In Groot-Brittannië is het nu officieel regeringsbeleid om de behoeften van ouderen te negeren. Artsen en verpleegkundigen worden opgedragen oude mensen te laten sterven – en behandelingen die hun leven zouden kunnen redden achter te houden. Ziekenhuispersoneel wordt opgedragen ouderen voedsel en water te onthouden, zodat ze eerder sterven dan ziekenhuisbedden in te nemen. Verpleeghuispersoneel heeft zelfs het recht gekregen oudere patiënten te bedwelmen zonder hun medeweten. Het enige -isme waar niemand zich druk om maakt is leeftijdsisme, schrijft Dr. Vernon Coleman.

Maar op welke leeftijd worden patiënten zomaar toegelaten om te sterven? En hoe oud is te oud om patiënten te reanimeren? Op welk punt heeft de samenleving het recht om te zeggen: “Je hebt lang genoeg geleefd, nu moet je sterven en plaats maken voor iemand anders”? En waarom moet reanimatie worden bepaald door de leeftijd? Men kan aanvoeren dat het even zinvol zou zijn om te beslissen op basis van rijkdom of schoonheid. Maar leeftijd is nu officieel geaccepteerd. Iedereen boven de 60 is nu officieel oud, hoewel in een groeiend aantal ziekenhuizen de grensleeftijd voor reanimatie 50 is.

We leven in een politiek correcte wereld, maar ouderen tellen niet mee – zeker niet als ze blank en Engels zijn. Rapport na rapport toont aan dat oudere patiënten met pijn en in vuile bedden worden achtergelaten. Oudere patiënten in het ziekenhuis worden genegeerd door het personeel en worden achtergelaten om te verhongeren, ze krijgen zelfs geen water als ze niet uit bed kunnen komen om het zelf te halen.

Oude mensen zijn een last die de regering zich niet kan veroorloven en dus zullen de politici alle noodzakelijke methoden blijven toestaan om het aantal belastende oude mensen tot een minimum te beperken. Het bestaan van een absurde tak van de geneeskunde genaamd geriatrie wordt gebruikt als excuus om oude mensen in achtergebleven afdelingen te stoppen en ze een tweederangs medische behandeling te geven. In februari 2011 veroordeelde een officieel rapport de NHS voor haar “onmenselijke behandeling van oudere patiënten” en stelde dat de NHS-ziekenhuizen “zelfs niet voldoen aan de meest elementaire zorgnormen” voor 65-plussers. Het is niet overdreven te stellen dat de NHS ouderen met minachting behandelt. (Vroeger werd gezegd dat je een civilisatie kunt beoordelen aan de hand van de manier waarop ze haar ouderen behandelt).

In februari 2005 werd bekend dat de regering had geadviseerd ziekenhuispatiënten met weinig hoop op herstel te laten sterven vanwege de kosten om ze in leven te houden. De Labourregering stelde voor om “oude mensen” het recht op voedsel en water te ontzeggen als ze in coma raken of niet meer voor zichzelf kunnen spreken. Tot zover de hoop voor slachtoffers van een beroerte. De regering suggereerde dat de noodzaak om kosten te besparen vóór de noodzaak om het leven van patiënten te behouden ging en besloot dat zij het recht had om een uitspraak over het recht op leven ongedaan te maken die was gedaan toen een rechter beval dat kunstmatige voeding en hydratatie niet mochten worden ingetrokken tenzij het leven van een patiënt als “ondraaglijk” kon worden omschreven. (De rechter had daaraan toegevoegd dat bij twijfel levensbehoud voorrang moest krijgen).

Dr. Coleman: Vaccin waarheden

Natuurlijk is het onthouden van voedsel en water aan ouderen soms meer een gevolg van incompetentie dan van officieel beleid. Toen mijn moeder in het ziekenhuis lag, kon zij zichzelf niet voeden, maar het personeel gaf haar geen eten. Als er geen familielid naar het ziekenhuis kon komen om haar te voeden, at ze niet. Drankjes werden op haar dienblad gezet en vervolgens onaangeroerd meegenomen. “Geen dorst, vandaag?” vroeg een idioot vrolijk.

Ondertussen pompt de regering geld in het subsidiëren van het leven van luiaards en werkschuwenden. Gezonde 30-jarigen zitten met een chipsrug en een bierbuik, onderuitgezakt voor hun digitale high definition-televisie naar de door de staat gesubsidieerde satelliettelevisie van hun keuze te kijken, en zetten de ramen open om de warmte naar buiten te laten omdat dat makkelijker is dan de centrale verwarming lager te zetten.

Ouderen worden geclassificeerd als de “Ongewenste Generatie”: een politieke schande. Ouderen die blind dreigen te worden door een leeftijdsgebonden maculaire aandoening worden medicijnen geweigerd die hun blindheid hadden kunnen voorkomen. Ouderen worden beschouwd als duur, nutteloos en vervangbaar. De theorie is dat ze geen bijdrage leveren en zelden stemmen en daarom genegeerd kunnen worden. Maar degenen die dit geloven zullen eerder oud zijn dan ze denken. En de definitie van “oud” wordt met het jaar jonger.

Oorlogen hebben ons geleerd dat mensen bereid lijken te zijn allerlei vreselijke dingen als normaal te accepteren. Maar hoe ongelooflijk vreselijk is het dat artsen en verpleegkundigen accepteren dat ouderen (officieel 60-plussers) mogen sterven omdat het niet rendabel is ze in leven te houden. De officiële houding lijkt te zijn dat oude mensen er niet toe doen en geen rechten hebben, gewoon omdat ze oud zijn. Medio augustus 2007 meldde een Select Committee on Human Rights, bestaande uit parlementsleden en collega’s, dat 21% van de ziekenhuizen en verzorgingshuizen zelfs niet aan de minimumnormen voor waardigheid en privacy voor ouderen voldeden. De commissie zei bewijzen te hebben ontdekt van verwaarlozing, misbruik, discriminatie en oneerlijke behandeling van kwetsbare ouderen. (Hun ontdekking kwam niet als een verrassing voor degenen onder ons die dergelijke misstanden al tientallen jaren aan het licht brengen). Hoe zijn we erin geslaagd te vergeten dat de nazi’s in de jaren 1930 oudere en kwetsbare patiënten opzettelijk uithongerden en uitdroogden omdat ze werden beschouwd als een nutteloze last voor de samenleving? Dat is precies wat wij vandaag doen.

