Voor één keer spreekt de normaal zo pompeuze heerser van Oekraïne eindelijk de waarheid, en geen mens wil er iets van horen. President Zelensky heeft zojuist de mislukking van zijn veelgeroemde tegenoffensief aangekondigd. Deemoedig geeft hij toe dat hij op het gebied van oorlogsvoering absoluut niet kan tippen aan de Russen, schrijft R.R.

Van de andere kant hoorden wij onlangs op de radio dat de Britse inlichtingendienst de Oekraïners duidelijk in het voordeel achtte. Opnieuw zouden de Russen door hun munitie heen zijn, hun gevechtskracht slonk snel en het gevechtsmoraal was gebroken. Het is de vraag hoe deze gerapporteerde waarnemingen overeenstemmen met de ontnuchterende bekentenis van Zelensky. De opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten geeft onomwonden toe dat zijn troepen bijzonder hard getroffen worden.

De mainstream media negeert deze trendzettende prognose voor het verdere verloop van de oorlog zorgvuldig en verwijst in plaats daarvan naar rapporten van buitenlandse inlichtingendiensten, die in het verleden al verschillende malen vergezocht zijn gebleken. De repressieve tendensen zijn meer dan duidelijk. Blijkbaar zit men nu gevangen in het dilemma van narratieve hopeloosheid. Hoe moeten wij in godsnaam aan het Westerse publiek uitleggen dat de Russen veruit superieur zijn en dat de kansen van Kiev om het conflict te winnen nihil zijn?

Maandenlang hebben wij te horen gekregen dat de Oekraïense David alleen maar de juiste steenslinger behoeft te krijgen om de Russische Goliath de les te lezen. Maar dit indrukwekkende superheldenverhaal staat nog steeds te popelen om de annalen in te gaan. Dit zou echter alleen mogelijk zijn, als de Oekraïners tenminste af en toe een strategische overwinning zouden kunnen behalen. Met andere woorden, zij zouden schitteren door grootschalige terreinwinst.

  Berhivka binnen 24 uur heroverd door Russische parachutisten en Wagnervrijwilligers - Het Oekraïense tegenoffensief zit al vroeg in een impasse

Onvermijdelijk worden indicatoren die snel worden ingehaald door de werkelijkheid, zoals de speculatief veronderstelde vermindering van Russische artillerie-aanvallen en offensieve acties, voortdurend verkeerd geïnterpreteerd en getransfigureerd als een suggestieve verzwakking van de militaire machine van Moskou. Om dan op spectaculaire wijze weer met beide benen op de grond te worden gezet.

Het is tijd om op te houden met liegen tegen jezelf. Zelfs in de VS brokkelt de publieke solidariteit met de corrupte militaire junta in Kiev af, nu men er niet in slaagt het tij op het slagveld te keren. En wanneer geoormerkte en gewoonlijk overwegend partijdige mensenrechtenorganisaties zich tegen de VS-proxy beginnen te richten, is er iets aan de hand.

De “niet-gouvernementele organisatie”, Amnesty International, heeft het gewaagd een feit te bevestigen dat tot voor kort als Russische propaganda werd afgedaan. De Oekraïners veranderen civiele infrastructuur in militaire doelwitten. In een onderzoeksrapport van de NGO over deze zaak staat onder andere:

“De Oekraïense strijdkrachten hebben het leven van burgers in gevaar gebracht door bases en operationele wapensystemen op te zetten in drukke woonwijken, waaronder scholen en ziekenhuizen, toen zij de Russische invasie afsloegen, die in februari begon.

Dergelijke tactieken zijn in strijd met het internationale recht en brengen burgers in gevaar doordat zij van civiele voorwerpen militaire doelen maken.”

