Rusland en Oekraïne zijn aan het vechten in Bakhmut, een strategische locatie die van vitaal belang is voor het vermogen van Oekraïne om in het westelijke deel van de Republiek Donetsk te blijven, en het wekt alarm bij de westerse bondgenoten van Oekraïne terwijl Rusland met verwoestende gevolgen doorgaat, schrijft Larry Johnson.

In een opiniestuk van Hollie McKay van het Dallas Morning News, die duidelijk de kant van Oekraïne kiest, worden enkele ongemakkelijke waarheden toegegeven:

Een overwinning voor de Russen, zelfs een die op de apocalyps lijkt, is een zeer reële en zeer schokkende mogelijkheid. Voor het Kremlin vertegenwoordigt het veiligstellen van Bakhmut – een van de weinige plaatsen waar het zich niet terugtrekt – de waanzinnige prestatie die nodig is om het narratief van hun verliezende “speciale militaire operatie” te veranderen…

Ik kijk hulpeloos toe hoe raketten boven me rondvliegen en op civiele infrastructuur inslaan. Dat Moskou het gemunt heeft op niet aan de strijden deelnemende woningen is tijdens de oorlog goed gedocumenteerd. Wat ik echter ook waarneem is dat het Oekraïense leger vaak posten opzet direct buiten humanitaire hoofdkwartieren, in ziekenhuizen en huizen. Dat is uit zelfbescherming of omdat er geen conventionele met zandzakken bezaaide frontlijnen en afbakeningen tussen gewapende en ongewapende groepen meer zijn. Niettemin maakt het het scenario ongemakkelijk en wordt elke centimeter een uitgesproken doelwit. – https://www.dallasnews.com/opinion/commentary/2022/12/04/losses-in-ukraine-have-come-on-a-massive-generational-scale/

Hulst geeft toe aan de fantasie dat Rusland zich grotendeels terugtrekt. Dat is een leugen. Rusland beweegt zich op een breed front in Donetsk en de Oekraïners betalen een verschrikkelijke prijs. Dat is niet mijn mening. Het is het oordeel van een neonazistische Oekraïense commandant:

  Hoe Westerse wapens voor Oekraïne in Russische musea eindigen

De commandant van het neonazistische Svoboda-bataljon, Petro Kuzik, wiens eenheid Bakhmut probeert te behouden, vertelde aan westerse media dat de velden en bossen rondom bezaaid zijn met de lijken van Oekraïense soldaten, en dat zij zich moeten verdedigen in extreme kou en kniediep in het water.

“Ze [de Russen] voelden een zwakte in onze verdediging omdat er eenheden zijn die minder gemotiveerd zijn dan de onze. En gisteren hebben ze onze verdediging licht verzwakt in het gebied direct rond Bakhmut. Sommige eenheden waren niet bestand tegen deze artillerieaanval en trokken zich terug.”

Op de vraag hoe ernstig het verlies aan levens is, zei hij: “Ze zijn kolossaal. We tellen de lichamen niet eens.” – https://www.australiannationalreview.com/state-of-affairs/the-commander-of-the-neo-nazi-svoboda-battalion-petro-kuzik-whose-unit-is-trying-to-hold-bakhmut/

Foto’s en video’s zeggen meer dan duizend woorden. Het volgende geeft u een indruk van de horror die zich in Bakhmut ontvouwt.

Let goed op het 36 seconden tijdstip in de volgende video. U ziet een enorme vuurbal in de rechterbovenhoek van het beeld.


Oekraïense positie in Bakhmut

De problemen voor de Oekraïense troepen blijven niet beperkt tot de kelders, scholen en ziekenhuizen die door de Oekraïense troepen zijn bezet. Ook in de loopgraven richten Russische MRLS-raketten verwoestingen aan:


Russische MRLS treft loopgraaf Oekraïne

En dan zijn er nog de anti-tank geleide raketten, waarschijnlijk door de VS geleverde Javelins, die worden gebruikt tegen Oekraïense troepen die zich in een bos verschansen:


Oekraïense troepen in de val gelokt en aangevallen met ATGM

Ik heb onlangs een cursus Trauma Combat Casualty Care gevolgd, aangeboden door een gepensioneerde Delta Force operator. Geweldige training door Bob Keller. Amerikaanse militairen hebben veel geleerd over de behandeling van slachtoffers met massale bloedingen. Zie de foto hier. Het Oekraïense slachtoffer is gewikkeld in een ruimtedeken. Dat is goed, toch? Nee. Voordat ik deze training volgde, ging ik ervan uit dat de juiste manier om een slachtoffer te verwarmen het gebruik van een ruimtedeken was. Als een gewonde soldaat een grote bloeding heeft, is de eerste stap het aanbrengen van een tourniquet. Een gevolg van een grote bloeding is onderkoeling. Iemand in een ruimtedeken wikkelen, zo ontdekte ik tijdens de les, is als het inpakken van een ijsblokje met aluminiumfolie. Het lijkt erop dat de Oekraïners dit cruciale onderdeel van het behandelingsprotocol niet hebben geleerd. Ik vraag me af of de Russen dezelfde fout maken?