Wie zal je redden van deze krankzinnige tirannie? Alleen jij hebt de macht om jezelf te redden

Uit een verbazingwekkend (en huiveringwekkend) onderzoek onder de lezers van de tijdschriften Nursing Standard en Nursing Older People bleek dat minder dan één op de zes verpleegkundigen zei dat niets hen ervan zou weerhouden mishandeling van ouderen in hun zorg te melden.

Met andere woorden, vijf van de zes verpleegkundigen zouden, althans soms, nalaten mishandeling te melden van de ouderen voor wie zij betaald worden. Naar mijn mening zijn vijf van de zes verpleegkundigen dus niet geschikt om verpleegkundige te zijn.

Zouden diezelfde verpleegkundigen misbruik van kinderen zo gemakkelijk negeren?

Ik vermoed van niet.

Dit is absoluut ontstellend en een aanklacht tegen het moderne beroep van verpleegkundige.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat zes van de tien verpleegkundigen het misbruik van ouderen door de vingers zouden zien. Ze zouden niets zeggen als ze wisten dat een oudere patiënt of verzorgingshuisbewoner werd geslagen, gepest of beroofd.

Waarom laten verpleegkundigen hun patiënten in de steek?

Eén reden is lafheid.

Ongelooflijk, het lijkt erop dat verpleegkundigen bang zijn om mishandeling te melden voor het geval ze zelf mishandeling worden door degene die de mishandelimg pleegt.

Oh, alstublieft.

Een andere reden is blijkbaar “angst voor een verkeerde interpretatie van de situatie”.

Wat is dat voor politiek correcte onzin?

Ziekenhuispatiënten en verpleeghuisbewoners lijden nu vaak aan ondervoeding en uitdroging, mishandeling en ruwe behandeling, gebrek aan privacy, verwaarlozing, slechte hygiëne en pesterijen. Duizenden en duizenden ouderen worden urenlang in vuile kleren achtergelaten.

Hoe kan iemand dat allemaal “verkeerd interpreteren”?

En waarom?

Is het omdat te veel moderne verpleegkundigen lui, dom en onbekwaam zijn? Is het omdat te veel van hen veel te zelfingenomen zijn om iets anders te doen dan de hele dag naar een computerscherm staren?

"Hunger Games" - dystopische filmficties zullen spoedig werkelijkheid worden

Naar mijn mening zijn verpleegkundigen die niets zeggen als ze mishandeling zien, net zo schuldig als de mishandelaars. Een eens zo groot beroep is er vandaag de dag slechter aan toe dan in de tijd van Dickens. Is het zo ouderwets van mij om te geloven dat elke verpleegster elk geval van misstanden altijd moet melden? Altijd. Zonder uitzondering.

Ageïsme is, zo lijkt het, nu endemisch in de gezondheidszorg. Een lezeres schreef me dat toen ze haar arts bezocht en klaagde over pijnlijke knieën, de arts haar heel abrupt vertelde dat haar probleem was dat ze te lang leefde. Ze was er kapot van. “Het werd niet als grap gezegd,” vertelde ze me. “Hij meende het.'”In de maanden voor zijn dood klaagde mijn vader herhaaldelijk: “Mensen behandelen me als een dwaas omdat ik oud ben”. Een 79-jarige lezer vertelde me: “Als je ouder bent dan 55 willen ze je dood hebben omdat je te duur bent om te leven.

We leven nu in een wereld waarin het aanvaardbaar wordt geacht dat mannen en vrouwen een afdeling moeten delen; waarin ziekenhuisbadkamers zo vuil zijn dat patiënten ze niet durven te gebruiken; waarin tandartsen zo schaars en duur zijn dat mensen hun toevlucht moeten nemen tot het trekken van hun eigen slechte tanden met behulp van een touwtje dat aan een deurknop is gebonden. Maar het zijn vooral de ouderen die als wegwerpartikelen en irrelevant worden beschouwd. Ouderen hebben geen rechten. Seksisme en racisme zijn verboden, maar leeftijdsdiscriminatie niet. Het lijkt zelfs duidelijk dat leeftijdsdiscriminatie nu een door de staat gesponsord vooroordeel is. Gewelddadige, wilde jongeren die betrapt worden op het aanvallen van oudere, gezagsgetrouwe burgers, worden waarschijnlijk “gestraft” met een vuistvol bonnen die recht geven op een handvol gratis cd’s (waarvan de teksten misschien wel meer geweld aanmoedigen), maar eerlijke, oudere burgers die hun gemeentebelasting niet kunnen betalen, komen in de gevangenis terecht.

Wanneer artsen eigendom zijn van de regering, dan nemen de prioriteiten van de regering de overhand. En dus worden ouderen, die als een dure last worden beschouwd, als vervangbaar beschouwd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Dr. Coleman: Hier is hoe ze u failliet zullen laten gaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

86 REACTIES

 1. Mooi om te lezen.
  Wat wij hier in de regio al langer meemaken. Als je hier ouder bent dan 50 jaar dan helpt geen huisarts, chirurg of tandarts je nog.
  Dat is al een flink aantal jaren aan de gang. Het heeft al veel buren, kennissen, collega’s en bekenden onnodig de dood in gejaagd. Vooral kanker die verwaarloosd word. Ook rotte ontstekende tanden die niet worden getrokken, met janeway lesions en hartproblemen als gevolg.
  Al een paar jaartjes vóór ‘corona’ begon dat. Dan zeiden we verbouwereerd tegen elkaar “het lijkt wel of we dood moeten” als er weer eens iemand niet werd geholpen. Terwijl een leek al kon zien dat diegene zijn gezondheidsklachten lang niet deugden.
  Zo kun je zien dat de regering via de ziektekostenverzekeringen en de zorgverleners al veel langer met het uitroeien bezig is.
  Jammer dat ik van de overledenen hier de namen niet kan noemen. Het is een lange lijst.

  • Ik neem aan dat jij niet in NL woont. Zelf merk ik hier namelijk helemaal niets van terwijl ik 74 jr ben en altijd uitstekend wordt behandeld door mijn tandarts en 2 keer p/jaar eveneens door de mondhygieniste.
   Mijn huisarts ziet mij nooit omdat ik sinds jaren geen reden heb om hem te bezoeken. Mocht ik hem wel nodig hebben dan levert dit geen enkele belemmering op!