Het Bondsministerie van Defensie neemt een duidelijk standpunt in over de definitie van militaire doelen. Op de homepage van het ministerie staat de volgende uitleg:

“Aanvallen in gewapende conflicten moeten strikt beperkt blijven tot militaire doelen. Wat betreft objecten worden, volgens een algemeen aanvaarde definitie, alleen die objecten beschouwd die door hun aard, ligging, doel of gebruik daadwerkelijk bijdragen tot een militaire actie en waarvan de gehele of gedeeltelijke vernietiging, inbeslagneming of neutralisatie, onder de op dat moment heersende omstandigheden, een duidelijk militair voordeel oplevert. Bovendien zijn militaire doelwitten de strijders van de tegenpartij en burgers, indien en zolang zij rechtstreeks aan de vijandelijkheden deelnemen, omdat zij daardoor hun bescherming als burgers verliezen. Voor zover een juridisch adviseur van het Internationale Comité van het Rode Kruis (Melzer) in zijn “Interpretative guidance on the notion of direct participation in hostilities under international humanitarian law” ervan uitgaat dat een “voortdurende gevechtsfunctie” voldoende is voor leden van gewapende groepen om, samen met andere voorwaarden, de bescherming voor burgers te verliezen zolang deze functie wordt gehandhaafd, vindt dit geen steun in het huidige IHR.”

De olijfkleurige “oorlogsheld” kan zo vaak tekeer gaan als hij wil. Dit uittreksel spreekt een duidelijke taal. Amnesty als een Russische agent afschilderen doet er niets vanaf. De feiten zijn onveranderlijk. In de oorlog worden slachtoffers ook daders. Een ongemakkelijke waarheid, die maar al te graag voortdurend vergeten wordt. Euronews citeerde Zelensky, die het onaangename Amnesty-rapport resoluut van de hand wees, als volgt:

  Bereid u voor op oorlog, hogere energieprijzen en grote burgerlijke onrust - Martin Armstrong

“Er is geen enkele voorwaarde, zelfs geen hypothetische, waaronder een Russische aanval op Oekraïne gerechtvaardigd zou zijn,” zei Zelensky. “Als u zulke manipulatieve verslagen publiceert, dan bent u medeplichtig aan de dood van mensen.”

Manipulatief? Wie in een glazen huis zit, moet niet met stenen gooien. Zijn geëmotioneerde morele preken kunnen indruk maken op eventuele hersenloze toeschouwers en hen afleiden van het wezenlijke. Maar de opzettelijke poging om zijn tegenhanger schuldig te laten voelen door hem er nonchalant van te beschuldigen dat hij bloed aan zijn handen heeft, is niet erg doeltreffend bij half verstandige mensen. De Oekraïense president schijnt op het verkeerde spoor te zitten, dat bijna niemand de rode haringen opmerkt die hij in de ether loslaat. Verre van dat! En tenslotte is het zijn wispelturigheid, die in dit artikel geschetst wordt, die grote twijfel doet rijzen over zijn communicatie. Misschien zijn er twee Zelensky’s. Wij vinden de meer inzichtelijke beter. Alleen wordt deze jammer genoeg vaak ondermijnd door zijn schizofrene strijdmakker. Vandaag de nederige verliezer, morgen weer de flamboyante heilige strijder.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe “vleesmolen” van Peski: Hoe de Oekraïense leiding haar soldaten opoffert
Volgend artikelDr. Coleman: Volgend jaar rond deze tijd zult u in “China” wonen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Beste mensen

  Anders is het toch niet mogelijk om de Domme Slimme Massa het Westerse Maatschappij uit te buiten dat er geld kan worden afgetroggeld tot op de botten uit laten hongerend

  Dank U

 2. Wat mij ook telkens opvalt aan zelenski is dat hij altijd een legergroen T-shirt aan heeft. Zelfs waneer hij zich buiten begeeft, bijvoorbeeld om zijn troepen te bezoeken of in de buitenlucht een persconferentie geeft.
  Niks geen helm op en een kogelwerend vest aan, wat je in zo’n situatie en in zijn positie wel zou verwachten.
  En waarom hebben de Russen nog geen gebruik gemaakt van deze zwakte in beveiliging?
  Een raket of scherpschutter kan de job zo klaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in