  De bubbel is nu aan het barsten: de resultaten van slecht karma worden verwezenlijkt, misschien al deze winter, zo niet eerder

De moed van de Oekraïense soldaten valt niet te ontkennen. Maar Oekraïne kan dergelijke verliezen niet veel langer volhouden. Ze worden overweldigd door de Russen en zelfs met westerse vrijwilligers die als vervangers worden ingezet, lopen de Oekraïense verliezen op.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse vertelsels vol leugens en hopium nu Oekraïne de oorlog verliestVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTrudeau-regime gaf gehandicapte veteraan bevel tot “EUTHANIZERING” omdat ze de staat “te veel geld” kost
Volgend artikelVoormalig medewerkster van Pfizer: Iedereen wist dat het COVID-19 vaccin een crimineel biowapen was
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Tegen dat Russische geweld is niemand tegen op gewassen. Moedig of gedwongen daar te zitten is niets anders dan zelfmoord plegen. Elke soldaat zal als hij het zou overleven, dan door de intense stress als nog overlijden.

 2. uhm..kzag net een executie op een gast met een hamer op zn kop.Dat viel ef verkeerd.Terwijl ik normaal niet wakker leg van die shit.Maar dat godverdomme viel fout.Ik weet niet meer wat te denken.Ik wor nie goed.Weet t niet meer?

  • Vreselijk waar de mensheid voor in staat is …
   Van God los , heb ook beelden gezien van executies , dan realiseer , en slaap je niet meer lekker … sterkte x

  • @trutju
   Bof ik heb dat ook gezien .
   Doet mij niets in zoverre die gast was een rat .
   Ik kan niet oordelen over de aanleiding.
   Je komt zoveel shit tegen en moet verwerkt worden .
   Net als die site waar magere hein de laatste keer naar verwees ik zat ook te kijken naar een nogal grof gedoe van een gast die met een hamer een ander zijn kop inslaat .
   Mijn zenuwen en hartslag gingen in overdrive.
   Vroeger had je video’s face’s of dead deden nogal opgeld .
   Wat moet ik tegen je zeggen ?
   Waar ligt de grens tussen weten en niet weten ?
   Neem dit nu ..
   https://www.niburu.co/lezersbrieven/18058-ontelbare-kinderen-gevangen-in-een-ondergrondse-hel
   Ik zeg net toch tegen mijn moppie we zullen niet meer zolang leven als we nu geleefd hebben .
   Waar ik blij mee ben we zijn verre van gelaten , en bewust van wat er gebeurd .
   Als ze naar huis is en mijn honden zijn ook weg laat mij dan als laatste het licht uitdoen .
   Mijn antwoordt aan jou is vrede zij met je .
   Fijne dag . 💗

 3. Hoeveel van de schade aan deze stad/regio is NIET a.g.v. de huidige gevechten, maar een gevolg van de bombardementen/beschietingen DOOR Oekroes/NAZI’s vanaf 2014 tot febr 2022 ??

 4. De Russen hebben ook nog veel afschikwekkende wapens, de TOS 2; niet alleen helpt het iedereen om zeep, maar ook, boven ondergrondse schuilplaatsen, ontrekt het luchtdruk en zuurstof dat degenen in de kelders ook dood zijn.

  Ik moet terug denken aan de Russische beschietingen van Berlijn in n1944.
  Geen vlieg kon overleven.

  Die gast die iemand met een hamer doodsloeg was in Afrika.
  Wat mij opviel: dood was niet dood genoeg, en de toeschouwers die het prima vonden.
  Awel: een goede motivatie voor ontwikkelingshulp en dit soort als verrijkende vluchteling toe te laten toch?

  Een barrage met Tos 2 is een overtuigend argument voor overgave of desertie.
  Als je die vuur explosies dichterbij ziet komen begin je te rennen…..

 5. Als je gaat graven naar wat de oorzaak is, kom je bij de haat tegen de Russen/Chinezen.

  Ook de kerken en de scholen hebben daar een negatieve rol in; er werd nooit een nuance gemaakt tussen communisme aan de ene kant en Russen/Chinezen aan de andere kant
  Uiteraard zag de bevolking ook nooit dat de kerken de nazi’s actief steunden voor de oorlog en na de oorlog met het weg smokkelen van de oorlogsmisdadigers.

  En nu gaan de slaafjes van oorlogzoekend USA–met de Nato als hoofdslaaf- hetzelfde doen.
  wapens en manschappen sturen, en een WO3 genereren want USA?GB willen dat, niet beseffend
  dat ze regelrechtop massale zelfmoord afrennen.

  What goes around comes around.
  USA is gebaseerd op massa moord op de indianen; nu loopt het nageslacht van de moordenaars risico; voor het eerst in hun oorlogzoekend verleden.
  Alleen zij zijn te stom om dat te zien.
  Het zij zo.

 6. Als je situatie overziet mbt: 19, geld, economie, oorlog, berichtgeving etc. etc.

  Dan moet je toch concluderen dat europese elite en
  leiding inlichtingen diensten bestaan
  uit geestelijk gehandicapte personen.

  Je ziet die shit over vele jaren steeds dichterbij komen:
  eerst korea, chili, argentinie etc
  dan vietnam, iran, centraal america, angola etc
  Cyprus, libanon, uganda etc
  Yugoslavie, kaukasus, algerije, etc
  libie, syrie, iraq etc

  En dat er totaal geen respect is voor europese belangen:
  Denk aan moorden rond duitse treuhand
  Raf, ccc, en ander europees terrorisme

  Eu bestuurlijke elite zich totaal ophangt aan russische energie terwijl
  Het energie bronnen om de hoek met groot enhousiastme plat bombardeerd (Libie)
  De ondermijning en sabotage tolereerd (Nigeria en mozambique)
  of Totaal verwaarloosd (rest West afrikaanse kust: Guinee, angola, ghana)

  Dan ben je toch een kolossale domoor als strateeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in