   • Ik heb het gewoon over Nederland hoor. We worden wel gewoon twee keer per jaar uitgenodigd bij de tandarts waar we dan braaf heengaan maar dat is gewoon om je uit te melken. Behandelen doen ze namelijk maar spaarzaam. Of je nou aandringt of niet. Met zoals ik al schreef gezondheidsproblemen als gevolg. Bij mij wilden ze niet trekken. Pijn… pijn! Dus ben naar de weekendtandarts gegaan. De pus spoot eruit. En zo is dat hier normaal. Bij elke rotte kies. Bij mijn buurvrouw net zo, wordt ook al jaren niet echt geholpen door de tandarts en ze klaagt ook al over hartproblemen. Dat kan door je in slechte staat gehouden gebit komen zeg ik tegen haar. Collega’s net zo.
    Dus ze ontvangen je wel, alleen ze helpen je niet serieus. Koetje melken, meer is het niet.

     • Heb ik gedaan. Zelfde aanpak van de nieuwe. Ook bij andere patiënten. Net als de huisarts. Ook een andere genomen omdat die van mij niet hielp. Nieuwe ook zelfde aanpak. Ook bij andere patiënten van 50 en ouder.
      Vandaar mijn gedachte dat ze opdracht hebben.

   • Nee, ik merk dat ook niet in Nederland. 50 is helemaal niks. Bij de tandarts heb ik niks gemerkt. Die wil juist, dat je lang met een gezond gebit doet. In de ouderenzorg gaat er veel mis, maar men let er wel op, dat mensen eten, drinken en meedoen aan activiteiten. Wel eens meegemaakt (2007), dat men erg weinig gevoel voor urgentie toonde bij een oudere dame, die ‘alleen maar’ gevallen was. Ze werd twee keer zo dik van de medicijnen en als er niet gegeten werd, werd het doodleuk weer meegenomen. Dat was in het ziekenhuis.

   • Ook mijn ervaring. Ik ben 78, ga naar de mondhygiënist en de tandarts en een afspraak met de huisarts verloopt altijd goed.
    Een overleden vriendin ( in 2020 gestorven, niet aan covid) zei mij dat ze goed verzorgd werd. Ze was eenzijdig verlamd door een herseninfarct en zat in een rolstoel. Als ik op bezoek kwam zag alles er netjes en verzorgd uit.

   • Nee dat klop jij zit stil in de kelder in een hoekje dat doen domme schapen allemaal dus je bent niet anders jou leven is om bang om dood te gaan erger kan het volgens mij niet met je worden ik wens je sterkte toe en probeer uit de cirkel te komen en start je leven , groetjes.

  • Ik denk dat Sillepil wel in NL woont en goed oplet. Volgens Fleur gaat alles goed in de Nederlandse gezondheidszorg omdat het bij Fleur goed gaat haha. Nederlandse gezondheidszorg en overheid is verrot tot op het bot, het gaat om geld en macht niet om mensen.

   • @jan2
    Ik geloof sillepil absoluut.Ik denk dat het er aan ligt WAAR in nederland je woont.Ik denk dat die vuiligheid vooral voorkomt in overbevolkte steden/delen van ons land.Ik hoor dit veel te vaak.

   • Ja gewoon Nederland hoor. Het is hier wel overbevolkt ja. Maar daar ligt het niet aan. Mijn huisarts vertelde me per ongeluk eens tussen neus en lippen door dat de ziektekostenverzekering haar op de vingers tikt als ze mensen voldoende behandelt.
    Ik ga nooit naar de huisarts alleen als het heel erg ernstig is. Maar je wordt niet geholpen hoor. Ben er bijna blijvend gehandicapt door geraakt. Het is dat ze zich na een week realiseerden dat ze aansprakelijk zouden zijn als ze niet handelden en ik blijvend kapot zou zijn. Kijk, als je dood gaat kijkt er verder niemand meer naar, maar als je arbeidsongeschikt wordt dat hebben ze een probleem denk ik. Dus toen werd ik acuut opgetrommeld terwijl ik de moed al had verloren. Net als zoveel mensen die hier chronisch ziek of dood zijn gegaan door verwaarlozing.
    Nederlanders worden soms woest als ik dit wel eens vertel. Maar het is gewoon de waarheid.

    • Ik ga altijd eerst naar de huisarts, als mij wat mankeert..
     Als de huisarts dan zegt: ik weet het niet..
     Of: hier heb je pillen met zware bijwerkingen, of..
     Zie h et nog maar ff aan ( terwijl ik er al 6 we e k mee loop..)
     Tja…dan ga ik naar een alternatieve behandelaar..

 2. 80% van de Nederlandse artsen kun je ook vergeten. Onnozele Flapdrol artsen die de patiënt de schuld geven omdat die ziek is. Grote bezuinigen in de gezondheidszorg, alles voor wapens naar Oekraïne en een schoner milieu.

 3. Dit is wel een heftig bericht….

  Want: 80% van FN reageerders valt in deze doelgroep.

  Achjoh, uiteindelijk gaan we er allemaal wel aan ;-).

 4. Je kan aflezen hoe beschaafd een land is door te kijken hoe ze met ouderen en mensen met een “”Foutje “” om gaan
  Mijn huisarts vroeg mij 82 denk eens na over euthernasie
  IK Ga NOOIT meer naar hem terug IK LAAT ME NIET VERMOORDEN DOOR DE ZO GENAAMDE DOKTERS

 5. Als bovenstaande klopt zou ik zeggen geen premie meer betalen. Het is toch te zot voor woorden. Even geleden belde ik het Zilveren Kruis om uitleg te vragen over een rekening. Zei de ‘dame’ tussen neus en lippen door: “U heeft wel veel kosten gemaakt he?” Ik (68) was een beetje overdonderd maar dacht later dat gaat je niks aan. Ik heb er niet om gevraagd. En laatst ging ik naar de huisarts omdat ik al een paar jaar gedeeltelijk mijn voeten niet meer voel. Begon ie over een depressie! Maar naar mijn voeten kijken deed ie niet. Dus ik heb niet zo’n hoge pet meer op van de zorg in het algemeen. Ze vergeten alleen 1ding: ze worden zelf ook oud. Dan zou ik graag de verzorgster zijn. Ik heb jaren in verpleeg- en bejaardenhuizen gewerkt en kan zeggen dat het er allemaal niet op vooruit gaat.

