogvoeren , maar met wat ?
   na 2 weken zitten ze zonder munitie en dan moeten ze gaan lopen.
   en dan vergeten ze nog de vrienden van rusland Noord Corea Iran China enz.
   het is spijtig dat de soldaten elkaar moeten uitmoorden terwijl ze mekaar niet kennen of haten.
   de grote koppen die de oorlog voeren haten elkaar maar doden niet.

   • hun strategie is één grote mislukking, Rusland moest reeds gevallen zijn (door interne twist en geplande kleurenrevolutie die niet doorgegaan is), waardoor ze nu een leger moeten gaan opbouwen met jeugd die ze vergiftigd hebben met de mRNA injecties, waarmee ze de Europese bevolking wouden decimeren. Nu zouden ze dit moeten terugschroeven, maar dat gaat niet meer. Hoe gaan ze hieruit geraken als straks niets meer te kopen valt met $ en €?

     • Idd, alle goud op de wereld is niet meer dan een blok van 20 op 20 meter.
      Als je deze blok eerlijk zou verdel over alle mensen dan krijgt iedereen een staafje van 20 gram.
      Als je zelf al een staafje van 100 gram gekocht hebt dan heb je al vier mensen hun deel ingenomen .
      Er zijn mensen die ettelijke kilo’s van het edelmetaal hebben liggen .
      Als TSHTF gaat dit goud enorm stijgen in waarde en geld zal niets meer waard zijn.
      Een kleine hoeveelheid goud aanhouden kan je voor veel onheil behoeden als TSHTF.
      Goud zal nooit niets waard zijn dus als er nooit een SHTF event plaatsvindt heb je niets verloren.
      Zorg dat je je eigen kleine voorraadje goud hebt van jezelf , baat het niet dan schaadt het niet.

  • @Anton…

   En ondertussen vreten miljoenen wakkeren mensen zich als termieten door de deepstate boot heen. Ik voel dat er iets groots boven ons hangt. Dit totaal krankzinnige weerbeeld alleen al en de alsmaar sneller opstapelende gebeurtenissen. Het voelt alsof we in die auto zitten van Back To The Future en we moeten harder dan 80mph te tijdreizen ipv tegen de muur te knallen. Spannende tijden… een terugval in technologie zou een zegen zijn. Internet is een wapen, media zijn een wapen, muziek is een wapen, films zijn een wapen, frequenties zijn een wapen, 5G is een wapen… alles wat stroom gebruikt is een wapen. Het zou goed voor ons allemaal zijn als we een tijdje zonder zouden moeten leven… een maandje of 2 zonder elektriciteit is denk ik wel genoeg om mensen wakker te laten worden in de echte wereld buiten hun apparaten.

   • @Theme er gaan rare maar wel interessante dingen gebeuren. Ik voel het aan alles. Maar ik ben ook wel optimistisch dat we er uiteindelijk beter uit gaan komen.

    • Anton,
     Weet je ik deel de mening met hen die waarde hechten aan de BRICS en al andere landen die andere allianties vormen in vooral het Aziatische deel van de aardkloot, Rusland is met China veelal de leidinggevende daarin, landen sluiten zich aan en het vreselijke regime uit Rihad of Teheran, zij willen met heel veel landen de VN en andere organisaties naar een onafhankelijke wereld terug, zoals die organisaties vroeger wel draaien, nu zijn en beslissen die vooral en handelen vooral voor het Westen, buiten al die doden nu in het Europese of bij de Palestijnen, dat vergeet ik niet en dat vergeef ik ons Westen niet als Westerling maar de ommekeer is bezig, het Westen, de zionisten zijn in grote paniek want ondanks al hun pogingen het is onomkeerbaar, het is in het belang van alles wat leeft, zij sta ik er echt in, zal het Westen het willen accepteren of pleuren ze een bom, dat is de GROTE vraag maar anders gaat de aarde een mooie toekomst tegemoet anders gaan we naar de kloten, ik heb gesproken,amen!

  • Ik hoop dat ze slimmer blijven geef mij putin maar , maar als dat niet zo is , dan mag ome vladimir al zijn poseidons en wat weet ik meer loslaten , dan maar niks,

 2. Cenco …

  MarketWatch is a website that provides financial information, business news, analysis, and stock market data. It is a subsidiary of Dow Jones & Company, a property of News Corp, along with The Wall Street Journal and Barron’s.

  … duidelijke belangenverstrengeling, die morningstar reporter is clearly biased … zelf goed kijken !!!

  • Die blijft nog steeds een papieren belofte en heeft niets met het echte fysieke spul te maken…. dus hij kan nog veel lager!!!

 3. Wat zullen de gevolgen voor Europa worden? De Verenigde Staten kunnen wel een stootje hebben, ze zijn redelijk zelfvoorzienend zeker met een buur als Canada. Ik ben het wel een beetje met Cenco eens dat de boel niet direct in elkaar dondert. Vraag naar dollars zal er toch nog zijn voor VS als producent van LNG, vliegtuigen, auto’s, software, frisdranken en sigaretten, etc…
  Bovendien zijn veel schulden, leningen in dollars, dus ook daardoor is er nog vraag naar $.

  • @Emile…

   Je kan een zeepbel niet gecontroleerd laten leeglopen, hij vult tot hij knapt. De dollar is een zeepbel, de euro ook. Die gaan knappen en dan zijn ze in no-time waardeloos.

   De Sovjet-Unie had 60 miljard schuld toen het instortte, de USA alleen heeft al 36.000 miljard dollar schuld. Dit wordt geen zachte noodlanding. En dat is ook de bedoeling… wij moeten in totale paniek komen door een monstercrisis en ontelbare kleine crisissen. Wat de satanisten hebben geleerd is dat één crisis nuttig is, maar dat 100 crisissen totalitaire macht geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in