In een tsunami van slecht nieuws nu ook eens goed nieuws. De vaderlander die een paar gaten schoot in een Antifamarxist die hem aanviel in New Mexico, is op vrije voeten.

De meesten hebben de video gezien, zo niet is die hieronder te zien, waaruit duidelijk naar voren komt dat dit pure zelfverdediging was.

Een rechter heeft de man die beschuldigd wordt van het openen van vuur en het neerschieten van een demonstrant vrijgelaten. De politie zegt dat Steven Baca de man is die op video is te zien die het vuur openende tijdens het protest van vorige week maandag in verband met een standbeeld van conquistador Juan De Oñate, waarbij een man in het ziekenhuis belandde. Een groot deel van de zaak van de officier van justitie was geconcentreerd rond tien primaire getuigenvideo’s, waarvan er één de momenten toont die voorafgingen aan het afvuren van zijn wapen door Baca.

De politie klaagde Baca aanvankelijk aan voor de schietpartij, maar de officier van justitie liet die aanklacht vallen in afwachting van verder onderzoek. Baca’s advocaten hebben betoogd dat hij uit zelfverdediging zijn pistool afvuurde omdat hij met een skateboard werd geslagen, schrijft KRQE onder andere.

Aangevallen door BLM – trekt pistool en schiet aanvaller neer

Gerechtelijke documenten: George Floyd profiel leest als een beroepscrimineel

3 REACTIES

    • Ja en zo leiden de kleine hoedjes die wereldwijd de economie de afgrond in aan het storten zijn ons maar weer mooi af. Devide and conquer ! Hun hersenspoel machine de TalmoedVisie werkt perfect !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here