  • En ze hebben jaren geld van je getrokken.

   Zilveren kruis liet beslag op mijn AOW leggen voor 4000 euro; paar dagen voor Kerstmis in 2014.
   Zgn voor zorg premie voor een periode waarvoor ik niet eens in NL was en geen inkomen in NL had….

  • Die voeten kan b12 tekort zijn. Heeft de buuv ook. Helaas doen de huisartsen daar ook niets aan. Dat negeren ze. b12-injecties geven vindt de verzekering te duur zei de huisarts. Daarom kijken ze ook niet naar je voeten omdat ze toch niet van plan zijn er wat aan te doen.

   • Alleen medicijen, vaccins en operaties volgens de Rockefellergeneeskunde; de rest is ‘onwetenschappelijk’. De zin “De dokter schreef me een warm klimaat voor,” kom je niet meer tegen.

   • Bedankt voor de tip. Het lijkt er wel op dat ze er niets aan willen doen. Dat heb ik jaren terug ook gehad met een chronische aandoening. Toen werd, niet in die bewoording, aangegeven dat het tussen mijn oren zat. Een gegeven moment bleef ik gewoon in de spreekkamer zitten en zei dat ik NU doorgestuurd wilde worden. Werd gehoor aan gegeven en er kwam uit dat ik cervicale dystonie heb (heette vroeger torticollis spasmodica). Toen ik met de uitslag kwam haalde de huisarts alleen zijn schouders op wat de indruk gaf dat het hem niet interesseerde. Leve de zorg in Nederland.

 6. Het is compleet vernacheld door de corruptie om het zogenaamd goedkoper te maken door het te privatiseren. Alles draait om winst maken, ben je ouder dan zijn de kosten relatief er ook naar. Maar de zorgverzekeringen willen zo min mogelijk uitkeren. Dus gaat dat ten koste van de klant. Wat we hedendaags met medische wetenschap bedoelen is niets anders dan kwakzalverij. Want met chemische en synthetische verdovingsmiddelen doet het enkel aan symptoom bestrijding. Door alles te patenteren kunnen de farmaceuten de pilletjes en poedertjes voor mega prijzen verkopen. Wat meestal een paar cent aan grondstoffen kost.

  Door de regeringen wordt het verplicht gesteld om bij een commerciële instelling een zorgverzekering af te sluiten, om zo iedereen in het verrotte systeem te houden. Daar zelf genezing ten strengste verboden is en alle natuurlijke geneeswijze eveneens verboden zijn. Want concurrentie wordt niet geaccepteerd. Maar zo lang de bevolking zich afhankelijk blijft houden van deze verrotte corrupte kwakzalvers, zal er geen verbetering in komen, maar juist steeds corrupter worden.

  Geld maakt de mens blind, doof en hebberig. Daar doen ze letterlijk alles voor, niets is te dol. Zolang zij er geld voor krijgen en geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen van hun handelen, zal het moorden in ziekenhuizen gewoon doorgaan en zal alleen maar extremer worden met de tijd.

 7. De oplossing is een speciaal ziekenhuis maken waar we bij levensmoeheid naartoe kunnen stappen. Zonder morren – dus zonder administratieve rompslomp – ontvangt je daar je laatste wens(voor zover mogelijk), wordt met je favoriete muziek en film zachtjes in slaap gebracht en doodgespoten.
  Heb ooit zo een film gezien, was gewoon geweldig!
  Nu wilt je huisdokter je platspuiten met een dodelijk vaccin maar wordt gek bij het woord “euthanasie”.

  Ja, veel mensen zullen sterven omdat ze gewoon in een depressie zaten maar zullen nooit weten dat ze een foutje hebben gemaakt.
  Dus no problem.

  • Nu moeten mensen zich ophangen, rijden zicht te pletter of schieten met hun jachtgeweer kogel door hun hoofd. Ouders, kinderen, familie, vrienden en hulpverleners vinden deze mensen…
   En iemand moet den boel opkuisen, de stukken hersenen van de muren vegen…
   Wat ook raar is, is dat zoveel gelovigen bang zijn om te sterven… kunnen eindelijk hun god knuffelen maar blijven liever in hun bed als zombies afzien, haha

    • Om te beginnen dient u al lid te zijn van het World Economic Forum, een non-profitorganisatie die werd opgericht door de in Duitsland geboren academicus Klaus Schwab. En lid worden is niet gratis. Zonder lidmaatschap blijven de deuren voor u in Davos eenvoudigweg gesloten.

     Het ene lidmaatschap is het andere niet, maar om uitgenodigd te worden voor de conferentie betaalt u als gewoon lid jaarlijks 52.000 dollar (38.000 euro) lidgeld. Het toegangsticket zelf kost 19.000 dollar (13.858 euro). Taksen inbegrepen, betaalt u als lid voor het lidmaatschap en het toegangsticket samen 71.000 dollar (51.787 euro).

     Voor een dergelijk bedrag behoort u nog maar tot de grijze massa in Davos. Wilt u er echt bijhoren en deelnemen aan privésessies met de grote industriebonzen, dan dient u over te stappen naar het “Industry Associate”-niveau. Dat kost u 137.000 dollar (99.927 euro). De prijs van het toegangsticket inbegrepen, betaalt u dan in totaal 156.000 dollar (113.785 euro).

    • Om lid te mogen zijn van het WEF moet een bedrijf een jaarlijkse bijdrage van 42.500 Zwitserse franken (CHF) betalen; dit is ongeveer 35.000 euro.

 8. Absoluut waar het topic .
  Meende te weten dat Prof Smalhout een lezing heeft gegeven over het versterven van ouderen.
  Pure horror .
  Nu stond ik vandaag in de Lidl en was bij de ambachtelijke droge worst uitgekomen.
  Het flitste door mij heen de gedachte verrek die heb ik ook . 😎
  Op dat moment weet je dat je ondanks al je kennis een ouwe gast bent geworden LOL.
  Vroeger was je zover dat je al brullend op het slagveld je eind vondt en in glorie naar huis gaat .
  Nu ben ik meer een ridder achter de grasmaaier .
  Bof het zal mijn tijd wel duren heb (ben niet gelovig anzich) met God afgesproken dat ik als laatste het licht uitdoet als mijn nieche en fijne honden naar huis zijn gegaan .. het kan verkeren .😃
  Groeten .

 9. Wat een leugenachtig verhaal. Misschien dat dit bij Coleman in zijn directe omgeving plaats vindt maar hier niet.
  Ik werk in de ouderenzorg, pg, somatiek en vg. Iedereen krijgt zorg naar behoefte. Ook operaties en andere behandelingen.
  Klinkklare nonsensartikel. In Nederland in ieder geval. Begeleiders en verpleegkundigen werken met enorme inzet ondanks de onderbezetting vanwege personeelstekorten.
  Wat een blamage ook veel van de reacties. De beste stuurlui staan aan wal.
  De schapen dienen hun oogkleppen af te zetten maar de wappies dienen niet alles klakkeloos aan te nemen.

  • Gebeurt hier wel hoor. Misschien leeft u in de goede bubbel maar er zijn er genoeg van 50 jaar en ouder die niet meer geholpen worden. Ik kan ze u allemaal opnoemen. Die eraan dood zijn gegaan of chronisch ziek zijn geworden door verwaarlozing door dokters etc.
   Geen Nederlander wil het weten ‘want hier gebeurt zoiets niet’. Nee. Had je gedacht. Bij uw soort mensen misschien niet, maar bij ons soort mensen wel. Terwijl we net zoveel zorgpremie betalen. Dat dan wel weer. Wij dokken het geld voor de zorg van de mensen die er wél toe doen blijkbaar.

  • Ik ben over de 50. 2 jaar geleden een beroerte gehad. Ik ben goed verzorgd toen ik niks zelf kon doen. (ziekenhuis en revalidatie centrum) Ik heb wat dat betreft niets te klagen gehad. Ik ben gelukkig voor 90% weer opgeknapt.

  • Dacht van niet! Jij zat duidelijk ergens goed…
   Ooit als technische dienst gewerkt in een verzorgingstehuis waar ook een demente afdeling aanwezig was.
   Er liepen daar een paar juweeltjes rond maar de grootste hoop was meer met hun phone bezig dan met de bejaarden en druk dat ze het hadden!
   Veel kwamen bij mij aankloppen omdat hun phone in het toilet was gevallen en waren in paniek.
   Ik spoelde die gewoon nog eens door…
   Wanneer een dementerende pijn heeft dan zal die meestal als een wilde brullen, die mensen kunnen zich meestal niet meer uiten.
   Wat deden die verpleegsters? Die bejaarden werden bestempeld als “storend gedrag” en werden plat gespoten!
   Omdat ik daar ook de preventieadviseur was kon ik de verpleegsters overtuigen om die mensen te laten onderzoeken door de huisarts. En meestal hadden die een ontsteking, rotte tanden tot zelfs kanker.
   Heb veel van die dementen gezien die hun eigen fecaliën(kak) opaten.
   Of vastgebonden waren aan hun bed 24/7. Ik heb het daar maar 2 jaren volgehouden en wil nooit opgenomen worden in een bejaardenthuis, ik pleeg wel lekker zelfmoord.
   Het is gelukkig niet overal zo maar veel multinationals kopen de bejaardentehuizen op en ontslagen zeker 20 tot 30% van het personeel omdat ze in die sector veel winst kunnen maken.
   Geen probleem voor de overheid dat de kwaliteit voor onze bejaarden achteruit gaat.
   De schimmel werd van het vlees afgeborsteld…
   Er zijn voorwaarden aan min personeel maar dat is om te lachen.
   Ik mocht geen testen of metingen uitvoeren voor de legionella bacterie maar heb meermaals de inspectiediensten laten komen… met alle gevolgen van dien voor de werksfeer.

   • Weet je zeker dat je niet aan het werk was in een dierentuin of iets dergelijks?
    Iemand met dementie is prima in staat aan te geven wat er zeer doet en waar. De fase waarin iemand zich verkeert speelt zeker een rol maar niet een dusdanig belemmerende dat niet is aan te geven waar de pijn zit.
    Dat mensen aan hun bed vastgebonden liggen is uitgesloten. De wet zorg en dwang staat het niet toe. Laat staan iemand platspuiten. Er bestaat zoiets als gedragsmedicatie maar daar zijn persoonsgebonden protocollen voor. Als je daar van afwijkt, wat evenmin kan maar goed, dan kan je verschijnen voor het college en je carrière in de zorg op je buik schrijven.
    En dat de meeste mensen bezig waren met hun telefoon? Mensen werkzaam in de zorg hebben vaak amper tijd om pauze te nemen dus ik vermoed dat je als preventiemedewerker toch ergens anders werkzaam bent geweest.
    Schimmel van het vlees afborstelen…. Dat kan niet want er is geen tijd voor vlees om te beschimmelen. De maaltijden worden aangeleverd en zijn per hoeveelheid en per dag besteld.
    Geen idee waarom je zo’n onzinverhaal verkondigd. Je zal er een reden voor hebben. Tijdverdrijf wellicht.

    • LOL! De wet staat het niet toe? Laat me aub niet lachen. De wet is een stukje papier dat alleen maar wordt gebruikt als het hen uitkomt. Ik heb destijds zelf mijn grootmoeder uit een derglijk tehuis moeten halen waar er net zulke voorvallen waren.
     En nee, niet alles, maar ik heb genoeg zelf gezien en de ‘onverklaarbare’ kneuzingen bij haar gezien, die voor iedereen die ooit hetzij met bondage, hetzij met professionele restraints heeft gewerkt duidelijk te wijten waren aan dergelijke restraints, wat ook overeen kwam met haar verhaal. Het feit dat ik nooit met eigen ogen heb gezien dat ze aan het bed was gebonden doet daar geen ene ruk aan af.
     En ja, ik heb ook een vriendin gehad die in de zorg werkte. 12-uurs diensten met pauze als het even 5 minuten uitkwam tussendoor. Maar dat ging echt niet op in dat tehuis, heel veel personeel constant met hun telefoon in de weer.
     Wij waren allemaal blij dat ze daar weg was. Dergelijke zaken afdoen als ‘verhaaltjes’ is feitelijk niks anders dan ‘coronavaccins zijn schadelijk’ als een verhaaltje afdoen.

     • De wet zorg en dwang is niet enkel een stukje papier. Je opmerking is gebaseerd op onwetendheid en veronderstellingen. Er wordt daadwerkelijk op gecontroleerd. En uit het feit dat jij je grootmoeder daar weggehaald hebt trek je de conclusie dat alle ouderen zo behandeld worden?
      Dat je vriendin 12 uurs diensten draaide is haar eigen keuze geweest. Niemand kan daar toe verplicht worden.
      Maar ehm… Waar is je grootmoeder naar toe gegaan nadat je haar hebt weggehaald?

      Mag ik aannemen dat je de door jou waargenomen gevolgen van de door jou veronderstelde misstanden hebt gemeld bij justitie?
      Dan zal er zeker een zaak van gemaakt zijn. Heb je een verwijzing? Ik zou het graag lezen namelijk. In mijn 18 jaar als zorgverlener heb ik namelijk nog nooit zoiets meegemaakt.

      • Pure blood, u lult uit uw nek. Of u bent stekeblind. Of corrupt.
       Ik ken genoeg mensen die in instellingen verbleven. Mijn broer. De dochter van een kennis. Mijn opa. De moeder van mijn man. Mijn tante. Mijn schoonvader. Mijn eigen vader.
       Uit ervaring weet ik dat sommigen van hen werden ‘platgedrogeerd’ met pillen of spuiten. Vastgebonden met riemen. Opgesloten in het bed, met gaaswerk eromheen met een rits erin waar de opgeslotene zelf niet bij kan. ’s Nachts zonder hulp, alleen wat camerabewaking. Stel je voor dat diegene eruit moet? Als er brand komt? Of ze gaan in de isoleercel, wat helemaal niet mag volgens mij. Ik zie het bewind. Hoe mensen er behandeld worden door sommigen van het personeel.
       Als ze zo bij een hond deden dan was de wereld te klein.
       Aan uw praatjes is wel te merken dat u er zo eentje bent die de ogen dicht houdt. Van niets weet. Die kennen we daar, de vrouwtjes met de lieve praatjes tegen de familie maar met de harde hand tegen de patiënten die niet lastig moeten zijn want anders….
       Tegen zulk volk moeten wij familieleden opboksen. En dat gaat niet want dan mag je niet meer komen. Al het onmenselijke wat je geliefde familielid overkomt daar kun je dus alleen maar kijken en wat van denken.

       • Dus je staat er bij en kijkt ernaar….. Laf ben je.
        Vreemd dat ik als zorgmedewerker mijn collega aanspreek of weg stuur zodra ik zie dat die een cliënt onheus bejegend of behandeld.
        Ik neem het wél voor ze op en verschuil me niet achter mijn toetsenbord. En dan heb je het lef mij blind of corrupt te noemen.
        Ga je zitten schamen zeg.

        Wel veel familie heb/had je in die zogenoemde instellingen. Maar waar staan die trouwens? Separeren kan in Nederland niet meer namelijk. Platspuiten zoals je dat noemt evenmin.
        Behalve in de gevangenis…
        Wees eens eerlijk. Ben jij wat ze noemen een trol?

     • Die wet is inderdaad stukje papier!
      Over alles is een wetgeving… maar als je daar ook controle moet op houden dan moet zeker driekwart van Nederland zijn huidige job laten vallen om voor de staat de controles uit te voeren.
      Dus continu elk bedrijf bezoeken of ze daar de wet toepassen is niet realiseerbaar.
      Voor de COVID maatregelen hadden ze plots wel genoeg centen en nodige mensen om uit eigen beweging de bedrijven op de vingers te tikken. De bejaarden kunnen maw stikken.
      Pas wanneer ik de inspectie op de hoogte had gebracht kwam die trein in beweging.
      En moet zeggen ze deden hun werk heel professioneel en namen al mijn klachten ernstig.
      Maar… ze verwittigen eerst het bedrijf dat ze eens gaan langskomen… dat tehuis had dus tijd om een paar ernstige gebreken te verdoezelen. Maar ik had daar natuurlijk rekening mee gehouden.
      Ze werden gewoon verplicht zich te houden aan de wet, niet meer dan dat.

    • Ik schrijf heel duidelijk; daar liepen ook juweeltjes rond en het is niet overal zo erg.
     Vergeet wel te vermelden dat die juweeltjes driedubbel zo hard werkten dan de rest.
     Het klopt ook dat daar veel zorgverleners gewoon de realiteit niet zagen en zelfs niet willen zien laat staan om daar over te praten… die leven in hun eigen wereldje waar alles zonneschijn is.
     Veel zijn overgevoelige zielen, geloven vooral in kwakzalverij.
     Je bent daar mooi bewijs van, je kan je niet inbeelden dat er ook dingen gebeuren die niet menselijk zijn. Denkt dat de aarde een paradijs is terwijl we in een moderne jungle leven omsingeld door krokodillen.
     Bij MRSA of schurft werden mijn procedures niet eens bekeken.
     Ze kennen mij heel goed op de inspectiediensten en kan steeds bewijs leveren.
     Ooit hebben wij zelfs een zorgverlener uit de nachtdienst betrapt die in de nacht aan de bejaarden zat te prutsen! Ze wilden die verhalen zoals jij ook niet geloven tot ik op een bepaalde plaats (met toelating) een verborgen camera installeerde. Hij sloeg de bejaarden zelfs met zijn platte hand of doek om geen sporen achter te laten. En wat hij met ze deden zal ik je besparen.
     Straf, je zit in die sector en komt beweren dat een dementerende zich steeds kan blijven uiten, haha.
     Gaat het voor de rest nog?
     Dat gaat met fasen, er komt zelfs een moment dat die hun eigen kinderen niet meer herkennen en help roepen omdat een vreemde voor hun bed staat. Veel horen en zien dingen die niet echt zijn en eindigen als een dood kamerplantje… ze blijven niet rond de tafel dansen.

     Het klopt dat schimmel van het vlees afborstelen nu niet meer nodig is!
     Nu gebruiken ze goedkoop diepvries rommel om meer winst te maken.
     Ik spreek over een tijd waar nog vers eten mogelijk was…
     Ik ben dus vrij vlug vertrokken maar pas nadat de inspectie eindelijk zijn werk had gedaan!
     ER IS DUS IDD EEN WETGEVING MAAR DE CONTROLE DAAROP TREKT OP GEEN FLUIT!
     Uwe wet zorg en dwang slaapt en wacht tot iemand hen wakker komt schudden!
     En daarvoor moet je lef hebben omdat uwe werkgever je het leven zuur zal maken. Je tekent een beetje je doodvonnis…
     Je wilt discuteren maar weet alleen hoe je leuke foto’s moet plaatsen op FB van de bejaarden?
     Nu is het daar wel beter… maar dat komt door mij en niet zozeer door je wetgeving.
     Nooit afgevraagd waarom er ook rusthuizen verplicht worden hun deuren te sluiten(of overname)?
     Je zit duidelijk in een goed tehuis en ben blij om dat te horen!
     Maar je weet van de echte wereld geen kloten!

     • Uit je analyses en zelfovertuiging blijkt je tekortkoming. Je gaat ook compleet voorbij aan de inhoud van het artikel en dus de relevantie. Je ervaringen zijn van dusdanig lang geleden dat er een laag stof op ligt en je hebt daarom geen enkel recht van spreken. Daar komt bij dat je blijkbaar spreekt over 1 locatie. Er zijn er zoveel meer. Er is in elke sector wel een kwaaie aan te wijzen maar dat betekent niet dat de gehele sector kwaad is. Je persoonlijke ervaringen vertroebelen je zicht op de werkelijkheid. Dat neemt dusdanige vormen aan dat je denkt in staat te zijn een oordeel te kunnen vellen over derden en er blijkt uit dat je niet in staat bent tot zelfreflectie. Een kwalijke eigenschap is gebleken uit verleden en heden.
      Dit komt ongetwijfeld op je over als een aanval.
      Dat is het niet. Doe er je voordeel mee.

      • Ja. Pure Blood is het arrogante soort dat de patiënten niet als mensen ziet. Er zitten er veel van dat soort in die zorgindustrie. De patiënten zijn een product. Die elke dag verwerkt moeten worden.
       Elke dag maken we het mee.
       Veel onmensen gaan werken in de zorg. Dan voelen ze zichzelf beter.

    • Tijdens de plandemie hadden ze het daar OH toch zo druk!!!
     Maar kijk nu naar hun filmkes die ze op Facebook plaatsen, ze waren in volle plandemie met de bejaarden aan het dansen.
     Animatie voor de bejaarden is een MUST maar dan komen klagen dat ze het allemaal druk hebben kan er bij mij niet in. Ze bewijzen zelf hoe hard ze in die sector werken, haha.
     Kijk dus vooral naar de datum, die moeten echt niet harder werken dan in de privé.
     Als ze geen tijd hebben om naar hun phone te kijken dan hebben ze het heeeeel druk.
     Voor ik het weer vergeet; ja, die paar juweeltjes moesten zich wel krom werken voor de anderen.
     De grootste hoop is zo onnozel dat ze zonder kritische vragen te stellen er snel bij waren om de bejaarden te vaccineren. Alsof een vaccin tovermiddel is, jullie moeten zich schamen!
     De bejaarden verbieden om contact te hebben met hun kinderen… het leek meer op een concentratiekamp dan een bejaardentehuis.
     En nu weten we 100% dat alles ZWAAR overdreven was, er vallen geen mensen dood in onze straten voor een Chinees restaurant!
     Ze beweren nu dat veel bejaarden sterven door de COVID of varianten…
     Terwijl elk jaar na de zomer enorm veel bejaarden sterven.
     Hun organen zijn dan uitgeput vooral waar geen airconditioning aanwezig is, nooit anders geweest.
     Ik ga ook zeker niet beweren dat je uw job niet goed doet, dat weet je beter dan ik.
     Ik spreek dus alleen over MIJN ervaringen in die sector.
     Echt droevige sector aan het worden…
     Je moet eens twee weken in de bouwsector werken dan weet je wat werken is. Dat is wat anders dan met de bejaarden in een snoezelkamer wat te liggen.

      • Heel juist Pepper, dat valt onder “hun organen zijn dan uitgeput”. Die plastabletten wegens water in de benen of longen zijn ook heel slecht voor hun nieren…
       Alles juist doseren blijkt daar zeer moeilijk te zijn… en veel medicatie werd aan de verkeerde bewoners gegeven…
       Je moet vooral steeds de factuur van de medicatie goed bekijken daar sjoemelen ze heel graag mee!
       Let op, ik ga niet beweren dat mijn horror verhaaltjes elke dag gebeurden. Het is gewoon een samenvatting.
       Ga ook niet beweren dat dit overal zo is.
       Ik had beter alles clandestien moeten filmen en ergens in een internet café naar buiten moeten brengen.
       Want nu zijn het verhaaltjes… en mensen hebben recht om de waarheid te weten.

    • Ja klopt die Jossie heeft altijd waanbeelden is een aandachttrekker…

     Zal wel een werkloze zijn met hersenspinsels…

     Altijd van die bla bla en commentaar op mensen die waarheid spreken..

    • Pure blood, alweer zo ene die de Nederlandse gezondheidszorg goedpraat. Dan moet je toch wel een dikke balk voor je kop hebben. Driekwart van de Nederlanders kan je wel ellende uit onze gezondheidszorg vertellen. Is net zo als Rutte zegt, bijna elke Nederlander is voor de oorlog in Oekraïne haha.

     • Die dikke balk….. Daar heb ik geen last van. Als je het artikel had gelezen was je reactie anders geweest. Die is nu niet relevant en berust, vermoed ik, op wat je verneemt in de msm. Toch neem ik de moeite er op te reageren. Wellicht dat je er wat van opsteekt.
      Driekwart van de Nederlanders benoem je. Waar haal je die wetenschap vandaan of is dat ook een opmerking die je baseert op wat je ziet en of hoort op tv dan wel radio. Of je hebt het ooit ergens voorbij zien komen en meteen voor waar aangenomen omdat het in je straatje past.

      Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik onnadenkende mensen hier tegen zou komen. De meeste lezers doorzien gelukkig de goocheltrucjes die gehanteerd worden door politici, influencers en wat dies meer zij.
      De overigen die reacties plaatsen gebaseerd op onwetendheid, onkunde, domheid, boosheid, oogklepbeleid of om te ageren wens ik sterkte. Wat een triest bestaan. Het zal je familie maar zijn….

       • Nou dan kunnen we de boel wel opdoeken en heeft Harari gelijk. In jou geval sowieso.
        Jij spant echt de kroon. Hoe stom kun je zijn om een link te plaatsen van een artikel dat je niet gelezen hebt.
        Ter informatie…. ongelofelijke sukkel die je bent:
        Het betreft hier mensen die vanuit hun thuissituatie daar terechtkomen.
        Het is door domheid van mensen als jij dat ik soms denk dat het WEF gelijk heeft.
        Maar oke…. ook mensen als jij hebben recht om te leven en daar blijf ik dan maar voor strijden.
        Oelewapper die je bent. Denk eerst eens na en lees jezelf in omdat het aan praktijkervaring en kennis ontbreekt. Dan kan je daarna alsnog besluiten jezelf te profileren als onnozele. Zo voorkom je, misschien, dat je jezelf nog meer voor joker zet dan je al deed.

  • Ik ben het NIET met je eens..
   Mijn baas, internist, bezocht in de hete zomer zijn oma in een bejaardenhuis.
   Zij kreeg plastabletten voor hoge bloeddruk..( welke oudere niet, t r ouwens..met de jaren wordt je bloeddruk nou eenmaal wat hoger..)
   Omdat oma door de hitte veel zweette en daarbij ook nog plastabletten kreeg, dreigde ernstige uitdroging.
   Baas heeft direct ingegrepen. Gelukkig nog op tijd! Plastabletten voor zijn oma zijn met warm weer door hem verboden!
   IEDERE verpleegkundige en arts WEET DAT!

  • Heer vergeeft de onnozele zij weten niet wat er aan de hand is ze kijken veel NOS en Linda de Mol ook Johan Derksen dat zijn programma’s dat dom gezwets wat zij doen is voor vele begrijpelijk en dat is soms nog voor hun te hoog gegrepen, om even duidelijk te zijn Sinterklaas bestaat echt over zwarte piet heb ik mijn bedenkingen.

   Los hiervan, tussen 6.30 uur in de morgen gaat Rutten schijten een ieder die wilt ruiken is van harte welkom het schijnt dat er geneselijke krachten in zijn poep stank te zitten doven kunnen weer horen en blinde kunnen weer zien en de kreupelen kunnen weer lopen wees op tijd want het loop storm van de schaapjes.

  • Ik weet niet in welk tehuis je werkt, maar jaren terug was er sprake van bezuinigen. Een gegeven moment was er niet eens tijd om de haren van de bewoners in de krul te zetten, een beetje persoonlijke aandacht zat er op den duur ook niet meer in, de tijd tussen de plasrondes werd groter… Dus ik heb het zelf in tehuizen ervaren. Er zijn altijd uitschieters en je kunt niet alles over 1 kam scheren, maar er was destijds duidelijk te zien dat er een achteruitgang in de verzorging van ouderen aan zat te komen.

 10. De pil van Drion in het basispakket voor degen die leeftijd van 50 bereiken, weet de naam van een science fiction film niet meer te herinneren daar werden de mensen op 35 jarige leeftijd gesloopt voor reserve materiaal voor rijke elitaire mensen.

  Zullen getranshumaniseerde mensen hun dood op 50 jaar aanzien komen want dan heeft Klaus Schwab een makkie, enfin de tekst in 10 talen op de verwoeste granieten platen van de Georgia Guidestones hadden het over 500 miljoen slaven om de elite te dienen.

 11. Iedereen weet wel wat een de-compressie cabine is; daarin zijn experimenten gedaan.

  Als je daar iemand inzet, en je ontrekt er zuurstof uit–niet lucht alleen zuurstof, krijg je de volgende ontwikkelingen.
  je voelt je eerst gewoon, dan ontspannen, dan happy dan super happy, dan high dan super high en je gat high de pijp uit.

  In 2009 had ik een zware maagbloeding; resultaat; tijdelijk zuurstof gebrek in hersens. Ik voelde me totaal ontspannen en happy…..
  =================================
  Tweede opmerking:
  Doktoren en specialisten in NL zijn de hoogst betaalden ter wereld.
  Niet de besten.
  Ik ben precies 50 jaar behandeld voor iets wat ik niet had; een lokale huisarts in roemenie met alleen een stethoscoop kwam erachter wat ik WEL had….

  • Ik ben het NIET met je eens..
   Mijn baas, internist, bezocht in de hete zomer zijn oma in een bejaardenhuis.
   Zij kreeg plastabletten voor hoge bloeddruk..( welke oudere niet, t r ouwens..met de jaren wordt je bloeddruk nou eenmaal wat hoger..)
   Omdat oma door de hitte veel zweette en daarbij ook nog plastabletten kreeg, dreigde ernstige uitdroging.
   Baas heeft direct ingegrepen. Gelukkig nog op tijd! Plastabletten voor zijn oma zijn met warm weer door hem verboden!
   IEDERE verpleegkundige en arts WEET DAT!

 12. In 1935 begon in DE een euthenasie programma; kinderen van ge-executeerden, joden, ouden van dagen, gehandicapten: moesten allemaal dood.
  Dokters en verpleegsters moordden er lustig op los.
  870.000 doden; officieel. Werkelijkheid meer.
  Niemand had bezwaar

  Uhh….eed vanHypocrates? of hypocrietus?

 13. Als de overheid mij dood wil hebben lijkt het me redelijk dat ik meewerk diezelfde overheid om zeep te helpen. Valt gewoon onder zelfverdediging.

 14. Zoals het ooit was, zal het weer zijn.
  Ik heb het er al met mijn vrouw over gehad, maar mocht het zover komen dan nemen wij liever haar ouders bij ons in huis dan ze naar een verpleeghuis te sturen. Mijn broer en zijn vrouw zullen hetzelfde aanbod aan mijn ouders doen.
  Beter dat ze bij familie zijn dan in een verd*md tehuis met sadisten en wie weet wat voor andere ellendelingen, overgeleverd aan ‘de overheid’
  Trouwens, leuke link over dit onderwerp:
  https://www.youtube.com/watch?v=ql54-jqLnJw

 15. Ik wil Baudet FVD oproepen zich goed te beveiligen want Volkert V.G. is in geroepen er is weer werk in de winkel liet Rutte met zijn links tuig weten maar Volkert heeft het druk op zijn uitloop gebeid dat wij als belasting betaler gesponsord hebben , jullie weten het toch nog van Pim hij vertelde ook de waarheid en dat is hem duur komen te staan, nu wil ik de schapen via deze weg vragen of zij niet tijdelijk het grasveld van Volkert kunnen gaan grazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here